Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyqska - już to ustawiłam w ustawieniach,tak jak napisałaś i mam nadzieję, że już będzie ok:). Jagah- rzeczywiście ten ovufriend jest bardziej przejrzysty niż kalendarzyk npr. Rzeczywiście jak przeglądam ten forum, widzę jak tu dziewczyny nawzajem się wspierają, podnoszą na duchu, wysyłają pozytywne fluidy:)
-
Pod wykresem jest opcja "udostępnij wykres". Powinno zadziałać
A tak w ogóle to fakt, forum jest bardzo pomocne. Nie rozmawiam ze swoimi znajomymi o moich problemach bo czasami mam wrażenie że nie do końca rozumieją, że niektórzy nie mogą być od razu rodzicami. A tu to tak jakoś te wszystkie posty są takie bliskieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 22:40
olusia24 lubi tę wiadomość
49 cykl starań...
-
Cześć Jagah, cześć Ewa, hej Magda
Aka, przykro mi z powodu dzieciątka
A powiedz - masz w otoczeniu jakieś ewentualne źródła zakażenia?
Kiedy najlepiej zbadać tokso i cytomegalię. Miałam to zrobić przed staraniami, ale podjęliśmy decyzję, że już, w tym cyklu i nie zdążyłam przed... A obawy mam Różyczkę badałam, mam przeciwciała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 23:24
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyWitam nowe koleżanki
Im więcej tu przebywam tym bardziej mam ochotę zmierzyć się z temperaturą i testami owulacyjnymi
Lilirose, kilka miesięcy przed zajściem w ciążę przygarneliśmy bezdomnego kociaka...ale zaraziłam się kilka miesięcy po tym fakcie więc nie wiem czy to przez to. Lekarz od chorób zakaźnych u którego się leczyłam powiedział, że 30% mięsa mielonego jest zarażone. Ja od zawsze kochałam zwierzaki, im biedniejsze tym bardziej, taka samo uwielbiałam próbować surowe mięso mielone i to był mój błąd. A ze trafiło mnie w niewłaściwym momencie to już mój pech.
Ale badanie polecam jak najbardziej wszystkim przed. Mam za sobą prawie 5-cio miesięczną kurację antybiotykiem od 4 tygodnia ciąży. Wyleczyłam się po 10 miesiącach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 08:45
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki
Witam wszyyyystkie Nowe Staraczki
Potwierdzam słowa Rudeinki! Nie tyle wykres jest ważny co wsparcie i rozmowa z kobietami które mają podobne problemy. Zazwyczaj w 'normlanym'życiu ludzie myślą, że zajście w ciąże to 'pikuś' i nikt nie wierzy, ze młode dziewczyny mogą mieć z tym problem ehhh...
Dobrze, że jesteście ♥ -
Ale nas przybywa. Oby teraz zaczeło z dnia na dzien ubywać z wiadomego powodu. Ja w tym cyklu zaczełam później mierzyć temperature więc mój wykres jest dziurawy:-D nie mogę doczekać się kolejnego cyklu żeby być po badankach i zabieram się porządnie do roboty. Szkoda tylko że mój D jest 150km ode mnie:-( ale jakoś będziemy musieli to pogodzic i mocno się postarać bo im szybciej zajdę w ciąże tym szybciej będzie miał mnie przy sobie a ja będ w spokoju i nowym mieszkanku przygotowywać się do macierzyństwa:-) miłego dnia staraczki:-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:14
-
Cześć dziewczyny jak tam u Was? Witam nowe staraczki, dzisiaj jakaś jestem bez życia wczoraj wróciłam do domu ok 1-szej w nocy nie wyspałam się i niedługo do pracy znowu:( Ale jest taki plus że dostałam Umowę na Stałe:))teraz jak zaczęliśmy starania nie wiem czy ten cykl mam owulacyjny:(
Niusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTruskaweczko, każda z nas ma czasem gorsze dni w których dopadają nas wątpliwości czy niepewność. Ja zaczynam świrować w okolicach owulacji i przed @.
Moje dwie poprzednie ciąże jeśli mogę tak powiedzieć były nieplanowane. Dopiero zaczynaliśmy rozmowy, że może czas się postarać a jak się okazywało dzieciątko już było w drodze dopiero teraz jak chcę świadomie zajść w ciążę widzę jak to jest trudne.
Gratuluję Ci umowy. To na pewno duży +.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:35
-
Aka81olusia24
Dzięki dziewczyny no umowa to jest jednak oparcie ale ja kokosów też niestety nie zarabiam Dzisiaj jest mój 15dc ale ostatnio w ubiegłych mc miałam owulke w 10dc,14dc i tak podejrzewałam ze jakoś tak po między będę miała i zawsze miałam ból w jajniku a teraz nic:( kurcze boje się ze to pierwszy cykl starań i bez jajeczka:( -
nick nieaktualny
-
aa już widzę przecież masz wykres:p mówi Ci kup te tsty ovu one kosztują ok 15 zł spróbujesz jeden cykl zobaczysz co Ci wyjdzie. U połowy kobiet owulacja przebiega całkowicie bezboleśnie. Możesz mieć wrażenie że nie było a okaże się że była. Ja w tym cyklu też nie miałam skoku temp przed ovu tylko po. A owu miałam na 100% bo i ból i test pozytywny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:56