Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ale się rozpisałyście! Witam nowe staraczki. Ja dziś testowałam, jest to mój 6 dzień po serduchowaniu, krecha jedna drugiej się nie dopatrzyłam, ale tak myślałam że nie od razy Rzym zbudowali? tak to się mówi?:)nawet nie jestem rozczarowana o dziwio, w pon idę do ginekologa i zrobię wszystkie badania. Dziś się dowiedziałam że mojej przyjaciółce która planowała ciąże na przyszły rok okres się 4 dni spóźnia choć zawsze ma jak w zegarku. Mówi że dziś zrobi test i jak się okaże że jest w ciąży to tym bardziej mamy się szybko starać żeby razem chodzić z brzuszkiem i żeby dzieci były z jednego roku. Jeszcze bardziej mnie to zmotywowało do badań i starania się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 16:27
Sigma lubi tę wiadomość
-
W przyszłym cyklu aż szkoda mi będzie moje D ! wypuszczę go z łóżka tylko na potrzeby fizjologiczne i jedzenie:) będę pracować pracować i jeszcze raz pracować. Testy owu zamówione dwie paczki( dwie bo mam nadzieje że na dwóch cyklach się zakończy), czekam na mój nowy termometr, szybciutko zrobię badanka i jak będą ok to działamy. Od następnego cyklu udostępnie mój wykres sama jestem ciekawa czy jak to mówi mój D "siądzie" hehe
-
olusia, w osobnych. Mogłabym brać witaminy dla starających się, bo pełno ich na rynku, ale prawie wszystkie zawierają witaminę D, którą ja dostałam od endokrynologa osobno w formie leku a nie suplementu diety (lepsze wchłanianie).
Dlatego łykam na tę chwilę trzy tabletki (kwas foliowy, magnez z B6 i wit. D) i dojdzie jutro czwarta (żelazo z B12)Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
olusia, to wychodzi na to, że testujemy w tym samym czasie Pewnie gdzie tak na dniach powinna być albo już nawet była implantacja.
Ja mam w domu tylko jeden test i na razie nie chcę go marnować I tak pewnie dokupię jeszcze ze dwa, bo nie wierzę, że za pierwszym testowaniem wyjdą II kreski. Ciężko mi w sumie uwierzyć, że w ogóle się pojawią Ale nic, trzeba być dobrej myśli.
Jeśli chodzi o suplementy to ja sobie wyszukuję na doz.pl w sekcji ciąża i dziecko. Mnie wpadł w oko Pharmaton Matruelle, jest często polecany na forach, ale z tego co widziałam to teraz jest wykupiony.
A tabletek też łykać nie lubię, bo boję się zachłyśnięcia wodą (głupie schizy). Ale co zrobić. Przez to, że mam witaminę D w postaci leku od endo to muszę z głową dobierać suplementy, żeby nie zdublować wit. D.
Dziewczyny, a witaminę C łykacie profilaktycznie przeciw przeziębieniom, czy ta witamina ma wpływ na efekty starań?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyHej Ja po nocy doczytywać będę co tam pisałyście, bo spania i tak nie mam a póki co napiszę tylko, że biorę pregnę plus, ma w sobie żelazo, wit. D, kwas foliowy i kwasy tłuszczowe, w tym ten najważniejszy DHA. I coś tam jeszcze chyba ma, ale nie pamiętam już dokładnie składu, można znaleźć w necie trochę drogo płacę, bo 36 zł za opakowanie, ale na następny cykl już poszukam w necie taniej.