Forum Starając się - ogólne pół roku starań i nic
Odpowiedz

pół roku starań i nic

Oceń ten wątek:
  • Stiffi Autorytet
    Postów: 1611 616

    Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:
    Witajcie, też się wypowiem :) Mój lekarz na szczęście działa od razu i nie czeka nie wiadomo na co. W 4cs zrobił mi HSG i kazał zbadać nasienie. Okazało się, że jeden jajowód był niedrożny - udrożnił się podczas zabiegu. Badanie nasienia robiliśmy w 5cs (wcześniej mąż był chory) i wyniki wyszły średnie. Od 6cs zaczęłam stymulację owulacji, a mąż zażywa suplementy na poprawę ruchliwości plemników. Gdybyśmy czekali 12 miesięcy to byłby to zmarnowany czas. Obecnie czekam na @ i mam nadzieję, że nie przyjdzie, ale jeśli tak, to jeszcze 2-3 cykle z clo. Jeśli nadal bez powodzenia to w 9-10cs inseminacja - szybciej niż wiele par zaczyna robić jakiekolwiek badania...[/QUOTE

    Witam :) powiedz, to badanie niedrożności jajowodów to bolesny zabieg? bo slyszałam rózne opinie, ze bardzo boli, czasami, że po narkoza robią itd. :( i mam pietra :(

    f2w3dqk3max66qq4.png

    allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • zabcia2806 Ekspertka
    Postów: 238 134

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceuta. Jaka masc masz ? Ja na twoim miejscu bym odczekala, poparzenie moze byc odbierane przez organizm jako stan zapalny i mobilizowac organizm do napraw. Teoretycznie na hormony nie powinno miec to wiekszego znaczenia w praktyce moze byc roznie.

    Maść to agrosulfan. Dzięki za radę.

    o1483e5etckudhmf.png

    3jgxvfxmqavtht7y.png
  • monia12125 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu po raz pierwszy i sama nie wiem od czego zacząć . Jestem 4 lata z partnerem i od 9 miesięcy staramy się o dziecko niestety bez rezultatów . cykle mam tak co 28 - 31 dni . Robiłam testy owulacyjne i wyszło ze jest ok . Miesiączki mam bardzo bolesne i obfite nie trwające krócej niż 6 dni myślicie że to ma coś wspólnego z tym że nie mogę zajść w ciążę ? poradźcie coś jak możecie ?

    Monia12125
  • karolka89 Przyjaciółka
    Postów: 127 25

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy sie ponad 6 miesiecy i zaczelam robic wszystkie badania. A Ty robilas juz cos? Ja tez mam czasem bolesne miesiaczki, tzn 1-2 dzien. Dzis bylam u gina z wynikami bo te mam srednie i w poniedzialek w 11dniu cylku bedzie sprawdzal czy jest pecherzyk. Moje cykle sa krotkie, od 23-26 dni.

    20140621580114.png
  • monia12125 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze nie robiłam żadnych badań zakupiłam w aptece salfazin na płodność i ruchliwość plemników ,kwas foliowy i oeparel femina . jak te tabletki nic nie zdziałają to pójdę do gina . A możliwe że jak się ma nadwagę to plemniki są słabsze ?? Chciała bym już zobaczyć te wymarzone dwie kreseczki na teście :( a tu z miesiąca na miesiąc to samo :(

    Monia12125
  • karolka89 Przyjaciółka
    Postów: 127 25

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia12125 wrote:
    Nie jeszcze nie robiłam żadnych badań zakupiłam w aptece salfazin na płodność i ruchliwość plemników ,kwas foliowy i oeparel femina . jak te tabletki nic nie zdziałają to pójdę do gina . A możliwe że jak się ma nadwagę to plemniki są słabsze ?? Chciała bym już zobaczyć te wymarzone dwie kreseczki na teście :( a tu z miesiąca na miesiąc to samo :(
    Monia, każda z nas tego pragnie i to normalne. Myślę, że nadwaga ma duże znaczenie ale nie wiem, czy źle wpływa na plemniki. Ponoć żeby jakoś plemników była lepsza wskazane jest więcej ruchu i lepsza dieta, więc może jedno z drugim ma dużo wspólnego. Dobrze byłoby żeby facet zrobił badanie nasienia a Ty podstawowe hormony i będziecie mieli jakiś wstępny obraz. Mój mąż ma badanie nasienia 13.02.

    20140621580114.png
  • karolka89 Przyjaciółka
    Postów: 127 25

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałam wcześniej tsh mam 5,2. Dziś gin kazał mi zrobić ft3 i ft4, więc zrobiłam.
    Wyniki:
    ft3- 3,53 pg/ml norma 2,00 — 4,40
    ft4 -1,53 ng/dl norma 0,93 — 1,71

    Co o tym myśleć?
    Pytam, bo wizytę u gina mam dopiero w poniedziałek ( będziemy wtedy robić USG i sprawdzać pęcherzyk )

    20140621580114.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4810 3323

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła i TSH i ft3i ft4 razem, by wiedzieć przy jakim TSH takie wyniki.
    Ale niedoczynność jest, więc tabletki by się przydały.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Stiffi Autorytet
    Postów: 1611 616

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia12125 wrote:
    Nie jeszcze nie robiłam żadnych badań zakupiłam w aptece salfazin na płodność i ruchliwość plemników ,kwas foliowy i oeparel femina . jak te tabletki nic nie zdziałają to pójdę do gina . A możliwe że jak się ma nadwagę to plemniki są słabsze ?? Chciała bym już zobaczyć te wymarzone dwie kreseczki na teście :( a tu z miesiąca na miesiąc to samo :(
    proponuję aby partner zbadał nasienie- oprócz Twoich podstawowych badań typu TSH, AMH, prolaktyna , progesteron itd. , lekarz mój bynajmniej zanim zacznie mnie kierować na badania- niedrożność jajowodów najpierw zlecil badanie mężczyzny a kobieta robi właśnie rezerwę jajnikową

    f2w3dqk3max66qq4.png

    allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • Stiffi Autorytet
    Postów: 1611 616

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka89 wrote:
    Jak pisałam wcześniej tsh mam 5,2. Dziś gin kazał mi zrobić ft3 i ft4, więc zrobiłam.
    Wyniki:
    ft3- 3,53 pg/ml norma 2,00 — 4,40
    ft4 -1,53 ng/dl norma 0,93 — 1,71

    Co o tym myśleć?
    Pytam, bo wizytę u gina mam dopiero w poniedziałek ( będziemy wtedy robić USG i sprawdzać pęcherzyk )
    ginekolog mój powiedział, że dla kobiet które starają sie o malenstwo TSH powinno być niższe od 2,5 , najlepiej 1-2

    f2w3dqk3max66qq4.png

    allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • agnes175 Autorytet
    Postów: 615 327

    Wysłany: 15 stycznia 2015, 01:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipss wrote:
    Witam dziewczyny :) widzę że rozmawiacie o badaniach.
    Staramy sie juz od czerwca ( tzn. nie zabezpieczamy się, a ja kontroluję żeby kochać się w dni płodne, obserwuję swoje ciało ale nie mierze temp bo nie chce sfiksować :) )
    Jeśli w tym cyklu się nie uda to chce zrobić badania. DO lekarza i tak pójde prywatnie bo na NFZ u mnie bardzo ciężko o dobrego lakarza.

    Znalazłam takie oto pakiety:
    Pakiet badań DLA KOBIET PLANUJĄCYCH CIAŻĘ-mocz,OB,morfologia,glukoza,sód,potas,lipidogram,próby wątrobowe,mocznik,wapń,fosfor,magnez,żelazo,p.anty-HBs,p.anty-HCV,prolaktyna,TPHA,toksoplazmoza IgG,różyczka IgG,chlamydia trachom.IgG,CMV IgG,p.antykardiolip.

    oraz
    Pakiet badań HORMONALNY DLA KOBIET-TSH,prolaktyna,FSH,LH,estradiol,progesteron

    Nie wiem jakie są ceny. powiedzcie czy warto z takich pakietów skorzystać ?


    To są pakiety z diagnostyki,pierwszy chyba 20 parametrów za ok 300-400zł a drugi 110zł przynajmniej w Rsku są takie ceny :)

    f2wli09kno5rlzcx.png
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego