Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola1988 wrote:Pani Miśka -> mam tylko juz clearblue, a nie chce go zmarnowac. wiem , ze wczesniej nie zadarzały mi się fałszywce, a teraz 2 dni pod rząd.
Ide dzis do lekarza i tak, wiec podejrzewam, że moze sie troche rozjasnic. jutro zrobie bete po prostu i tyle.
Kup zupełnie inny test i zrób, bo one na prawdę lubi oszukiwać. Albo jak masz możliwość to już dziś zrób betę skoro jutro chciałaś iść910608, Izi lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Na tym etapie lekarz Ci niestety nie powie czy jesteś w ciąży..
Kup zupełnie inny test i zrób, bo one na prawdę lubi oszukiwać. Albo jak masz możliwość to już dziś zrób betę skoro jutro chciałaś iść
ale ja nie ide na potwierdzenie ciazy... no szalona
generalnie na tak wczesnym etapie, jedyne co można zobaczyć to to czy ciałko żółte jest widoczne
robie jutro bete i tyle, nie mam ochoty kiż sie zastanawiac i doszukiwać cieni.
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
_Luna_ wrote:Cześć dziewczyny trochę się odsunęłam ale byłam na bieżąco, zrobiło mi się trochę przykro bo 3 razy pisałam o niskim progesteronie u mnie a nie dostałam żadnego uspokojenia dlatego stwierdziłam, że nie będę się tu "przedzierać" na siłę.
Przesledziłam Twoje posty bo aż w szoku jestem że napisałaś ze nikt nie odpisal bo wiem że dziewczyny zawsze odpisują. Widzę ze pytalas przed wizyta u lekarza, o progesteron raz. Może zwyczajnie ktoś nie przeczytał, tych postów dziennie jest tutaj tyle że czasami sama mam problem ogarnąć a zaglądam parę razy dziennie 🙈 a jak nie mam o czymś pojęcia to zwyczajnie nie odpowiadam. A w szczególności jak pytanie jest zadane pod koniec wpisu (gdzieś na końcu).
Kochana nie ma co się gniewać tylko powtórzyć jeszcze raz pytanie, a na pewno ktoś się odezwie. 🙂 😘😘_Luna_, Milixx, Izi, Paulina1994 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
nick nieaktualny_Luna_ wrote:Cześć dziewczyny trochę się odsunęłam ale byłam na bieżąco, zrobiło mi się trochę przykro bo 3 razy pisałam o niskim progesteronie u mnie a nie dostałam żadnego uspokojenia dlatego stwierdziłam, że nie będę się tu "przedzierać" na siłę.
Conte ja mialam progesteron 18.5 około 23.12 byłam na badaniach u lekarza, był pęcherzyk, w którym coś się dzieję, lekarz sam stwierdził, że progesteron powyżej 9 wytwarzany przez organizm to bardzo fajnie i zebym się nie martwiła ale jeśli ma mnie to uspokoić to dał mi luteinę 100 dopochwowo 2x1. (Założył kartę ciąży wiec nie zapłaciłam nic bo takie pytania padały)
Też często miewam takie lekkie bóle podbrzusza, czasem coś ukuje czasem ciągnie do pachwin ale to chyba normalne. Pewnie gdybym nie wiedziała, że jestem w ciąży nie zwróciłabym na to uwagi. Czasem nawet jak nie boli pół dnia to zaczynam się martwić.
Gratulacje zaręczonym w święta ❤
Przykro, że dziewczyny zobaczyły biel na teście ale trzymam kciuki żeby to był ostatni raz.
Paulina wiem, że to trudne wiele strat za mną w tym roku ale będziesz miała dobrego anioła stróża, rozmawiaj z nim często on słyszy i będzie Ci to pokazywał. Ściskam 😘 -
conte wrote:no dziś to była jakaś tragedia, nie mogę wyrzucić go z głowy...
Oj będą koszmarne sny i smutne, będą też dziwne i absurdalne - stres... Ja śniłam np., że miałam córkę i szłam z nią do lekarza, ona ubrana w sukieneczkę, w przychodzi poszłam ją przebrać (miała już 2-3 miesiące) i patrzę, a tam SIUSIAK i moje "WTF co lekarz powie, co ze mnie za matka, że nie widziałam siusiaka, co z nich za lekarze, że oni też nie"
Britta, Lexia, Ancalime, conte lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
conte wrote:Dzięki Luna ja właśnie dostałam luteinę 100 dopochwowo 2x dziennie. I między 1 a 2 badaniem podskoczył prog z 13 na 20. Zobaczymy czy coś się ruszyło jeszcze po dzisiejszych wynikach
conte, 910608 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, względem testów jeszcze. Jak wychodzą Wam takie bladziochy, które nie wiadomo, czy są kreską czy nie, to na prawdę polecam dwa kroki- kupić testy innej marki oraz zrobić test po południu, a nie rano. Serio, jest sporo dziewczyn, którym ładniejsze testy wychodzą po południu.
Mam też wrażenie, że facelle urosły tu do rangi świętego Graala wręcz (rossman zbija na nas niezłe hajsy🤑🤑🤑), a prawda jest taka, że strumieniowe w plastiku bardzo często pokazują kreski fabryczne albo fałszywe, a ostatnio to samo zdarza się też paskowym, które wcześniej uchodziły za te, które fałszywych kresek nie pokazują (a kreski były ewidentnie różowe, beta ujemna...). No i moim osobistym zdaniem- facelle pokaże wczesną ciążę, ale tak na prawdę sprawi tym więcej domysłów, niż to jest warte- czy to kreska, czy jednak fabryczna, czy fałszywiec. Dlatego warto sprawdzać też innymi, żeby sobie oszczędzić fałszywych nadziei i nerwów.
Pokażę Wam też niżej jeszcze facelle i doza- zestawienie dwóch testów. Oba z 10dpo. Widać, jak bardzo na odczyt testu wpływa i marka i pora jego zrobienia. Rano zrobiłam razem z facellem też pepino i na nim kreska była jeszcze bledsza (nie do złapania aparatem):
Mogę też polecić bardzo budżetowe pepino- niecałe 3zł, dostępne w Auchanie, ale pokazały pięknie ciemniejące kreski. Choć blade w porównaniu z dozem 😉Blondyna.B, Ancalime, Olaola lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Zgodzę się co do snów w ciąży. Nigdy nie miałam tak dziwnych i realistycznych snów 😳 No i bardzo często mam też erotyczne z finałem w rzeczywistości 🤭 Przed ciążą zdarzyło mi się to kilka razy w życiu a teraz notorycznie 😅💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Ja testy zamawiałam z allegro od e-Storenet i korzystałam 2 lub 3 cykle i mi się one bardzo sprawdzały, jak facelle pokazał fabryczną to ten był biały i rozwiał moje wątpliwości. Może nie mam z nimi długiego doświadczenia bo pod koniec zaczęłam je zamawiać ale ładnie się wybarwiały.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
nick nieaktualnyco do testów to faktycznie te z doz świetnie się wybarwiają.
ja robiłam 24 żeby dać mojemu W w prezencie to pink płytkowy w ogóle nie pokazał kreski. Strumieniowe zrobiłam z tego samego siku facell, pink i doz. Pink poleciał od razu do kosza bo był mega słaby a facelle nawet po wyschnięciu nie był tak ładnie wybrawiony jak doz mokry.
Chociaż mi pink stumieniowy pokazał pierwszy cień juz 21.12 - czyli moze i jest czuły ale słabiej się koloruje. -
Ja myślę, że z testami to nigdy nie wiesz jaka partia się trafi, dobra czy oszukańcze. Zależy też od poziomu bety.
Mi np. Bardzo ładnie wybarwił się strumieniowy z rossmanna check&go, lepiej niż paskowy facelle. Oba testy robione w 30 dc, ale w różnych ciążach
Załączam zdjęcie check&go
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 12:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Znowu mam przełożoną wizytę, już druga z rzędu 😭 lekarka się rozchorowała i dopiero 5 stycznia idę. Zwariuję do tego czasu 😵