X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina mówisz, że magiczna wrzesniowa granica Was czeka...;)

Trinity u Ciebie znowu październik ;)

Ah mam nadzieję, że ta jesień nam wszystkim przyniesie Fasolki <3

Anuleczka nie przejmuj się! :)
    Ja tam jak zakładałam tu konto to po to aby obserwować w systemie a nie na kartce i nie czekam, żeby of mi coś wyznaczał. Obserwacja jest dla mnie ważna :)

• anuleczka91 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jasne, aczkolwiek liczyłam na to, że system w pewnym sensie wspomoże mnie, podając prawidłowe daty :)

Jesień <3 ja sama z października jestem :)

bcc7cd3fee275fd140d0590cfd86bdd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty też z października???
    U mnie pół rodziny się w październiku urodziło :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój tata jesteśmy z sierpnia, więc może sierpień będzie moim szczęśliwym miesiącem ^^ hehehe. Na razie czekam, aż mi @ minie ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż jest z października ja jestem z kwietnia, jakby nam się udało to maluszek też byłby z kwietnia albo z maja.

A dziś widzę postęp temp. z 36,57 wzrosła na 36,61 aaa szaleję :D
    to chyba przez te zdjęcia ślubne co dostaliśmy :D

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest z marca ja z kwietnia ale jak we wrześniu się uda to dzidzia będzie z maja wiec hehe miesiąc za miesiącem urodziny:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:27

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem ale nie planujemy dlatego żeby wyszło w maju tylko tak wyszło no we wrześniu zaczynamy nikt nie mówi ze się uda za pierwszym razem hehe acz kolwiek liczę na to:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak mówiłam z października, TŻ z maja :P
    Aczkolwiek po sobie wiem, że wolałabym, żeby moje dzieciątko urodziło się właśnie w pierwszej połowie roku :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny nieważne czy zimą czy latem ważne żeby w przyszłym roku !! ;D

anuleczka91, Cranberry lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Tygrysem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zła i załamana miałam mieć ovu 31 no to ładnie działaliśmy z mężem w miarę możliwości i co dzis po zmierzeniu temp. patrzę a ovu przeskoczyło z 31 na 5 sierpnia aaaaaaa grrrrrrrrrrrrrrr jak ja mam się w tych warunkach starać o dziecko!!

a wracając do wcześniejszych wypowiedzi nie ważne czy lato, zima, jesień, czy chłopiec czy dziewczynka ważne że będzie moje tzn moje i męża i że będzie zdrowe :)

• Cranberry Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Też niedawno zaczęliśmy starania, (4 cykle a z tego 2 "na oko") ale od 2 cykli bazuje na testach owulacyjnych. Nie mogę się przemóc do mierzenia temp... Jakich termometrów używacie? Pozdrawiam Was Wszystkie :)

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cranberry wrote:
    Witajcie :) Też niedawno zaczęliśmy starania, (4 cykle a z tego 2 "na oko") ale od 2 cykli bazuje na testach owulacyjnych. Nie mogę się przemóc do mierzenia temp... Jakich termometrów używacie? Pozdrawiam Was Wszystkie :)

witaj,
    ja używam lekarskiego, szklanego z galem zamiast rtęci

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam elektrycznego z dwiema cyframi po przecinku kupiłam w Rossmanie za ok 9.90

Mam plan na życie, mój mąż zacznie pić, ja ćpać i pić, przestaniemy płacić rachunki, wejdzie nam komornik trafimy do rejestru długów, między czasie bd sie pieprzyc z kim popadnie i kiedy nd chcieli do tego mój mąż będzie mnie bił ja jego i może wtedy uda nam się zajść w ciąże nie jedną nawet na ślepe strzały.

Albo drugi plan zaczniemy gadać że jak bardzo nie chcemy itd zaczne się zabezpieczać antykoncepcja itd i wtedy wpadniemy!!

A tak na serio wczoraj widziałam dziewczynę może miała 20 lat jedno dziecko w wózku ok. 3 latek z drugim w ciąży a ona co papierosik w ręce ten facet wódka a mnie szlak trafił chciałam jej ten papieros w dupę wsadzić!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 09:59

• miscelle Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj 25dc, czekanie jest wykańczające. Nie mam kompletnie żadnych objawów, a wręcz podejrzewam @, bo drażliwa jestem :(

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a używałyście testów owulacyjnych czy od początku temperaturę mierzycie?

@Tomania2806 masz rację też ostatnio widziałam taką jedną pindę z brzuszkiem i papierochem i to przed szpitalem !!! Normalnie masakra jakaś!

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzę tylko temp. ale od następnego kupię sobie testy bo z samej temp gówno wiem, tak jak dzis najpierw 31 dziś pokazała że 5 a jeszcze gdzie indziej wyszło że 3 no i bądź tu człowieku mądry!!

Cranberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzisiaj przyszły zamówione testy, więc będę się dodatkowo wspierać nimi :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:27

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ