SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Myszajda, świetne wieści, trzymajcie się zdrowo! <3

Mamy tu jakieś specjalistki od morfologii? :D Martwić się, czy nie ma czym?
    image.png
    wedlug mnie jest okej :)

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale musiałam nadrobić 😄

Dobrze ze z maluszkiem wszystko Oki, pewnie krwiak który się wchłonął, teraz najważniejsze to łykanie duphastonu i dużo odpoczywania i bycia dobrej myśli ❤️

myszajda lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    I jeszcze pytanie, czy Wasi lekarze "ogólnie" dają Wam skierowania na badania? Chodzi o to że mam endokrynologa prywatnie i dał mi skierowanie m.in. na wapń, żelazo, B12, próby watrobowe etc. i wyszło mi prawie 600 zł jak wpisałam w diagnostykę 🙈😂
    Mój lekarz ma nawet na drzwiach kartkę że nie dają zleceń na badania od lekarzy prywatnych 🤦‍♀️. No, ale dobra. Dzwoniłam specjalnie dzisiaj po przychodniach gdzie przyjmują na NFZ endo w mojej miejscowości to u jednego termin na 06.09.22 a drugi 12.12.22.
    I co, tyle czekać 🙈😀😅😅😅😅😅😅
    I tak myślę jak go jutro podejść
    Prywatnie nie może podobno wystawić na NFZ badań labo. Gdzieś czytałam jak lekarz o tym mówił

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Prywatnie nie może podobno wystawić na NFZ badań labo. Gdzieś czytałam jak lekarz o tym mówił

Tak, tak ja wiem. Może źle napisałam. Właśnie endo mi dała zlecenie na badania prywatnie. I tak myślałam że jak jutro pójdę do mojego lekarza ogólnego to czy nie dać mu tej kartki i zapytać czy coś by mi z tego nie dał na NFZ.

Do niego to normalnie na kasę chorych chodzę.

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Tak, tak ja wiem. Może źle napisałam. Właśnie endo mi dała zlecenie na badania prywatnie. I tak myślałam że jak jutro pójdę do mojego lekarza ogólnego to czy nie dać mu tej kartki i zapytać czy coś by mi z tego nie dał na NFZ.

Do niego to normalnie na kasę chorych chodzę.
    Aaa ... No to mało na co może dać niestety jak wpiszesz w Google to wyskoczy na co może. Niestety prywatnie to wszystko można a na NFZ to zależnie od specjalizacji :(

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Jo!Zio Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja poza ginekologami trafiam na zajebistych lekarzy. Choruję na nadciśnienie i w związku z tym odwiedziłam ich sporo. Mój lekarz pierwszego kontaktu daje skierowania na wszystkie badaniania na jakie może i skierowania do specjalistów. Najlepsze jest to, ze szczerze poleca kto jest dobry, ale mowi też do kogo jest krotka kolejka na nfz no i wypisuje na cito. Jak mu np powiedziałam, że staram się o ciążę i mam podwyższony wynik tsh to od razu dał mi skierowanie do endo na cito, wizyta była w ciągu 2 tygodni, mimo, że wynik wcale nie był bardzo zły

DeLaCruz lubi tę wiadomość

👱‍♀️34 nadciśnienie tętnicze
    -dopegyt
    - propranolol
    🧔34

Zaczynamy badania
  • Kira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu laski wróciłam właśnie od dentysty. Po pierwsze primo to już mi się cofało i musieliśmy przerywać, bo myślałam że rzygnę na doktorka 😂 Po drugie mała dziurka i lakierowanie zębów plus znieczulenie 360zł 😱😱 Dlaczego nie zostałam dentystką?! 😂
    Podsumowując to stwierdzam, że dobrze ze tak szybko poszłam bo myślę że za jakiś czas to mogłabym już nie dać rady bez bełcika😂
    Ale spokój na 3msc. Potem kazał na kontrolę wpaść.

Domi_naturelover, Mgdra, Lexia, Ani0nka lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Paulina1994 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Jezu laski wróciłam właśnie od dentysty. Po pierwsze primo to już mi się cofało i musieliśmy przerywać, bo myślałam że rzygnę na doktorka 😂 Po drugie mała dziurka i lakierowanie zębów plus znieczulenie 360zł 😱😱 Dlaczego nie zostałam dentystką?! 😂
    Podsumowując to stwierdzam, że dobrze ze tak szybko poszłam bo myślę że za jakiś czas to mogłabym już nie dać rady bez bełcika😂

Haha to super, ze tylko jedna dziurka. A bez problemu dostałaś skierowanie ?

Ja jak zapytałam czy jak zajdę w ciąże to możemy dokończyć (mam kilka malutkich ubytków między zębami) to powiedziała ze lepiej ze znieczuleniem zaczekać do 2 trymestru ☹️

Ja ostatnio zapłaciłam 290 zł za malutka plombę i 140 za fluoryzacje 😑

3jgxyx8dp7opu05y.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    O raany... Dobrze, że spokój na chwilę :D
    Ja znalazłam pół roku temu super babeczkę na NFZ z nieodległymi terminami, więc jestem szczęściarą :D

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Paulina1994 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    O raany... Dobrze, że spokój na chwilę :D
    Ja znalazłam pół roku temu super babeczkę na NFZ z nieodległymi terminami, więc jestem szczęściarą :D

Oh super

Ja jestem straszna panikara i nie ma mowy żebym zmieniła dentystę 😅

3jgxyx8dp7opu05y.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie mam dzisiaj cytologie a od wczoraj zapalenie pęcherza/nerek 😭 (akurat w płodne)
    Myślicie że powinnam iść na tą cytologie czy przełożyć na przyszły miesiąc?

Wolałabym zrobić zanim zajdę w ciążę bo mam złe wspomnienia z cytologii w ciąży 😢

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie mam dzisiaj cytologie a od wczoraj zapalenie pęcherza/nerek 😭 (akurat w płodne)
    Myślicie że powinnam iść na tą cytologie czy przełożyć na przyszły miesiąc?

Wolałabym zrobić zanim zajdę w ciążę bo mam złe wspomnienia z cytologii w ciąży 😢
    Może zadzwoń i spytaj w recepcji? Ale szyjce daleko do pęcherza więc raczej nie powinno być problemu

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wgl bez znieczulenia to bym nic nie pozwoliła zrobić 😂 Serio wyszłabym. Ale on się tylko zapytam czy bez znieczulenia dam radę, ja parsknęłam śmiechem i załadował strzykawkę 😁 Podobno mają jakieś dla ciężarnych - cokolwiek to znaczy 😁

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, ja miałam w tym roku trzy kanałowe 😂 Także moja dentystka nieźle sobie na mnie zarobiła 😅 Ale przynajmniej mam wszystko ogarnięte na tip top przed ciążą ☺️

Kira lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Ja wgl bez znieczulenia to bym nic nie pozwoliła zrobić 😂 Serio wyszłabym. Ale on się tylko zapytam czy bez znieczulenia dam radę, ja parsknęłam śmiechem i załadował strzykawkę 😁 Podobno mają jakieś dla ciężarnych - cokolwiek to znaczy 😁
    Ja kiedyś też tylko znieczulenie :D A teraz u tej babeczki lecę na żywca, sama się zastanawiam jak to jest możliwe. Co prawda, dwa razy zeszłam mokra z fotela, ale było do zniesienia 😂
    Ale każdy też ma inny poziom komfortu u dentysty i inny próg bólu, więc zdecydowanie rozumiem, dobrze że mają takie ciążowe znieczulenia :D

Kira lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Owu w sylwka to już za chwilkę!!! O godzinie 24 maz musi wypuścić nasienie, taka petarda 😁❤️❤️❤️
    Żeby tylko trafila gdzie trzeba 🤣

Ani0nka, Bambi4 lubią tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Rudakostka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Nie byłam jeszcze 🤣 ale patrząc po lokalizacji, to najprościej zaparkować albo przy dworcu kolejowym (tylko tam z tego co pamiętam się płaci w dni robocze), albo na biedronce tej co za sądem jest i spacerek kawałeczek 👌🏻 no i jeszcze jest wielki parking za hermesem, ale to i spacerek i piniążki. Tylko miejsce pewne 😉
    No ja właśnie na dworcu ostatnio stałam, parking 5zl. Niby głupio tak pytać bo powinnam znać miejsce jak własną kieszeń bo tam mieszkałam 6lat a w sumie jak dziecko we mgle. Grzesiek mi mówił jeszcze że niby szlaban otwierają na NFZ po 15 ale tam strasznie nabite 🤷

Anielka❤️2018
    Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
    15.11.21 ❤️beta 5.30
    17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
    22.11.21 ❤️ beta 610
    26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
    07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
    16.12.21 CRL 1,39
    4.01.22 CRL 3,71😍
    13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
    5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍

Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
    On 32

8599yx8ddt8kjge7.png
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudakostka wrote:
    Jeśli mogę polecić kogoś w Rybniku bo też tam chodzę😉 to Wałka. To mój stary przyjaciel, ale bardzo kompetentny. Nawet nie spodziewałam się że tak profesjonalnie do tematu mojej ciąży. Ufam mu jak bratu. I mogę go z czystym sumieniem polecić. Bardzo dobry jest też skrobarczyk. Z kolei jeżeli chodzi o prenatalne to grudzien jest bardzo dokładny... Mnie nadal serduszko u małej.
    Obecnie chodzę do Raciborza do Michała Gołębiowskiego...to mój znajomy...więc narazie zostanę u niego bo mu ufam...taki spokojny...I cierpliwy 🙈🙈🙈

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudakostka wrote:
    Na kiedy? Ja idę jutro😁 może kiedyś spotkamy się w poczekalni.

Ja jestem z Jastrzębia ale tutaj bardzo się zniechcilam do mojego gina. Teraz tylko Rybnik jak na razie
    Słyszałam dużo dobrych opini o Czuczmanie ale nigdy nie mialam z nim doczynienia...ale od jakiegoś czasu pracuje w Wodzislawskim szpitalu i go pacjentki strasznie chwala...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny ale mam mdłości nie wiem czy lezec na plecach bokach czy na brzuchu czy stać masakra...

f2w3kw7ixxy6uu22.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ