Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
tomania2806 wrote:Hej mój 18 dc i już po owu ale i tak wiem że z tego cyklu nic nie będzie, temp za niska w porównywaniu do innych dziewczyn co test wyszedł pozytywnie. było mało nie przyłożyliśmy się hehe i śluzu wgl nie mam. Chociaż kiedyś rozmawiałam z mamą i mi powiedziała ze nigdy nie miała śluzu
-
tomania2806 wrote:Hej mój 18 dc i już po owu ale i tak wiem że z tego cyklu nic nie będzie, temp za niska w porównywaniu do innych dziewczyn co test wyszedł pozytywnie. było mało nie przyłożyliśmy się hehe i śluzu wgl nie mam. Chociaż kiedyś rozmawiałam z mamą i mi powiedziała ze nigdy nie miała śluzu[/QU
To jaką masz temperaturę, skoro mówisz, że za niską? Jaka powinna być?Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualny
-
Ale o ile się nie mylę to temperatura przy zajściu w ciąże nie koniecznie musi być powyżej 37. Wszystko zależy od tego jaką masz temperaturę podstawową.
Zresztą nieraz widziałam tu wykresy dziewczyn, których temperatura nie koniecznie wkazywała na II ,a jednak... -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, właśnie dołączyłam do OF.
Zaczynam 3 miesiąc obserwacji, ale poprzednie wykresy miałam strasznie "rozstrzelone".
Mimo wszystko mam nadzieję, że tym razem się uda.
Czytam opinie innych kobiet i trochę mnie przeraża ile problemów można mieć z poczęciem...
Anuleczka91 - jak ze stosowaniem Afrodyty? Czy łatwo odczytać "paprotki"? -
nick nieaktualny
-
u mnie dziś 23dc, byłam dziś na badaniu usg i progesteronie, owu była- potwierdzone, progesteron prawidłowy, tempke mam 37,20. cierpliwie czekam na kolejny tydzień.
w razie gdyby pojawiła się @ dostałam skierowanie na hsg, ale napewno nie zrobie w tym mc bo za 2 tyg zaczynam urlop. Ewentualnie we wrzesniu, ale chciałabym trochę popróbować naturalnie zajść w ciąże do końca roku i ewentualnie wtedy zrobić to badanie. To jest mój pierwszy cykl badań i obserwacji, a już mam dużo badań zrobionych i wszystkie wychodzą ok. A widze że mój lekarz wychwycił że chce mieć dziecko i zleca mi wszystkie możliwe, chyba nie do końca konieczne badania i czuję się troche naciągana na kasę... hsg 500zł.... -
nick nieaktualnyPowiem Ci, że niby tak ale z drugiej strony pewnie nie chce marnować Waszego czasu Chce pewnie Wam pomóc i przyspieszyć jak się tylko da...
500zł to nie mało:/ Ale jak pomoze? Chociaz z drugiej strony to dopiero będzie Wasz 2 cs... Nie wiem co Ci doradzić
Mi gin od razu powiedziała, że ona się za mnie weźmie ale ja tez się nie dałam jeszcze Więc uzgodniłyśmy termin na październik- jak do tego czasu nie zajdę oczywiscie!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiusia wrote:Witaj Trinity
Coś więcej o was?
Matkooooo u mnie już 22dc dzisiaj... Kiedy to zleciało?!
Z mężem mamy po 26 lat, jesteśmy rok i 2 miesiące po ślubie staramy się w sumie od 7 miesięcy, ale dopiero od 2 msc. tak bardziej, tzn. starając się "celować w te dni". I dlatego też zarejestrowałam się tu. W sumie w ciągu ostatniego miesiąca dowiedziałam się wielu rzeczy o kobiecym organizmie, wcześniej nie zwracałam uwagi na jakieś bóle owulacyjne, śluz itp. -
nick nieaktualnyKatalina a w jakim wieku jesteście?
Ja tez nie długo chyba będę jak babcia chodzić
A wiadomo czym te torbiele były spowodowane, brak owu?
Mąż jakieś badania robił?
Trinity rzeczywiście taka obserwacja pomaga w zdobyciu informacji o sobie
Badania jakieś robiłaś czy na razie 'sami' próbujecie? -
nick nieaktualnyNiusia wrote:Trinity rzeczywiście taka obserwacja pomaga w zdobyciu informacji o sobie
Badania jakieś robiłaś czy na razie 'sami' próbujecie?
Na razie sami, w październiku robię coroczne badania kontrolne, więc wtedy podpytam się gina
Mąż robił badania i wszystko ok, mam więc nadzieję, że to kwestia zbyt dużego starania się -
wszystkim początkującym przesyłam ciążowe wiruski;)
i każdej zalecam zbadanie tarczycy, to najczęśtszy winowajcaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:03
Trinity, katalina, anuleczka91, Niusia, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
Blondik wrote:wszystkim początkującym przesyłam ciążowe wiruski;)
i każdej zalecam zbadanie tarczycy, to najczęśtszy winowajca
Dziękujemy z chęcią te wirusiki przyjmiemy:) Ja już kilka mc temu robiłam wszystkie badania zanim zaczęliśmy myśleć o dzidzi i wszystkie są spoko wiec do następnego cyklu działamy:) -
Cześć dziewczyny
ja tak jak napisałam ostatnio na OF, czuje się oszukana przez wykresik, który wyznaczył ovu wtedy kiedy nie mogło jej być. Za to na telefonie posiadam aplikacje ovuview, która dziwnym trafem wyznaczyła ovu wtedy kiedy faktycznie ona była.
Więc, ...jestem pełna nadzieiTruskaweczka250 lubi tę wiadomość