Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurczę ale musiałam nadrobić 😄
Dobrze ze z maluszkiem wszystko Oki, pewnie krwiak który się wchłonął, teraz najważniejsze to łykanie duphastonu i dużo odpoczywania i bycia dobrej myśli ❤️myszajda lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:I jeszcze pytanie, czy Wasi lekarze "ogólnie" dają Wam skierowania na badania? Chodzi o to że mam endokrynologa prywatnie i dał mi skierowanie m.in. na wapń, żelazo, B12, próby watrobowe etc. i wyszło mi prawie 600 zł jak wpisałam w diagnostykę 🙈😂
Mój lekarz ma nawet na drzwiach kartkę że nie dają zleceń na badania od lekarzy prywatnych 🤦♀️. No, ale dobra. Dzwoniłam specjalnie dzisiaj po przychodniach gdzie przyjmują na NFZ endo w mojej miejscowości to u jednego termin na 06.09.22 a drugi 12.12.22.
I co, tyle czekać 🙈😀😅😅😅😅😅😅
I tak myślę jak go jutro podejść -
Blondyna.B wrote:Prywatnie nie może podobno wystawić na NFZ badań labo. Gdzieś czytałam jak lekarz o tym mówił
Tak, tak ja wiem. Może źle napisałam. Właśnie endo mi dała zlecenie na badania prywatnie. I tak myślałam że jak jutro pójdę do mojego lekarza ogólnego to czy nie dać mu tej kartki i zapytać czy coś by mi z tego nie dał na NFZ.
Do niego to normalnie na kasę chorych chodzę.
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Aneta2506 wrote:Tak, tak ja wiem. Może źle napisałam. Właśnie endo mi dała zlecenie na badania prywatnie. I tak myślałam że jak jutro pójdę do mojego lekarza ogólnego to czy nie dać mu tej kartki i zapytać czy coś by mi z tego nie dał na NFZ.
Do niego to normalnie na kasę chorych chodzę. -
Blondyna.B wrote:Prywatnie nie może podobno wystawić na NFZ badań labo. Gdzieś czytałam jak lekarz o tym mówił
DeLaCruz lubi tę wiadomość
👱♀️34 nadciśnienie tętnicze
-dopegyt
- propranolol
🧔34
Zaczynamy badania -
Jezu laski wróciłam właśnie od dentysty. Po pierwsze primo to już mi się cofało i musieliśmy przerywać, bo myślałam że rzygnę na doktorka 😂 Po drugie mała dziurka i lakierowanie zębów plus znieczulenie 360zł 😱😱 Dlaczego nie zostałam dentystką?! 😂
Podsumowując to stwierdzam, że dobrze ze tak szybko poszłam bo myślę że za jakiś czas to mogłabym już nie dać rady bez bełcika😂
Ale spokój na 3msc. Potem kazał na kontrolę wpaść.Domi_naturelover, Mgdra, Lexia, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Kira wrote:Jezu laski wróciłam właśnie od dentysty. Po pierwsze primo to już mi się cofało i musieliśmy przerywać, bo myślałam że rzygnę na doktorka 😂 Po drugie mała dziurka i lakierowanie zębów plus znieczulenie 360zł 😱😱 Dlaczego nie zostałam dentystką?! 😂
Podsumowując to stwierdzam, że dobrze ze tak szybko poszłam bo myślę że za jakiś czas to mogłabym już nie dać rady bez bełcika😂
Ale spokój na 3msc. Potem kazał na kontrolę wpaść.
Haha to super, ze tylko jedna dziurka. A bez problemu dostałaś skierowanie ?
Ja jak zapytałam czy jak zajdę w ciąże to możemy dokończyć (mam kilka malutkich ubytków między zębami) to powiedziała ze lepiej ze znieczuleniem zaczekać do 2 trymestru ☹️
Ja ostatnio zapłaciłam 290 zł za malutka plombę i 140 za fluoryzacje 😑 -
Kira wrote:Jezu laski wróciłam właśnie od dentysty. Po pierwsze primo to już mi się cofało i musieliśmy przerywać, bo myślałam że rzygnę na doktorka 😂 Po drugie mała dziurka i lakierowanie zębów plus znieczulenie 360zł 😱😱 Dlaczego nie zostałam dentystką?! 😂
Ale spokój na 3msc. Potem kazał na kontrolę wpaść.
Ja znalazłam pół roku temu super babeczkę na NFZ z nieodległymi terminami, więc jestem szczęściarą💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Hej dziewczyny mam pytanie mam dzisiaj cytologie a od wczoraj zapalenie pęcherza/nerek 😭 (akurat w płodne)
Myślicie że powinnam iść na tą cytologie czy przełożyć na przyszły miesiąc?
Wolałabym zrobić zanim zajdę w ciążę bo mam złe wspomnienia z cytologii w ciąży 😢Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie mam dzisiaj cytologie a od wczoraj zapalenie pęcherza/nerek 😭 (akurat w płodne)
Myślicie że powinnam iść na tą cytologie czy przełożyć na przyszły miesiąc?
Wolałabym zrobić zanim zajdę w ciążę bo mam złe wspomnienia z cytologii w ciąży 😢 -
Ja wgl bez znieczulenia to bym nic nie pozwoliła zrobić 😂 Serio wyszłabym. Ale on się tylko zapytam czy bez znieczulenia dam radę, ja parsknęłam śmiechem i załadował strzykawkę 😁 Podobno mają jakieś dla ciężarnych - cokolwiek to znaczy 😁
-
Kira, ja miałam w tym roku trzy kanałowe 😂 Także moja dentystka nieźle sobie na mnie zarobiła 😅 Ale przynajmniej mam wszystko ogarnięte na tip top przed ciążą ☺️
Kira lubi tę wiadomość
-
Kira wrote:Ja wgl bez znieczulenia to bym nic nie pozwoliła zrobić 😂 Serio wyszłabym. Ale on się tylko zapytam czy bez znieczulenia dam radę, ja parsknęłam śmiechem i załadował strzykawkę 😁 Podobno mają jakieś dla ciężarnych - cokolwiek to znaczy 😁
A teraz u tej babeczki lecę na żywca, sama się zastanawiam jak to jest możliwe. Co prawda, dwa razy zeszłam mokra z fotela, ale było do zniesienia 😂
Ale każdy też ma inny poziom komfortu u dentysty i inny próg bólu, więc zdecydowanie rozumiem, dobrze że mają takie ciążowe znieczuleniaKira lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Ani0nka wrote:Owu w sylwka to już za chwilkę!!! O godzinie 24 maz musi wypuścić nasienie, taka petarda 😁❤️❤️❤️
Ani0nka, Bambi4 lubią tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Lexia wrote:Nie byłam jeszcze 🤣 ale patrząc po lokalizacji, to najprościej zaparkować albo przy dworcu kolejowym (tylko tam z tego co pamiętam się płaci w dni robocze), albo na biedronce tej co za sądem jest i spacerek kawałeczek 👌🏻 no i jeszcze jest wielki parking za hermesem, ale to i spacerek i piniążki. Tylko miejsce pewne 😉Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Rudakostka wrote:Jeśli mogę polecić kogoś w Rybniku bo też tam chodzę😉 to Wałka. To mój stary przyjaciel, ale bardzo kompetentny. Nawet nie spodziewałam się że tak profesjonalnie do tematu mojej ciąży. Ufam mu jak bratu. I mogę go z czystym sumieniem polecić. Bardzo dobry jest też skrobarczyk. Z kolei jeżeli chodzi o prenatalne to grudzien jest bardzo dokładny... Mnie nadal serduszko u małej.💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Rudakostka wrote:Na kiedy? Ja idę jutro😁 może kiedyś spotkamy się w poczekalni.
Ja jestem z Jastrzębia ale tutaj bardzo się zniechcilam do mojego gina. Teraz tylko Rybnik jak na razie💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...