Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Livka wrote:Dziewczyny jeszcze mam pytanie na które z tych badań mogę wyżebrać skierowanie od rodzinnego??? AMH, homocysteina, TSH,glukoza,insulina, prolaktyna i chlamydia igg
Od rodzinnego to chyba niewiele Tsh, i może glukoza i insulinaLivka, Lexia lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja tylko o 3 przesłankach do darmowych badań słyszałam, pierwsze słyszę o czymś takim 😅
Dopytałam jeszcze koleżanki, też hashimotki i potwierdziła. Miała i prenatalne i połówkowe u speców za darmo właśnie ze względu na Hashimoto 😉 niedoczynność tarczycy, co prawda nieleczona, może niekorzystnie wpływać na rozwój płodu, więc pewnie stąd da się to jakoś podciągnąć pod ryzyko wystąpienia wad rozwojowych. Warto o tym wiedzieć, bo niestety problemy z tarczycą są dość powszechne
Pierwszy raz się to gówno na coś przyda 😂😂😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 17:17
Olaola lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Pani Miśka wrote:Cześć witaj 😁
Trzymam kciuki za Twoje styczniowe testowanie w takim razie 🤞obyś nie miała czasu rozgoscić się na zbyt długo w miesięcznym wątku i szybko skończyła z 2 kreseczkami 😚
Bardzo dziękuję 😊 chciałabym bardzo by ten cykl był szczęśliwy 😊 dodatkowo w tym cyklu testujemy kubeczek ferti·lily, może to coś pomoże. Na pewno widzę różnicę w tym, że zdecydowanie więcej nasienia zostaje w środku, oby to zadziałało 😉 miałam testować 1.01 tylko z racji tego, że moje cykle z niewiadomego powodu wydłużyły się będę testować 8.01 🤞Pani Miśka, Marchewka lubią tę wiadomość
-
Lexia wrote:Dopytałam jeszcze koleżanki, też hashimotki i potwierdziła. Miała i prenatalne i połówkowe u speców za darmo właśnie ze względu na Hashimoto 😉 niedoczynność tarczycy, co prawda nieleczona, może niekorzystnie wpływać na rozwój płodu, więc pewnie stąd da się to jakoś podciągnąć pod ryzyko wystąpienia wad rozwojowych. Warto o tym wiedzieć, bo niestety problemy z tarczycą są dość powszechne
Pierwszy raz się to gówno na coś przyda 😂😂😅
Tylko się cieszyć -
Cześć dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
OlaOla trzymam kciuki żeby jednak jutro była druga kreseczka ✊✊✊
Ola my idziemy równo u mnie dzisiaj 12dpo i na teście biało ☹️ niby nie liczyłam na nic ale jakoś tak przykro...
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Lexia wrote:Nastawiałam się, że serduszka może nie być, ale zarodek już mi się wydawało, że powinien być. Nic no, zostaje czekać 🤷🏼♀️🙄
Kochana nie martw się
Ja idę jutro, ale bardziej na konsultacje czy dalej brać duphaston z wynikami proga, bo u mnie na pewno jeszcze nic nie będzie widać
Tez już nie mogę się doczekać najważniejsze, ze lekarz powiedział, ze wszystko będzie dobrzeLexia lubi tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Cześć dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
OlaOla trzymam kciuki żeby jednak jutro była druga kreseczka ✊✊✊
Ola my idziemy równo u mnie dzisiaj 12dpo i na teście biało ☹️ niby nie liczyłam na nic ale jakoś tak przykro...
Ale póki nie ma 🐒, to piłka w grze! Może wraz z Olą ujrzycie w najbliższych dniach krechyAneta2506 wrote:Domi, pytałam o ten monitoring.. I fakt 2-5 wizyt 250 zł za całość... Tylko ze nie u mnie w miejscowosci bo on jest tutaj tylko raz w tygodniu. Ponad 40 km bym musiała jeździć . Ale to jeszcze się zastanowie.
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Uwaga hicior 😂
Miałam od miesiąca umówioną darmową wizytę u gina w Medicover (to taka furtka jak chcę wyciągnąć skierowanie i iść na badania za darmo lub mieć darmowe USG) i wypadała na dzisiaj. Za namową mojego 💁🏼♂️ stwierdziłam, że dobra, mam wolny dzień to pójdę obejrzeć moje nierosnące pęcherzyki i cienkie endo. No i….
Od ostatniego monitu 23.12, gdzie okazało się, że endo i pęcherzyki znów nie urosły w ciągu kilku dni (13 mm) i stwierdziliśmy, że w styczniu wjeżdża clo+estrogeny+miovelia Nac, dzisiaj niespodzianka: pęcherzyk 18 mm i endo prawie 8 mm 🤯. Co prawda 28dc ale ja od zawsze mam cykle nawet dłuższe niż 40 dni. Tak więc, może nie skreślać jednak tego cyklu 🙄
Chyba polecę z owulakami od jutra i jeśli coś wyjdzie, to wezmę dupka 10 dni i zobaczymy. I MOŻE ZAPISZĘ SIĘ NA STYCZNIOWE TESTOWANIE (serio, dla mnie to sukces ).
Milixx, może ja też dam czadu w sylwestra 😅🔥
Super !!!! Ja tez miałam problem z długimi cyklami, wyłapałam owulka w 20dc i się udało ! Sikaj na owulaki ❤️😍Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Kurczę, ciekawa opcja, faktycznie szkoda, że nie masz gdzieś blisko
Dziękuję za wsparcie ale jutro rano zrobię test pro forma i odstawiam proga nie ma co sztucznie przedłużać cyklu. Jak by miało coś wyjść to już by wyszło. No nic trzeba zagryźć zęby i próbować dalej innego wyjścia nie ma.
Czekam jeszcze na wyniki badania kir powinny być w okolicach sylwestra i to jest ostatnie co mogłam zbadać i może mieć wpływ na moją sytuację i ewentualne wprowadzenie dodatkowego leku.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Olaola wrote:Bardzo 😢 9 cykli starań na poważnie za nami, dla kogoś to może być krótko, dla mnie jest to bardzo długo, każda z nas chyba przechodzi to rozczarowanie i załamkę widząć po raz kolejny biały test. Dziś nie mam już żadnej motywacji, żadnej energii, z każdym cyklem nadzieją się ulatnia coraz bardziej...czas leci, ja się starzeję, a ciąży brak...
Nie mam siły na nic...
Rozumiem i przytulam 🤗 -
Lexia wrote:Dopytałam jeszcze koleżanki, też hashimotki i potwierdziła. Miała i prenatalne i połówkowe u speców za darmo właśnie ze względu na Hashimoto 😉 niedoczynność tarczycy, co prawda nieleczona, może niekorzystnie wpływać na rozwój płodu, więc pewnie stąd da się to jakoś podciągnąć pod ryzyko wystąpienia wad rozwojowych. Warto o tym wiedzieć, bo niestety problemy z tarczycą są dość powszechne
Pierwszy raz się to gówno na coś przyda 😂😂😅
Jestem żywym przykładem na to, ze niedoczynność może być wskazaniem do bezpłatnych prenatalnych.
My na skierowaniu mieliśmy oznaczenie: niedoczynność tarczycy i trombofilia. I & II mieliśmy za darmo. 😉
BTW, wpadłam na wątek pogratulować wszystkim dziewczynom którym w tym miesiącu się udało, rośnijcie zdrowo 🤰DeLaCruz, Lexia lubią tę wiadomość
Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Aneta2506 wrote:Domi, pytałam o ten monitoring.. I fakt 2-5 wizyt 250 zł za całość... Tylko ze nie u mnie w miejscowosci bo on jest tutaj tylko raz w tygodniu. Ponad 40 km bym musiała jeździć . Ale to jeszcze się zastanowie.
Ciekawa opcja Z tym monitoringiem, skąd jesteś? To jakaś klinika oferuje taki pakiet?
Ja powinnam płacić 100 zl za monitoring, ale finalnie zawsze wychodzi z tego normalna wizyta i płace jak za normalną wizytę u lekarza -
Ona30on32 wrote:Bardzo dziękuję 😊 chciałabym bardzo by ten cykl był szczęśliwy 😊 dodatkowo w tym cyklu testujemy kubeczek ferti·lily, może to coś pomoże. Na pewno widzę różnicę w tym, że zdecydowanie więcej nasienia zostaje w środku, oby to zadziałało 😉 miałam testować 1.01 tylko z racji tego, że moje cykle z niewiadomego powodu wydłużyły się będę testować 8.01 🤞
-
Milixx wrote:Domi świetne wiadomości 🥰 To damy czadu w sylwestra i nowy rok z serduszkowaniem 💕💕 oj będzie gorąco 🔥🔥będzie się działo 😂 Obydwie zaczynamy maraton sikania na owulki a następnie razem w styczniu testujemy 😊 Czuję, że styczeń będzie Nasz 🍀 nie ma innej możliwości 🤞🥰
Milixx lubi tę wiadomość
-
U mnie owulak biały jak śnieg ❄❄ Znaczy może coś się zaczyna dziać ale w 7dc spodziewałam się tego 😁😁Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
03.22 - poronienie 7tc 💔
👩 28
AMH - 4,61
Hashimoto, owulacje są potwierdzone.
10.22 Drożność jajowodów ✅
Od 11.22 3x IUI ❌
03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).
🧑 29
Hormony, USG jąder, posiewy ✅
Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0% -
Livka wrote:A i jeszcze Pani doktor powiedziała że owszem morfologia 0. Ale nie ma zapisu z laboratorium że nie ma żadnego plemnika dobrej budowy. I że przy próbce 66 mln plemników muszą być jakieś dobre, skoro nie ma takiego zapisu. Także rzucamy fajki,suple i do przodu 😁
Właśnie nam też lekarze powiedzieli że morfologia 0 to nie koniec świata, że dzisiaj wyszło 0 a jutro mogłoby być więcej. Widocznie to jakiś wrażliwy i zmienny parametr.Livka lubi tę wiadomość
-
milam wrote:Właśnie nam też lekarze powiedzieli że morfologia 0 to nie koniec świata, że dzisiaj wyszło 0 a jutro mogłoby być więcej. Widocznie to jakiś wrażliwy i zmienny parametr.Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
U mnie od soboty owulaki z lekką ⏸ hmmm...zobaczymy kiedy będzie idealna i kiedy nie będzie tej jednej wcale...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 19:38
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Emii wrote:Ciekawa opcja Z tym monitoringiem, skąd jesteś? To jakaś klinika oferuje taki pakiet?
Ja powinnam płacić 100 zl za monitoring, ale finalnie zawsze wychodzi z tego normalna wizyta i płace jak za normalną wizytę u lekarza
Marek Elias, wpisz sobie, jest też na Znanylekarz. Przyjmuje we Wrocławiu też15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Daj znać jak już będziesz na tym etapie 🕵 a zleci pewnie jak jeden dzień 🥰
Jak z umawianiem, na takie badanie... Czy nie trzeba dzwonić o wiele wcześniej żeby się umówić, chociaż nie wiem jak można wiele wczesniej 😅
Ale to NFZ mnie już niczym nie zdziwi 💁15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed