Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Siedze i zastanawiam się o co jej chodziło z tymi tekstami Najpierw coś jebła, ze nie jem slodyczy bo się odchudzam!! Gdzie waże 50kg. Potem coś tam jebła, ze ten jej facet w ramach tego, ze mu coś tam w internecie znalazłam zajmie się NASZYM dzieckiem!! I teraz nie wiem czy chodzi jej o Nasze dziecko czy o córke mojego ?!
-
Olusia 24 cykle mam 30-31 dniowe. Mniej więcej się orientuje z tym wszystkim. Z tempka zrobię tak jak radzisz , sluz potrafię rozpoznawać także myślę że dam radę
olusia24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No tak, teściowe to potrafią... Mnie w mojej wkurw..., że w ogóle mnie nie słucha, podobnie zresztą jak mojego męża. Pyta o coś, mówię jej, a ona za jakiś czas znowu o to pyta. No można szału dostać. Niby wykształcona kobieta, oczytana, nie stara, bo ledwo 55 lat ma a taki tłuk...
Śpijcie dobrze kochane :* Ja czekam na nowe fasolki, niech któraś zaciążySzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Witam kochane początkujące
Jestem po wizycie. Po pierwsze nakłamaliśmy lekarzowi, że staramy się już 9 mc a nie 4 mc(tak poradziła mi moja siostra, która do niego jeździła, że jest to super lekarz ale jak mu powiemy że 4 mc to powie, że spokojnie mamy jeszcze czas) Była to 2 wizyta u niego. Za 1 razem zbadał mnie stwierdził prawdopodobny brak owulacji (w 15 dc nie było ani ciałka żółtego ani płynu) i zlecił szereg badań.
Mąż miał zlecone badanie nasienia - wg lekarza wyniki są wzorowe, jak się wyraził jest ich ogromna ilość więc jeden potencjalny problem mamy z głowy a i mężowi duma urosła
Moje TSH po 2 tyg spadło z 3,12 uIU/ml do 1,14 uIU/ml (ft4 ok)
Prolaktyna z 22,35 ng/ml do 7,41 ng/ml
FSH faza folikularna 6 mIU/ml
LH faza folikularna 3,39 mIU/ml
Za tydzień będe miała wynik Testosteron wolny i Androstendion.
Póki co jajeczkowanie w 1 fazie ok w niedzielę jadę znów na monitoring. Mam nadzieję że owulka w tym cyklu będzie i będzie wzorowa
-
nick nieaktualnyHejo Wszystkim
Piękny dzionek, słonko świeci
aż chce się żyć
Wczoraj też byłam u doktorka, gina, zupełnie innego.
Oczywiście pierwszy tekst na dzień dobry - "szybko dziecko, bo nie mam czasu"
Zjechał moją poprzednią ginkę, że jest totalnie niekompetentną lekarką, że nawciskała mi kitu z ciążą biochemiczną, że to nie jest to co ona mi tłumaczyła, że nie umie leczyć itp itd, i zastanawiam się skąd taka nienawiść bo przecież zazwyczaj lekarz staje murem za lekarzem, więc nie wiem. Konkurencja?
Dowiedziałam się, że mogę się już starać o dzidziusia, i że badań żadnych nie potrzebuje bo po co w sumie, w ciąże zachodzę wiec jest git . Kazał mi przyjść za 2 miesiące z mężem, kolegą, kimkolwiek z kim chce mieć dziecko. Pójdę, może będzie miał więcej czasu na rozmowę i z moim facetem mnie szybko nie spławi. A jak nie, to szukamy dalej.
Miłego Dzionka -
nick nieaktualnyCześć!
Dziewczyny, miałam mieć wczoraj wolne, a w rezultacie zapieprzałam jak mały motorek od rana do wieczora, bo zakupy, bo sprzątanie, załatwianie spraw... I tak zleciało
Ale i tak udało mi się trochę wyspać i wypocząć
Na USG pęcherzyk 14 mm, endometrium ładne, trójwarstwowe. Lekarz zapowiedział, że można się spodziewać owulki na sobotę/niedzielę/poniedziałek, a w między czasie mogę robić testy owulacyjne. Myślę, że już do owulki z kolejnymi USG odpuszczę, bo najważniejsze, że pęcherzyk rośnie i że zapowiada się znowu owu, a kiedy będzie - to mniej ważne.
Kolejne USG zrobię kontrolnie czy nie zrobiły się torbielki pod koniec cyklu.
W weekend mogę nie mieć za bardzo czasu na odwiedzanie Was, bo przyjeżdża do nas mój tato, więc ewentualnie wejdę z rana albo pod wieczór na chwilkęmallinka, olusia24 lubią tę wiadomość
-
MiSia :) wrote:Cześć dziewczyny. Z racji ze jestem "swiezakiem" i chce zacząć mierzyć tempke od tego cyklu dlatego też prosiła bym was o wytłumaczenie jak rozpoznac po temperaturze kiedy jest owulacje , kiedy się kochać i w ogóle wszystko na tyle ile możecie była bym wam bardzo wdzięczna kobietki
cześć MiSia:) Ja tez czekam jak tylko skończy mi się okres i zaczynam mierzyć temperaturę i też jestem w tym zielona:)Możemy się wspierać
-
Witam kochane jak tam mija dzionek? u mnie zapracowanie wczoraj po wizycie u gina byłam na zakupach i kupiłam kapustę i dzisiaj od 8 r zabrałam sie za robienie gołąbków z kiełbasa i sosem jogutrowo-pomidorowym:) i niedawno skończyłam, teraz padam ze zmęczenia bo nogi mnie tak bolą, ale już od dawna chodziły za mną gołąbki:)
-
Dzień dobry! Znowu się wyspałam:) Dobrze że już piątek, tylko szkoda że taka ładna pogoda a ja na 14 do pracy. Jutro znowu na zajęcia i dzień zleci mam nadzieję że niedziela będzie słoneczna bo może na jakąś wycieczkę się wybierzemy. Moja teściowa jest na razie OK , nic do niej nie mam ale za to teściu wrrrr... na samą myśl o nim.
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia, żabcia - tutaj ovufriend sam wyznacza owulację na podstawie temperatury i objawów, ale nie zawsze robi to dobrze, więc warto poczytać o metodach NPRu i na wszelki wypadek kontrolować to, co robi komputer Jest do wyboru kilka metod, w necie znajdziecie mnóstwo info na ten temat
-
Hej laseczki apropo rozmowy o częściach- nie mam nie żyją, ale nie wiem czy bym się dogadywala z teściowa z tego co mi o niej opowiadają. Dużo dziewczyn żartobliwie mowi że szczesciara ze mnie spalam dziś 14 godzin, najlepsze że dalej bym spala ale muszę zrobić rundke po sklepach w poszukiwaniu kurtki na jesień ja mam do pracy na 15.45 bardzo lubię te zmianę miłego dnia!Zaczynamy 06.2015
1.9.2012 (*) Anioł :* -
nick nieaktualnyŻabcia witaj w klubie, ja też za moim teściem nie przepadam
Nie wiem, czy to efekt jesieni, czy jednak @, czuję się kompletnie bez sił, nic mi się nie chce, najchętniej zwinęłabym się w kłębek i spała cały dzień. Humor też mi coś oklapł, choć za to winię raczej wczorajsze ćwiczenia (hobbystycznie tańczę, bardzo źle, ale przynajmniej z uśmiechem). W ogóle podobno ćwiczenia wyzwalają endorfiny, "hormony szczęścia" i w ich czasie czuje się świetnie - tylko u mnie nadchodzi potem kompletny dół, parę razy zdarzyło mi się nawet popłakać idąc do domu. Nawet nie wiem, czemu, od gwałtownego spadku może? Zastanawiałam się nawet, czy by nie zrezygnować, ale wtedy byłabym już chyba szersza niż dłuższa...zabcia2806 lubi tę wiadomość