X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose czy nie powinnaś mieć @ w niedziele? owulacja występuję na 14 przed miesiączką. Ale to i tak bez znaczenia jest jeśli jesteś w ciąży.

Daj jutro koniecznie znać ;)

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia, owulacja nie zawsze występuje 14 dni przed miesiączką. Bywa, że faza lutealna trwa 10 dni (teoria mówi o czasie 10-14 dni). U mnie zazwyczaj 10-11, co jest granicznym czasem. Poniżej nie byłoby prawdopodobnie szans na zagnieżdżenie zarodka.

Dam dam, sama jestem ciekawa, jaki będzie wynik. @ nadal nie mam, bólów miesiączkowych też. Generalnie czuję się super :)

olusia24 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • M.M.K Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie czy mozecie powiedziec cos o moim wykresie bo juz sie martwie tym spadkiem

http://pg22.radom.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=48
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa mać!!! nóż się mi w kieszeni otwiera jak oglądam takie wiadomości!
    Pijana w trzy dupy 28 latka urodziła chłopca w 7 miesiącu przy libacji alkoholowej z 3 facetami! chłopiec jest martwy...
    wcześnie urodziła dwójkę dzieci w 2009 i 2010rlu i oboje oddała do adopcji. Powiedzcie mi jaką trzeba do cholery być kobietą??? jakim potworem??? gdzie jest sprawiedliwość??? tyle kobiet chce mieć dziecko chce im oddać całą swoją miłość a takim ku*** za przeproszeniem bo nie mam słów na takie zachowanie udaję się 3 razy i jeszcze oddaje dzieci a trzecie zabija ilością spożytego alkoholu??? BRAK SŁÓW!!!! przestanę oglądać wiadomości bo mnie krew zalewa! zatłukła bym taką gołymi rękami.....

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.M.K wrote:
    Kochaniutkie czy mozecie powiedziec cos o moim wykresie bo juz sie martwie tym spadkiem
    wykres jest ok, ważne że temperatura jest wyższa niż na początku cyklu. Trzymam kciuki :*

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olusia24 wrote:
    Kurwa mać!!! nóż się mi w kieszeni otwiera jak oglądam takie wiadomości!
    Pijana w trzy dupy 28 latka urodziła chłopca w 7 miesiącu przy libacji alkoholowej z 3 facetami! chłopiec jest martwy...
    wcześnie urodziła dwójkę dzieci w 2009 i 2010rlu i oboje oddała do adopcji. Powiedzcie mi jaką trzeba do cholery być kobietą??? jakim potworem??? gdzie jest sprawiedliwość??? tyle kobiet chce mieć dziecko chce im oddać całą swoją miłość a takim ku*** za przeproszeniem bo nie mam słów na takie zachowanie udaję się 3 razy i jeszcze oddaje dzieci a trzecie zabija ilością spożytego alkoholu??? BRAK SŁÓW!!!! przestanę oglądać wiadomości bo mnie krew zalewa! zatłukła bym taką gołymi rękami.....
    Tez to oglądałam :/ Az wylaczylam tv. To jest strasznie nie sprawiedliwe !

20140607580117.png
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia!
    Jakieś 8 mcy temu przestaliśmy 'uwazac' na zasadzie 'co będzie', bez żadnych wspomagaczy.. Jakiez dwa mce później zaczęliśmy coraz bardziej chcieć i się skupiać na tym żeby się udało. Badan jeszcze nie robiliśmy(ciezko jest sie zorganizować pracując ciągle od 14 do 0 lub 1 :/). Narazie biorę tylko kwas, magnez i Wit. B6. Temp. mam zamiar zacząć mierzyć od początku następnego cyklu.

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDalenkA wrote:
    Olusia!
    Jakieś 8 mcy temu przestaliśmy 'uwazac' na zasadzie 'co będzie', bez żadnych wspomagaczy.. Jakiez dwa mce później zaczęliśmy coraz bardziej chcieć i się skupiać na tym żeby się udało. Badan jeszcze nie robiliśmy(ciezko jest sie zorganizować pracując ciągle od 14 do 0 lub 1 :/). Narazie biorę tylko kwas, magnez i Wit. B6. Temp. mam zamiar zacząć mierzyć od początku następnego cyklu.
    a masz regularne cykle? ja rezygnuję z mierzenia temp za bardzo mnie to stresuję i boję się że się zablokuję i nic z tego nie będzie. Po prostu będę serduchować w połowie cyklu. Mam o tyle dobrze że mam cykle owulacyjne i regularne 27-29dni. I występuję ból owulacyjny więc wiem kiedy ona wystąpiła.

Mierz dokładnie temp możesz kupić testy owulacyjne. ja polecam LH Vitam u mnie się super sprawdzają ale też je odstawiam od następnego cyklu ;) myślę że pomoże to Ci poznać swoje cykle i swoje ciało a to ułatwia zajście. Zrób badania TSH, morfologie, glukozę, OB. nie jest to drogi koszt a np zła glukoza czy źle THS utrudnia zajście. No i od początku starań powinnaś być pod kontrolą ginekologa :) Udzielaj się tu u Nas zawsze któraś coś pomoże, podpowie a przede wszystkim podtrzyma na duchu w ciężkich chwilach które chyba każda z Nas czasem ma...trzymam mocno kciuki za staranka :)

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia91 wrote:
    Tez to oglądałam :/ Az wylaczylam tv. To jest strasznie nie sprawiedliwe !
    brak słów... zadzwonił mój D to aż się popłakałam do słuchawki. co za nie sprawiedliwość..... biedne dzieci. Smutek jeszcze większy mnie ogarnął. D mówi że w naszym mieszkanku robią ostatnie szlify i że w następny weekend jak przyjadę to będziemy się wprowadzać. Pocieszył mnie że będziemy dalej się starać i że jak w tym roku się nie uda to w styczniu idziemy na badania nasienie itp... z drugiej strony jak sobie o tym pomyślę to ta przeprowadzka na nowe gniazdko pewnie pozytywnie wpłynie na nasze staranka bo będziemy w każdym kącie chcieli serduchować hehe :) nowe łóżko nowa wanna wszystko nowe i takie nie znane. Na pewno będzie dużo emocji i radości więc że serduch dużo wpiszę na swój wykres.

jeszcze jutro zrobię test czułość 25. Może akurat. Jeżeli będzie negatyw to będę już czekać na @ bez testowania. Trzymać proszę mocno kciuki dziewczyny!
    Dobranoc kochane moje <3

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • KochamMisia Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę szlag mnie też trafia jak słyszę albo widzę te patologiczne dziadostwo, że im się udaje a normalni kochajacy się ludzie nie mogą mieć prawdziwej szczęśliwej rodziny i przechodzą przez takie gehenny heh...
    Ja się dzisiaj diabelsko źle czuję, zaraziłam się od mojego M. i mam mega katar, w kościach mnie łamie, normalnie ledwo chodzę a co najlepsze rano miałam podwyzszoną tempke a ogólnie podwyższonej nie mam tylko 36,2 no i strasznie mnie dzisiaj ciągnie i rozpiera podbrzusze...chyba się zastanowię nad testem chyba, że to oznaka owulacji...

Miłego wieczorku, ja dalej zmykam do łóżka bo ledwo siedzę:(

200409153441.png
    201510287251.png

• różowe_myśli_2014 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)

Mam szczęście że nie widziałam tego o tej barbie bo pewnie bym rozwalila tv :/

Okresu dalej brak. Czekam do soboty

Zaczynamy 06.2015 :)

1.9.2012 (*) Anioł :*
  • MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliusia no ja mam regularnie 30 dni. Ostatnio @ spoznil mi się o 7 dni aż ale 5 października moje marzenia po raz kolejny legły w gruzach. Obawiam się trochę ze też za bardzo sie juz nakrecilam i skupiam sie tylko na tym. Chyba muszę trochę odpuścić Nara,id i we,ucic na luz może wtedy cos z tego coś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamMisia - przecież masz od dawna wysoką temperaturę, od wielu dni - na poziomie 36,6-37,0. Chcesz powiedzieć, że to Twój poziom przedowulacyjny? To ile masz po owulce? 37,5-38,0? Ja bym dawno test robiła i do lekarza leciała, bo plamienie w terminie spodziewanego okresu może być implantacyjne, a u Ciebie było całkiem długie - lepiej chyba wiedzieć, na czym się stoi, i spokojnie się starać, niż potem żałować, że ciąża była, ale została stracona np. przez głupi brak wizyty lekarskiej i duphastonu. Nie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam o tej kobiecie wczoraj i aż się popłakałam.
    tak samo jak przy na dobre i na złe wczoraj... ale temat dzieci mnie strasznie rozwala :/

Mnie dzisiaj od rana głowa boli, a smarkam sie też już jakis czas.

Miłego Dnia życzę :)

Lili, jak taaam sytuacja? :)
    Widzę na wykresie, że drugi +się pojawił :D
    Jak cudownie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 07:24

• lilirose Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka, tak, dziś kreska ciut ciemniejsza, więc poleciałam od razu na betę, progesteron i przy okazji zrobiłam TSH i ft4, bo mam niedoczynność. Zapytałam też o CMV, bo ten wirus chyba najbardziej mnie przeraża w ciąży, ale babka nie wiedziała czy robią je w moim laboratorium. Na wszelki wypadek pobrała krew, zapisała w karcie i jak takie badanie będzie możliwe to zbadają.
    Niestety dopiero jutro wyniki (od 12) a ja pracuję do 17... Może mąż odbierze mi je wcześniej, albo ja jak zdążę przed 18.

Wyobrażałam sobie, że będę mieć jakieś szczególne objawy. Nie licząc kłuć w piersiach od dołu, kremowego śluzu i niestety podwójnej biegunki zaraz po wstaniu z łóżka to nie mam innych (chyba powinnam się cieszyć? :D)

Zapytałam pielęgniarki, czy powtarzać jutro betę to powiedziała, że jeśli nie miałam problemu z zajściem w ciążę i nie poroniłam nigdy to jej zdaniem jest to zbędne. A co Wy myślicie?

olusia24, Sigma lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, na objawy to na razie nie patrz bo zdążą przyjść :D
    Mnie na początku bolał brzuch jak na @ i tyle.

Co do przyrostu ja nie robiłam. Nie widziałam, ze się bada takie coś, lekarz mi nie kazał. Dopiero na belly forum dowiedziałam się o tych przyrostach.

Skoro test ciemnieje to myslę, że betka przyrasta, więc ja na Twoim miejscu chyba dodatkowo nie stresowała wynikami przyrostu bety :) ja poczekałabym na USG bo to chyba najważniejsze jest aby było tam wsio ok :)

Ale decyzja nalezy do Ciebie. Zawsze to metoda jakiejś kontroli jeśli ktoś ma potrzebe taką. Aczkolwiek w ciąży nie wolno mysleć źle tylko dobrze i się nie stresować :)

Gratulacje i nudnych, bezproblemowych 36 tygodni :D

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam dziewczynki wczoraj byłam z mężem na tym usg ale wizyta pełna emocji:)cała się trzęsłam z emocji i bałam sie żeby aby było wszystko ok:) hehe

a wyszło na to że jest jedna dzidzia ma już 9mm i serduszko biło jak oszalałe!

bo ja się denerwowałam chyba:)wszystko jest ok nic sie nie odkleja jajowody też ok termin ni sie nie zmienił :) wypada tak jak się maleństwo rozwija:) mam fotki ale nie w tym momencie zrobił i nie widać jest za bardzo ale i tak jesteśmy zadowoleni mąż taki dumny szkoda że go nie widziałam za parawanu jak reagował:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:45

olusia24 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3

Wysłany: 16 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose w końcu do mnie dołączyłaś ileż można czekać hehehe:P żarcik no super Gratulacje i teraz obowiązkowo Dbajcie o siebie:)<3

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku żałowałam, że nie zrobiłam tego przyrostu ale teraz z perspektywy czasu wiem, że to i tak by mi nic nie dało.
    USG jest najważniejsze.

Truskaweczka - to świetne wieści :)
    Dobrze, że wszytsko jest ok :D Gratulacje!
    Fotki bedą z czasem coraz bardziej okazalsze napewno :D

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:

Truskaweczka - to świetne wieści :)
    Dobrze, że wszytsko jest ok :D Gratulacje!
    Fotki bedą z czasem coraz bardziej okazalsze napewno :D

Dziękuje :) tak on zrobił już na koniec bo na początku to był bardziej skupiony na tym badaniu czy jest ok:) i badaniu serduszka maleństwa:) ale to są emocje tak sie denerwowałam:)

25.png
    Mili <3
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ