Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aka81 myślałam, że tylko mój tak ma... Jak czytam posty dziewczyn to wydaje się, że ich faceci są bardzo zaangażowani.
A ja... cóż zaczęłam teraz myśleć, że może on jeszcze tego nie chce tylko wtedy byłby poważny problem, bo ja chcę bardzo, nastawiłam się na to i na niczym innym tak mi nie zależy.
Bez rozmowy się nie obędzie, chyba, że odpuszcze i poczekam na jego ruchy, wtedy będę miała wszystko czarno na białym. -
nick nieaktualnyOczywiście rozmowa to podstawa. Wydaje mi się jednak, że facet inaczej do tego podchodzi. Dla obu stron zbliżenie ma być przyjemnością. Nie należy dopuścić do tego by któraś ze stron (najczęściej mężczyzna) czuła się wykorzystana tylko do "zrobienia" dziecka.
Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić...zwłaszcza jak się tego bardzo pragnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć
a u mnie dzisiaj dupa... nadał nie ma owu wyznaczonej, nie wiem taki mam okropny wykres w tym mc ze nie wiem co się dzieje..bo wcześniejsze miałam ok nie było takich wahań temperatury..martwię się że coś z jajnikami mam nie tak już mam humor zjechany na dzisiaj -
Hej dziewczyny, czy ja też mogę się podpiąć? Jestem bardzo początkująca, bo to mój pierwszy cykl, który tak naprawdę obserwuję i zapisuję wszystko w wykresie. Mimo to wykres już zaczął szaleć, bo co innego na wykresie a co innego podpowiada mój organizm.
Ovu zaznaczył mi owulkę w 10 dniu cyklu (przerywaną linią), gdzie do 5 włącznie występowało krwawienie, a śluz rozciągliwy, wodnisty zaczął się w 11 i trwa do dzisiaj!
No i ten okropny ból podbrzusza od 3 dni nie daje mi spokoju.
Temperatura idzie w górę.
Cykle mam raczej podobne, 28-31 dni.
Co sądzicie? -
Lilirose, ja generalnie za pierwszy dc uzanję ten dzień w którym zauważam krew na bieliźnie i pora nie ma znaczenia. Kiedyś jedynie miałam problem, bo starałam się obserwować szyjkę i po "badaniu" na palcach miałam krew( było to rano) a przez cały dzień na bieliźnie ani kapki dopiero na drugi dzień się rozkręciło i doszłam do wniosku, że pierwszym dniem był ten w którym już widziałam krew. W ogóle to było jak jeszcze nie planowałam nawet ciąży
A tak wlaściwie badacie szyjkę dziewczyny ? Ja wlaśnie zastanawiam się czy nie zacząć od przyszłego cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 12:06
-
Przed ślubem musieliśmy odbyć kilka spotkań w poradni życia i wtedy właśnie to badanie szyjki mnie zaciekawilo i nawet próbowałam jakiś czas, ale z tego co mi się kojarzy to dla mnie szyjka zawsze była na takiej samej wysokości, tak samo twarda ...jak dla mnie to nie widziałam różnic w kolejnych dniach nie umiałam tego zinterpretować.
-
Baś- akcja, ale wykres wariuje, bo godziny mierzenia temperatur się odchylają od normy dopiero od 3 dni zaczęłam mierzyć poprawnie...
Truskaweczka250: proszę link, ale tak jak pisałam, temperatura raczej nie obrazuje dobrze cyklu, ze względu na niedokładne pomiary.
https://ovufriend.pl/graph/0c692fb2a7a487668fad46f788a0afa7 -
nick nieaktualny
-
kusiczka wrote:
Truskaweczka250: proszę link, ale tak jak pisałam, temperatura raczej nie obrazuje dobrze cyklu, ze względu na niedokładne pomiary.
https://ovufriend.pl/graph/0c692fb2a7a487668fad46f788a0afa7
Na to wychodzi że może być ciąża teraz oby tem nie spadła niech rośnie:) i będzie na zielono życzę ci tego:)