Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexia wrote:No okej, ale to przetłumaczcie to tak na logikę- jak długo się te dwie kreski wysikuje na owulakach? Myślałam, że pik się łapie na jednym, max dwóch, a tu pik mi się już 24h ciągnie 🤔 i co, od wczorajszego wieczornego pozytywa (3. od dołu) owu powinna być po 24-36h, tak?
Dla mnie to totalna nowość i zupełnie nie wiem, jak to ugryźć 🤷🏼♀️ -
Blondyna.B wrote:Jak masz pytania to pytaj oczywiście ale właśnie takie podstawy są na pierwszej stronie ☺️💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Lexia wrote:No okej, ale to przetłumaczcie to tak na logikę- jak długo się te dwie kreski wysikuje na owulakach? Myślałam, że pik się łapie na jednym, max dwóch, a tu pik mi się już 24h ciągnie 🤔 i co, od wczorajszego wieczornego pozytywa (3. od dołu) owu powinna być po 24-36h, tak?
Dla mnie to totalna nowość i zupełnie nie wiem, jak to ugryźć 🤷🏼♀️
Mi takie mega pozytywne owu wychodzą przez 2 dni zawsze. Prze 2 dni ciemnieją, później 2 dni takich totalnie ciemnych kresek i następnego dnia prawie biało, jakaś blada kreseczka tylko. Podobnie jak u Ciebie. Ja zakładam, że owu jest w ten dzień po grubo-pozytywnych testachh owu.
-
Blondyna hejo super, że prowadzisz wątek
Ja myślę że zamiast wolne strzelce możesz stworzyć grupkę: testują po Nowym Roku ☺🤗
I ja się do niej dopisuje 🤞Milixx lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka wrote:Blondyna hejo super, że prowadzisz wątek
Ja myślę że zamiast wolne strzelce możesz stworzyć grupkę: testują po Nowym Roku ☺🤗
I ja się do niej dopisuje 🤞Blond27 lubi tę wiadomość
-
Blondyna, pocahontas- dzięki za pomoc 😉 zobaczymy, jak to z nimi będzie. To, że to nie jest potwierdzenie owu, to wiem.
Ciekawe zatem, czy doczekam się owu w 14dc, u mnie to rarytas 😉 z reguły mam w 16-18 dniu.👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Sparky wrote:Sul sul 🙋🏼♀️ Do dwójki też mam sentyment ❤️
Te dźwięki, muzyka nie do zapomnienia 🧡🧡Sparky, Lexia, Mgdra lubią tę wiadomość
-
Lexia wrote:Podziałaliśmy wczoraj, dziś nie ma szans, nie zmuszę chłopa 😝 mój małżonek wyznaje zasadę, że lepiej rzadziej, ale porządnie 😅 także znów jutro coś ogarniemy 😉
Kurde no mam to samo. Jak tak to łaził ze rzadko ze czasu nie ma a teraz to on jest zmęczony. 🤣🤣🤣🤣Szkoda ze jak przychodzą swieta to ja nie mogę powiedzieć rodzinie ze był zmęczony... 🙈
Moze jakas gra erotyczna -zeby odczarować te starania ? 🙃 -
Marchewka wrote:Kurde no mam to samo. Jak tak to łaził ze rzadko ze czasu nie ma a teraz to on jest zmęczony. 🤣🤣🤣🤣Szkoda ze jak przychodzą swieta to ja nie mogę powiedzieć rodzinie ze był zmęczony... 🙈
Moze jakas gra erotyczna -zeby odczarować te starania ? 🙃
Niee, u nas to tak zawsze. Ja bym mogła dziennie, dla niego optymalnie jest co 3 dni. Przy staraniach i tak się wspina na wyżyny i ogarnia co drugi dzień 😝 u nas codzienych seksów nie było nigdy (poza jednymi wakacjami po maturze ). Zmuszać go nie będę, bo nie o to w tym chodzi.
To raczej nie kwestia gier czy coś, raczej temperament ma taki a nie inny 🤷🏼♀️😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 22:32
Britta lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Cześć jestem tu nowa, to mój pierwszy cykl, kiedy zaczęłam mierzyć temeraturę, brać suplementy i się badać... niestety mąż pracuje za granicą i nie zawsze udaje nam się spotkać w Owu, mam nadzieję, że w tym miesiącu się uda i będę mogła zapisać się do testujących się pod koniec grudnia.
Powodzenia dziewczynyDomi_naturelover, Natka2, Milixx, Kira, Moniika lubią tę wiadomość
👱♀️34 nadciśnienie tętnicze
-dopegyt
- propranolol
🧔34
Zaczynamy badania -
A u mnie dziś beta negatywna, a @ nadal brak… wiec następne testowanie to w sylwestra najpewniej! 🥂
Jo!Zio lubi tę wiadomość
👩❤️👨 32 lata
💞 starania od stycznia 2020
On - wyniki książkowe ✔️
Ona:
✖️Podejrzenie PCOs
✔️ Badania hormonalne
✔️Oba jajowody drożne
✖️ Protrombina hetero
✖️ MTHFR A1298C homo
✖️ PAI-1 hetero -
Hejo mi się udało w weekend mąż wpadł akurat na owulacje sex codziennie nawet po dwa razy nie nastawiam się... Testować mogę 6 grudnia bo będzie 10dpo ale wpisałam się 7 grudnia... Zoabczymy co wyjdzie... W styczniu przeprowadzke mamy w końcu na dom z swoim ogródkiem w końcu coś własnego
-
Witam w grudniowym wątku! U mnie miał być cykl na straty, bo na monitoringu w 11 d.c. pęcherzyk już ogrom 3 cm, dostałam duphaston 😬 ale okazuje się że pękł, progesteron 15 z wczoraj. Upewnię się jeszcze was, duphaston nie wpływa na oznaczany progesteron we krwi tak? 🤔 Ja już się gubię, a tu się dowiedziałam tyle mądrych rzeczy. Proszę o wpisane na testowanie 8.12, chociaż nie mówię że to będzie pierwsze testowanie, bardziej ostateczne 🤣Ona 26 lat
PCOS
Metformina, Ovarin, witamina D
09.2021 Letrozol+Ovitrelle+Luteina X
On 29 lat
Badania nasienia ok -
Kropeczka95 wrote:Witam w grudniowym wątku! U mnie miał być cykl na straty, bo na monitoringu w 11 d.c. pęcherzyk już ogrom 3 cm, dostałam duphaston 😬 ale okazuje się że pękł, progesteron 15 z wczoraj. Upewnię się jeszcze was, duphaston nie wpływa na oznaczany progesteron we krwi tak? 🤔 Ja już się gubię, a tu się dowiedziałam tyle mądrych rzeczy. Proszę o wpisane na testowanie 8.12, chociaż nie mówię że to będzie pierwsze testowanie, bardziej ostateczne 🤣
Luteina wychodzi, dupek nie -
Natka2 wrote:Czy któraś używała horienow i dobrze jej się wybarwiały? U mnie wczoraj były mocne kreski, ale test i tak negatywny, a dziś już mega słaba kreseczka + gin mówił, że owulacja to już niedługo i mamy działać, mam wrażenie, że dziś mam owu lub jutro. Co dziwne, bo raczej mam dłuższe cykle...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 07:44
Ona 26 lat
PCOS
Metformina, Ovarin, witamina D
09.2021 Letrozol+Ovitrelle+Luteina X
On 29 lat
Badania nasienia ok -
Domi_naturelover wrote:O ja też baranek! Co nam los przyniesie 🤔?
Jak fajnie. Z jakiego miesiąca jesteś? Może się okaże że jakieś bliźniaczki jesteśmy 😄
Co do horoskopu to już go tak dobrze nie pamiętam ale jedna myśl mi została w głowie: po trudnych przeżyciach w listopadzie grudzień przyniesie radość i zmiany. W święta będzie miła niespodzianka. U męża wyszło że pojawią się nowy członek rodziny. Więc dodałam 2+2 i wymyśliłam, że to znam na II kreseczki pod choinkę 🎄😄😄 Fajnie by było ale się nie nastawiam 😅 -
Nati94 wrote:Cześć 🖐️
Millix, czytałam co się stało, ale nie udzielałam się na bieżąco, więc nie chciałam tak wbijać w wątek, przykro mi. Jak się czujesz? Cholernie przykro, że straty są tak częste, nikomu tego nie życzę ale jeszcze spełnisz swoje marzenie o dużej rodzinie🍀
Jak miło że pytasz 😊 Pamiętam Cię z wątku październikowego. To przykre co musimy znosić 😔 jak los potrafi zaskoczyć i namieszać. Nigdy nie wiemy co się wydarzy a te straty są bardzo przykre, że jest ich aż tyle 😔
Powiem Ci, że już jest lepiej. Cały czas wracam myślami dlaczego tak się stało, przecież dwie poprzednie ciążę były zdrowe. Potem myślę, że pewnie tak musiało być i za chwilę będę w zdrowej ciąży. Tak jak mówiłam, los nam pisze scenariusze i niestety nie mamy na nie wpływu. Aż głupio to mówić ale po wczorajszym ciężkim dniu w domu z dziećmi to myślę, że może dobrze ze tak się stało. To chyba jeszcze nie czas na 3 dziecko.
A Ty jak sie czujesz? Zwarta i gotowa do działania? 😊Nati94 lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Jak fajnie. Z jakiego miesiąca jesteś? Może się okaże że jakieś bliźniaczki jesteśmy 😄
Co do horoskopu to już go tak dobrze nie pamiętam ale jedna myśl mi została w głowie: po trudnych przeżyciach w listopadzie grudzień przyniesie radość i zmiany. W święta będzie miła niespodzianka. U męża wyszło że pojawią się nowy członek rodziny. Więc dodałam 2+2 i wymyśliłam, że to znam na II kreseczki pod choinkę 🎄😄😄 Fajnie by było ale się nie nastawiam 😅
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy