X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po nocy żadnych więcej plamień nie było wiec może to jednorazowa akcja była okaże się w ciągu dnia , ale od 3 dni odczuwam bóle krzyżowe wiec chyba będzie trzeba się wybrać do ginekologa :(

lilirose lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Zabcia, czyli teraz chodzisz do niej co 6 miesięcy?

tak chodze co 6 miesięcy

Dzień dobry, w końcu się wyspałam:-)

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wózki to podobają mi się navington cadet ale jak przyjdzie co do czego to zobaczymy.Ciuszki też będziemy mieć po dzieciach siostry:)

różowe_myśli silna z Ciebie kobieta:*

lilirose lubi tę wiadomość

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia, trochę rzadko. Z tego, co wiem to optymalny czas pomiędzy wizytami to 2-3 miesiące. Wtedy można realnie ocenić wahania TSH i zmieniać dawkę. Pół roku brania jednej dawku nie przyczyni się do szybkiego wyleczenia.

zabcia2806 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Żabcia, trochę rzadko. Z tego, co wiem to optymalny czas pomiędzy wizytami to 2-3 miesiące. Wtedy można realnie ocenić wahania TSH i zmieniać dawkę. Pół roku brania jednej dawku nie przyczyni się do szybkiego wyleczenia.

Wierzyłam tej pani dr wszyscy ja tak chwalą ale teraz już sama nie wiem..
    Wczoraj dostałam namiary na innego lekarza muszę poczytać czy w internecie nie ma o nim żadnych opinii. Dziękuję.

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowe_myśli to bardzo ważne, że miałaś wtedy wsparcie męża. To najważniejsze :*
    Moja koleżanka ze szpitala straciła ciążę, i jej chłopak ją wtedy zostawił :/ ma czteroletniego synka, to miało być ich drugie dziecko. Nie dość, że ją zostawił, to wyrzucił ją i synka z mieszkania :/ ba, nawet jej powiedział, że to przez nią stracili dziecko, bo jest nieodpowiedzialna i do niczego się nie nadaje!
    Słów brak, była totalnie rozsypana, choć nie pokazywała tego po sobie.
    Wsparcie bliskich jest bardzo ważne. Jesteście silni, widać, że się bardzo kochacie.

Sigma witaj :) daj koniecznie znać po wizycie, co Ci tam gienek powiedział :)

agawera a jak ma się u Ciebie sytuacja? Czekasz na owulację, na @?

zabciu, myślę dokładnie tak jak lili, powinnaś trochę częściej jednak odwiedzać ginekologa, żeby Cię na bieżąco obserwował.
    Zobacz sobie tutaj na ovu polecanych lekarzy :) https://ovufriend.pl/listing/

Ale dziś piękny dzień :) słoneczko mi grzeje w plecy :)
    Zaraz sobie idę capuccino zrobić :)
    Wypadałoby coś zjeść, oddałam się dziś sprzątaniu, zmywaniu, i jeszcze nie jadłam nawet śniadania, tylko popijam Nestea :P

Niech to będzie udany dzień kobitki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:30

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana dziękuję, w przyszłym tygodniu idę do ginekologa na wizytę zobaczę co pani dr powie na wynik tsh, damy sobie jeszcze ten miesiąc i będziemy potem szukać i zmieniać lekarzy.

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz za co dziękować :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po owulacji już jestem czeka na okres a tak naprawdę mógł by wogóle nie przyjsc wyjaśni się wszystko w najbliższym tygodniu tylko to czekanie, masakra

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • różowe_myśli_2014 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski dzięki za fajne słowa :*

Nie spalam dziś ani minuty !!! :/ wysprzatalam całe mieszkanie i upieklam jablecznik :))

Zaczynamy 06.2015 :)

1.9.2012 (*) Anioł :*
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Z racji ze jestem "swiezakiem" i chce zacząć mierzyć tempke od tego cyklu dlatego też prosiła bym was o wytłumaczenie jak rozpoznac po temperaturze kiedy jest owulacje , kiedy się kochać i w ogóle wszystko na tyle ile możecie :) była bym wam bardzo wdzięczna kobietki :)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tempcę Misiu nie pomogę, ale kiedy się kochać? Możesz kupić testy owulacyjne i kiedy zobaczysz dwie kreski tego samego koloru, wtedy szansa na poczęcie jest największa :)

różowe_myśli mmmmm podziel się jabłecznikiem, o mniaaaamm uwielbiam a nie jadłam wieki!

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :*
    Piękny dzień dzisiaj :)

Różowe myśli ja jabłecznik robię jutro :)

20140607580117.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O testach wiem , mam zamiar kupić . Chciałam mierzyć temperaturę w tym cyklu , nie wiem jak z wykresu temperatur odczytać kiedy zbliża się owulacja. Wydaje mi się ze głównie po to mierzy się temp żeby wiedzieć z jak największą dokładnością kiedy konkretnie się kochać. Sana dziękuję mimo wszystko za odpowiedz :) to jest nasz 2 cykl starań dlatego chcę zebrać jak najwięcej informacji.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia, lekarze są różni i co najśmieszniejsze, że to zazwyczaj ginekolodzy wmawiają, że TSH np. 2 czy 2,5 to jest ok na zachodzenie... A jak się więcej poczyta, dopyta dobrych endokrynologów to wychodzi, że najwyżej można mieć 1,8, a najlepiej między 1 a 1,5. Mnie moja pierwsza ginekolożka na początku, gdy planowaliśmy dziecko, powiedziała, że nie potrzebne są żadne badania. Ewentualnie mogę zrobić krew i mocz. Sama na własną rękę zbadałam te kwestie, które są wymieniane w internecie jako istotne przed zajściem w ciążę i wyszło mi, niespodziewanie całkiem, że choruję na niedoczynność.
    Tak więc najlepiej sama poczytaj, zdobądź wiedzę, żeby żaden lekarz nie wciskał Ci kitu. Bo później on za ewentualne poronienie nie weźmie odpowiedzialności, tylko pacjentce powie, że sama nie dopilnowała to teraz ma.

Najlepiej TSH badać co dwa miesiące. Co miesiąc to za szybko, bo gruczoł nie zdąży jeszcze zareagować na nową dawkę leków, a co trzy to może być za długo. Lepiej na bieżąco monitorować zmiany.

Misia, mierz tempkę, wprowadzaj do wykresu Ovufriend i on Ci sam wyznaczy kiedy była prawdopodobnie owulka. Do tego wpisuje obserwację śluzu.
    Najlepiej kochać się co dwa od początku dni płodnych. Po okresie masz zapewne kilka dni śluz suchy/lepki/kremowy, które płodny nie jest, później zaczyna się wodnisty i to już sygnał, że możecie zacząć działać. A do tego stosuj testy owulacyjne, od momentu pojawienia się śluzu wodnistego.
    Iludniowe masz cykle?

zabcia2806 lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    Nie udzielam się za często na forum, stwierdziłam że to za bardzo mnie nakręca. Ale lubię poczytać co ciekawego piszecie :)
    Dziś odbieram wyniki badań hormonalnych, odebrałam już wyniki mężusia są zadowalające :)
    Wieczorem wizyta u endo-gin i rozpoczynam monitoring owulacji - oby owocny!
    Buziaczki :*

201602031762.png
    200602041778.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    Hej kobietki.
    Nie udzielam się za często na forum, stwierdziłam że to za bardzo mnie nakręca. Ale lubię poczytać co ciekawego piszecie :)
    Dziś odbieram wyniki badań hormonalnych, odebrałam już wyniki mężusia są zadowalające :)
    Wieczorem wizyta u endo-gin i rozpoczynam monitoring owulacji - oby owocny!
    Buziaczki :*
    trzymam kciuki :* co tam dziewczyny u Was? też się mało ostatnio udzielam ale mam ciężki powrót do pracy :( a tak w ogóle to po owulacji zeszło ze mnie ciśnienie i o dziwo baaardzo na luzie podchodzę do całej sprawy :) ale oczywiście w przyszły piątek zatestuje, a co mi tam :) może akurat się udało? pozdrawiam

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pomimo brania clo mój cykl wariuje; ((

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka daj znać jak odbierzesz wyniki :*
    Ola będę trzymała kciuki żeby się udało :)
    Natu a co gienek na to?

olusia24 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallinka, napisz, ja wyniki.
    Olusia, trzymam kciuki :)

Dziewczynki, co porabiacie? Bo ja trochę pracuję i w między czasie przegryzam domowe snickersy. Strasznie mnie dziś na słodkie wzięło, a do @ jeszcze tydzień.

mallinka, olusia24 lubią tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ