Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata97 wrote:Dziękuję Ci bardzo, na pewno zajrzę na ten profil na insta.
Póki co z badań mam zrobione:
AMH - 13.45 więc wysokie,
Progesteron w 22 dc. - 0,91 więc bardzo nisko,
Prolaktyna - 27,5
FSH - 7,38
Estradiol - 64,1.Agata97 lubi tę wiadomość
-
Kurcze ja nie widzę 😭 no, ale jak ma być to wyjdzie na pewno jutro ! ✊👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
loveforever1 wrote:Blondyna ja coś widzę od góry 🙂
-
nick nieaktualnyAniMka wrote:O rety 😱
Ostrzegam 🛑 będzie dłuugi monolog 🤭
Część to ja AniMka staraczkowy dinozaur 🦕 😵.
Powiem Wam szczerze , że właśnie po słowach Dżasty przestałam się udzielać, bardzo to było przykre, przynajmniej ja tak poczułam i pewnie wiele innych kobiet w moim wieku niesprawiedliwie ocenionych, a mających za sobą różne bolesne historie.
Napisałam wtedy w odzewie coś w stylu "karma wraca" co nie znaczy, że źle jej życzyłam, po tym jak zostałam dotknięta jej słowem to nawet przeprosiłam za swoje myśli choć nie wypowiedziałam ich na głos, mimo że ona wybrzmiała wtedy dość wyniośle, to naprawdę bardzo jej współczuję straty. 😥
Wtedy jakoś wszystko się skumulowało i coś we mnie pękło, a zbierało się już długo, aż się złamało.
Na forum trafiłam we wrześniu, przywitałam się i obserwowałam jak to działa, czasem coś napisałam, ale fakt trudno było się przebić przez kółko wzajemnej adoracji 😜, co zapewne zniechęca nowe dziewczyny 🤐.
Pamiętam, że od początku miałam wrażenie, że tu nie pasuję, w pewnym momencie celowo zaczęłam omijać opisy w stopkach użytkowniczek, by nie widzieć pewnych informacji np wieku i ilości dzieci w tym wieku, albo który to cs i to nie dla tego, że żal mi doopę ściskał, tylko bardzo chciałam mieć poczucie równości, bo w naszym realu jesteśmy jedyną bezdzietną parą i tam tego poczucia też nie zaznam.
Prawda jest taka, że tu na forum przy takim młynie osobowości, często sfrustrowanych osobistą sytuacją co pogłębia negatywne reakcje, zawsze się znajdzie taka co tylko czeka by podjudzać sensację, lub ulżyć sobie czyimś kosztem.
Tego tu również doświadczyłam, gdy w złości na partnera wylałam swoje żale (z perspektywy czasu to pewnie popierdołki jakieś może wtedy przez PMS wyolbrzymione 😉) , wybaczcie, że nie przytoczę nawet tych infantylnych reakcji 🤦♀️ widocznie trafiłam w ich czuły punkt i odpowiedzi opierały jedynie na swoich doświadczeniach, bo nadinterpretacja przerosła moje wyobrażenia, a oceny były wysnute z palca i bardzo odległe od rzeczywistości, wtedy wydało mi się to nawet zabawne jak może działać takie forum, ale co ciekawe wkuw na faceta jak ręką odjąć 😅 forum pomogło, jak coś polecam 😜
Na marginesie, w perspektywie czas związku też robi pewną różnicę 🙃
Na dzień dobry również dziwnie się poczułam, bo po uzupełnieniu stopki polały się zapytania, pewnie większość w dobrej wierze (bo wiedza i chęć pomocy niektórych tu obecnych wzbudza we mnie ogromny szacunek i przywraca wiarę w drugiego człowieka 🤗, dajecie wzór by się nie poddawać 💪 i przywracacie wiarę w ⏸️💖) , ale jednak dało się odczuć nie dowierzanie i ocenę, że pewnie niewystarczająco się starałam i robiłam w tym kierunku, musiałam się tłumaczyć i udowadniać ile badań za mną, od ilu lat świadomie walczę i na jakiej podstawie takie dobre wyniki a ciąży brak. Trochę mnie to wkurzyło, bo delikatności w tych postach zdecydowanie zabrakło, choć ja z tych mniej wrażliwych 🤪 a jeszcze raz zapewnię, że nie porównując ale robię bardzo dużo od bardzo dawna 🤷♀️
I nie chodzi mi o to, żeby odrazu głaskać każdego kto tu wchodzi, czy z którym się nie zgadzamy, bo ja też nie umiem robić czegoś wbrew sobie czy na pokaz, lub co gorsza "bo tak wypada" raczej wybieram szczerość, albo olewkę, ale jednak...
czasem zapominamy, że po drugiej stronie pisze żywy namacalny człowiek z prawdziwymi uczuciami podobnymi do naszych własnych i nie znając jego i szczegółów z życia nie warto wysnuwać pochopnych opinni.
Kochane mimo wszystko nie potrafię się z Wami całkiem rozstać i nadal czasem zaglądam, bo bardzo mocno Wam wszystkim kibicuję z całego ❤️ trzymam 🤞 za ⏸️🍀
Akysz wredne 🐒
Kropeczki wyczekane nie opuszczajcie więcej ciepłych brzuszków 🙏
PS ja dziś 11 dpo, nie zapisywałam się na tym wątku, bo nie wierzę już w swoje testowanie 😢
Przytulam wszystkie forumowiczki staraczki 🤗😘💖Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 11:50
AniMka lubi tę wiadomość
-
AniMka wrote:O rety 😱
Ostrzegam 🛑 będzie dłuugi monolog 🤭
Część to ja AniMka staraczkowy dinozaur 🦕 😵.
Powiem Wam szczerze , że właśnie po słowach Dżasty przestałam się udzielać, bardzo to było przykre, przynajmniej ja tak poczułam i pewnie wiele innych kobiet w moim wieku niesprawiedliwie ocenionych, a mających za sobą różne bolesne historie.
Napisałam wtedy w odzewie coś w stylu "karma wraca" co nie znaczy, że źle jej życzyłam, po tym jak zostałam dotknięta jej słowem to nawet przeprosiłam za swoje myśli choć nie wypowiedziałam ich na głos, mimo że ona wybrzmiała wtedy dość wyniośle, to naprawdę bardzo jej współczuję straty. 😥
Wtedy jakoś wszystko się skumulowało i coś we mnie pękło, a zbierało się już długo, aż się złamało.
Na forum trafiłam we wrześniu, przywitałam się i obserwowałam jak to działa, czasem coś napisałam, ale fakt trudno było się przebić przez kółko wzajemnej adoracji 😜, co zapewne zniechęca nowe dziewczyny 🤐.
Pamiętam, że od początku miałam wrażenie, że tu nie pasuję, w pewnym momencie celowo zaczęłam omijać opisy w stopkach użytkowniczek, by nie widzieć pewnych informacji np wieku i ilości dzieci w tym wieku, albo który to cs i to nie dla tego, że żal mi doopę ściskał, tylko bardzo chciałam mieć poczucie równości, bo w naszym realu jesteśmy jedyną bezdzietną parą i tam tego poczucia też nie zaznam.
Prawda jest taka, że tu na forum przy takim młynie osobowości, często sfrustrowanych osobistą sytuacją co pogłębia negatywne reakcje, zawsze się znajdzie taka co tylko czeka by podjudzać sensację, lub ulżyć sobie czyimś kosztem.
Tego tu również doświadczyłam, gdy w złości na partnera wylałam swoje żale (z perspektywy czasu to pewnie popierdołki jakieś może wtedy przez PMS wyolbrzymione 😉) , wybaczcie, że nie przytoczę nawet tych infantylnych reakcji 🤦♀️ widocznie trafiłam w ich czuły punkt i odpowiedzi opierały jedynie na swoich doświadczeniach, bo nadinterpretacja przerosła moje wyobrażenia, a oceny były wysnute z palca i bardzo odległe od rzeczywistości, wtedy wydało mi się to nawet zabawne jak może działać takie forum, ale co ciekawe wkuw na faceta jak ręką odjąć 😅 forum pomogło, jak coś polecam 😜
Na marginesie, w perspektywie czas związku też robi pewną różnicę 🙃
Na dzień dobry również dziwnie się poczułam, bo po uzupełnieniu stopki polały się zapytania, pewnie większość w dobrej wierze (bo wiedza i chęć pomocy niektórych tu obecnych wzbudza we mnie ogromny szacunek i przywraca wiarę w drugiego człowieka 🤗, dajecie wzór by się nie poddawać 💪 i przywracacie wiarę w ⏸️💖) , ale jednak dało się odczuć nie dowierzanie i ocenę, że pewnie niewystarczająco się starałam i robiłam w tym kierunku, musiałam się tłumaczyć i udowadniać ile badań za mną, od ilu lat świadomie walczę i na jakiej podstawie takie dobre wyniki a ciąży brak. Trochę mnie to wkurzyło, bo delikatności w tych postach zdecydowanie zabrakło, choć ja z tych mniej wrażliwych 🤪 a jeszcze raz zapewnię, że nie porównując ale robię bardzo dużo od bardzo dawna 🤷♀️
I nie chodzi mi o to, żeby odrazu głaskać każdego kto tu wchodzi, czy z którym się nie zgadzamy, bo ja też nie umiem robić czegoś wbrew sobie czy na pokaz, lub co gorsza "bo tak wypada" raczej wybieram szczerość, albo olewkę, ale jednak...
czasem zapominamy, że po drugiej stronie pisze żywy namacalny człowiek z prawdziwymi uczuciami podobnymi do naszych własnych i nie znając jego i szczegółów z życia nie warto wysnuwać pochopnych opinni.
Kochane mimo wszystko nie potrafię się z Wami całkiem rozstać i nadal czasem zaglądam, bo bardzo mocno Wam wszystkim kibicuję z całego ❤️ trzymam 🤞 za ⏸️🍀
Akysz wredne 🐒
PS ja dziś 11 dpo, nie zapisywałam się na tym wątku, bo nie wierzę już w swoje testowanie 😢
Przytulam wszystkie forumowiczki staraczki 🤗😘💖
To byl pierwszy watek, na ktorym "staralam sie" cos napisac i bylam przerazona ta akcja, bo w takim wieku jak Ty planuje tez byc w ciazy.. Planuje miec rodzinę 4+ ale zaczelam planowac ja dopiero po 30tce. Oczywiście Bog zaczal ze mnie drwic... Ale coz, taki lajf 🤷🏼♀️Ja jestem typem fighterki, ale też juz mialam pierwsze horsze chwile.
Po prostu trzeba czasem, a nawet raz na miesiac poprawic korone i dzialac dalej i nie zalamywac sie. Wierzyc, ze sie uda trzeba zawsze!
A wracajac do UltraDzasty, okrutnie jej wspolczuje... Ale wlasnie po to tez tu jesteśmy. Dla siebie, zeby sie wspierac i niewazne czy mamy 20 czy 40, czy jesteśmy w ciazy czy jeszcze przed, czy po stracie czy przy pozytywnym owulaku. Czy mamy 1 czy 5 dzieci. To jest/powinna byc ta super moc tego forum - zero dram z dupy (przepraszam za slowo), tylko wsparcie i to wsparcie wlasnie mimo wszystko, bo kazda z nas ma inna sytuacje.AniMka, DeLaCruz, Milixx, Paulina666 lubią tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Agata zdecydowanie inny lekarz - dobrze że już podjęłaś taką decyzję. Bardziej nie pomogę bo nie miałam podobnego problemu i nie zagłębiałam się w pozyskiwanie informacji czy robienie odpowiednich badań.
Ja dziś walczę że sprzątaniem ale mam w głowie, że nie mogę przesadzać wiec powolutku i co chwilkę chwila odpoczynku.
Byłam po kilka rzeczy w sklepie - masakra nie ma gdzie zaparkować. Na szczęście tak jak sobie obiecałam w tym roku prezenty kupilam juz 2tyg temu.Agata97 lubi tę wiadomość
🩷 16.08.2022 👱♀️ -
Amika jeśli ty jesteś 🦕🦕🦕to co ma powiedzieć mój partner 😅😅😅on ma 49 lat. Jak dobrze pójdzie to zostanie znowu Tatą w wieku 50 lat.
Zostań z Nami ☺☺AniMka, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
AniMka wrote:Kochane mimo wszystko nie potrafię się z Wami całkiem rozstać i nadal czasem zaglądam, bo bardzo mocno Wam wszystkim kibicuję z całego ❤️ trzymam 🤞 za ⏸️🍀
Akysz wredne 🐒
Przytulam wszystkie forumowiczki staraczki 🤗😘💖
Każdy ma na forum osobę której posty ją dotkną, zabolą, wkurzą... Niestety mamy swoje sprawy prywatne, czasem ten żal wylewamy tu i potem są afery więc zrozumienia dla każdej z dziewczyn życzę wszystkim ☺️AniMka lubi tę wiadomość
-
Hej, u mnie biel. Na dodatek śluz podbarwiony krwią, więc najprawdopodobniej 🐵 się rozkręci.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Aneta2506 domyślam się, że takie odpuszczenie może być owocne w piękne ⏸ kreseczki, jestem tego świadoma i przyjmę taki koniec tego nowego cyklu 😅
Owulację zazwyczaj mam między 13-14dniem, także 29-30.12,a Ty?😁🤩Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Aneta2506 wrote:Hej, u mnie biel. Na dodatek śluz podbarwiony krwią, więc najprawdopodobniej 🐵 się rozkręci.
-
9.12.
Ale myślę że nic z tego, dziś 23 dc, a ja plamie 🤦♀️ myślę że po poronieniu jeszcze wszystko się nie wyregulowało. Za bardzo się nakręciłam 🤷♀️15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Zostań z Nami ☺☺
Nooo mój partner prawie od zawsze ten sam 😉 też już fircykiem nie jest, bo zaraz 44 skończy, a jakimś cudem parametry nasienia ma jak rasowy ogier 🤭 Tylko ja chyba jak ta " nasza szkapa" coś nie trykam chyba 😜
Powodzonka Wam życzę, nowa młodość przed Wami💪 😁👍
😘Jo!Zio lubi tę wiadomość
Lat 39
Starania od 2012
AMH-5,23/Badania wzorowe, rurki drożne, plemniki są cykle i owulki jak w zegarku, więc o co do.. chodzi, że nie wychodzi?!😤
IVF 02.2022 P.krótki
25.02(12dc)punkcja(12p./7pobrano/6kom.zapł./2blastki z 5 doby❄️❄️2AB)
24.03(16dc)-FET/c.sztuczny/embryoglue + AH
Ciąża bezzarodkowa💔-poronienie niezupełne/12.05-zabieg😟
10.08(18dc)-FET/c.nat/embryoglue🙏-Null😓
IVF II P. krótki
16.09(2dc)-start-28.09(14dc)-punkcja(15p./ estradiol >5000/pobrano 2 kom🤷♀️🤯😥/ 1 jedyny blastek-ocalały
❄️421 😍... czeka🍍💖🍀
... i się doczekał 04.03.23 FET/c.nat./embryoglue + AH
Betka: 5dpt-24,34/7dpt-101,02/9dpt-246,96/11dpt-495,07/13dpt-1235,84/16dpt-5851,83/20dpt-20394,85
16.03(16dpt)-jest pęcherzyk
27.03(23dpt)-jest serduszko❤️
-
conte wrote:Cześć AniMka! Cieszę się, że "Cię widze" 🤔🤣 i nadal trzymam kciuksony za Ciebie i Twoje krechy ☺
Conte, nie obijaj się! 😜 Bo Twoje dwie kreski też mnie tu trzymają 🤞😘conte lubi tę wiadomość
Lat 39
Starania od 2012
AMH-5,23/Badania wzorowe, rurki drożne, plemniki są cykle i owulki jak w zegarku, więc o co do.. chodzi, że nie wychodzi?!😤
IVF 02.2022 P.krótki
IVF II P. krótki
16.09(2dc)-start-28.09(14dc)-punkcja(15p./ estradiol >5000/pobrano 2 kom🤷♀️🤯😥/ 1 jedyny blastek-ocalały
❄️421 😍... czeka🍍💖🍀
Betka: 5dpt-24,34/7dpt-101,02/9dpt-246,96/11dpt-495,07/13dpt-1235,84/16dpt-5851,83/20dpt-20394,85
-
Hej AniMka, fajnie że się odezwałaś. Nieustannie trzymam za ciebie kciuki, tak samo jak za MartiMarti, która przestała się odzywać. Mam nadzieję że też wróci tu na miesięczne wątki.
Trzymajcie się dziewczyny ciepłoAniMka lubi tę wiadomość
-
milam wrote:Hej AniMka, fajnie że się odezwałaś. Nieustannie trzymam za ciebie kciuki, tak samo jak za MartiMarti, która przestała się odzywać. Mam nadzieję że też wróci tu na miesięczne wątki.
Trzymajcie się dziewczyny ciepło
Tak, też jej tu wypatruję jak zaglądam, mimo, że miała epizod i popłynęła kiedyś w emocjach, ale to zrozumiałe i w pewnym momencie nasze zapłony mają prawo się skrócić, więc ważne by tego nie roztrząsać i umieć wybaczyć gdy którąś akurat poniesie co nie znaczy dawać na to przyzwolenie. MartiMarti też moje 🤞 lecą do Ciebie.
milam dziękuję ❤️ 🤗 też jesteś mi bliska, powodzonka kochana 😘milam lubi tę wiadomość
Lat 39
Starania od 2012
IVF 02.2022 P.krótki
IVF II P. krótki
❄️421 😍... czeka🍍💖🍀