Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowe_myśli_2014 ja nie lubię tej zmiany bo dopiero o 23 jestem w domu a już wyjść z domu muszę o 13 i widujemy się z mężem tylko w łóżku w nocy a ja już wtedy zazwyczaj padam ze zmęczenia. Mam nadzieje że Ty wracasz wcześniej:)

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja teściowa też nie żyje, niestety nie zdążyłam jej nawet poznać ale też każdy mówi że na pewno by mnie polubiła bo umiem D krótko trzymać a jednocześnie dbam o niego. Teść jest baaaaardzo specyficznym gościem. Właściwie to nie wiem czy mnie lubi hehe. Za to mam fajne dwie szwagierki i fajnego szwagra wiec wynagradza mi to brak teściowej. Bardzo bym chciała mieć teściową nawet gdyby miała być zołzą :)za to mój D ma super teściów. Moi rodzice go uwielbiają, zawsze go bronią, są bardzo wyluzowani, i napiją się z nim i się pośmieją i pogadają na ważne tematy a jak trzeba to go opierniczą więc nie może narzekać :) witam nowe staraczki i trzymam kciuki za wszystkie czekające na owulację i za te już po niej :) oby ten październik był dla Nas wszystkich szczęśliwy

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moi teściowie są bardzo w porządku :) widuję się z nimi bardzo rzadko, bo dzieli nas prawie 400 km, ale kiedy mieszkaliśmy w jednym mieście widywaliśmy się częściej (a nawet przez miesiąc pomieszkiwaliśmy z mężem u nich, bo potrzebowali pomocy w chorobie) i dogadywaliśmy się bardzo fajnie :)

btw. mojego teścia poznałam jeszcze zanim zaczęliśmy z mężem być razem :) potem dowiedziałam się, że od razu mnie wtedy polubił i nawet mówił, że chciałby mieć taką córkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:37

olusia24 lubi tę wiadomość

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha jeszcze mia lam Wam napisać o tym że jak w tamtym cyklu miałam straszne parcie i świrowałam to ciągle mnie coś kłuło w jajnikach lib brzuchu, chyba sama to wymyślałam i szukałam na siłę objawów. Teraz nic się nie dzieje noc nie boli, nic nie kłuje, wczoraj tylko strasznie mi śmierdziały racuchy i sałatka jarzynowa, ale położyłam się popołudniu na godzinkę spać a jak wstałam to już mi nie śmierdziały i opierniczyłam ze smakiem cały talerz racuchów :) ale nie doszukuję się w tym objawów ciążowych hehe

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia ja się też przestałam nakręcać. Niby dziewczyny gdzieś piszą, że bóle @ które mam mogą być też bólami ciążowymi, ale ja w to nie wierzę ;) tzn w to, że te bóle które teraz mam mogą być ciążowe. Czuję się totalnie okresowo niestety :P
    Ale się nie dołuję, jakoś mam mimo wszystko dobry humor :) czuję że za niedługo wszystko się poukłada :) może to ta pogoda tak na mnie działa?
    Czuję się jakby była wiosna, nie jesień ;), jakby wszystko się budziło do życia :)
    Właśnie to jest piękna, polska, złota jesień <3 cuuudownie grzeje słonko <3

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :*
    Truskaweczka jak się czujecie ? :*
    Sana pogoda rzeczywiście cudowna, szkoda tylko, że mój dopiero co pojechał do pracy i pewnie późno wróci :( Ale za to mam nadzieje na jutrzejszą piękną pogode bo zamierzamy wybrać się za miasto :)

20140607580117.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dziękuje jest ok ale wczoraj cały dzień mnie głowa bolała dzisiaj tez troszkę mnie cmi.. mdłości poranne standard,i w ciągu dnia mnie nieraz zaczyna męczyć:( beta rośnie to i mdli:( w przyszłym tyg będę mieć pierwsze usg to męża zabiorę:)a ty jak tam sie czujesz? jak tam starania:) dobrze Wam zrobi taki wypadzik za miasto:)

monia91 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja dzisiaj spacer zaliczę na pewno, albo chociaż wyjdę chwilę na ogródku posiedzieć :) aż żal się w domu kisić jak tak słoneczko w plecy grzeje :)

Truskaweczko zarzucisz nam potem foteczkę z usg? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:56

Truskaweczka250, monia91 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia, dzień po owulacji te objawy to na pewno nie ciążowe :D Po prostu coś tam zaśmierdziało, czasem się zdarza :) Pogoda jest rzeczywiście cudowna, dzisiaj latam w samym t-shircie i jest ciepluuutkoo :) oby jak najdłużej było takie słoneczko! :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma oby oby :) aż się żyć chce :D

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:

Truskaweczko zarzucisz nam potem foteczkę z usg? :)

No jasne jak będę miała foto to wam się pochwalę:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • różowe_myśli_2014 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wierzyłam w bóle @ w ciąży, w poprzedniej ciąży (*) brzuch bolał mnie na okres od owu do piątego tygodnia ciąży i nosiłam podpaski bo myślałam że zaraz dostanę ale nie dostałam, ale nie ma co się nakręcac ja wtedy się nie spodziewałam i byłam. Czasami żałuję że tak poznaje swoje ciało i się na ciążę wkrecam :) ale już się uspokoilam :)

Zaczynamy 06.2015 :)

1.9.2012 (*) Anioł :*
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka no u nas staranka jakoś idą :) Na pewno więcej niż w poprzednim cyklu bo mąż w domu :D Mój to zapalony wędkarz więc pewnie pojedziemy gdzieś nad wodę i sobie posiedzimy mój połowi, moze coś złowi :)

Sana ja się wybieram zaraz do biedry bo kawa jest w promocji :D

Oby taka piękna pogoda była jak najdłużej :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

20140607580117.png
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim:-)

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a jaką kawę w promocji mają?
    Ja się wczoraj w Biedrze zaopatrzyłam w herbatki Green Hills, mam spory zapas :D posmakowały mi te ciasteczkowe herbatki!
    A kawkę to tylko rozpuszczalną piję :) nie lubię "fusiastej" :P

Miłego żabciu :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu te mdłości to coś strasznego ! Podniecałam się, że mnie ominą a teraz czuję się jakbym miałła umrzeć :o Truskawa zazdroszczę Ci, ja idę dopiero 23go -_-

• Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia chętnie od Ciebie wezmę te mdłości :)

różowe_myśli_2014 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • olusia24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Olusia, dzień po owulacji te objawy to na pewno nie ciążowe :D Po prostu coś tam zaśmierdziało, czasem się zdarza :) Pogoda jest rzeczywiście cudowna, dzisiaj latam w samym t-shircie i jest ciepluuutkoo :) oby jak najdłużej było takie słoneczko! :)
    no nie tak dzień po owulacji tylko 5 dni po :) ale wiem że to i tak za wcześnie

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • monia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tchibo 450g za 7zł a normalnie po 12 :P Ja ich też nie lubie ale mój ją pija :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:48

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    zyrcia chętnie od Ciebie wezmę te mdłości :)
    Z chęcią Was wszystkie zarażam !! ;)

różowe_myśli_2014 lubi tę wiadomość

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ