Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Kira ! Gratulacje !😍😍😍
Proszę nas tu zarażać🙈🙈🙈🙈
Nie zeby egoistycznie ale nikomu to nie umniejszy a jedynie radość rozmnoży
Ja melduję posłusznie ze kompulsywnie zużyłam wszystkie testy ciążowe w domu. 🙈🙈🙈🙈
I nie kupuje zadnego nowego aż do poniedziałku... mam nadzieję
Ale w tym cyklu juz nie rycze z tego powodu -jakos się godzę ze będziemy walczyć dalej !Domi_naturelover, Lexia, Kira lubią tę wiadomość
-
Marchewka wrote:Kira ! Gratulacje !😍😍😍
Ja melduję posłusznie ze kompulsywnie zużyłam wszystkie testy ciążowe w domu. 🙈🙈🙈🙈
Ale w tym cyklu juz nie rycze z tego powodu -jakos się godzę ze będziemy walczyć dalej !💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Ale w tym cyklu juz nie rycze z tego powodu -jakos się godzę ze będziemy walczyć dalej !
A ile jesteś dpo? Myślałam, że razem testujemy w Wigilię 😅 -
Kochane, jak to jest z tym pikiem LH przy owu? Ile on trwa? Zrobilam dzis kolejnego owulaka i wydaje mi się, ze niczym sie nie roznia, a pik ktory trwa 24 h - no jakos to dziwnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:45
Lexia lubi tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Ale w tym cyklu juz nie rycze z tego powodu -jakos się godzę ze będziemy walczyć dalej ! -
Lexia dziś chyba 12dpo (2.12 o 16 zrobiłam test owulacyjny i był pik następnego dnia o tej samej porze już był mniej wiec przyjęłam że owu była 3.12 wiec liczę od kolejnego dnia jako dzień po.) Czytałam cały twój miesiąc jak sama byłaś bardzo zakręcona co do swojego cyklu a tu sie jednak udało dlatego po Twoim teście poleciałam po ten sam na kolejny dzień 🤣.
Blondyna.B zrobie zaraz herbatę I będę próbować z tymi zdjęciami 🙈
Poruszany był jeszcze wątek czy mówić komuś. Ja jak wczoraj zobaczyłam kreski to pewnie bym odrazu leciała do mojego nawet chciałam zrobić zdjęcie i wysyłać do mamy ale ochłonęłam. Mój był wyjechany wiec ułożyłam sobie w głowie plan, że pójdę na betę i powtórzę za dwa dni i jak będzie ok to mu powiem ale jak wieczorem sprawdziłam wyniki a go jeszcze nie było to szybko pojechalam do sklepu bo ostatnio na zakupach pokazywał mi takie małe buciki i pytal czy to się nosi bo wygląda jak breloczek 🤣 kupilam buciki wydrukowałam wynik i dałam do pudełka razem z testem i karteczką "zostaniesz tatą" jego reakcja była bezcenna. Stwierdziłam, że nie umie się cieszyć i martwić zarazem sama, wiec mu powiem od razu. Sam od razu powiedzial ze na spokojnie nikomu nie mówimy a dzis od rana chyba dotarło i tylko chodzi uśmiechnięty i ciągle pyta czy może komuś powiedzieć bo nie wytrzyma. Ja jednak wstrzymam się minimum do świąt jak zrobie kolejną betę i odwiedzę gina wizyta na 23.12 bo z racji nadciśnienia wolę zeby szybciej mnie zobaczył. Jakoś jeszcze nie dociera że mogło się udać i wszystko poki co jest Oki.
Z objawów to od 5 dni czuje jajnik prawy ten z którego prawdopodobnie była owu. Nie zeby jakieś skurcze czy coś tylko ciagle czuje ze go mam. Póki co nie czuje się na okres a powinnam dostać jutro wg kalendarza ( moja lutealna jest krótsza z tego wynika ale 12 dni to jeszcze dopuszczalne czytalam) piersi bolą mniej niż zawsze ale sutki żyją swoim życiem.. do tego dużo białego śluzu. Temperatury nigdy nie mierzyłam.
Troche się martwię o progesteron.
6dni po owu był 10.78 a 11dni po owu 12.47 czyli rośnie zobaczymy co będzie jutro najwyzej przyspieszę wizytę.
Lexia lubi tę wiadomość
🩷 16.08.2022 👱♀️ -
Niech się wypowiedzą dziewczyny które używają tych testów ale z tego co kojarzę to w nich pik jest jak kreska testowa jest dużo ciemniejsza niż kontrolna a nie taka sama
Ola1988 lubi tę wiadomość
-
A ja Wam powiem że niby mam luźne nastawienie do tego miesiąca, ale wiem że mocno mnie dotknie jak się okaże że nic z tego i jedna kreseczka.. Chyba dlatego że jest to pierwszy miesiąc po stracie i mocno wierzę w ten cykl. Mimo że ponad dwa lata starań za Nami. I zdaje sobie sprawe ze tak może być, dwa lata się nie udawało to dlaczego teraz ma się udać... Masakra, walczę z tymi myślami...
Jutro jadę do pracy, nie było mnie tam od września bo od tej pory jestem na zwolnieniu. Jade w odwiedziny i na wigilię... Strasznie się stresuje... Ale wracam od stycznia, więc wiem ze lepiej jak pojadę jutro i tak trochę się rozeznam..
Pewnie że stresu nie będę mogła spać 🙈
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ale w tym cyklu juz nie rycze z tego powodu -jakos się godzę ze będziemy walczyć dalej !
Słońce, jak masz testowanie na 24.12. to teraz nic jeszcze nie pokaże bo domyslam się że data testowania jest bliska 🐵?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 21:23
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
A no albo jestem 4 dni albo jestem 9 dni taki rozjazd.
Śmieje się ze kompulsywnie juz sprawdzam. Tak jakby te teraz negatywne mnie przygotowywały... glupi mechanizm obronny
Bardzo się gwiazdki nalam i nie chciałam tego dnia płakać
-
nick nieaktualnyja nie lubie tych testow mi wgl piku nie pokazaly...
-
Marchewka pewnie 4 dni po i dlatego jeszcze nic nie ma. A nawet jeśli 9 dni po to ja też miałam biel nawet cień cienia brak. spokojnie ja wywaliłam ze 100 testów w 2 miesiące na szczęście z neta No bym była bankrut. Trzymam kciuki 🤗
Aneta2506 jest nadzieja przynajmniej wiecie że potraficie skoro się udało ostatnio. Czytałam że po stracie jest łatwiej zajść wiec życzę prezentu pod choinkę 😘Marchewka lubi tę wiadomość
🩷 16.08.2022 👱♀️ -
Nieśmiało zarażam 🦠🦠🦠🥰 Boże zawsze chciałam to tu napisać 😂
Chyba przegięłam dzisiaj z treningami. Boli mnie brzuch, znaczy ciągnie i szczypie. I teraz jeszcze doszły zawroty głowy.
Takze widzicie na moim przykładzie - treningi po I trymestrze!
Milixx, Aneta2506, Lexia, Marchewka, Ani0nka, Okinny, Emii, Koteczka82, Domi_naturelover, Katsy lubią tę wiadomość
-
Kira mówiłam że Twoja beta to tylko formalność 🥰 Gratulacje 🤰
Przepraszam ale nie mam dzisiaj siły się odnieść do tematów poruszanych na wątku 😔 Po pierwsze czuję się fatalnie, brzuch zaczyna boleć więc pewnie nici z testowania w tym cyklu, trudno - nowy rok będzie mój jeżeli 🐒 przyjdzie. A po drugie mąż ma trochę problemy w pracy i strasznie się boję jak to się wszystko skończy 😔 a żeby tego było mało to jeszcze u brata męża w rodzinie też nie wesoło dzisiejszego wieczoru 😔 Normalnie ryczeć mi się chce z tej bezsilność 😭 Przepraszam za te smuty. Już nic nie mówię.
Miłego wieczoruWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 21:20
Kira lubi tę wiadomość
-
_Luna_ wrote:Aneta2506 jest nadzieja przynajmniej wiecie że potraficie skoro się udało ostatnio. Czytałam że po stracie jest łatwiej zajść wiec życzę prezentu pod choinkę 😘
No ja sobie też tak tłumaczę i lekarze też tak mi tłumacza... Ale ja mam 15 minut myślenia pozytywnego, a później wracam do tych gorszych...
Też czytalam i chyba przez to się bardziej nakręcam 😅.
Nawet mój 🧔 mówi : Aneta, przestań bo się nakrecasz za bardzo, wyluzuj tak jak na wakacjach... (wtedy się udało)
Ale to tak się nie da 😀
Myślę że te moje problemy zoladkowo jelitowe też w dużej mierze spowodowane są stresem, więc muszę się ogarnąć
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Ja dzisiaj zaczynam 4dc i od jutra raz dziennie będę brała, a w pn mam monitoring⛪️2015
👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
Starania o rodzeństwo od 05.2021,
Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
11.2021 drożność jajowodów - ok
12.2021 Covid
02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
dalszy późniejszy plan inseminacja
👱♀️91
✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
✅AMH - 3,32
✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne
Wsparcie:
Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG
👦 90
Badania 02.2022
Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy. -
24.12 to data miesiączki. Spędzamy ja nie u siebie i wiem że tam wszyscy będą przyglądać się i nagabywać i wypytywać..
Takie wcześniejsze testowanie -pomimo iż doskonale wiem że bedzie negatywne - trochę mnie przyzwyczaja. W innym wypadku jak za długo oczekuje to się strasznie nakrecam i bardzo bardzo zawodze. W związku z wykonywana praca mam problemy z poczuviem braku kontroli... I takie fortele stosuje sama do siebie -
Aneta2506 wrote:A ja Wam powiem że niby mam luźne nastawienie do tego miesiąca, ale wiem że mocno mnie dotknie jak się okaże że nic z tego i jedna kreseczka.. Chyba dlatego że jest to pierwszy miesiąc po stracie i mocno wierzę w ten cykl. Mimo że ponad dwa lata starań za Nami. I zdaje sobie sprawe ze tak może być, dwa lata się nie udawało to dlaczego teraz ma się udać... Masakra, walczę z tymi myślami...
Jutro jadę do pracy, nie było mnie tam od września bo od tej pory jestem na zwolnieniu. Jade w odwiedziny i na wigilię... Strasznie się stresuje... Ale wracam od stycznia, więc wiem ze lepiej jak pojadę jutro i tak trochę się rozeznam..
Pewnie że stresu nie będę mogła spać 🙈 -
Milixx wrote:Kira mówiłam że Twoja beta to tylko formalność 🥰 Gratulacje 🤰
Przepraszam ale nie mam dzisiaj siły się odnieść do tematów poruszanych na wątku 😔 Po pierwsze czuję się fatalnie, brzuch zaczyna boleć więc pewnie nici z testowania w tym cyklu, trudno - nowy rok będzie mój jeżeli 🐒 przyjdzie. A po drugie mąż ma trochę problemy w pracy i strasznie się boję jak to się wszystko skończy 😔 a żeby tego było mało to jeszcze u brata męża w rodzinie też nie wesoło dzisiejszego wieczoru 😔 Normalnie ryczeć mi się chce z tej bezsilność 😭 Przepraszam za te smuty. Już nic nie mówię.
Miłego wieczoru
Ale Ci się Milixx nałożyło, ehhh przytulam mocno, oby się wszystko naprostowało 😘👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta