X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana zawsze można się rozejrzeć co i jakie dostępne są :P

lilirose lubi tę wiadomość

20140607580117.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj jak ja bym chciała rodzicom na ich rocznicę ślubu zrobić prezent w postaci wieści o dzidziusiu w drodze :)

Toxey, usia89 lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Ojj jak ja bym chciała rodzicom na ich rocznicę ślubu zrobić prezent w postaci wieści o dzidziusiu w drodze :)

Trzeba byc dobrej mysli :) :*

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    ja też ,moi rodzice rocznice ślubu mają w sylwestra :)

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • różowe_myśli_2014 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała na moja trzecia rocznicę slubu byciuw ciąży (10.2015) najlepiej w 4 miesiącu :) wtedy bym już wszystkim mogła oznajmić :)

Zaczynamy 06.2015 :)

1.9.2012 (*) Anioł :*
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia, jak najbardziej jestem, ba, nawet staram za dużo nie myśleć o rezultacie. W poprzednim cyklu przeczesywałam o tej porze internet w poszukiwaniu informacji o implantacji, objawów itp. Teraz czuję spokój :)

Moi mają pod koniec października, a ja testować chcę za 7 dni.

Różowe myśli, ja rodzicom chyba odcrazu powiem. Jeśli ma się stać coś złego to i tak dowiedzieliby się. Jesteśmy blisko i ciężko byłoby ukryć mój stan emocjonalny po ewentualnej stracie.

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dokładnie, dlatego już przeglądam wózki, łóżeczka i inne takie :P

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015

Wysłany: 8 października 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose ja nie chce się stresowac ( pisałam kiedyś co moja mama myśli o mojej ciąży ewentualnej) wolę powiedzieć jak minie ewentualne zagrożenie. A co do straty.. kolokwialnie to zabrzmi ale da się znieść bez wsparcia.. ja go nie otrzymałam od rodziny wogóle.

• agawera Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie , mam problem a może obawy ze coś jest nie tak . otóż poprzedni cykl miałam 25 dni a teraz dziś wieczorem na bieliżnie miałam lekkie plamienie a to 21 dzień cyklu co może to oznaczać , czy powinnam się obawiać czy może się tak zdarzać

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowe myśli, wsparcie w rodzinie jest ogromnie ważne. I tak, da się przeżyć stratę w samotności, ale jest to przeżywanie bolesne i pewnie dłuższe niż wtedy, gdy mamy przy sobie bliskich. Dorze, że jest przy Tobie partner :*

Agawera, powodów może być wiele. Pierwsze co przyszło mi do głowy to za wysoka prolaktyna. Plamienie może być spowodowane także nadżerką, ciążą pozamaciczną czy niedomogą lutealną. Najlepiej przejdź się do ginekologa po skierowanie na badania. Na pewno coś poradzi :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera dokładnie, przejdź się do ginekologa, zrób badania, będziesz spokojniejsza :)

Do jutra dziewczyny :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015

Wysłany: 9 października 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mój mąż wtedy bardzo mnie wspierał jak nasze dziecko umarło, nie odzywał się jeden dzień ale byl z nim jego przyjaciel, z nim tez nie rozmawiał. Przeżył to bardzo mocno, ja płakałam nocami i dniami a on glaskal mnie po włosach, bardzo wtedy czułam jego wsparcie bardzo go kocham :*
    Dobranoc :*

• lilirose Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowe myśli, przykre przeżycia :( w którym tygodniu straciłaś ciążę? Wiesz, co było przyczyną?

Dobrej nocy :*

p19uyx8dp2cbt5uf.png

Wysłany: 9 października 2014, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem spać właśnie skończyłam myć ściany w łazience :D

Straciłam przez jakieś ogniska zapalne w macicy w 9 tygodniu dziecko umarło a ją dowiedziałam się dwa tygodnie później :( :( pozbierałam się ale stres jest, chyba odwiedze jeszcze psychologa przed planowaniem dzidziusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 02:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowe_myśli silna jesteś, że sobie poradziłaś :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta moi tez maja w sylwestra :) moze nam sie uda zrobic im prezent? :)
    Kochane pytanie z innej bajki. Skonczyl mi sie premium. Czy warto wykupic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przesledzilam ostatnie posty i tez wozki wybrane mamy. AlboTutonia BeYou albo iCandy tylko nie wiem jaki. Peach zapewne albo Apple. Co do plci zawsze chcialam chlopca, maz tez. Teraz? Obojetne to nam, byle zdrowe. Imie dla dziewczynki bedzie Laila. Zakochalam sie w nim :) dla chlopca Joshua mi sie podoba, ale w zadnym zakochana nie jestem.

• lilirose Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cegielka, poleć 10 osobom, udostępnij wykres i nazbierasz punktów na premium :)

Dziewczyny, jeśli zawsze mierzę tempkę o 6:30 a raz zmierzyłam o 7:30 to powinnam ją skorygować? Wg metody angielskiej za
    każdą godzinę po ustalonym czasie odejmuje się 0,1 stopnia, a każdą przed czasem dodaje 0,1. Co myślicie?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to jeden dzień, to ja bym skorygowała :)

Cześć dziewczyny, ja zaraz lecę na USG, ale potem do Was wracam i mam woooolneee dzisiaj!!:))))

• lilirose Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, po tym jak tu napisałam to doczytałam w necie, żeby nie mieszać metody Rotzera i angielskiej i teraz już sama nie wiem. Na wykresie zaznaczyłam godzinę i temp. i samo zaznaczyło na jasno.

Sigma lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ