Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
myszajda wrote:Leżę na patologii, miałam mocne krwawienie ze skrzepami. Byłam pewna, że już po wszystkim, ale usg na razie w porządku, serce bije. Kazali zostać, ale nie dali żadnych leków a krew pobrali tylko na morfologię i na coś z krzepnięciem krwi i nie wiem myśleć. Aktualnie juz tylko plamię. Możecie podpowiedzieć co według Was powinni jutro zrobić, czego oczekiwać? Jakieś wyniki, luteina, coś?
O matko współczuję Na pewno bardzo się boisz. Hormony byłby sensowne gdyby to była kwestia łożyska i typowo ciąży. Może to był jakiś krwiak, który się nie wchłonął ? Wtedy żadne hormony. Poczekaj. W takiej sytuacji najważniejsze ktg, weryfikacja krzepnięcia a potem zależy od wyników.
Wiem ze to niewirle pomoże, ale jestem myślami z Tobą. Bądź silna dzielna i zdrowiej szybko -
Marchewka wrote:O matko współczuję Na pewno bardzo się boisz. Hormony byłby sensowne gdyby to była kwestia łożyska i typowo ciąży. Może to był jakiś krwiak, który się nie wchłonął ? Wtedy żadne hormony. Poczekaj. W takiej sytuacji najważniejsze ktg, weryfikacja krzepnięcia a potem zależy od wyników.
Wiem ze to niewirle pomoże, ale jestem myślami z Tobą. Bądź silna dzielna i zdrowiej szybko
Dziękuję❤️💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Powiem Wam, że z tego wszystkiego to spać nie mogę. Leżę już dobre pół godziny i śmieję się do siebie 😂 A druga sprawa to tak boję się pobrań krwi, że śniło mi się że na siłę mnie trzymali a ja się wyrywałam i rzucałam im igłami przed siebie...a na koniec uciekłam 😂😂😂
Powodzenia na dzisiejszych betach dziewczyny 🤞🍀Lexia, MMimi, Izi lubią tę wiadomość
-
myszajda wrote:Leżę na patologii, miałam mocne krwawienie ze skrzepami. Byłam pewna, że już po wszystkim, ale usg na razie w porządku, serce bije. Kazali zostać, ale nie dali żadnych leków a krew pobrali tylko na morfologię i na coś z krzepnięciem krwi i nie wiem myśleć. Aktualnie juz tylko plamię. Możecie podpowiedzieć co według Was powinni jutro zrobić, czego oczekiwać? Jakieś wyniki, luteina, coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 05:31
myszajda lubi tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
https://zapodaj.net/c7fd88eb14a23.jpg.html..
Test z dziś .. do dziewczyn w ciąży czy nadal mierzycie temp czy nadal sprawdzacie szyjkę ?? Ja chyba robię to jak jakaś wariatka bo nie chce żeby mi coś umknęło ale nie wyobrażam sobie mierzyć temp do końca ciąży.. możecie mnie uspokoić że już nie trzeba 🙈🙈 wiem wariatka że mnie 🤦🤦 -
Madżi88 wrote:https://zapodaj.net/c7fd88eb14a23.jpg.html..
Test z dziś .. do dziewczyn w ciąży czy nadal mierzycie temp czy nadal sprawdzacie szyjkę ?? Ja chyba robię to jak jakaś wariatka bo nie chce żeby mi coś umknęło ale nie wyobrażam sobie mierzyć temp do końca ciąży.. możecie mnie uspokoić że już nie trzeba 🙈🙈 wiem wariatka że mnie 🤦🤦
Ja nie mierzę, ale to przestałam też mierzyć chwilę po owu, bo kosztuje mnie to za dużo stresu. Co do szyjki to gdzieś wyczytałam, żeby lepiej tam zbytnio nie gmerać 😁 -
Madżi88 wrote:Idę na betę..
https://zapodaj.net/cd690655e175d.jpg.html ten chyba lepiej widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 06:20
-
myszajda wrote:Leżę na patologii, miałam mocne krwawienie ze skrzepami. Byłam pewna, że już po wszystkim, ale usg na razie w porządku, serce bije. Kazali zostać, ale nie dali żadnych leków a krew pobrali tylko na morfologię i na coś z krzepnięciem krwi i nie wiem myśleć. Aktualnie juz tylko plamię. Możecie podpowiedzieć co według Was powinni jutro zrobić, czego oczekiwać? Jakieś wyniki, luteina, coś?💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Madżi88 wrote:Idę na betę..
https://zapodaj.net/cd690655e175d.jpg.html ten chyba lepiej widać💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Myszajda, grunt że z dzieckiem okej, trzymam kciuki, żeby się szybko unormowało 🤞🏻 Współczuję stresu 😓
Test z dziś .. do dziewczyn w ciąży czy nadal mierzycie temp czy nadal sprawdzacie szyjkę ?? Ja chyba robię to jak jakaś wariatka bo nie chce żeby mi coś umknęło ale nie wyobrażam sobie mierzyć temp do końca ciąży.. możecie mnie uspokoić że już nie trzeba 🙈🙈 wiem wariatka że mnie 🤦🤦
Przebija 😉 trzymam kciuki, żeby beta dziś ładnie urosła 💪🏻
Co do temperatury to tak, mierzę (planuję do pierwszej wizyty), szyjki nie badam i nie badałam w ogóle.
Życzę wszystkim betującym dziś ze mną Paniom duuuużo cierpliwości w czekaniu na wyniki no i oczywiście samych pięknych przyrostów 😁😁😁
Mnie dziś ok 4.00 obudził dość silny skurcz taki @owy... Wystraszyłam się bo trochę jednak trzymało, ale przeszło w końcu. Teraz już oki, nie plamię. Takie coś się zdarza...? 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 06:50
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Myszajda przytulam, ważne że ustało krwawienie. Trzam kciuki aby wszystko było dobrze!🤗
Ja zaraz sie ogarniam i lecę na betę. Trzymam mocno za ns wszystkie kciuki. Muszę sobie tylko jakoś wpełnić dzień,żeby nie klikać ciąle i czekac na wyniki, bo pewnie będą tak jak ostatnio ok 18 ☺ przecież to cała wieczność... 🤞🤞🤞
A swoją drogą jak długo macie zamiar pracować albo jak długo pracowałyście
Ja nie ukrywam, że pracuję w miejscu specyficznym bo to psychiatria sądowa, więc zobaczę co lekarz na to 😃👱♀️32 💖👦38
⏸ w 4 cs
10.12 wyraźne ⏸😁
10.12 beta 246,0 mlU/ml🥰😍
13.12 beta 1257,0 mlU/ml 😍😍😍
22.12 pierwsza wizyta 🤞pęcherzyk 💖
30.12 wizyta NFZ - zło, wymazuję z pamięci
5.01 zarodek 15,4mm z serduszkiem 162/min 💖💖💖 -
MMimi wrote:Myszajda przytulam, ważne że ustało krwawienie. Trzam kciuki aby wszystko było dobrze!🤗
Ja zaraz sie ogarniam i lecę na betę. Trzymam mocno za ns wszystkie kciuki. Muszę sobie tylko jakoś wpełnić dzień,żeby nie klikać ciąle i czekac na wyniki, bo pewnie będą tak jak ostatnio ok 18 ☺ przecież to cała wieczność... 🤞🤞🤞
A swoją drogą jak długo macie zamiar pracować albo jak długo pracowałyście
Ja nie ukrywam, że pracuję w miejscu specyficznym bo to psychiatria sądowa, więc zobaczę co lekarz na to 😃
Ja pracuję w wylęgarni zarazy i przy żywych rezerwuarach bakterii (szkoła i pkole) do tego fizycznie (fizjo). Także raczej szybciej niż później wybyję na zwolnienie 😉MMimi lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Ja prowadzę fitness. I powiem Wam, że nie myślałam, że będę się tak stresować przy zajęciach. Jednak nie chcę mówić klientom dlaczego się obijam, a z drugiej strony już widzę te komentarze "co taki mały ciężar" albo "dlaczego nie skaczesz na trampolinie"😂
Ogólnie mój partner nie mieszka w PL także czeka mnie duża rewolucja w życiu 🥰MMimi lubi tę wiadomość
-
-
Dziewczyny trzymam bardzo mocno kciuki za dzisiejsze bety 🤞❤️
Wieczorem postaram się Was podczytywac bo mam wigilię firmową 🎄🎁
Ale będzie mi się dłużył czas do testowania 😅 dopiero 5dpo a temperatura nisko mimo że czuję stan podgorączkowy to o 6 mam jeszcze nisko temperaturę -
Kochana trzymaj się, wszystko będzie dobrze ✊✊ -
W ciąży lepiej nie sprawdzać Szyjki, ogólnie nawet bez ciąży jest ryzyko podrażnienia itp więc lepiej w ogóle paluchów nie wkładać 😅
Co do temperatury to ona nie cały czas się będzie utrzymywać na wysokim poziomie. Po pozytywnym teście to już nic nie da jej sprawdzenie, niektórzy mierzą nawet po potwierdzeniu owulacji żeby się nie stresowaćDeLaCruz lubi tę wiadomość