Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabcia, trochę rzadko. Z tego, co wiem to optymalny czas pomiędzy wizytami to 2-3 miesiące. Wtedy można realnie ocenić wahania TSH i zmieniać dawkę. Pół roku brania jednej dawku nie przyczyni się do szybkiego wyleczenia.
zabcia2806 lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lilirose wrote:Żabcia, trochę rzadko. Z tego, co wiem to optymalny czas pomiędzy wizytami to 2-3 miesiące. Wtedy można realnie ocenić wahania TSH i zmieniać dawkę. Pół roku brania jednej dawku nie przyczyni się do szybkiego wyleczenia.
Wierzyłam tej pani dr wszyscy ja tak chwalą ale teraz już sama nie wiem..
Wczoraj dostałam namiary na innego lekarza muszę poczytać czy w internecie nie ma o nim żadnych opinii. Dziękuję.
-
różowe_myśli to bardzo ważne, że miałaś wtedy wsparcie męża. To najważniejsze :*
Moja koleżanka ze szpitala straciła ciążę, i jej chłopak ją wtedy zostawił ma czteroletniego synka, to miało być ich drugie dziecko. Nie dość, że ją zostawił, to wyrzucił ją i synka z mieszkania ba, nawet jej powiedział, że to przez nią stracili dziecko, bo jest nieodpowiedzialna i do niczego się nie nadaje!
Słów brak, była totalnie rozsypana, choć nie pokazywała tego po sobie.
Wsparcie bliskich jest bardzo ważne. Jesteście silni, widać, że się bardzo kochacie.
Sigma witaj daj koniecznie znać po wizycie, co Ci tam gienek powiedział
agawera a jak ma się u Ciebie sytuacja? Czekasz na owulację, na @?
zabciu, myślę dokładnie tak jak lili, powinnaś trochę częściej jednak odwiedzać ginekologa, żeby Cię na bieżąco obserwował.
Zobacz sobie tutaj na ovu polecanych lekarzy https://ovufriend.pl/listing/
Ale dziś piękny dzień słoneczko mi grzeje w plecy
Zaraz sobie idę capuccino zrobić
Wypadałoby coś zjeść, oddałam się dziś sprzątaniu, zmywaniu, i jeszcze nie jadłam nawet śniadania, tylko popijam Nestea
Niech to będzie udany dzień kobitkiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:30
Julia 07.2015 -
Cześć dziewczyny. Z racji ze jestem "swiezakiem" i chce zacząć mierzyć tempke od tego cyklu dlatego też prosiła bym was o wytłumaczenie jak rozpoznac po temperaturze kiedy jest owulacje , kiedy się kochać i w ogóle wszystko na tyle ile możecie była bym wam bardzo wdzięczna kobietki
-
W tempcę Misiu nie pomogę, ale kiedy się kochać? Możesz kupić testy owulacyjne i kiedy zobaczysz dwie kreski tego samego koloru, wtedy szansa na poczęcie jest największa
różowe_myśli mmmmm podziel się jabłecznikiem, o mniaaaamm uwielbiam a nie jadłam wieki!
Julia 07.2015 -
O testach wiem , mam zamiar kupić . Chciałam mierzyć temperaturę w tym cyklu , nie wiem jak z wykresu temperatur odczytać kiedy zbliża się owulacja. Wydaje mi się ze głównie po to mierzy się temp żeby wiedzieć z jak największą dokładnością kiedy konkretnie się kochać. Sana dziękuję mimo wszystko za odpowiedz to jest nasz 2 cykl starań dlatego chcę zebrać jak najwięcej informacji.
-
Żabcia, lekarze są różni i co najśmieszniejsze, że to zazwyczaj ginekolodzy wmawiają, że TSH np. 2 czy 2,5 to jest ok na zachodzenie... A jak się więcej poczyta, dopyta dobrych endokrynologów to wychodzi, że najwyżej można mieć 1,8, a najlepiej między 1 a 1,5. Mnie moja pierwsza ginekolożka na początku, gdy planowaliśmy dziecko, powiedziała, że nie potrzebne są żadne badania. Ewentualnie mogę zrobić krew i mocz. Sama na własną rękę zbadałam te kwestie, które są wymieniane w internecie jako istotne przed zajściem w ciążę i wyszło mi, niespodziewanie całkiem, że choruję na niedoczynność.
Tak więc najlepiej sama poczytaj, zdobądź wiedzę, żeby żaden lekarz nie wciskał Ci kitu. Bo później on za ewentualne poronienie nie weźmie odpowiedzialności, tylko pacjentce powie, że sama nie dopilnowała to teraz ma.
Najlepiej TSH badać co dwa miesiące. Co miesiąc to za szybko, bo gruczoł nie zdąży jeszcze zareagować na nową dawkę leków, a co trzy to może być za długo. Lepiej na bieżąco monitorować zmiany.
Misia, mierz tempkę, wprowadzaj do wykresu Ovufriend i on Ci sam wyznaczy kiedy była prawdopodobnie owulka. Do tego wpisuje obserwację śluzu.
Najlepiej kochać się co dwa od początku dni płodnych. Po okresie masz zapewne kilka dni śluz suchy/lepki/kremowy, które płodny nie jest, później zaczyna się wodnisty i to już sygnał, że możecie zacząć działać. A do tego stosuj testy owulacyjne, od momentu pojawienia się śluzu wodnistego.
Iludniowe masz cykle?
zabcia2806 lubi tę wiadomość
-
Hej kobietki.
Nie udzielam się za często na forum, stwierdziłam że to za bardzo mnie nakręca. Ale lubię poczytać co ciekawego piszecie
Dziś odbieram wyniki badań hormonalnych, odebrałam już wyniki mężusia są zadowalające
Wieczorem wizyta u endo-gin i rozpoczynam monitoring owulacji - oby owocny!
Buziaczki :* -
mallinka wrote:Hej kobietki.
Nie udzielam się za często na forum, stwierdziłam że to za bardzo mnie nakręca. Ale lubię poczytać co ciekawego piszecie
Dziś odbieram wyniki badań hormonalnych, odebrałam już wyniki mężusia są zadowalające
Wieczorem wizyta u endo-gin i rozpoczynam monitoring owulacji - oby owocny!
Buziaczki :* -
Mallinka, napisz, ja wyniki.
Olusia, trzymam kciuki
Dziewczynki, co porabiacie? Bo ja trochę pracuję i w między czasie przegryzam domowe snickersy. Strasznie mnie dziś na słodkie wzięło, a do @ jeszcze tydzień.mallinka, olusia24 lubią tę wiadomość