Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny pomocy 😭 złapałam infekcje pęcherza... Ja oczywiście często je łapie i wspomagam się urofuraginem ale kurka, czy to jest bezpieczne przy staraniach?
Wcześniej lekarz przy pojawieniu się infekcji kazał zrobić posiew ale w nocy wstawałam na siku i teraz z rana do kubeczka, jest gobardzo mało. Mam ceroxim ale też nie chce brać bo boję się, że zepsuje cykl... a biegam do łazienki jak szalona na 3 kropelki😭 -
conte wrote:Dziewczyny pomocy 😭 złapałam infekcje pęcherza... Ja oczywiście często je łapie i wspomagam się urofuraginem ale kurka, czy to jest bezpieczne przy staraniach?
Wcześniej lekarz przy pojawieniu się infekcji kazał zrobić posiew ale w nocy wstawałam na siku i teraz z rana do kubeczka, jest gobardzo mało. Mam ceroxim ale też nie chce brać bo boję się, że zepsuje cykl... a biegam do łazienki jak szalona na 3 kropelki😭
Urafuraginum jest zabronione w razie czego w ciazy, jedynie urosept ziolowy i szczerze mi zawsze urosept szybciej pomagal niz furaginumWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 06:54
-
Blondyna wpisz mi @.
😟😟😟Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
conte wrote:Dziewczyny pomocy 😭 złapałam infekcje pęcherza... Ja oczywiście często je łapie i wspomagam się urofuraginem ale kurka, czy to jest bezpieczne przy staraniach?
Wcześniej lekarz przy pojawieniu się infekcji kazał zrobić posiew ale w nocy wstawałam na siku i teraz z rana do kubeczka, jest gobardzo mało. Mam ceroxim ale też nie chce brać bo boję się, że zepsuje cykl... a biegam do łazienki jak szalona na 3 kropelki😭
W ciąży/przy staraniach bezpieczna jest jednodawkowa fosfomycyna (monural albo odpowiednik). Ale to na receptę, więc trzeba ogarnąć lekarza. Jak biegasz na 3 kropelki, to sam urosept raczej nie pomoże 🤷🏼♀️
Edit: Brałam odpowiednik monuralu w tym cyklu, przed owu i nic się nie rozregulowało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 07:25
-
abrakadabra wrote:Urafuraginum jest zabronione w razie czego w ciazy, jedynie urosept ziolowy i szczerze mi zawsze urosept szybciej pomagal niz furaginum
Zazdroszczę 😅 U mnie z kolei urosept działa tylko na takie lekkie zapalenia albo jako profilaktyka, żeby nie złapać zaraz kolejnego 🙈🙈 -
I co, i temperatura delikatnie odbiła ⬆️. Ale oczywiście mierzyłam ją 30 min wcześniej bo się za szybki obudziłam 😆 Obstawiam że owu była 4.12 i dzisiaj jest 10pdo. To czekam dalej na rozwój sytuacji. Powiem Wam, że tak mnie cycki dziwnie bolą. Ból jest po zewnętrznej stronie ugóry i tylko podczas dotyku i są takie jakby ciężkie. Krost na twarzy nie mam 😄a zawsze mnie całą wysypywało w 2 fazie cyklu. No sama nie wiem jak to się skończy 🤷♀️🤔😄 Wszystko jest możliwe 🐵⏸️❓
Dzisiaj mam wystep syna. W przedszkolu są organizowane jasełka. Ale jestem ciekawa czy Ciocię dadzą radę dzieciaki ogarnąć 😄 To nie lada wyzwanie dla nich 😊Lexia, Ancalime, Nati94, Domi_naturelover, Kira lubią tę wiadomość
-
Ja bylam wpisana na dzisiaj na testowanie, ale wczoraj negatyw i beta negatywna ☹ Swoją drogą wczoraj zrobiłam czternaście badań i wszystkie idealnie w normie Tylko to jedno się nie zgadza 😥 Nigdy w życiu nie miałam tak dobrych wyników A jednak nadal się nie udaje ☹
-
Sparky wrote:Zazdroszczę 😅 U mnie z kolei urosept działa tylko na takie lekkie zapalenia albo jako profilaktyka, żeby nie złapać zaraz kolejnego 🙈🙈
Ja przy takim zapaleniu, że tylko siedząc ciagle na kibelku czułam ulge. Nie mogłam chodzić bo ciagle czułam to parcie jakbym miala się posikac w gacie zaraz.. wzięłam doslownie przez 2 dni właśnie urosept i mi było lepiej po pierwszym dniu już, a na 3 dzień ani śladu nie było. Dlatego mowie, że mi to lepiej pomaga niz ta furagina -
abrakadabra wrote:Urafuraginum jest zabronione w razie czego w ciazy, jedynie urosept ziolowy i szczerze mi zawsze urosept szybciej pomagal niz furaginum
Dobrze, że napisałaś bo wczoraj wzięłam jedną tabletkę 🤦♀️ W ogóle tak sobie myślę, że jak koleżanki były w ciąży to byłam ekspertem od tego co można a czego nie. A teraz tadaaam wiem że nic nie wiem 😂Lexia lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś 9 dpo i biel. Zrobię test za 2 dni. Z synem tez tak miałam ze biel była 9dpo a później 11dpo był cień wiec teraz też mam nadzieje ze tak będzie 😕
-
Milixx wrote:I co, i temperatura delikatnie odbiła ⬆️. Ale oczywiście mierzyłam ją 30 min wcześniej bo się za szybki obudziłam 😆 Obstawiam że owu była 4.12 i dzisiaj jest 10pdo. To czekam dalej na rozwój sytuacji. Powiem Wam, że tak mnie cycki dziwnie bolą. Ból jest po zewnętrznej stronie ugóry i tylko podczas dotyku i są takie jakby ciężkie. Krost na twarzy nie mam 😄a zawsze mnie całą wysypywało w 2 fazie cyklu. No sama nie wiem jak to się skończy 🤷♀️🤔😄 Wszystko jest możliwe 🐵⏸️❓
Dzisiaj mam wystep syna. W przedszkolu są organizowane jasełka. Ale jestem ciekawa czy Ciocię dadzą radę dzieciaki ogarnąć 😄 To nie lada wyzwanie dla nich 😊
Trzymam kciuki za Twój dziwny cykl 🙂
Ja w moim to się wgl zastanawiam czy do owu doszło. Strasznie dziwny i długi ten cykl. Jak w poprzednim była pięknie widoczna faza 1 i 2 tak teraz niekoniecznie.👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Wow Dziewczyny! Cóż to za bety! Też kciuki trzymam za pierwsze wizyty ✊✊☺️💕
Emi przykro mi, że beta negatywna...
Blondi nie lubimy Twojej @,ale zaraz u my będziemy chodzić w dwupaku ✊🙌❤️Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Wcześniej lekarz przy pojawieniu się infekcji kazał zrobić posiew ale w nocy wstawałam na siku i teraz z rana do kubeczka, jest gobardzo mało. Mam ceroxim ale też nie chce brać bo boję się, że zepsuje cykl... a biegam do łazienki jak szalona na 3 kropelki😭💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
nick nieaktualnyKasik85 wrote:Zażyj tą furaginke i nospe do tego bo coś musisz wziąść samo nie przejdzie...a może być gorzej...ja zawsze biorę 3xna dobę przez 3dni nospe +furagine i zwalczam to bez antybiotyku...
dziewczyny ja zawsze jak tylko czułam, ze coś na rzeczy jest to 2 tabletki odrazu, później po 2-3 godz znowu i przechodziło. Poszłam do lekarza, powiedziała mi, ze furagina tylko zalecza objawy infekcji i pomaga im nawracać, i że nie można jej stosować jako samego leku przy ZUM a dopiero jako profilaktyka po leczeniu antybiotykiem. Wiec poszłam do urologa, zrobił usg (w rodzinie kamienie i piasek), kazał przy kolejnej infekcji zrobić powiew i dał receptę na ceroxim.
No ale mnie zawsze łapało jak byłam w UK więc zaleczałam furaginą i było ok..
do niedzieli... w niedzielę znowu mnie złapało w UK, więc znowu 2 tabsy furaginy, później znowu dwie, wczoraj był spokój ale dziś w nocy znowu... musiałam az wstać na siku
wzięłam z rana 1 tabletkę neofuraginy i poleciałam do apteki po urosept, boje się zniszczyć cykl bo jestem świeżo po owu.
no i oczywiście kupiłam fertistim bo miovelia nie wchodzi... -
Dzień dobry
Blond, Emi przykro mi z powodu @ i niskiej bety
Milixx, oby dalej rosła 💪🏻🤞🏻
Kira wrote:Dobrze, że napisałaś bo wczoraj wzięłam jedną tabletkę 🤦♀️ W ogóle tak sobie myślę, że jak koleżanki były w ciąży to byłam ekspertem od tego co można a czego nie. A teraz tadaaam wiem że nic nie wiem 😂
Kira, mam to samo 🤦🏼♀️😅 pustka w głowie, a wcześniej ekspert 🤣 jakoś mnie uderzyło to, ile do ogarnięcia przed nami, zarówno pod kątem zakupów, jak i badań, wizyt, szkoły rodzenia, dżizas 🙉🙉 dociera to do mnie tak falami.
Kira, mam do Ciebie pytanko, bo widziałam, że jesteś trenerką ja właśnie noszę się z zamiarem, żeby powiedzieć mojej o ciąży, bo chcę dalej się fitnessić, jak będę się dobrze czuć. Od Twojej strony myślisz, że warto jej już teraz powiedzieć? Czy lepiej przeczekać do wizyty bez aktywności i powiedzieć dopiero po wizycie u gina, bardziej oficjalnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 08:28
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Dzień dobry
gratuluję nowych kropeczków
tym którym się nie udało mocno ale to mocno ściskam i trzymam kciuki za owocne kolejne bzyki
a u mnie?
wczoraj mąż robił badanie nasienia..... są wyniki wyglądają strasznie morfologia, ilość, żywotność i ruchliwość do dupy..... no nic będziemy konsultować dalej i walczyć o małe robaczki....
a testy ciążowe? Dziwne mam 41dc na @ się nie zapowiada, cycki bolą a podbrzusze rozpiera, a testy wyszły tak:
co myślicie?
zastanawiam się czy kupić jeszcze 1 dzisiaj i jutro siknąć czy jednak sobie odpuścić?
-
Spuromix wrote:Dzień dobry
gratuluję nowych kropeczków
tym którym się nie udało mocno ale to mocno ściskam i trzymam kciuki za owocne kolejne bzyki
a u mnie?
wczoraj mąż robił badanie nasienia..... są wyniki wyglądają strasznie morfologia, ilość, żywotność i ruchliwość do dupy..... no nic będziemy konsultować dalej i walczyć o małe robaczki....
a testy ciążowe? Dziwne mam 41dc na @ się nie zapowiada, cycki bolą a podbrzusze rozpiera, a testy wyszły tak:
co myślicie?
zastanawiam się czy kupić jeszcze 1 dzisiaj i jutro siknąć czy jednak sobie odpuścić?