pół roku starań i nic
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja najpierw byłam u ginekologa i od razu dał mi dostinex i eutyrox 50, ale od razu zaznaczył,żebym poszła do endokrynologa, bo w przypadku ciąży będę pod jego stałą opieką, bo ginekolog w ciąży już Ci nie przepisze.
-
patrycja87 wrote:Ja najpierw byłam u ginekologa i od razu dał mi dostinex i eutyrox 50, ale od razu zaznaczył,żebym poszła do endokrynologa, bo w przypadku ciąży będę pod jego stałą opieką, bo ginekolog w ciąży już Ci nie przepisze.
-
Koalka wrote:ale po co Ci skierowanie skoro i tak chodzisz do gina prywatnie?
TSH i prolaktynę sama możesz sobie zbadać.
Mój zakład pracy oferuje możliwość wykupienia sobie pakietu medycznego w LuxMed, ja taki pakiet mam i jeżeli chcę zrobić tam badania to muszę mieć skierowanie od lekarza tam pracującego i wtedy nie muszę za to płacić. Inaczej oczywiście mogę na własną rękę zrobić badania i zapłacić, ale po co skoro teoretycznie powinnam mieć to w pakiecie.25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
Tak dokładnie ja tak zrobiłam, gin bez problemu dał receptę i jak za 3 tyg miałam wizytę u endo, zrobiłam świeże wyniki i miałam 2,13 i od razu mówiła,że gin idealnie dobrał mi dawkę więc szybko Ci spadnie,ja mam na dwóch testach pozytywny wynik, po 3 miesiącach więc Tobie życzę po miesiącu. Mi się udało ,że nie musiałam mieć przerwy w staraniach bo szybko spadło :)Będzie ok!!!
-
patrycja87 wrote:Tak dokładnie ja tak zrobiłam, gin bez problemu dał receptę i jak za 3 tyg miałam wizytę u endo, zrobiłam świeże wyniki i miałam 2,13 i od razu mówiła,że gin idealnie dobrał mi dawkę więc szybko Ci spadnie,ja mam na dwóch testach pozytywny wynik, po 3 miesiącach więc Tobie życzę po miesiącu. Mi się udało ,że nie musiałam mieć przerwy w staraniach bo szybko spadło :)Będzie ok!!!
A te leki drogie są ? -
Tak , ale co zrobić trzeba, na szczeście dostinex się odstawia jak się zajdzie w ciążę, a eutyrox cały czas , ale cena spoko. I kochana, ja też się stresowałam jak Ty, a teraz już mogę cfaniakować Ty też zaraz będziesz tak jak ja
-
aaaa właśnie jak robisz te badania to zrób też anty tpo be endo mnie na to wysłała, no i usg tarczycy w gabinecie u mnie drogo bierze, więc idę gdzie taniej, ale na bank to będzie chciała lub chciał
-
patrycja87 wrote:Tak , ale co zrobić trzeba, na szczeście dostinex się odstawia jak się zajdzie w ciążę, a eutyrox cały czas , ale cena spoko. I kochana, ja też się stresowałam jak Ty, a teraz już mogę cfaniakować Ty też zaraz będziesz tak jak ja
Mam nadzieję, że będzie tak jaku Ciebie -
Kochana , a ja Ci życzę ,żeby było szybciej niż u mnie !!! Najważniejsze znać przyczynę, na szczęście mamy taką ,że wystarczą leki, ja mam jeszcze torbiela na jajniku i tylko jeden jajnik aktywny i zobacz mam dwu letnią córkę i najprawdopodobniej kolejne w drodze
-
Tez sie ciesze, ze jestem w goracej wodzie kapana ja w 4cs zaczelam robic badania, ktore wlasciwie robie caly czas mojemu mezowi wyszly nieciekawe wyniki nasienia, mi za wysokie tsh,prolaktyna,androstendion dzisiaj maz byl zrobic dodatkowo posiew, ja musze sie wybrac na usg piersi i powtorzyc badanie tsh i prolaktyny. Zbiera sie tego z czasem w naszym przypadku rok bylby stracony gdybysmy czekali jak zalecaja lekarze...
-
nick nieaktualnyFatim wrote:Tez sie ciesze, ze jestem w goracej wodzie kapana ja w 4cs zaczelam robic badania, ktore wlasciwie robie caly czas mojemu mezowi wyszly nieciekawe wyniki nasienia, mi za wysokie tsh,prolaktyna,androstendion dzisiaj maz byl zrobic dodatkowo posiew, ja musze sie wybrac na usg piersi i powtorzyc badanie tsh i prolaktyny. Zbiera sie tego z czasem w naszym przypadku rok bylby stracony gdybysmy czekali jak zalecaja lekarze...
-
nick nieaktualnypatrycja87 wrote:Kochana , a ja Ci życzę ,żeby było szybciej niż u mnie !!! Najważniejsze znać przyczynę, na szczęście mamy taką ,że wystarczą leki, ja mam jeszcze torbiela na jajniku i tylko jeden jajnik aktywny i zobacz mam dwu letnią córkę i najprawdopodobniej kolejne w drodze
GRATULACJE!!!
Całkiem szybko postaraliście się o rodzeństwo dla małej Nie chciałaś dłużej sobie odpocząć?
Jaką miałaś dawkę na tarczycę?
I jak wysoką miałaś prolaktynę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 23:08
-
nick nieaktualnykarolka89 wrote:To dobrze, że nie są to kosmicznie drogie leki. Bo i tak te badania tyle kosztuja, ze mozna zbankrutowac.
a dostinex kupiłam za 70 zł za 4 tabletki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 23:05
-
Witajcie, też się wypowiem Mój lekarz na szczęście działa od razu i nie czeka nie wiadomo na co. W 4cs zrobił mi HSG i kazał zbadać nasienie. Okazało się, że jeden jajowód był niedrożny - udrożnił się podczas zabiegu. Badanie nasienia robiliśmy w 5cs (wcześniej mąż był chory) i wyniki wyszły średnie. Od 6cs zaczęłam stymulację owulacji, a mąż zażywa suplementy na poprawę ruchliwości plemników. Gdybyśmy czekali 12 miesięcy to byłby to zmarnowany czas. Obecnie czekam na @ i mam nadzieję, że nie przyjdzie, ale jeśli tak, to jeszcze 2-3 cykle z clo. Jeśli nadal bez powodzenia to w 9-10cs inseminacja - szybciej niż wiele par zaczyna robić jakiekolwiek badania...
agnes175 lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa Pola a jakie twoj maz bierze suplementy ? U mojego tez srednio z wynikami. Jesli moge sie spytacile masz lat ?dzisiaj musialam upuscic z siebie troche lez, pogorszyly mi sie wyniki androstendionu az boje sie powtorzyc tsh i prolaktyne