X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :)
    ja też jestem dobrej myśli- bo dlaczego nie? :)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • anuleczka91 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was słychać? :)
    Nie miałam czasu przeczytać wszystkich postów :(

olusia24 lubi tę wiadomość

bcc7cd3fee275fd140d0590cfd86bdd1.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest jak się przyssiemy do monitorów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. A ja w pracy mam dziś urwanie głowy i nie mogę się przez Was skupić ;-)

Baś lubi tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Edytowałam sobie cykl i zaznaczyłam jednak 21 sierpnia.

Testowanie za 6-7 dni i zauważyłam, że im bliżej, tym spokojniejsza jestem.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynki bierzecie i wasi panowie jakies witaminki?

• lilirose Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oboje bierzemy kwas foliowy, magnez +B6, wit. D i wczoraj kupiłam żelazo + B12.

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczka91 a co u Ciebie? kiedy testujesz? widzę że masz piękny
    wykres

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się rozpisałyście! Witam nowe staraczki. Ja dziś testowałam, jest to mój 6 dzień po serduchowaniu, krecha jedna drugiej się nie dopatrzyłam, ale tak myślałam że nie od razy Rzym zbudowali? tak to się mówi?:)nawet nie jestem rozczarowana o dziwio, w pon idę do ginekologa i zrobię wszystkie badania. Dziś się dowiedziałam że mojej przyjaciółce która planowała ciąże na przyszły rok okres się 4 dni spóźnia choć zawsze ma jak w zegarku. Mówi że dziś zrobi test i jak się okaże że jest w ciąży to tym bardziej mamy się szybko starać żeby razem chodzić z brzuszkiem i żeby dzieci były z jednego roku. Jeszcze bardziej mnie to zmotywowało do badań i starania się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 16:27

Sigma lubi tę wiadomość

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym cyklu aż szkoda mi będzie moje D ! wypuszczę go z łóżka tylko na potrzeby fizjologiczne i jedzenie:) będę pracować pracować i jeszcze raz pracować. Testy owu zamówione dwie paczki( dwie bo mam nadzieje że na dwóch cyklach się zakończy), czekam na mój nowy termometr, szybciutko zrobię badanka i jak będą ok to działamy. Od następnego cyklu udostępnie mój wykres sama jestem ciekawa czy jak to mówi mój D "siądzie" hehe

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose Ty masz jakiś zestaw witamin czy wszystko w osobnej tabletce?

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olusia, w osobnych. Mogłabym brać witaminy dla starających się, bo pełno ich na rynku, ale prawie wszystkie zawierają witaminę D, którą ja dostałam od endokrynologa osobno w formie leku a nie suplementu diety (lepsze wchłanianie).
    Dlatego łykam na tę chwilę trzy tabletki (kwas foliowy, magnez z B6 i wit. D) i dojdzie jutro czwarta (żelazo z B12) ;)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisz mi nazwy handlowe ok? ja tylko kwas folik na razie. nie lubię łykać witamin:/ mam od razu odruch wymiotny bo są duże i śmierdzą dlatego myślę o jakimś zestawie żeby jedną łykać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 17:10

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia ja myśle, że na test jest jeszcze za wcześnie, więc głowa do góry :)
    Ja biorę kwas, żelazo, magnez z B6 i wit. C

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas, żelazo, cynk, magnez +B6 i jod.
    Mąż: kwas, cynk, wit. C.

• lilirose Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olusia, to wychodzi na to, że testujemy w tym samym czasie :) Pewnie gdzie tak na dniach powinna być albo już nawet była implantacja.
    Ja mam w domu tylko jeden test i na razie nie chcę go marnować ;) I tak pewnie dokupię jeszcze ze dwa, bo nie wierzę, że za pierwszym testowaniem wyjdą II kreski. Ciężko mi w sumie uwierzyć, że w ogóle się pojawią ;) Ale nic, trzeba być dobrej myśli.

Jeśli chodzi o suplementy to ja sobie wyszukuję na doz.pl w sekcji ciąża i dziecko. Mnie wpadł w oko Pharmaton Matruelle, jest często polecany na forach, ale z tego co widziałam to teraz jest wykupiony.

A tabletek też łykać nie lubię, bo boję się zachłyśnięcia wodą (głupie schizy). Ale co zrobić. Przez to, że mam witaminę D w postaci leku od endo to muszę z głową dobierać suplementy, żeby nie zdublować wit. D.

Dziewczyny, a witaminę C łykacie profilaktycznie przeciw przeziębieniom, czy ta witamina ma wpływ na efekty starań?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja po nocy doczytywać będę co tam pisałyście, bo spania i tak nie mam :P a póki co napiszę tylko, że biorę pregnę plus, ma w sobie żelazo, wit. D, kwas foliowy i kwasy tłuszczowe, w tym ten najważniejszy DHA. I coś tam jeszcze chyba ma, ale nie pamiętam już dokładnie składu, można znaleźć w necie :) trochę drogo płacę, bo 36 zł za opakowanie, ale na następny cykl już poszukam w necie taniej.

• lilirose Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia!:)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • MagdaH Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy termometr przyszedł dzisiaj, ha! A wraz z nim testy ciążowe i owulacyjne...choć pewnie podejrzanej jakości.

Spadaj już, małpo! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:22

• lilirose Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu polegałam tylko na testach owu. Za tydzień może się okaże, czy dobrze celowaliśmy z <3.

p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ