Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Humor wrócił na odpowiednie tory, choć w drodze do pracy się popłakałam. Właśnie wróciłam do domu bo popawiałam sobie humor na zakupach :)

Tygrysku kolejny cykl (a może nawet dwa) sobie odpuszczamy bo pod koniec lutego podpisuje kolejną umowę w pracy. I jak nie będę w 10tyg pracy to prezesi nie muszą mi przedłużyć umowy. Wiem, że mogłabym to zataić jakoś (bo jeśli się uda to byłabym w 8tyg) ale nie chcę bo moja pani dyrektor jest moją dobrą koleżanką. I choć nasze relacje teraz się psują to nie chcę być taką świnią.A poza tym dodatkowy stres wcale nie jest wskazany :)

Po

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrześniu jak byłam u gin okazało się, że porosły mi jakieś wypustki. Pani doktor myślała, że to sprawy rakowe i miałam badania na hpv za 400zl!!! Okazało się, że tego wirusa nie mam w komórkach ale trzeba to wymrozić - kolejne 400zl. I ja jeszcze tego nie zrobiłam, może to uniemożliwia zajście? Poza tym z panią doktor umawiałam się, że w styczniu robimy badania przedciążowe z krwi i dopiero zaczynam się starać. Ale jak moje 3 koleżanki z pracy starają się o dziecko ponad pół roku a nawet dłużej to trochę się wystraszyłam i doszłam do wniosku, że nie ma na co czekać. Czy oni nam dosypują coś do wody, żeby nauczycielki nie zachodziły w ciäżę czy o co chodzi? Więc widocznie tak miało być. 2015 będzie mój :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, to u Ciebie też mieszanka i do tego jeszcze bliźnięta :)

Madlenka, może posłuchaj ginki i idź na wymrażanie. A robiłaś komplet badań?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose nie robiłam jeszcze żadnych badań. Wszystko przede mną.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mieszanka jest, bliźnięta też były, ale to był taki wyjątek w rodzinie, poza babcią nie słyszałam, żeby ktoś był w ciąży bliźniaczej :P ale z drugiej strony to lubi iść co 2gie pokolenie, więc... ;-) A, zapomniałam jeszcze o rodzinie nieżyjącej już cioci - siostry mamy. Mieli z wujkiem jednego syna, syn ma jedną córkę. Także faktycznie mocno mieszane towarzystwo. Niestety nie znam rodziny ze strony babci (mamy mamy), ale wiem, że miała sporo rodzeństwa i tylko z jedną siostrą utrzymywała kontakt na odległość.

Ja bym się bliźniaków bała ze względu na to, że to takie macierzyństwo w wersji hardcore na początek, no i że ciąża zawsze jest traktowana jak patologiczna - większe zagrożenie. Ale w sumie zawsze mnie jakoś fascynował fenomen bliźniąt, szczególnie jednojajowych, i tak planujemy z mężem więcej dzieci, więc jakby się trafiły bliźniaki, to byśmy nie płakali ;-)

Madlenka, a jak cytologia wychodzi? Wymrozić trzeba będzie, ale jeśli HPV nie ma i cytologia w porządku, to można się wstrzymać jeszcze chwilę.

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki ja dzisiaj byłam na usg i już wiadomo Będziemy mieć Dziewczynkę:) Już to na 100% pewne:)

Maczek, Sigma lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka a macie imię? Gratuluję córy :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka gratulacje !!!! :) :)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wybraliśmy imię Milenka:)

EP!C lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawczka gratulacje. Imię wybraliście bardzo ładne.

Sigma cytologia 2

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka graty!!! :D

Madlenka - no to nie jest zły wynik jeszcze. Są jakieś tam objawy zapalenia, ale nie ma nic w stadium przedrakowym, więc ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 21:40

• madlenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wiem bo badanie hpv też nic nie wykazaĺo także ok. Nie martwie sie tym.

Rachele jak u Ciebie? 3mam kciuki za jutrzejsza bete. Daj znać.

Sigma lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, na pierwszy raz bliźniaki to lekki hardkor, ale gdyby się przytafiły to pewnie byłabym podekscytowana podwójnie (i wprost propocjonalnie bałabym się o donoszenie ;)).

Byłam na kontroli u gina. Wszystko ok, nie za bardzo miał, co badać. Szybkie badanie na fotelu, potem krótkie USG i ... prawdopodobnie będzie chłopiec :) przynajmniej dla niego tak wyglądała od dopu patrząc płaska plamka z kuleczką powyżej ;) mąż po cichu się cieszy, ale jeszcze nie nastawia.

Rachele, daj znać, co u Ciebie. Wspieram :*

Sigma lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose - ja sie generalnie czuje t jakbym w tej ciąży wcale nie była - nic specjalnego się nie dzieje - tylko troche senna jestem ale to od pogody raczej - no walściwie to powinnam sie cieszyć, bo nie wiadomo co potem będzie i jak to wszystko będę znosić :)
    mi się jednak marzy dziewczynka - jakoś tak chyba o kims podobnym do siebie marzę

• lilirose Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baś wrote:
    lilirose - ja sie generalnie czuje t jakbym w tej ciąży wcale nie była - nic specjalnego się nie dzieje - tylko troche senna jestem ale to od pogody raczej - no walściwie to powinnam sie cieszyć, bo nie wiadomo co potem będzie i jak to wszystko będę znosić :)
    mi się jednak marzy dziewczynka - jakoś tak chyba o kims podobnym do siebie marzę
    Baś, ja też chyba teraz bardziej za dziewczynką, wiesz, te słodkie sukieneczki, czesanie kitek :D mam już chrześniaka i to byłaby odmiana w rodzinie. Ale większego znaczenia to nie ma, ważne żeby było zdrowe i nasze :)

Gdzie Twój suwaczek? :) który to tydzień?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena to piękne imię :))

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Termin @ to 25.12. Oczywiście historia pewnie Wam znana - nie wytrzymałam i zrobiłam test. Dwie (?) kreski - druga bardzo blada. Drugi test pokazał także bardzo bladą kreskę. Nie wiem czy za wcześnie sie nie cieszę, ale jutro rano zrobię test z moczu porannego. Może wtedy wynik będzie bardziej klarowny. Pozdrawiam wszystkich. Trzymajcie kciuki.

EP!C, lilirose, Sigma lubią tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i cichutko gratuluje :)

sowa28 lubi tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, oby było ok :-) myślicie, że mogę jutro zrobić badanie krwi beta hcg? Owulacja była ok. 10.12.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa, też po cichu gratuluję :) myślę, że beta wyjdzie.

sowa28 lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ