Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy 😭 złapałam infekcje pęcherza... Ja oczywiście często je łapie i wspomagam się urofuraginem ale kurka, czy to jest bezpieczne przy staraniach?
    Wcześniej lekarz przy pojawieniu się infekcji kazał zrobić posiew ale w nocy wstawałam na siku i teraz z rana do kubeczka, jest gobardzo mało. Mam ceroxim ale też nie chce brać bo boję się, że zepsuje cykl... a biegam do łazienki jak szalona na 3 kropelki😭

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Dziewczyny pomocy 😭 złapałam infekcje pęcherza... Ja oczywiście często je łapie i wspomagam się urofuraginem ale kurka, czy to jest bezpieczne przy staraniach?
    Wcześniej lekarz przy pojawieniu się infekcji kazał zrobić posiew ale w nocy wstawałam na siku i teraz z rana do kubeczka, jest gobardzo mało. Mam ceroxim ale też nie chce brać bo boję się, że zepsuje cykl... a biegam do łazienki jak szalona na 3 kropelki😭

Urafuraginum jest zabronione w razie czego w ciazy, jedynie urosept ziolowy i szczerze mi zawsze urosept szybciej pomagal niz furaginum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 06:54

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna wpisz mi @.
    😟😟😟

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

W ciąży/przy staraniach bezpieczna jest jednodawkowa fosfomycyna (monural albo odpowiednik). Ale to na receptę, więc trzeba ogarnąć lekarza. Jak biegasz na 3 kropelki, to sam urosept raczej nie pomoże 🤷🏼‍♀️

Edit: Brałam odpowiednik monuralu w tym cyklu, przed owu i nic się nie rozregulowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 07:25

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Urafuraginum jest zabronione w razie czego w ciazy, jedynie urosept ziolowy i szczerze mi zawsze urosept szybciej pomagal niz furaginum

Zazdroszczę 😅 U mnie z kolei urosept działa tylko na takie lekkie zapalenia albo jako profilaktyka, żeby nie złapać zaraz kolejnego 🙈🙈

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co, i temperatura delikatnie odbiła ⬆️. Ale oczywiście mierzyłam ją 30 min wcześniej bo się za szybki obudziłam 😆 Obstawiam że owu była 4.12 i dzisiaj jest 10pdo. To czekam dalej na rozwój sytuacji. Powiem Wam, że tak mnie cycki dziwnie bolą. Ból jest po zewnętrznej stronie ugóry i tylko podczas dotyku i są takie jakby ciężkie. Krost na twarzy nie mam 😄a zawsze mnie całą wysypywało w 2 fazie cyklu. No sama nie wiem jak to się skończy 🤷‍♀️🤔😄 Wszystko jest możliwe 🐵⏸️❓

Dzisiaj mam wystep syna. W przedszkolu są organizowane jasełka. Ale jestem ciekawa czy Ciocię dadzą radę dzieciaki ogarnąć 😄 To nie lada wyzwanie dla nich 😊

Lexia, Ancalime, Nati94, Domi_naturelover, Kira lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Emii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam wpisana na dzisiaj na testowanie, ale wczoraj negatyw i beta negatywna ☹ Swoją drogą wczoraj zrobiłam czternaście badań i wszystkie idealnie w normie Tylko to jedno się nie zgadza 😥 Nigdy w życiu nie miałam tak dobrych wyników A jednak nadal się nie udaje ☹

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Zazdroszczę 😅 U mnie z kolei urosept działa tylko na takie lekkie zapalenia albo jako profilaktyka, żeby nie złapać zaraz kolejnego 🙈🙈

Ja przy takim zapaleniu, że tylko siedząc ciagle na kibelku czułam ulge. Nie mogłam chodzić bo ciagle czułam to parcie jakbym miala się posikac w gacie zaraz.. wzięłam doslownie przez 2 dni właśnie urosept i mi było lepiej po pierwszym dniu już, a na 3 dzień ani śladu nie było. Dlatego mowie, że mi to lepiej pomaga niz ta furagina

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:

Dobrze, że napisałaś bo wczoraj wzięłam jedną tabletkę 🤦‍♀️ W ogóle tak sobie myślę, że jak koleżanki były w ciąży to byłam ekspertem od tego co można a czego nie. A teraz tadaaam wiem że nic nie wiem 😂

Lexia lubi tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 9 dpo i biel. Zrobię test za 2 dni. Z synem tez tak miałam ze biel była 9dpo a później 11dpo był cień wiec teraz też mam nadzieje ze tak będzie 😕

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    I co, i temperatura delikatnie odbiła ⬆️. Ale oczywiście mierzyłam ją 30 min wcześniej bo się za szybki obudziłam 😆 Obstawiam że owu była 4.12 i dzisiaj jest 10pdo. To czekam dalej na rozwój sytuacji. Powiem Wam, że tak mnie cycki dziwnie bolą. Ból jest po zewnętrznej stronie ugóry i tylko podczas dotyku i są takie jakby ciężkie. Krost na twarzy nie mam 😄a zawsze mnie całą wysypywało w 2 fazie cyklu. No sama nie wiem jak to się skończy 🤷‍♀️🤔😄 Wszystko jest możliwe 🐵⏸️❓

Dzisiaj mam wystep syna. W przedszkolu są organizowane jasełka. Ale jestem ciekawa czy Ciocię dadzą radę dzieciaki ogarnąć 😄 To nie lada wyzwanie dla nich 😊
    U nas też miały być jasełka, to zamknęli przedszkole do piątku 😂

Trzymam kciuki za Twój dziwny cykl 🙂

Ja w moim to się wgl zastanawiam czy do owu doszło. Strasznie dziwny i długi ten cykl. Jak w poprzednim była pięknie widoczna faza 1 i 2 tak teraz niekoniecznie.

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Dziewczyny! Cóż to za bety! Też kciuki trzymam za pierwsze wizyty ✊✊☺️💕

Emi przykro mi, że beta negatywna...
    Blondi nie lubimy Twojej @,ale zaraz u my będziemy chodzić w dwupaku ✊🙌❤️

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie robię bety bo mam uraz... Jak mi Lekarz każe to zrobię...

milam lubi tę wiadomość

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Zażyj tą furaginke i nospe do tego bo coś musisz wziąść samo nie przejdzie...a może być gorzej...ja zawsze biorę 3xna dobę przez 3dni nospe +furagine i zwalczam to bez antybiotyku...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:
    Zażyj tą furaginke i nospe do tego bo coś musisz wziąść samo nie przejdzie...a może być gorzej...ja zawsze biorę 3xna dobę przez 3dni nospe +furagine i zwalczam to bez antybiotyku...

dziewczyny ja zawsze jak tylko czułam, ze coś na rzeczy jest to 2 tabletki odrazu, później po 2-3 godz znowu i przechodziło. Poszłam do lekarza, powiedziała mi, ze furagina tylko zalecza objawy infekcji i pomaga im nawracać, i że nie można jej stosować jako samego leku przy ZUM a dopiero jako profilaktyka po leczeniu antybiotykiem. Wiec poszłam do urologa, zrobił usg (w rodzinie kamienie i piasek), kazał przy kolejnej infekcji zrobić powiew i dał receptę na ceroxim.
    No ale mnie zawsze łapało jak byłam w UK więc zaleczałam furaginą i było ok..
    do niedzieli... w niedzielę znowu mnie złapało w UK, więc znowu 2 tabsy furaginy, później znowu dwie, wczoraj był spokój ale dziś w nocy znowu... musiałam az wstać na siku
    wzięłam z rana 1 tabletkę neofuraginy i poleciałam do apteki po urosept, boje się zniszczyć cykl bo jestem świeżo po owu.
    no i oczywiście kupiłam fertistim bo miovelia nie wchodzi...

• Lexia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Blond, Emi przykro mi z powodu @ i niskiej bety :(
    Milixx, oby dalej rosła 💪🏻🤞🏻
    Kira wrote:
    Dobrze, że napisałaś bo wczoraj wzięłam jedną tabletkę 🤦‍♀️ W ogóle tak sobie myślę, że jak koleżanki były w ciąży to byłam ekspertem od tego co można a czego nie. A teraz tadaaam wiem że nic nie wiem 😂

Kira, mam to samo 🤦🏼‍♀️😅 pustka w głowie, a wcześniej ekspert 🤣 jakoś mnie uderzyło to, ile do ogarnięcia przed nami, zarówno pod kątem zakupów, jak i badań, wizyt, szkoły rodzenia, dżizas 🙉🙉 dociera to do mnie tak falami.

Kira, mam do Ciebie pytanko, bo widziałam, że jesteś trenerką :) ja właśnie noszę się z zamiarem, żeby powiedzieć mojej o ciąży, bo chcę dalej się fitnessić, jak będę się dobrze czuć. Od Twojej strony myślisz, że warto jej już teraz powiedzieć? Czy lepiej przeczekać do wizyty bez aktywności i powiedzieć dopiero po wizycie u gina, bardziej oficjalnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 08:28

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudakostka wrote:
    Podobno takie duże przyrosty to na dziewczynkę😁😂

Serio? U mnie by się sprawdzało, bo z córką miałam betę od razu ponad 5000 🤣 z synem jakieś marne 200

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

gratuluję nowych kropeczków :)

tym którym się nie udało mocno ale to mocno ściskam i trzymam kciuki za owocne kolejne bzyki ;)

a u mnie?
    wczoraj mąż robił badanie nasienia..... są wyniki wyglądają strasznie :( morfologia, ilość, żywotność i ruchliwość do dupy..... no nic będziemy konsultować dalej i walczyć o małe robaczki....

a testy ciążowe? Dziwne :P mam 41dc na @ się nie zapowiada, cycki bolą a podbrzusze rozpiera, a testy wyszły tak:
    6f8d26aeb6f8.jpg

co myślicie?
    zastanawiam się czy kupić jeszcze 1 dzisiaj i jutro siknąć czy jednak sobie odpuścić?

age.png
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

gratuluję nowych kropeczków :)

tym którym się nie udało mocno ale to mocno ściskam i trzymam kciuki za owocne kolejne bzyki ;)

a u mnie?
    wczoraj mąż robił badanie nasienia..... są wyniki wyglądają strasznie :( morfologia, ilość, żywotność i ruchliwość do dupy..... no nic będziemy konsultować dalej i walczyć o małe robaczki....

a testy ciążowe? Dziwne :P mam 41dc na @ się nie zapowiada, cycki bolą a podbrzusze rozpiera, a testy wyszły tak:
    6f8d26aeb6f8.jpg

co myślicie?
    zastanawiam się czy kupić jeszcze 1 dzisiaj i jutro siknąć czy jednak sobie odpuścić?
    Kup facelle paskowy jest czulszy

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do rosmana mam kawał drogi a przez internet się mi to nie opłaca.... zostaje zrobić zapas w pobliskiej aptece ;/

a tutaj wyniki pomożecie?
    22f48ccf31fa.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 09:00

age.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ