WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:
    Lili, myślę. że raczej nie powinna :)

Truskaweczko, hejka :))
    Mdłości dokuczają?
    Czekamy na dobre wieści od gina :)

Kochana mdłości to ja jako tako nie mam może nieraz rano po puki cos nie zjem ale zgaga mnie męczy od tygodnia wczoraj miałam dzień przerwy;) ale to jest nie do zniesienia..nic nie można zjeść bo co by sie do ust nie wzięło to paliło w przełyku:( byłam w aptece to też mi odradzano jakiekolwiek tabletki ale i tak kupiłam bo w nocy nie za da się spać jak kwasy palą no dzidziuś mi daje popalić tą zgagą :p

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroki ciąży :D a próbowałaś pic mleko na zgagę? Moją koleżankę męczyła zgaga w ciąży to mleko jej pomagało :)

Jak byłam ciąży to kiedyś w aptece chciałam coś na zaparcia bo ja z kolei z tym się bardzo męczyłam, to farmaceutka mnie zjechała, że nie wolno mi brać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem, awanturę na aptekę całą mi zrobiła i nic nie sprzedała. :P

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no mi tez kazanie zrobiła a raczej wykład czy lekarz wie że ranigast brałam ale to tylko w takich przypadkach jak juz nie mogłam sobie poradzić teraz juz mało jem i dzisiaj na razie ok..mleko próbowałam na trochę pomogło ale czytałam ze mleko pobudza kwasy i może z podwojoną zgaga zwrócić:( nie wszystkim pomaga..i na koniec wykładu w aptece powiedziała ze trzeba sie przemęczyć te 3mc albo nawet całą ciążę:(! chyba jej sie w głowie poprzewracało no jak funkcjonować przez jeszcze 7mc:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultuj się z ginem jak dzisiaj idziecie, podpowie Ci jak radzić sobie z zgagą. Na pewno są jakieś środki na to bezpieczne dla dzidziusia :) jak dostaniesz od lekarza to babeczka w aptece musi wydać.

W szpitalu leżałam z dziewczyną, którą znów męczyły wymioty strasznie i też faszerowali ją lekami na zgagę i wymioty i kroplówki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka jak ja Ci zazdroszczę tej zgagi :D Niech dzidzia rośnie zdrowo, Ty możesz trochę pocierpieć ;)

lilirose po cichutku gratuluję! pochwal się betą jutro :)

Truskaweczka250, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, z tym punktem ksero - może być szkodliwe, są różne opinie. Najlepiej spytaj lekarza :) Gratuluję Ci kochana serdecznie :)

A ja się fatalnie czuję. Rano obudziłam się z gigantycznym bólem podbrzusza, gdybym była w końcówce cyklu to byłabym pewna, że jest okres... Tymczasem to 21 dc, a napierdala jakby chciało mnie wykończyć. Jak tak dalej pójdzie, to chyba se usunę chirurgicznie macicę :P Matka natura jest jednak suką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam lubię matkę naturę! ;) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Ciebie nie nakurwia :P :P :P
    Serio, jeszcze jak siedzę, to da się znieść, ale jak wstaję albo chodzę, to JEZU. Jakbym miała tonę gorących kamieni w brzuchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma może niedługo jej będziesz za ten ból dziękować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie tam :P Spójrz na mój wykres. Poza tym jeżeli tak boli ciąża, to strzeżcie się wszystkie staraczki! Nie wiem co to jest, ale raczej nie ma związku z dobrymi nowinami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 11:35

• monia91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*
    Lili czekam z niecierpliwością na wyniki bety :*
    Truskaweczka daj znać co i jak po wizycie :)

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ładny skoczek :D w końcu coś się zmieniło na Twoim wykresie, normalnie płaski jak stół był :D

monia91 lubi tę wiadomość

• monia91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :P No zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    Sigma a u Ciebie jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 12:15

20140607580117.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratuluję! od razu wzbudziła się we mnie nadzieja :) trzymam kciuki za jutrzejszego sikańca a jaki test robiłaś? jakiej firmy?

Truskaweczka daj znać po wizycie.

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    Jestem tu nowa ;) przeczytałam prawie wszystkie Wasze posty i jestem pełna podziwu dla Waszej wytrwałości i determinacji. Ja ze swoim Lubym zaczęliśmy kilka miesięcy temu marzyc o dzidziusiu ale jak narazie nic z tego :( zaczynam powoli tracić nadzieje...

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamulam w pracy. Juz po badaniu. Lh fsh estradiol i prolaktyne mam zrobiona. Odezwe sie z domku :)

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDalenkA wrote:
    Witajcie Dziewczyny!
    Jestem tu nowa ;) przeczytałam prawie wszystkie Wasze posty i jestem pełna podziwu dla Waszej wytrwałości i determinacji. Ja ze swoim Lubym zaczęliśmy kilka miesięcy temu marzyc o dzidziusiu ale jak narazie nic z tego :( zaczynam powoli tracić nadzieje...
    Hej MaDalenkA powiedź coś więcej po sobie. o tym jak przebiegają wasze starania, czy zażywasz jakieś tabletki, czy mierzysz temperaturę itp. Robiliście badanka? Nie poddawajcie się! Trzymam mocno kciuki

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madalenka! :) Witamy serdecznie, rozgość się :)

Monia - u mnie tak jak pisałam, napierdala od rana brzuchol ;/ Objawy są poowulacyjne typowo + kijowy, silny, okresowy ból podbrzusza. Teraz troszkę mi popuścił, chyba po spacerze do domu.

• zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose gratulacje:)

Dzień dobry:)

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim :*

Mam nadzieję, że jutro kreska wyjdzie ciut ciemniejsza i @ nie pojawi się.
    Pokazałam test (z allegro, dodają do tych owulacyjnych) dwóm osobom i każdy widział cień cienia, strasznie blady, ale coś tak się odznaczało. No nic, zobaczymy jutro i jak coś to hop na betę.

Na bellyfriend pokazuje mi, że powinnam iść do gina 30 października.

Buziulka, zyrcia, Toxey lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ