Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie godziny! Zapraszam do głosowania ✍️ Ostatnia szansa na oddanie głosu 🙃

https://forms.gle/rxHft1gW3PdNofgKA

3 tytuły idą równo. Przewaga jednego punktu 😄 Ciekawa jestem który tytuł wygra. Oby tylko nie było remisu 😸

Blond27 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Daj znać jak już będziesz na tym etapie 🕵 a zleci pewnie jak jeden dzień 🥰
    Jak z umawianiem, na takie badanie... Czy nie trzeba dzwonić o wiele wcześniej żeby się umówić, chociaż nie wiem jak można wiele wczesniej 😅
    Ale to NFZ mnie już niczym nie zdziwi 💁
    Moja koleżanka na prenatalne pierwsze i drugie umawiała się 2tyg przed...na NFZ z racji wieku i strat...ale to chyba też zależy od miasta...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Ostatnie godziny! Zapraszam do głosowania ✍️ Ostatnia szansa na oddanie głosu 🙃

https://forms.gle/rxHft1gW3PdNofgKA

3 tytuły idą równo. Przewaga jednego punktu 😄 Ciekawa jestem który tytuł wygra. Oby tylko nie było remisu 😸
    Super tytuły że ciężko wybrać który najlepszy...🙈

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Kira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagłosowałam❤️

Dziewczyny ja wrócę tutaj po nowym roku. Jest mi nadal ciężko z powodu śmierci dziadka i nie mam głowy do forum. W piątek mamy pogrzeb. Nie wiem jak to nerwowo zniosę mając w głowie to, że dzidzia nie powinna mieć takich stresów🥺 Ale myślę, że nie pierwsza ja i niestety nie ostatnia jako ciężarna, która musi przetrwać takie ciężkie chwile...

Z lepszych info byłam dziś u gina. Mój glutek ma 6mm i serduszko. Widziałam moje dziecko, któremu bije serce. Wyłam i się śmiałam jednocześnie😍 A i zrobił cytologię przez którą srałam po gaciach, a nie plamię nic a nic. Uff

Powiedziałam wreszcie mojemu M, że będzie tatą. Popłakał się 🥰 To była jedna z lepszych chwil w moim życiu. I wszystko nagrałam 😍

Od razu życzę Wam wszystkiego dobrego w nowym roku ❤️ Spełnienia marzeń 💚 Nie mam weny do napisania czegoś ładnego, ale wiedzcie, że najszczerzej jak umiem życzę Wam wszystkiego dobrego.

Wrócę jak się pozbieram do kupy 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 20:19

Nati94, Ani0nka, czarneniebo, conte, Livka, Aneta2506, Lexia, MMimi, Koteczka82 lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Zagłosowałam❤️

Dziewczyny ja wrócę tutaj po nowym roku. Jest mi nadal ciężko z powodu śmierci dziadka i nie mam głowy do forum. W piątek mamy pogrzeb. Nie wiem jak to nerwowo zniosę mając w głowie to, że dzidzia nie powinna mieć takich stresów🥺 Ale myślę, że nie pierwsza ja i niestety nie ostatnia jako ciężarna, która musi przetrwać takie ciężkie chwile...

Z lepszych info byłam dziś u gina. Mój glutek ma 6mm i serduszko. Widziałam moje dziecko, któremu bije serce. Wyłam i się śmiałam jednocześnie😍 A i zrobił cytologię przez którą srałam po gaciach, a nie plamię nic a nic. Uff

Powiedziałam wreszcie mojemu M, że będzie tatą. Popłakał się 🥰 To była jedna z lepszych chwil w moim życiu. I wszystko nagrałam 😍

Od razu życzę Wam wszystkiego dobrego w nowym roku ❤️ Spełnienia marzeń 💚 Nie mam weny do napisania czegoś ładnego, ale wiedzcie, że najszczerzej jak umiem życzę Wam wszystkiego dobrego.

Kira przykro mi z powodu śmierci dziadka, niestety wiem co czujesz 😔 Na początku listopada zmarła moja babcia, nagle.. Dzień wcześniej byłyśmy razem na grobach, a potem za kilka dni musiałam być na jej własnym. Do tej pory jak ja wspominam to straszne emocje i ciągły płacz.
    Bedzie ciężko ale na pewno dasz radę ❤️ o dzidziusia sie nie martw, nic mu nie grozi i bedzie wszystko dobrze! Trzymaj się! ❤️

Kira lubi tę wiadomość

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira cieszę się z dobrych wiadomości odnośnie kropka 🤰
    Przykro mi z powodu dziadka 😪 wiem jak jest Ci ciężko. Daj sobie czas na żałobę 😔Mi zmarł wujek jak byłam w ciąży z córką. Łatwo nie było, bałam się o kropka ale na szczęście córka urodziła się zdrowa mimo mojego smutku i stresu na początku ciąży. Trzymaj się i wracaj do Nas jak tylko znajdziesz siłę 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 20:27

Kira lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Zagłosowałam❤️

Tule z powodu śmierci dziadka...mogę powiedzieć tylko jedno z czasem będzie lżej...nie że łatwiej bo czas jedynie przyzwyczaja nas do bólu... dziadków nie mam od 30lat...ale tata zmarł mi nagle 8 lat temu...do dziś boli tak samo... I cały czas tak bardzo go brakuje...

Kira lubi tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, też już zagłosowałam.
    Jeśli chodzi o badania prenatalne to też mam z NFZ z racji mojej wady serca oraz wcześniejszych poronień.

Jutro mam wizytę o 18.50

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 20:30

MMimi lubi tę wiadomość

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Zagłosowałam❤️

Trzymaj się kochana, mocno tulę… Te ciemne dni w końcu miną. Zapadł mi w pamięć taki cytat dotyczący śmierci bliskiej osoby, nie pamietam gdzie usłyszany: „Zobaczysz, Twoje życie znów będzie piękne! W inny sposób, ale będzie piękne!” ❤️

Wspaniałe wiadomości o Maluszku! ❤️
    Jak tyle wytrzymałaś nie mówiąc mu :o Szacun babeczko! 😁❤️ Będziecie mieli piękne nagranie na pamiątkę!

Kira lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, gratuluję pozytywnych informacji na wizycie 😘

Kira lubi tę wiadomość

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze, żeby nie zostawiać Was tu z tym smutkiem powiem jak to wyszło. Otóż zasłoniłam mu oczy. Przykleiłam dużą kartkę do drzwi. Dałam flamaster w rękę i kazałam pisać literę, którą ja mu rysowałam na plecach. W zamyśle było I'M PREGNANT, a wyszło ciągiem IMPREGNANT. Niby to samo a jednak niekoniecznie 😂 Także teraz się śmieję nawet do rodziców, że jestem impregnant ❤️

W każdym razie jak już złożył dwa do dwóch o co chodzi to się popłakał 🥰 Także było warto czekać te 15dni - sama nie wiem jak to wytrzymałam ☺️

Anuszka28, abrakadabra, Milixx, Domi_naturelover, conte, Livka, Lexia, Gwiazdeczka 93, MMimi, Koteczka82 lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka28 wrote:
    Ja, też już zagłosowałam.
    Jeśli chodzi o badania prenatalne to też mam z NFZ z racji mojej wady serca oraz wcześniejszych poronień.

Jutro mam wizytę o 18.50
    Trzymam kciuki i czekam na wieści

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• milam Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka wrote:
    Mimo wszystko mamy zrobić jeszcze kilka badań i udać się do androloga na konsultacje i usg. Najgorzej że narzeczony zaraz wyjeżdża do pracy na kilka tygodni i nie wiem jak to wszystko pogodzić bo to tego androloga z miesiąc się czeka 😱

No właśnie a zdradź co jeszcze macie dorobić? Mój mąż USG już miał, ale co jeszcze z badań nasienia?

Livka lubi tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wy jesteście kreatywne w tym informowaniu tatusiów. To urocze 😍

Blond27 lubi tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Niestety diagnostyka to droga sprawa :(
    Co do supli - My złożyliśmy je sami, znacznie lepsze składy i dawki, a wyszło nas w tej samej cenie co gotowe suple.
    Ewentualnie możecie poszukać, czy w innych miejscach te same badania nie będą tańsze. Pote weźmiecie wyniki i na wizytę ;)

Skąd wiecie jakie dawki dobierać? Czytałam też przepis na dobre jajka od Celiny i inspiruję się tym, tylko nie wiem jak te dawki. Te preparaty gotowe mają jakieś mikro dawki w porównaniu z tym co Celina napisała. A ty jak to dobrałaś? I skąd wiadomo czy np metylowany kwas foliowy dla męża czy zwykły?

Livka lubi tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Dziewczyny❤️
    Powoli wracam do żywych po tym nieszczęsnym biochemie, lecimy z kolejnym stymulowanym cyklem. Potrzebowałam chwili resetu, ale starałam się być na bieżąco z Waszymi cudownymi wieściami! Gratuluję wszystkich pięknych kropków, grudzień jednak jest magiczny🍀 A dziewczynom, które jeszcze nie zobaczyły dwóch kreseczek - styczeń jest nasz! 🎉 Zagłosowałam też oczywiście na nazwę styczniowego wątku, bo z przyjemnością się tam zadomowię☺️
    Byłam dziś na monitoringu (12dc) i jest pęcherzyk 15mm, więc potrzebuje jeszcze chwili. Endo 6mm. Trochę dziwnie, bo znowu będzie owulacja z tego samego jajnika co poprzednio, a dotychczas miałam na zmianę. To normalne? I czy to dobra wiadomość?🧐 Dodatkowo odstawiamy Pregnyl, bo mój gin liczy, że organizm w końcu załapał co i jak, i pęcherzyk sam pęknie. Zobaczymy. Na razie jestem przed owu, więc same dobre myśli w głowie, potem pewnie będą góry i doły😂❤️

Domi_naturelover, Blond27, Livka, Lexia, Gwiazdeczka 93, Emii, Paulina1994, loveforever1, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Skąd wiecie jakie dawki dobierać? Czytałam też przepis na dobre jajka od Celiny i inspiruję się tym, tylko nie wiem jak te dawki. Te preparaty gotowe mają jakieś mikro dawki w porównaniu z tym co Celina napisała. A ty jak to dobrałaś? I skąd wiadomo czy np metylowany kwas foliowy dla męża czy zwykły?

Nie ma przepisu na 'dobre jajka' to że komuś pomogły takie suplementy i takie dawki to nie oznacza, że np u was to dobrze wplynie! Czasem można wiecej szkody narobić niż pożytku. Suplementy powinny być dobierane pod każdego indywidualnie i nie sugerujmy sie tym co w internecie piszą.. 🤦🏼‍♀️ najlepiej się poradzić lekarza jeśli przeglądał wyniki i wtedy cos dobrać. Jeśli zaleci dany suplement to można wtedy sobie wszystko osobno kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 21:36

Livka lubi tę wiadomość

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:

Siedziałam nad tym 3 pełne wieczory, nie była to łatwa sprawa. Ja robiłam tak:
    *Sprawdziłam co pomaga na konkretny parametr nasienia, który mamy obniżony, tym sposobem wybrałam co będziemy suplementować.
    *Szukałam odpowiednich form zwracając uwagę na stosunek jakości (przyswajalność) do ceny. Czasem wybierałam ciutkę gorszy preparat, ale tańszy o 40zł/opakowanie
    *Patrzyłam na zalecane dzienne spożycie i konfrontowałam to z tym, co mówi producent. Np B complex dobija nawet do 2500% dziennego zapotrzebowania, ale na opakowaniu jest napisane „1x dziennie”, to bierzemy 1x, nie 3x.
    *Kierowałam się również opiniami w internecie/na forach/zaleceniami z medycznych stron
    *Wzięłam pod uwagę co dostarcza mój 💁🏼‍♂️ wraz z dietą. Wiem np, że z cynkiem słabo, dlatego bierze 45/dobę. Z kolei jest okej z rybami, oliwą itp, to dawka OMEGA-3 jest niższa :D
    *Zrobiłam konkretną rozpiskę na pory dnia i posiłki - to ważne, bo niektórych składników nie można łączyć, niektóre najlepiej przyswajalne są na czczo, niektóre z tłuszczami itd.
    *Raczej nie przekraczamy zaleceń, które pojawiają się w ulotce. Jeżeli już, to to są takie składniki, które ciężko przedawkować (np nadmiar witaminy C wydalany jest z moczem, ale nadmiar wit D może być niebezpieczny).

Do tego jeszcze doszło szukanie tego wszystkiego w najlepszej cenie, więc kupowałam z kilku źródeł

Dwóch lekarzy zapytało mnie jakie suple bierze mój 💁🏼‍♂️ i jak wymieniłam, to powiedzieli, że bardzo dobrze (nie wchodzili w szczegóły jeśli chodzi o dawki)..

Oczywiście wpisy Celiny MEGA mi pomogły dopasować suple do naszych potrzeb. Jesteśmy po miesiącu ich stosowania, 💁🏼‍♂️ czuje się dobrze. Będziemy za 2 miesiące ponawiać badania (o ile będzie potrzeba, oby nie 🍀).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 21:53

milam lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Livka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Zagłosowałam❤️

Trzymaj się Kochana! Odpoczywajcie ❤️

Kira lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Livka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    No właśnie a zdradź co jeszcze macie dorobić? Mój mąż USG już miał, ale co jeszcze z badań nasienia?
    Z rozszerzonych badań nasienia mamy do zrobienia: Integralność chromatyny pleminkow (SDF), test HBA i test stresu oksydacyjnego nasienia.

milam lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ