Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:Nie ma przepisu na 'dobre jajka' to że komuś pomogły takie suplementy i takie dawki to nie oznacza, że np u was to dobrze wplynie! Czasem można wiecej szkody narobić niż pożytku. Suplementy powinny być dobierane pod każdego indywidualnie i nie sugerujmy sie tym co w internecie piszą.. 🤦🏼♀️ najlepiej się poradzić lekarza jeśli przeglądał wyniki i wtedy cos dobrać. Jeśli zaleci dany suplement to można wtedy sobie wszystko osobno kupić
Tylko że mojemu mężowi androlog nie zalecił NIC. A ma morfologię 0, więc ja tego tak nie zostawię. I wzięłabym któryś z tych gotowych suplementów, ale te dawki są takie mikro że obawiam się że to nie wystarczy 🤔 -
U mnie jakby cień cienia cienia, nie do uchwycenia na zdjęciu. A betę bym i tak mogła zrobić najwcześniej w styczniu. Dziś 10 dpo wg apki, wg mnie 11 dpo.
Pewnie kreska fabryczna i nie będzie świątecznego cudu 😔. Wspolzylismy 4 dni przed owulacją, więc i tak szansę były mikre. Ale wiecie jak to jest jak się długo stara... Racjonalne myśli odganiane są przez tlącą się nadzieję 😅.milam, Blondyna.B, Ani0nka, czarneniebo, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Ancalime wrote:U mnie jakby cień cienia cienia, nie do uchwycenia na zdjęciu. A betę bym i tak mogła zrobić najwcześniej w styczniu. Dziś 10 dpo wg apki, wg mnie 11 dpo.
Pewnie kreska fabryczna i nie będzie świątecznego cudu 😔. Wspolzylismy 4 dni przed owulacją, więc i tak szansę były mikre. Ale wiecie jak to jest jak się długo stara... Racjonalne myśli odganiane są przez tlącą się nadzieję 😅.
Ja widzę na facelle ! 🥂 -
Ancalime wrote:U mnie jakby cień cienia cienia, nie do uchwycenia na zdjęciu. A betę bym i tak mogła zrobić najwcześniej w styczniu. Dziś 10 dpo wg apki, wg mnie 11 dpo.
Pewnie kreska fabryczna i nie będzie świątecznego cudu 😔. Wspolzylismy 4 dni przed owulacją, więc i tak szansę były mikre. Ale wiecie jak to jest jak się długo stara... Racjonalne myśli odganiane są przez tlącą się nadzieję 😅. -
Też widzę na paskowym👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
nick nieaktualnyAncalime wrote:U mnie jakby cień cienia cienia, nie do uchwycenia na zdjęciu. A betę bym i tak mogła zrobić najwcześniej w styczniu. Dziś 10 dpo wg apki, wg mnie 11 dpo.
Pewnie kreska fabryczna i nie będzie świątecznego cudu 😔. Wspolzylismy 4 dni przed owulacją, więc i tak szansę były mikre. Ale wiecie jak to jest jak się długo stara... Racjonalne myśli odganiane są przez tlącą się nadzieję 😅.
Widać na Facelle! Do powtórki koniecznie jutro/pojutrze. Kciuki mocno zaciśnięte! 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 09:11
-
milam wrote:Dziewczyny dziękuję za wasze odpowiedzi odnośnie suplementów i badań. Domi właśnie to sprawdzanie co z czym można a czego nie to cały dzień roboty. A przecież w tych suplach wszystko w jednym wszystko podają na raz 😉
Oczywiście można nadrobić sporo dobrą dietą (np z Akademii Płodności). My najbliższy miesiąc mamy trochę rozsypany z zakręcony, dlatego suple są konkretniejsze. Jak sytuacja się u Nas ustabilizuje, to pewnie dawki supli zmniejszymy i będziemy nadrabiać dietą 😇
A jak u Was z ruchliwością i ilością? Może tu jest super i dlatego lekarz nic nie zalecił? Chociaż tą morfo też się da podbić, ciekawe w sumie skąd takie podeścieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 09:20
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Dzięki dziewczyny😔
Nie doczekał się wnuka z mojej strony a tak bardzo pragnął.Jeszcze niedawno pytał się kiedy będę miała dzidzie😢👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
nick nieaktualnyja dziś miałam straszny sen... śniło mi się, że poroniłam ;/ i bardzo się wystraszyłam...
jak zawsze mam tak, że sny w życiu spełniają się na odwrót to przed zobaczeniem pozytywnego testu, śnił mi się taki właśnie.
Z tego wszystkiego poleciałam dziś na betę dla pewności. Bo wczoraj i w poniedziałek jakoś dziwnie bolał mnie brzuch, taki ciągnący ból i czasem coś zakuło w jajnikach... -
Dziewczyny, założyłam styczniowy wątek 😊
Zapraszam 🤗
Oczywiście na grudniowym zostaje do końca, nigdzie nie uciekam 🥰😄910608, conte, Paulina1994, Lexia, Domi_naturelover, Emii, MMimi, Anuszka28, Koteczka82, Okinny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, współczuję strat i przytulam mocno ❤
Kciuki za ciemniejące testy ✊
Conte, takie ciągnięcie i lekki ból to norma. Rozciąga się wszystko w środku 😉
Ja dzisiaj mam spore nerwy. Wizyta o 19.15 i już od wczoraj oczywiście się martwię 😅 Ostatnio śniło mi się, że na usg dziecko miało 3 ręce 🤣 -
conte wrote:ja dziś miałam straszny sen... śniło mi się, że poroniłam ;/ i bardzo się wystraszyłam...
jak zawsze mam tak, że sny w życiu spełniają się na odwrót to przed zobaczeniem pozytywnego testu, śnił mi się taki właśnie.
Z tego wszystkiego poleciałam dziś na betę dla pewności. Bo wczoraj i w poniedziałek jakoś dziwnie bolał mnie brzuch, taki ciągnący ból i czasem coś zakuło w jajnikach...
A do snów musisz się przyzwyczaić, bo będą bardzo głupie, straszne, śmieszne 😅 -
conte wrote:przestraszyłam się... tym bardziej, że u mnie progesteron dosyć niski
teraz czekanie na wyniki będzie mnie stresowało -
milam wrote:Tylko że mojemu mężowi androlog nie zalecił NIC. A ma morfologię 0, więc ja tego tak nie zostawię. I wzięłabym któryś z tych gotowych suplementów, ale te dawki są takie mikro że obawiam się że to nie wystarczy 🤔
Jeśli inne parametry sa ok to pewnie dlatego. Musisz zrobić rozeznanie co jest dobre na podbicie morfologii. My dostaliśmy od lekarza proxeed plus chyba czy cos takiego a morfo mieliśmy 2% ale ja zamówiłam te składniki wszystkie osobno. Tylko u nas reszta wyników była bardzo dobra. Nie wiem jak u was reszta wyników, musisz sama w takim razie zrobić rozeznanie skoro lekarz nic nie wspomnial. Ale tez nie sugeruj sie jakimiś przepisami bo cos takiego nie istnieje i to totalna głupota..milam lubi tę wiadomość