Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Barszcz z uszkami i pierogi z kapusta i grzybami mmmmm ❣️
I czy tylko ja nie lubię ryb? Fuuuu karp i inne śledzie mogłyby nie istnieć albo istnieć ale wiecie żywe gdzieś tam sobie pływające 😄Domi_naturelover, MMimi lubią tę wiadomość
-
celina550 wrote:A tu poruszyłas inny zajebiście ważny temat - czyli shit, nie pytaj! (To oczywiście do ludzi, nie do Ciebie)
zapytaj jak się czujesz, czy czegoś nie potrzebujesz, czy chcesz pogadać, ale takie właśnie pytania "jak tam maluch, kopie?" mogą być...drastyczne.
porównam to do nie-ciąży - jak miałam anoreksje i słyszałam "jak tam, udało się już coś przytyć?" - to myślałam "kurwa, będę grubasem". wiedziałam, że to dla zdrowia, ale dla osoby chorej to wcale tak nie wygląda... ale jak już ktoś zapytał "jak sobie radzisz?" to czułam, że mam wsparcie, że ktoś wie, że próbuje, że walczę.
ja totalnie nie czaję takiego rodzaju pytań...i jestem mocno zgryźliwa, jak je słyszę...💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Blondyna.B wrote:My czekamy do serduszka żeby powiedzieć rodzicom. Bliżsi znajomi też reszta to się po prostu dowiaduje jak nas widzi.
Dla mnie dużo łatwiej jest powiedzieć jak już ten pierwszy trudny krok przejdziemy.
O obu poronionych ciążach mówiłam rodzinie i przyjaciołom. Jakoś lepiej się czułam mówiąc po pozbieraniu myśli, że byłam w ciąży i poroniłam niż jakby ktoś się odezwał "jak maluszek rośnie?" a ja właśnie jestem w trakcie straty...
Każda z nas przeszła różne sytuacje u siebie, u znajomych, w rodzinie albo po prostu stara się latami i tylko czeka na ten moment... Więc zupełnie nie powinno się oceniać tego kiedy ktoś powie innym o ciąży czy od razu po cieniu na teście, czy po pozytywnej becie, pierwszym USG, usłyszeniu serduszka czy po USG 1 trymestru
Tak tak ja nie oceniam, zupełnie rozumiem ze niektórzy wstrzymują się z informowaniem kogokolwiek do 2 trymestru i szczerze tez miałam taki plan, ale po pierwsze bardzo potrzebowałam wsparcia a po drugie nie mogłam skupić myśli na niczym innym, miałam wrażenie ze mam wręcz na czole napisane ze jestem w ciąży i bardzo chce o tym pogadać 😄 chodziło mi tylko o to ze wpis Celiny otworzył mi oczy i pokazał ze tak tez jest Ok, nie powinnam wstydzić się tego, ze mam problem 😉
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Ja też powiedziałam moim rodzicom i 4 bliskim koleżanka/przyjaciółka o ciąży. Tescie jeszcze nie wiedzą bo wiemy jak teściu będzie chodził i rozgadywal po wsi. Dalszym znajomym też nie mówimy na razie choć za chwilę będzie trzeba powiedzieć bo u mnie już ciążę widać... Tym bardziej że mają nas już za dziwaków że unikamy spędów itpAnielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Daffaqq wrote:Hej laski, to znowu ja
Kilka dni temu pisałam Wam, ze miałam pozytywny test (bardzo blada kreska) z popołudniowego moczu. Był to dzień spodziewanej miesiączki. Następnego dnia rano zrobiłam test i biel wizira… pomyślałam, ze pewnie ciąża biochemiczna, wkurzona zostawiłam ten test i poszłam do pracy czekając na okres, ale kiedy wróciłam do domu wieczorem, chciałam wyrzucić test i druga kreska się pojawiła, nadal słaba, ale już wyraźniejsza niż z dnia poprzedniego.
Dodam ze to były super czule testy z clearblue.
Dziś 4 dzień bez miesiączki, od czasu do czasu czuje jakbym miała dostać miesiączkę, albo pojedyncze ukłucia.
Kupiłam jakieś najtańsze testy z marketu, ale wychodzą negatywne (chyba ze się naprawdę przyjrzeć to coś tam chyba jest, ale to dosłownie cień cienia cienia )
Tak siedzę i czekam… już nie wiem co myśleć. Z jednej strony nadzieja jest, a z drugiej przejrzałam milion forów i już zdiagnozowałam u siebie raka i ciąże pozamaciczna
Mój mąż chce mi zabrać telefon, ale ja już powoli odchodzę od zmysłów. Okresu ani widu ani słychu, testy niejednoznaczne…
Dodam, ze pojawił się mleczny śluz i mam bolące piersi na których wychodzą niebieskie żyłki.
Niby wszystko wskazuje na ciąże, ale jednak…
Myślicie, ze to możliwe, żeby beta była jeszcze na tyle niska, żeby zwykły test jej nie wykrył?
Mogłam mieć opóźniona owulacje, bo akurat w dniach w których normalnie miałabym jajeczkowac przechodziłam grypę
Dzięki wielkie i wiem wiem, rozpisałam się
Jakbym czytała o sobie! W czwartek miałam 14dpo, w owu miałam robione IUI, testy wychodzą negatywne, delikatnie czuje szmery-bajery w brzuchu i tyle🤷♀️ Mam tylko wrażliwe sutki, nawet nie mam bólu jak na @. Z racji tego, że bralam Lamettę na wywołanie owu to mam wrażenie, że później w sobotę miałam kolejną owu. Nawet licząc z tym to wczoraj minęło też 14dpo... Jutro idę na betę bo się wykończę od tego czekania 🙄 -
Plisia wrote:Ja miałam w 16 ale u mnie nie było owulacji bo nie bralam w tym cyklu leków.
-
Emii wrote:Pytanie do dziewczyn które robiły drożność jajowodow W którym dniu cyklu mialyście badanie?
zazwyczaj wykonuje się drożność do 12dc 😉Just91 lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Ani0nka wrote:Barszcz z uszkami i pierogi z kapusta i grzybami mmmmm ❣️
I czy tylko ja nie lubię ryb? Fuuuu karp i inne śledzie mogłyby nie istnieć albo istnieć ale wiecie żywe gdzieś tam sobie pływające 😄💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Plisia wrote:Jakbym czytała o sobie! W czwartek miałam 14dpo, w owu miałam robione IUI, testy wychodzą negatywne, delikatnie czuje szmery-bajery w brzuchu i tyle🤷♀️ Mam tylko wrażliwe sutki, nawet nie mam bólu jak na @. Z racji tego, że bralam Lamettę na wywołanie owu to mam wrażenie, że później w sobotę miałam kolejną owu. Nawet licząc z tym to wczoraj minęło też 14dpo... Jutro idę na betę bo się wykończę od tego czekania 🙄
-
MMimi wrote:Lexia, ja tez dziś nie mogę spać.🤭 Położyłam się wcześniej bo byłam zmęczona a od 3 się ciągle wybudzałam, nie mogłam znaleźć pozycji.
Co do objawów to faktycznie, bywa to różnie.
Ja teraz czuję taki balon w podbrzuszu, ciągle biegam sikać, strasznie mi się pić chce i czuję wszystko bardzo intensywnie i sporadycznie pojawia się metaliczny posmak 🤭
Ale mam teraz zagwostkę bo przypomniało mi się, że w środę mam mieć holtera zakładanego, czy ja mogę to mieć? Czy są jakieś przeciwskazania?
Nie jest to pilne badanie więc mogę je przełożyć, miałyście takie badanie?🤷♀️
Ja miałam holtera jak byłam w ciąży, nie ma żadnych przeciwwskazańMMimi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny polećcie jakiś dobry termometr do mierzenia owulacji, jaki używacie? Najlepiej z firmą napiszcie 🙏15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja używam Microlife MT16C2 -
Aneta2506 wrote:Dziewczyny polećcie jakiś dobry termometr do mierzenia owulacji, jaki używacie? Najlepiej z firmą napiszcie 🙏💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Dzięki dziewczyny, w takim razie zamawiam ☺☺☺15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌