Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, tyle naprodukowałyście, ze nie nadążam dzisiaj z czytaniem. Odnośnie cwiczen to na do tej pory chodziłam na crossfit i jeździłam na rolkach, teraz zostawiłam sobie tylko rowerek stacjonarny. U mnie już pęd przedświąteczny, syn w piątek na wigilię w klasie, córka jasełka i muszę ogarnąć barszcz z uszkami i strój aniołka. Pojutrze mam pierwszą wizytę u ginekologa. Wiem, ze wcześnie, ale chciałam zdążyć przed świętami. Już mi odwala ze stresu, bo przestały mnie kłuć pachwiny 😐 to nic, ze nie plamie, temp cały czas powyżej 37st, cycki urosly, a test ciążowy wygląda jak pozytywny owulak. No schizuję jak głupia.. Na starość mi się tak zrobiło chyba, bo w poprzednich ciążach byłam kompletnie wyluzowana i pewna, ze wszystko będzie ok.

MMimi lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira pięknie ❤️🧡💛💚💙💜

Milixx mam nadzieję, że to chwilowe problemy i wszystko się dobrze ułoży..tule🤗

Kira, Milixx lubią tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Lexia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Nieśmiało zarażam 🦠🦠🦠🥰 Boże zawsze chciałam to tu napisać 😂

Chyba przegięłam dzisiaj z treningami. Boli mnie brzuch, znaczy ciągnie i szczypie. I teraz jeszcze doszły zawroty głowy.

Takze widzicie na moim przykładzie - treningi po I trymestrze!

Odpoczywaj! A w ogóle jak to planujesz rozwiązać? Szybkie L4? Zmiana rodzaju zajęć prowadzonych?

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • KarolinaŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira zwolnij! Ja też dzis się nadzwigalam to drzewo zakupy fotelik z małą, i też trochę pobolewał już mnie mąż opierdzielil co ja wyprawaiam ze mam połowie mniej rzeczy nosić na parę razy a nie raz wszystko.. Położyłam się odpoczęłam i jest ok.. Jutro dalsza część sprzątania domu sypialnia i kuchnia została..

Kira, MMimi lubią tę wiadomość

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • milam Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Nie wiem czy tylko ja taka jestem ale boje się zawieźć, zrobię betę piątek, poniedziałek i środę aby zobaczyć przyrosty. Jak będą Oki wtedy będę świętować i powiem mężowi :)

A jak nie będą oki te przyrosty (czego ci oczywiście nie życzę) to nie powiesz mężowi????????

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie testów owulacyjnych z facelle: mi rzadko kreska testowa wychodziła mocniejszą niż kontrolna, ale uznawałam to za pozytyw i potwierdzało się to z owulacja.

Ola1988 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Kira mówiłam że Twoja beta to tylko formalność 🥰 Gratulacje 🤰

Przepraszam ale nie mam dzisiaj siły się odnieść do tematów poruszanych na wątku 😔 Po pierwsze czuję się fatalnie, brzuch zaczyna boleć więc pewnie nici z testowania w tym cyklu, trudno - nowy rok będzie mój jeżeli 🐒 przyjdzie. A po drugie mąż ma trochę problemy w pracy i strasznie się boję jak to się wszystko skończy 😔 a żeby tego było mało to jeszcze u brata męża w rodzinie też nie wesoło dzisiejszego wieczoru 😔 Normalnie ryczeć mi się chce z tej bezsilność 😭 Przepraszam za te smuty. Już nic nie mówię.

Miłego wieczoru

Jezu ja mam tą przypadłość że lajkuje Wasze wiadomości po dwóch przeczytanych zdaniach. A potem nie da się odkręcić tego. Mam nadzieję, że sprawy jednak ułożą się pozytywnie. Ściskam 🥺❤️

U mnie dziadki z co idem także też średnio wesoło. Przy czym babcia to hipochondryczka pierwsza klasa także panika jej nie pomaga wyzdrowieć. Ehhh media taką panikę zrobiły, że mi babcia na zawał zejdzie ze strachu

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Wróciłaś, myślałam o Tobie co jakiś czas 😊 jak się czujesz? Jak kropek? 🥰💚
    Co do mojego wykresu to nie pokładam w nim żadnej nadziej. Dzisiaj lekki spadek ⬇️ temperatury więc czuję w kościach że to kwestia dni jak przyjdzie nieproszona 🐒

Dziękuję, małymi krokami wracam do zywych, głupio mi że nie miałam siły od was zaglądać i dopingować. Ale raz że covid mnie zmógł a dwa- ciążowe mdłości i ogólne zmęczenie biorą górę...
    Kropek całe 1.5 cm, serce ♥ Bije - wszystko wygląda dobrze 💓

Jeszcze nie wszystko stracone póki nie wparowała skubana 🐵.
    Trzymam kciuki za wszystkie was choć przyznam że straciłam rachubę testujących, badających... 🙄

Milixx, Kira, Lexia, DeLaCruz, Mgdra, Domi_naturelover, Ancalime, Marchewka, MMimi, Blondyna.B, Nati94, Koteczka82, milam lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka, rozumiem, nie oceniam, chociaż osobiście uważam, że takie (przed)wczesne testowanie to udręka 🙈 Myślę, że takie 9dpo to pierwszy powiedzmy rozsądny termin😅 Niestety na pewne rzeczy nie mamy wpływu... Do zapłodnienia doszło albo nie, testowanie dzień w dzień nie zmieni ostatecznego wyniku. To na pewno generuje mnóstwo stresu, który w niczym nie pomaga 😔

Aneta2506, Jo!Zio, Marchewka, Gwiazdeczka 93, 910608 lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Kira mówiłam że Twoja beta to tylko formalność 🥰 Gratulacje 🤰

Przepraszam ale nie mam dzisiaj siły się odnieść do tematów poruszanych na wątku 😔 Po pierwsze czuję się fatalnie, brzuch zaczyna boleć więc pewnie nici z testowania w tym cyklu, trudno - nowy rok będzie mój jeżeli 🐒 przyjdzie. A po drugie mąż ma trochę problemy w pracy i strasznie się boję jak to się wszystko skończy 😔 a żeby tego było mało to jeszcze u brata męża w rodzinie też nie wesoło dzisiejszego wieczoru 😔 Normalnie ryczeć mi się chce z tej bezsilność 😭 Przepraszam za te smuty. Już nic nie mówię.

Miłego wieczoru

Za nic nie przepraszaj. Za dużo tego, kumulacja... Współczuję Ci :(. Trzymam się

Milixx lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    A skąd będziesz wiedziała jak wyglądam? :D

Mnie najczęściej po psach łatwo poznać, bo to z nimi najwięcej chodzę w okolicy

A ja wiem jak wyglądasz 😉 na zdjęciu z choinką wisi na ścianie wasze ślubne zdjęcie 🤩

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    O rany, tyle naprodukowałyście, ze nie nadążam dzisiaj z czytaniem. Odnośnie cwiczen to na do tej pory chodziłam na crossfit i jeździłam na rolkach, teraz zostawiłam sobie tylko rowerek stacjonarny. U mnie już pęd przedświąteczny, syn w piątek na wigilię w klasie, córka jasełka i muszę ogarnąć barszcz z uszkami i strój aniołka. Pojutrze mam pierwszą wizytę u ginekologa. Wiem, ze wcześnie, ale chciałam zdążyć przed świętami. Już mi odwala ze stresu, bo przestały mnie kłuć pachwiny 😐 to nic, ze nie plamie, temp cały czas powyżej 37st, cycki urosly, a test ciążowy wygląda jak pozytywny owulak. No schizuję jak głupia.. Na starość mi się tak zrobiło chyba, bo w poprzednich ciążach byłam kompletnie wyluzowana i pewna, ze wszystko będzie ok.

A jesteś już zapisaną na wizytę u lekarza? Może pisałaś i mi umknęło

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milam to się nazywa stalking hhahaa :D żartuję oczywiście :)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa 🥰 kurcze ja tu Wam piszę o moich problemach prywatnych, nie związanych ze staraniami i ciążą a Wy mimo wszystko mnie pocieszacie i jesteście. Powiem Wam, cieszę się, że tu trafiłam 🥰
    Ciężki ten koniec roku się zapowiada 😔 pod każdym względem. Ale u mnie to normalne, że koniec roku bez przygód i problemów się nie może skończyć, nie może być spokonie 😪

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Odpoczywaj! A w ogóle jak to planujesz rozwiązać? Szybkie L4? Zmiana rodzaju zajęć prowadzonych?

Po prostu będę się opier**** prowadząc 😂

Dzisiaj miałam trampoliny. No i nie mogę skakać, więc pokazuję wszystko z podłogi. A jedna klientka do mnie "co to za niedyspozycja?" Powiedziałam, że mam problemy ginekologiczne i nie będę skakać jeszcze długo. I że nie mają wyjścia, bo albo będę prowadzić z podłogi, albo trampolin u nas w klubie nie będzie, bo nie ma kto prowadzić 😂
    Na L4 nie chcę iść za szybko, bo przez covid w zeszłym roku mieliśmy pół roku zamknięte, więc lepiej popracować żeby kasa się jako tako zgadzała po zusowskich (słownik mi zaproponował żydowskich 😂) wyliczeniach 😁

Lexia, DeLaCruz lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    A ja wiem jak wyglądasz 😉 na zdjęciu z choinką wisi na ścianie wasze ślubne zdjęcie 🤩

Ha hahahha jak to brzmi jak jakiś stalker 😂🥰

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    A jesteś już zapisaną na wizytę u lekarza? Może pisałaś i mi umknęło

Tak, tak, na 17.12 🙂

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Ha hahahha jak to brzmi jak jakiś stalker 😂🥰

Ja też zwróciłam uwagę 🤪

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Ciekawe ile z nas szuka teraz zdjęcia choinki żeby przyjrzeć się Blondynie 😆😆🤭🤫

Blondyna.B lubi tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • a.ky.ska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Już mi odwala ze stresu, bo przestały mnie kłuć pachwiny 😐 to nic, ze nie plamie, temp cały czas powyżej 37st, cycki urosly, a test ciążowy wygląda jak pozytywny owulak. No schizuję jak głupia.. Na starość mi się tak zrobiło chyba, bo w poprzednich ciążach byłam kompletnie wyluzowana i pewna, ze wszystko będzie ok.

Doskonale Cię rozumiem... Ja za to byłam jeszcze raz betę pobrać 🤷‍♀️

💑+😺
    11 cs - 2cs z CLO.
    3.12 - 12 dpo ⏸
    5.01 Dwa maluszki 🥰
    👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
    07.07.2022 (34+4)
    💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ