X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • różowe_myśli_2014 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Zrobiłam dziś test - negatywny.
    A @ się spóźnia już 4 dni...

Sana, będzie dobrze, ja myślę że nasz okres się spóźnia, bo czekamy zeby nie przyszedł...

Zaczynamy 06.2015 :)

1.9.2012 (*) Anioł :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, Różowe Myśli

o kurcze :/
    no nie fajnie Wam te testy wychodzą :(
    Okresu brak, objawy pewnie też są ok a testy - klapa :(

Te cykle lubią płatać figla, akurat w momencie, kiedy na czymś nam bardzo zalezy, eh ;/
    Tulam :*
    i dalej trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:11

Wysłany: 14 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka :) dzięki :* będzie dobrze jak dla mnie świat sie nie zawali bo takie staranie 'na fest' zaczynamy od maja 2015 ;)) szkoda tylko że organizm robi nadzieję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RóżoweMyśli to może wystartujemy razem ze starankami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamMisia - ja bym zrobiła test ze względu na to, że po odstawieniu luteiny (czy duphastonu) wystąpiło plamienie, a jednocześnie utrzymują się wyższe temperatury. Coś musi być źródłem tych wyższych temperatur - progesteron. Tylko pytanie dlaczego cały czas jest na wyższym poziomie, to może być ciąża, albo może być przetrwałe ciałko żółte, torbielka luteinizująca itd. Warto sprawdzić, szczególnie, że i tak lekarz będzie chciał pewnie wprowadzić jakieś leczenie, więc warto wykluczyć ciążę dla spokoju sumienia, że leki nie zaszkodzą :)

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* Sana i Różowe Myśli idźcie może zrobić betę z krwi?

Ja jestem w 25dc 10dpo i test dziś negatywny :( wiem że to jeszcze nie wyklucza moich szans ale trochę się podłamałam... po za tym czuje się normalnie może trochę bardziej płaczliwa jestem w tym cyklu. Ale trzeba się powoli nastawić na następny...

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia, 10dc i sikacz negatywny jeszcze nie znaczy, że to nie ciąża :) ja w pierwszej ciąży pozytywny ujrzałam dopiero 3 dni po spodziewanej miesiączce i to blado!

olusia24 lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    Olusia, 10dc i sikacz negatywny jeszcze nie znaczy, że to nie ciąża :) ja w pierwszej ciąży pozytywny ujrzałam dopiero 3 dni po spodziewanej miesiączce i to blado!
    Wiem że to nie przekreśla moich szans na ciąże, ale rozwaliło mnie to totalnie miałam nadzieję na chociaż cień cienia drugiej kreski. Cała w środku chodzę. Bardzo liczę na ten cykl. Może powinnam poczekać do tego 19ego i zobaczyć czy @ przyjdzie ale jakoś testy łatwiej mi znieść niż nie daj Bożę spóźniony okres a i tak brak ciąży i spóźnioną @.... cholera jasna po jakiego pierona ja ten test robiłam :(

w4sqdqk3shg1dimh.png

Wysłany: 14 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bete jakoś mi nie po drodze :P Buziulka startujesz w maju?!:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś u mnie te krechy były takie blade, a pierwszej to w sumie w ogóle nie było ;D więc się nie stresuj! Zrób test 17go wtedy na pewno coś ujrzysz ;)

Wysłany: 14 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia serio nie martw się :* ja dopiero teraz zrozumiałam jak dac na luz: pomyśl co musisz zrobić przed ciążą. Np zrzucić kg nabyć kondycji zrobić badania na cholesterol, cukier.. zacząć dobrze się odzywiać żeby fasolka miała od początku dobrze :)))) rozplanuj to sobie i zobaczysz że się zdziwisz że nie myslqlas o tym :* trzymam kciuki

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo, że to przygnębia, bo każda z nas ma nadzieję, że może ta kreseczka, choćby blada się tam zjawi. i przyglądamy się temu testowi z nadzieją, że jak wlepimy oczy to jednak pojawi się też ta druga. a tu nic. i jesteśmy złe na siebie, że po co robiłyśmy skoro to za wcześnie?

jak komuś bardzo zależy to ciężko o cierpliwość.

Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:45

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś przede wszystkim powinnaś wyluzować bo stres i te nerwy w niczym nie pomagają. Nasza psychika potrafi nasz okres zatrzymać więc na zajście w ciąże też jakiś wpływ ma.

Wdech Wydech. :*
    jeszcze wszystko przed Tobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowe_myśli_2014 wrote:
    Na bete jakoś mi nie po drodze :P Buziulka startujesz w maju?!:D

No jakoś maj/czerwiec o ile wszystko pójdzie po mojej myśli :))

Wysłany: 14 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też maj/ czerwiec bo nową umowę dostanę 30.06 a za pierwszym razem napewno nie wyjdzie zajście w ciążę wiec miesiąc wcześniej zaczynamy :)) a jaki masz plan że ma iść po Twojej myśli?:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan taki:
    *badania genetyczne które w grudniu mam i inne potrzebne, mam nadzieje, że nic mi nie wyjdzie
    * wyprowadzka od teściowej ;D
    * i jakaś praca :) w styczniu sie okaże co z moim życiem zawodowym dalej, jak uda mi się zostać w tej pracy w której jestem obecnie to będzie fantastycznie a jak przyjdzie mi szukać nowej to zobaczymy wtedy co dalej. Może biznes narzeczonego się bujnie, się okaże :)
    Trochę duzo tych zależnych.
    ale znając mnie i mojego to wyjdzie spontan pewnie :):P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:24

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ale i tak czuję się do dupy... może faktycznie zrobię test 17ego to będzie 27dc. Jak wtedy nic nie wyjdzie to będę myśleć o następnym cyklu. ale jeszcze mam nadzieje... :(

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz mieć nadzieję !! trzymamy mocno kciuki !! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś :*
    Będzie dobrze :)

Wysłany: 14 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No plan masz nawet podobny do mojego tylko dochodzi spłata długu rodzicom (17 tysięcy) ..

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ