Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny też chciałam zostawić póki mogę 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Nati94, Kira, Domi_naturelover, Lexia, Milixx, Patka123, Izi, Gwiazdeczka 93, Niebieska Gwiazda, Blond27, Okinny, Zagadka919, Moniika lubią tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
nick nieaktualnyKropeczka95 wrote:Witam w grudniowym wątku! U mnie miał być cykl na straty, bo na monitoringu w 11 d.c. pęcherzyk już ogrom 3 cm, dostałam duphaston 😬 ale okazuje się że pękł, progesteron 15 z wczoraj. Upewnię się jeszcze was, duphaston nie wpływa na oznaczany progesteron we krwi tak? 🤔 Ja już się gubię, a tu się dowiedziałam tyle mądrych rzeczy. Proszę o wpisane na testowanie 8.12, chociaż nie mówię że to będzie pierwsze testowanie, bardziej ostateczne 🤣
Miałam podobną sytuację z pęcherzykiem 3 cm i też obyło się bez torbieli, więc może te duże pęcherzyki nie są takie najgorsze🙂 Ciąży co prawda z tego nie było, ale owulacja na USG wyszła ładna i progesteron mi chyba ruszył, bo bolały mnie piersi i było mi mdło.
Dziewczyny, może któraś z Was mi podpowie, bo jestem kompletnie zielona w tym temacie... 🙈 Czy wynik badania progesteronu po owulacji może wskazać na podejrzenie ciąży czy po prostu pokazuje, że owulacja się odbyła i nic więcej? -
MystifyMe wrote:
Dziewczyny, może któraś z Was mi podpowie, bo jestem kompletnie zielona w tym temacie... 🙈 Czy wynik badania progesteronu po owulacji może wskazać na podejrzenie ciąży czy po prostu pokazuje, że owulacja się odbyła i nic więcej?
To drugie 🤷👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Blondyna.B wrote:Zależy od osoby. Jedne nie potrafią wyłapać piku, no trwa pół dnia, u innych trwa dłużej i pozytywne testy są 2-3 (liczy się pierwszy pozytywny) po 12-36(niektórzy mówią że i 48h) powinna być owulacja ale testy tylko wyłapują pik co nie jest potwierdzeniem owulacji. Ale jeszcze jest opcja na której ja się nie znam ale że podobno przy PCOS mogą wychodzić pozytywne aż do 🐵 - może któraś to potwierdzi z dziewczyn 😉
Ja mam zdiagnozowane pcos.I nie potwierdzam tej tezy.👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Paulina666 wrote:Witam!
Ja mam zdiagnozowane pcos.I nie potwierdzam tej tezy.
Bo to nie u wszystkich z PCOS, ale u niektórych się zdarza.👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Milixx wrote:Jak miło że pytasz 😊 Pamiętam Cię z wątku październikowego. To przykre co musimy znosić 😔 jak los potrafi zaskoczyć i namieszać. Nigdy nie wiemy co się wydarzy a te straty są bardzo przykre, że jest ich aż tyle 😔
Powiem Ci, że już jest lepiej. Cały czas wracam myślami dlaczego tak się stało, przecież dwie poprzednie ciążę były zdrowe. Potem myślę, że pewnie tak musiało być i za chwilę będę w zdrowej ciąży. Tak jak mówiłam, los nam pisze scenariusze i niestety nie mamy na nie wpływu. Aż głupio to mówić ale po wczorajszym ciężkim dniu w domu z dziećmi to myślę, że może dobrze ze tak się stało. To chyba jeszcze nie czas na 3 dziecko.
A Ty jak sie czujesz? Zwarta i gotowa do działania? 😊
Karolina, to może preznet na Mikołajki 🙂? Czytałam, że masz 3 miesięczną córeczkę, chyba malutka musi być bardzo grzeczna, skoro się zdecydowaliście dość szybko 🙂 będzie fajna różnica wieku jeśli się uda, teraz byłoby ciężej ale kiedyś to zaprocentuje
Jutro już grudzień🍀 nie lubię listopada, dobrze, że się kończy 🙂 -
MystifyMe wrote:Miałam podobną sytuację z pęcherzykiem 3 cm i też obyło się bez torbieli, więc może te duże pęcherzyki nie są takie najgorsze🙂 Ciąży co prawda z tego nie było, ale owulacja na USG wyszła ładna i progesteron mi chyba ruszył, bo bolały mnie piersi i było mi mdło.
Dziewczyny, może któraś z Was mi podpowie, bo jestem kompletnie zielona w tym temacie... 🙈 Czy wynik badania progesteronu po owulacji może wskazać na podejrzenie ciąży czy po prostu pokazuje, że owulacja się odbyła i nic więcej?
Jeśli jest sporo powyżej normy dla fazy lutealnej może sugerować ciążę ale może być też efektem pęknięcia więcej niż 1 pęcherzyka.
Więc to takie gdybanie trochę 😉
I pamiętaj o jednostkach.
Jak w pmol to trzeba podzielić przez 3 i wtedy patrzysz ile w ng wyszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 10:13
MystifyMe lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś poranny sikaniec negatywny (choć dalej krechy wyraźne), tempka w dół, śluz też fajny. Także dziś podziałamy i czekam na dalszy rozwój wypadków 😁
Nati94, Natka2 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Lexia wrote:U mnie dziś poranny sikaniec negatywny (choć dalej krechy wyraźne), tempka w dół, śluz też fajny. Także dziś podziałamy i czekam na dalszy rozwój wypadków 😁
Coś mi się wydaje, że masz kijowe testy a owulacja jest lub była A co 2 dni w zupełności wystarczy.
My w pierwszym cyklu popłynęliśmy chyba działaliśmy 9 dni pod rząd i raczej już tego nigdy nie powtórzymy 🙈 -
Lexia wrote:U mnie dziś poranny sikaniec negatywny (choć dalej krechy wyraźne), tempka w dół, śluz też fajny. Także dziś podziałamy i czekam na dalszy rozwój wypadków 😁
-
Ja w te testy nie wierzę jakoś, bo u mnie na bank dopiero jest PRZED owulacją. Śluz się dziś dopiero rozkręca, temperatura spadła- może przed skokiem. Także obstawiam, że jak owu ma być, to dopiero dziś i to najwcześniej 😉
Z drugiej strony w sumie mogłoby i tak od biedy z testami pasować- jak owu będzie dziś lub jutro, to łapie się na te 48-36h po piku.👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Hejo muszę się wyżalić....
Ja dzisiaj byłam u gina na NFZ z wynikami męża i moimi. Nie jestem zadowolona z wizyty....
Moje wyniki powiedziała że okej ale estradiol trochę za niski ( 26 1dc czytam że to wynik ok...) a męża wyniki to średnie (wszystko w normie, oprócz morfologi 3% , w tym wady główki 95, a ogólną liczba 89 mln plemników)... Od razu z morda że niepłodność leczy się prywatnie żeby udać się do kliniki bla bla bla , że może nawet invitro 😩 nie sądziłam że jest aż tak źle...... Załamałam się....Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Hejo muszę się wyżalić....
Ja dzisiaj byłam u gina na NFZ z wynikami męża i moimi. Nie jestem zadowolona z wizyty....
Moje wyniki powiedziała że okej ale estradiol trochę za niski ( 26 1dc czytam że to wynik ok...) a męża wyniki to średnie (wszystko w normie, oprócz morfologi 3% , w tym wady główki 95, a ogólną liczba 89 mln plemników)... Od razu z morda że niepłodność leczy się prywatnie żeby udać się do kliniki bla bla bla , że może nawet invitro 😩 nie sądziłam że jest aż tak źle...... Załamałam się....
Gin tragedia nie wiem czy to jakieś ego wybujałe tych lekarzy, ale nie można jak człowiek powiedzieć, że się na tym temacie nie zna i żeby zasięgnąć gdzie indziej opinii. Nie załamuj się. Niestety na nfz to jak można iść jak się chce zrobić usg, cytologię, przepisać antykoncepcje, ewentualnie wyleczyć z infekcji. Idź prywatnie to zobaczysz, że odrosną Ci skrzydła.
Ja przed staraniami poszłam do gina, chciałam zrobić przegląd i spytać co warto kontrolnie zbadać. To mi dała tylko skierowania na jakieś wirusowe. O hormonach nawet nie wspomniała.Blond27 lubi tę wiadomość
-
Lexia wrote:Dobra, to próba wklejenia zdjęcia:
Ostatni jest mokry, ale widać że testowa jest jaśniejsza od kontrolnej. Pik wg mnie był na 3. od dołu. No ale ja się nie znam, przynajmniej sobie w końcu na jakieś ⏸️ popatrzyłam 🤣😁
Czy to testy horiena? Posiadam horieny ale moje maja niebieska kocowke, czy to efekt przerobienia zdjęcia? Kurde moje nigdy się tak dobrze nie wybarwily
Kasik, warto zrobić w 3dc- FSH, LH, estradiol, możesz też prolaktynę. Jak glukoza, to zrób razem z insuliną. Progesteronu przed owu nie ma sensu, to się robi w lutealnej (po owu, ok 7 dni).Blond27 lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Dziewczyny wiem, że kiedyś pisałyście, ale nie zapamiętałam wtedy. Jakie testy polecacie z internetu o dużej czułości? Bo chciałabym zamówić.
Bardzo czułe i ładnie się wybarwiają też bobo ale nigdy nie sprawdzać po czasie.
Może nie do końca odpowiedź na pytanie ale może ktoś skorzysta 🙂 -
Blond27 wrote:Hejo muszę się wyżalić....
Moje wyniki powiedziała że okej ale estradiol trochę za niski ( 26 1dc czytam że to wynik ok...) a męża wyniki to średnie (wszystko w normie, oprócz morfologi 3% , w tym wady główki 95, a ogólną liczba 89 mln plemników)... Od razu z morda że niepłodność leczy się prywatnie żeby udać się do kliniki bla bla bla , że może nawet invitro 😩 nie sądziłam że jest aż tak źle...... Załamałam się....
Ze świecą szukać dobrego ginekologa