Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Miśka wrote:Miałam we wrześniu. Będę robić na początku nowego cyklu wszystkie badania razem z trombofilią. Lekarz mówił zeby zrobic, ale np w badaniach nasienia tez moze wyjśc ta fragmentacja czy jak to się nazwa duża i to tez moze byc przyczyna. Zobaczymy...
Teoretycznie biochemy to bardziej problem z implantacją niż nasieniem ale jak komórka i plemnik słabej jakości się trafi to pewnie też nie uda się zaimplementować. Może coś wyjdzie w trombofilii i to pomoże w diagnostyce. -
Aneta2506 wrote:Tak, zawsze siku a później pod prysznic... Mówiłam lekarzowi, ale mówił że jeżeli trwa to tylko po stosunku, a na następny dzień już nie i nie ma wydzieliny o nieprzyjemnym zapachu to może być to podrażnienie i kazał mocno nawilżac 🤔. Posiewu nie robiłam, na najbliższej wizycie zrobię.
Jak jestem słabo nawilżona to też potrafię mieć takie uczucie. To są otarcia mechaniczne. Wiem, że są żele które można stosować w czasie starań. Ale dla mnie to nie jest bardzo dokuczliwe.
I myślę, że te globulki też nie zaszkodzą -
Kreska u mnie ciemnieje ☺☺☺ myślę że lada dzień będzie owu jednak 🥺🥺🥺 jajnik prawy pobolewa, może się uda 🥺
Blondyna.B, Lexia, Milixx, Dominika96, a.ky.ska, Kira, MMimi, Gwiazdeczka 93, Okinny, czarneniebo, Koteczka82, Ancalime lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
-
Blondyna.B wrote:No to lekarz wylicza, że masz fazę lutealną 14 dni a wcale nie musisz takiej mieć. Ale jak już wcześniej było mówione to i tak raczej złapiesz podwyższony wynik jak była owulacja ale możesz nie trafić w szczyt żeby sprawdzić ten poziom
No tak, ale jak się nie mierzy temp., nie robi testów to nie ma jak inaczej tego wyliczyć. -
Aneta2506 wrote:Kreska u mnie ciemnieje ☺☺☺ myślę że lada dzień będzie owu jednak 🥺🥺🥺 jajnik prawy pobolewa, może się uda 🥺
Ja dziś zdycham w pracy tak mnie bolą jajniki... Wrócę to zrobię owulaka i myślę że już będzie pikAneta2506, Milixx, MMimi lubią tę wiadomość
-
Patka123 wrote:No tak, ale jak się nie mierzy temp., nie robi testów to nie ma jak inaczej tego wyliczyć.
Oczywiście nie nalegam, tylko mówię że wartoLexia lubi tę wiadomość
-
Ja akurat mam bardzo ładny śluz płodny i wtedy działamy. Chyba póki co nie potrzebuję tego stresu, że kreski się źle wybarwiają, że akurat w ten dzień musimy (tym bardziej, że testy to nie 100% pewności). A temp. u mnie odpada, bo od paru miesięcy średnio śpię. Potrafię się kręcić do 1 w nocy, potem budzą mnie domownicy raz o 5, raz o 6, a raz śpię bardzo dobrze.
Już wolałabym zrobić jeden cykl monitoringu, ale teraz jak byłam to w 10 dc miałam ładny pęcherzyk (i zbiegło się ze śluzem), w 21dc ładny progesteron, więc myślę, że jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 14:27
-
Pani Miśka wrote:Problem z implantacją czesto wynikają właśnie ze złej jakości komórki i/lub nasienia niekoniecznie z innych rzeczy a może i wszysko na raz. Pobadamy i zobaczymy jakie kwiatki wyjdą. Ja mam też Hashimoto ze sporymi anty tpo i niby unormowaną niedoczynnośc więc moze immunologicznie też coś jeszcze zgrzyta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 14:34
Pani Miśka lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Ja akurat mam bardzo ładny śluz płodny i wtedy działamy. Chyba póki co nie potrzebuję tego stresu, że kreski się źle wybarwiają, że akurat w ten dzień musimy (tym bardziej, że testy to nie 100% pewności). A temp. u mnie odpada, bo od paru miesięcy średnio śpię. Potrafię się kręcić do 1 w nocy, potem budzą mnie domownicy raz o 5, raz o 6, a raz śpię bardzo dobrze.
Już wolałabym zrobić jeden cykl monitoringu, ale teraz jak byłam to w 10 dc miałam ładny pęcherzyk (i zbiegło się ze śluzem), w 21dc ładny progesteron, więc myślę, że jest ok. -
MystifyMe wrote:Używaliśmy FertilSafe Plus w tym (prawdopodobnie szczęśliwym) cyklu. Jest super nawilżający, pachnie neutralnie i troszkę jednak dodaje przyjemności, również partnerowi☺️
My używamy od pół roku i nawet w okresie poowulacyjnym, bo zwyczajnie jest przyjemniej ☺️ i nie wysycha w trakcie jak inne zele, których używaliśmy. Dlatego myślę, ze posłuży także po okresie starań 😉💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Blondyna.B wrote:Ale ja nie mówię żebyś robiła tylko że warto w jednym cyklu np coś zrobić żeby poznać dokładną długość fazy lutealnej i który objaw zbiega się z tym dniem owulacji
Czyli każdy ma swoją długość tej fazy? I nawet jak owulacja się przesuwa to ta faza jest stała?
Ja jednak jutro nie testuje, już dziś mi testy nie przyjdą, a chciałam z porannego moczu. Dołączę do mocnego składu na 10.12 -
Patka123 wrote:Czyli każdy ma swoją długość tej fazy? I nawet jak owulacja się przesuwa to ta faza jest stała?
Ja jednak jutro nie testuje, już dziś mi testy nie przyjdą, a chciałam z porannego moczu. Dołączę do mocnego składu na 10.12
Faza lutealna powinna być stała +/- 1 dzień, faza folikularna jest zmienna
Jedna dziewczyna ma 12 dni inna 16 ale powinna być w widełkach 10-16 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 14:56
Patka123 lubi tę wiadomość
-
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚