X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:
    Lili, myślę. że raczej nie powinna :)

Truskaweczko, hejka :))
    Mdłości dokuczają?
    Czekamy na dobre wieści od gina :)

Kochana mdłości to ja jako tako nie mam może nieraz rano po puki cos nie zjem ale zgaga mnie męczy od tygodnia wczoraj miałam dzień przerwy;) ale to jest nie do zniesienia..nic nie można zjeść bo co by sie do ust nie wzięło to paliło w przełyku:( byłam w aptece to też mi odradzano jakiekolwiek tabletki ale i tak kupiłam bo w nocy nie za da się spać jak kwasy palą no dzidziuś mi daje popalić tą zgagą :p

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroki ciąży :D a próbowałaś pic mleko na zgagę? Moją koleżankę męczyła zgaga w ciąży to mleko jej pomagało :)

Jak byłam ciąży to kiedyś w aptece chciałam coś na zaparcia bo ja z kolei z tym się bardzo męczyłam, to farmaceutka mnie zjechała, że nie wolno mi brać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem, awanturę na aptekę całą mi zrobiła i nic nie sprzedała. :P

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no mi tez kazanie zrobiła a raczej wykład czy lekarz wie że ranigast brałam ale to tylko w takich przypadkach jak juz nie mogłam sobie poradzić teraz juz mało jem i dzisiaj na razie ok..mleko próbowałam na trochę pomogło ale czytałam ze mleko pobudza kwasy i może z podwojoną zgaga zwrócić:( nie wszystkim pomaga..i na koniec wykładu w aptece powiedziała ze trzeba sie przemęczyć te 3mc albo nawet całą ciążę:(! chyba jej sie w głowie poprzewracało no jak funkcjonować przez jeszcze 7mc:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultuj się z ginem jak dzisiaj idziecie, podpowie Ci jak radzić sobie z zgagą. Na pewno są jakieś środki na to bezpieczne dla dzidziusia :) jak dostaniesz od lekarza to babeczka w aptece musi wydać.

W szpitalu leżałam z dziewczyną, którą znów męczyły wymioty strasznie i też faszerowali ją lekami na zgagę i wymioty i kroplówki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka jak ja Ci zazdroszczę tej zgagi :D Niech dzidzia rośnie zdrowo, Ty możesz trochę pocierpieć ;)

lilirose po cichutku gratuluję! pochwal się betą jutro :)

Truskaweczka250, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, z tym punktem ksero - może być szkodliwe, są różne opinie. Najlepiej spytaj lekarza :) Gratuluję Ci kochana serdecznie :)

A ja się fatalnie czuję. Rano obudziłam się z gigantycznym bólem podbrzusza, gdybym była w końcówce cyklu to byłabym pewna, że jest okres... Tymczasem to 21 dc, a napierdala jakby chciało mnie wykończyć. Jak tak dalej pójdzie, to chyba se usunę chirurgicznie macicę :P Matka natura jest jednak suką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam lubię matkę naturę! ;) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Ciebie nie nakurwia :P :P :P
    Serio, jeszcze jak siedzę, to da się znieść, ale jak wstaję albo chodzę, to JEZU. Jakbym miała tonę gorących kamieni w brzuchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma może niedługo jej będziesz za ten ból dziękować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie tam :P Spójrz na mój wykres. Poza tym jeżeli tak boli ciąża, to strzeżcie się wszystkie staraczki! Nie wiem co to jest, ale raczej nie ma związku z dobrymi nowinami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 11:35

• monia91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*
    Lili czekam z niecierpliwością na wyniki bety :*
    Truskaweczka daj znać co i jak po wizycie :)

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ładny skoczek :D w końcu coś się zmieniło na Twoim wykresie, normalnie płaski jak stół był :D

monia91 lubi tę wiadomość

• monia91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :P No zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    Sigma a u Ciebie jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 12:15

20140607580117.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratuluję! od razu wzbudziła się we mnie nadzieja :) trzymam kciuki za jutrzejszego sikańca a jaki test robiłaś? jakiej firmy?

Truskaweczka daj znać po wizycie.

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    Jestem tu nowa ;) przeczytałam prawie wszystkie Wasze posty i jestem pełna podziwu dla Waszej wytrwałości i determinacji. Ja ze swoim Lubym zaczęliśmy kilka miesięcy temu marzyc o dzidziusiu ale jak narazie nic z tego :( zaczynam powoli tracić nadzieje...

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamulam w pracy. Juz po badaniu. Lh fsh estradiol i prolaktyne mam zrobiona. Odezwe sie z domku :)

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDalenkA wrote:
    Witajcie Dziewczyny!
    Jestem tu nowa ;) przeczytałam prawie wszystkie Wasze posty i jestem pełna podziwu dla Waszej wytrwałości i determinacji. Ja ze swoim Lubym zaczęliśmy kilka miesięcy temu marzyc o dzidziusiu ale jak narazie nic z tego :( zaczynam powoli tracić nadzieje...
    Hej MaDalenkA powiedź coś więcej po sobie. o tym jak przebiegają wasze starania, czy zażywasz jakieś tabletki, czy mierzysz temperaturę itp. Robiliście badanka? Nie poddawajcie się! Trzymam mocno kciuki

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madalenka! :) Witamy serdecznie, rozgość się :)

Monia - u mnie tak jak pisałam, napierdala od rana brzuchol ;/ Objawy są poowulacyjne typowo + kijowy, silny, okresowy ból podbrzusza. Teraz troszkę mi popuścił, chyba po spacerze do domu.

• zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose gratulacje:)

Dzień dobry:)

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim :*

Mam nadzieję, że jutro kreska wyjdzie ciut ciemniejsza i @ nie pojawi się.
    Pokazałam test (z allegro, dodają do tych owulacyjnych) dwóm osobom i każdy widział cień cienia, strasznie blady, ale coś tak się odznaczało. No nic, zobaczymy jutro i jak coś to hop na betę.

Na bellyfriend pokazuje mi, że powinnam iść do gina 30 października.

Buziulka, zyrcia, Toxey lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ