X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko a na którą masz jutro? Ja przed 11 idę :)

Monia będzie dobrze,wiesz że stres nie służy..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi livia narobila chec na lody ze zjadłam smietankowo-czekoladowe + gruszka mniami <3 :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 18:20 dopiero :P

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i znowu zaczyna boleć :( wściekne się dzisiaj... oby do jutra...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kładź się i nie ruszaj, a slyszalaś o nerwobólach? ponoć norma w ciązy... może i to jest własnie to.. mnie nie raz w tyłku zarwie :D sorry za określenie... że aż do nogi promieniuje jak sie przesilę.. :/ potem ani leżeć ani siedzieć ;/

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżę cały czas... mi promieniuje już wszędzie... eh, idę, trzymajcie się :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he dziewczynki !

wrocilam po dluzszej przerwie, nie miałam neta;/ no i tez duzo spraw na głowie :D
    jezdzilam z mezem po firmach, taki urlop ;p
    remont góry sie konczy, zostalo nam malowanie :D no i bedziemy miec swoja oaze spokoju (mam nadzieje)
    bylam ostatnio w Pepco, duzo maja fajnych rzeczy dla Maluszka, kupilam kolor zółty kompleciku :D
    zahaczylam kiedys o ciucholand i zdobyłam 8 bodów za 3 zł :D
    piłeczka mi rosnie z przodu :D jestem coraz bardzie z nie dumna:)tylko nie mam juz odpowiednich spodni na siebie,wszystko ciasne...tylko jedne legginsy są ok, ale zamowilam dzis dzinsy z panelem, zobaczymy co to przyjdzie;p
    dzis bylam na badaniach, jutro ide do gina na 16 !!! aaa!! moze bedzie już znać płeć?
    za niedługo lece po wyniki...bo tu w szpitalu nie maja systemu internetowego...niestety;/
    i znalezlismy działke, niedaleko tej gdzie mielismy miec wczesniej :D okazało sie ze obok ma działke kolega małża...maja rocznego bobasa i żona jest w 27 tygodniu ciąży z kolejnym. Zobaczymy jak sie to rozwiaze :D

witam nowe kolezanki:)
    oraz Surykatke ponownie, jak to dobrze ze wrocilas :)
    jak tam Wasze pęcherzyki i Maleństwa?

ps. mam smaka na jakaś pyszną sałatkę, przed chwilą wcinałam kiszońce :P
    dzis gulasz z kasza na obiad :D

mizzelka, mi lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo widzisz? na złe nie wyszło a od znajomych to też inna sprawa :)
    aaa super że się wszystko układa :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie teściowa chyba pasztet zrobiła bo tak zajebiście pachnie........ :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:

witam nowe kolezanki:)
    oraz Surykatke ponownie, jak to dobrze ze wrocilas :)
    jak tam Wasze pęcherzyki i Maleństwa?

Jak to miło takie coś przeczytać :D witam witam :) wróciłam głównie przez to, że mi się cisnęły na ustna przekleństwa na te Twoje problemy najpierw z mieszkaniem a później z działką a nie mogłam nic napisać ani skomentować i się wkurzyłam i wróciłam ;P także to wszystko Groszku Twoja zasługa ;D

• Groszek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi:-) dzieki... udalo sie wszystko opanowac.. mam nadzieje ze Twoje jajniczki zaczna ladnie pracowac, a kamica zolciowa-w tym wieku? :-O

Wlasnie wrocilam z odbioru wynikow, dali mi tylko badanie moczu, a reszta...gdzies sie zgubila!! Ja tu po obiedzie, a baba sie mnie pyta czy moze pobrac jeszcze raz?;-/
    Jutro ide do lekarza...i co mam z tym zrobic??
    Mam isc rano na uklucie po raz drugi!!!:-(

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lipa troche nie powiem i ciekawe kiedy wyniki ci zrobią, no ale ich błąd, to niech się postarają...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam :D weszłam prędzej do gabinetu bo pani przede mną nie przyszła.
    a więc ... :D
    Mizzelko nie miałaś racji co do 2 ale miałaś racje, że będzie pęcherzyk.
    Jestem w 10 dc , endo wg gin ładne 7 mm . Kupiłam w Biedronie 2 paczki migdałów. W piątek rano na kolejny monitoring zobaczyć czy pękło czy to sie zrobiło torbiel przez clo.

Pęcherzyk dorodny 20 mm :D
    może mi zrobi jutro na rocznice prezent :D prosze tylko o to !
    na zastrzyk powiedziała jest za późno bo go sie daje wcześniej , teraz pęcherzyk jest niby za duży ? takkkk ?
    powiedziałam o teście owu wczoraj + (dzisiejszy minusowy uznaję za wadliwy :P ) pytała sie czy mam śluz wodnisty . Wczoraj było go bardzo dużo i przed wczoraj . Więc może to jednak nie torbielka a pęcherzyk :)
    przecież testy owu chyba nie wykrywaja torbielek tylko sygnalizują zbliżającą sie owu .
    Oby tylko pekł.
    Ja nie pęknie to następny cykl prędzej monit.
    Juź jestem szczęśliwa a mam nadzieje, że w pt bede jeszcze bardziej a nie będe płakać :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • anka000 Nowa

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny – jestem tu nowa i chyba zagoszczę na stałe, bo jestem niestety z tych dociekliwych… Dopiero zaczęliśmy starania. Mam prośbę o szczerą odpowiedź czy jest jeszcze na co liczyć? Cykle mam 28-30 dni (w tym mies. wypada raczej krótszy). Okres: plamienie 1 sierpnia, krwawienie 3 sierpnia (gin mówiła, że cykl liczymy od krwawienia); robiłam testy owulacyjne – nie było mocnej kreski, tylko jaśniejsza od testowej 15 i 16 sierpnia. 22 sierpnia maleńka czerwona kropka na bieliźnie, 24 mocniejsze, żywoczerwone plamienie, dzisiaj 27go znowu kilka kropek. 26 (wczoraj) zrobiłam betę i wynik 1,2 :( Dodatkowo od tego 22 mam cały czas temp. ciała (pod pachą) 37-37,2. Może mogłoby to świadczyć o ciąży, z tym, że jeszcze w między czasie przyplątała się drobna infekcja intymna, lekkie swędzenie – 21go od lekarza 1 globulka Gynoxin + pimafucort – po 2 dniach przeszło zupełnie. Jak dzisiaj zobaczyłam tą betę, pomyślałam, że już nic z tego nie będzie, temperatura pewnie przed @, ale teraz czytam, że implantacja może trwać nawet do 12 dni i to dzisiejsze plamienie mnie wyprowadziło znowu z równowagi – na początek @, który powinien przyjść za jakieś 3-4 dni minimum mi to raczej nie wygląda, bo zazwyczaj plamienie przed @ miałam brązowe. Dodam jeszcze tylko, że pomijając plamienie 1-2 dni przed @ nigdy w życiu nie miałam plamień w środku cyklu… Myślicie, że jest nadzieja, czy nie ma się co łudzić? Czy te plamienia mogą mieć związek z bardzo drobną i wyleczoną już infekcją grzybicżą? Jeśli nie to co o nich sądzić? Nie za długo to trwa na ewentualne plamienie implantacyjne? Czy gdybym była w ciąży to możliwe jest, żebym miała tak niską betę, czy to już z automatu dyskwalifikuje? Tzn czy w tym dniu cyklu możliwe, żeby beta się jeszcze nie wytwarzała, a mimo to ciąża zaczęłaby się rozwijać?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee to jeden wystarczy hahah :D a endo masz super... :)
    no ale sądzę że jud drugiego monitoringu nie będzie brak :)
    super że sa takie wyniki :) aby <3 :D i się uda :) piękny prezent by był akurat ja przed swoją rocznicą bym chciala ujrzeć zdrowe dziecko - jutro uhh :)
    ale nastawiamy się pozytywnie! :)
    jedziemy dalej :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli z tego co czytam zrobiłaś 11 dpo bete? najlepiej zrobić w dniu spodziewanej @ bo potem nie ma takich cyrków, możliwe że to jest ciąża, ale może i jej nie być, my niestety do konca o tym nie wiemy.
    Ale te plamienie albo bylo implantacja albo masz niski poziom prog (to prędzej bo mialaś plamienia przed @ a to już wskazówka), albo nadżerka, albo masz dobrze ukrwione narządy i po <3 mogłaś plamić.. za kilka dni powtórz betę i sie okaże.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super wieści! Ale masz endo ładne i duży pęcherzyk w 10dc :O ja miałam 15mm wtedy :P Ale z tym zastrzykiem to Cię ściemniła coś :P Ja zastrzyk wzięłam jak pęcherzyk miał 22mm i lekarz wcale nie mówił, że jest za późno...
    Ale nie ważne - działaj! :D I bądź dobrej myśli, zakazuję myśleć źle i się zadręczać i martwić!

Groszku witamy zaginiona Ty :D

Aga przypomniało mi się, że jak ja byłam jakoś w 4 miesiącu ciąży to wybrałam się w podróż autem, dość długą bo 400km w jedną i 400km w drugą stronę jednego dnia. Następnego bardzo bolał mnie brzuch, przeszło po kilku dniach. Może tak samo jak ja wtedy się wczoraj przemęczyłaś? Będzie dobrze, zobaczysz ;-)

Rudasku, gdzie jesteś? Czekamy na wieści!!!

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Groszku,w końcu z nami ;)
    Bedzie dobrze na wizycie jutro ;)

Monia a nie mòwiłyśmy ?? Piekny pecherzyk i endo ;) pracujcie !:d

Livia no tak mysle ze od przemęczenia ale i tak chyba jutro pojade i bede spokojniejsza..tylko za tydzien mialo byc moze plec widac i nie wiem co robic...

Rudasku i jak??

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idź jutro i za tydzień :D A może jutro już będzie widać płeć? A może jutro juz nic nie będzie Cię boleć? Poczekaj spokojnie ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek chyba bawi się w reżysera, buduje w nas napięcie :D

ale mnie brzuch boli.. dziwnie.. ughh.. przetrwam aby do jutra.

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ