Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
he dziewczynki !
wrocilam po dluzszej przerwie, nie miałam neta;/ no i tez duzo spraw na głowie
jezdzilam z mezem po firmach, taki urlop ;p
remont góry sie konczy, zostalo nam malowanieno i bedziemy miec swoja oaze spokoju (mam nadzieje)
bylam ostatnio w Pepco, duzo maja fajnych rzeczy dla Maluszka, kupilam kolor zółty kompleciku
zahaczylam kiedys o ciucholand i zdobyłam 8 bodów za 3 zł
piłeczka mi rosnie z przodujestem coraz bardzie z nie dumna:)tylko nie mam juz odpowiednich spodni na siebie,wszystko ciasne...tylko jedne legginsy są ok, ale zamowilam dzis dzinsy z panelem, zobaczymy co to przyjdzie;p
dzis bylam na badaniach, jutro ide do gina na 16 !!! aaa!! moze bedzie już znać płeć?
za niedługo lece po wyniki...bo tu w szpitalu nie maja systemu internetowego...niestety;/
i znalezlismy działke, niedaleko tej gdzie mielismy miec wczesniejokazało sie ze obok ma działke kolega małża...maja rocznego bobasa i żona jest w 27 tygodniu ciąży z kolejnym. Zobaczymy jak sie to rozwiaze
witam nowe kolezanki:)
oraz Surykatke ponownie, jak to dobrze ze wrocilas
jak tam Wasze pęcherzyki i Maleństwa?
ps. mam smaka na jakaś pyszną sałatkę, przed chwilą wcinałam kiszońce
dzis gulasz z kasza na obiadmizzelka, mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGroszek wrote:
witam nowe kolezanki:)
oraz Surykatke ponownie, jak to dobrze ze wrocilas
jak tam Wasze pęcherzyki i Maleństwa?
Jak to miło takie coś przeczytaćwitam witam
wróciłam głównie przez to, że mi się cisnęły na ustna przekleństwa na te Twoje problemy najpierw z mieszkaniem a później z działką a nie mogłam nic napisać ani skomentować i się wkurzyłam i wróciłam ;P także to wszystko Groszku Twoja zasługa
-
Hihi:-) dzieki... udalo sie wszystko opanowac.. mam nadzieje ze Twoje jajniczki zaczna ladnie pracowac, a kamica zolciowa-w tym wieku?
Wlasnie wrocilam z odbioru wynikow, dali mi tylko badanie moczu, a reszta...gdzies sie zgubila!! Ja tu po obiedzie, a baba sie mnie pyta czy moze pobrac jeszcze raz?;-/
Jutro ide do lekarza...i co mam z tym zrobic??
Mam isc rano na uklucie po raz drugi!!! -
wróciłam
weszłam prędzej do gabinetu bo pani przede mną nie przyszła.
a więc ...
Mizzelko nie miałaś racji co do 2 ale miałaś racje, że będzie pęcherzyk.
Jestem w 10 dc , endo wg gin ładne 7 mm . Kupiłam w Biedronie 2 paczki migdałów. W piątek rano na kolejny monitoring zobaczyć czy pękło czy to sie zrobiło torbiel przez clo.
Pęcherzyk dorodny 20 mm
może mi zrobi jutro na rocznice prezentprosze tylko o to !
na zastrzyk powiedziała jest za późno bo go sie daje wcześniej , teraz pęcherzyk jest niby za duży ? takkkk ?
powiedziałam o teście owu wczoraj + (dzisiejszy minusowy uznaję za wadliwy) pytała sie czy mam śluz wodnisty . Wczoraj było go bardzo dużo i przed wczoraj . Więc może to jednak nie torbielka a pęcherzyk
przecież testy owu chyba nie wykrywaja torbielek tylko sygnalizują zbliżającą sie owu .
Oby tylko pekł.
Ja nie pęknie to następny cykl prędzej monit.
Juź jestem szczęśliwa a mam nadzieje, że w pt bede jeszcze bardziej a nie będe płakać -
Hej dziewczyny – jestem tu nowa i chyba zagoszczę na stałe, bo jestem niestety z tych dociekliwych… Dopiero zaczęliśmy starania. Mam prośbę o szczerą odpowiedź czy jest jeszcze na co liczyć? Cykle mam 28-30 dni (w tym mies. wypada raczej krótszy). Okres: plamienie 1 sierpnia, krwawienie 3 sierpnia (gin mówiła, że cykl liczymy od krwawienia); robiłam testy owulacyjne – nie było mocnej kreski, tylko jaśniejsza od testowej 15 i 16 sierpnia. 22 sierpnia maleńka czerwona kropka na bieliźnie, 24 mocniejsze, żywoczerwone plamienie, dzisiaj 27go znowu kilka kropek. 26 (wczoraj) zrobiłam betę i wynik 1,2
Dodatkowo od tego 22 mam cały czas temp. ciała (pod pachą) 37-37,2. Może mogłoby to świadczyć o ciąży, z tym, że jeszcze w między czasie przyplątała się drobna infekcja intymna, lekkie swędzenie – 21go od lekarza 1 globulka Gynoxin + pimafucort – po 2 dniach przeszło zupełnie. Jak dzisiaj zobaczyłam tą betę, pomyślałam, że już nic z tego nie będzie, temperatura pewnie przed @, ale teraz czytam, że implantacja może trwać nawet do 12 dni i to dzisiejsze plamienie mnie wyprowadziło znowu z równowagi – na początek @, który powinien przyjść za jakieś 3-4 dni minimum mi to raczej nie wygląda, bo zazwyczaj plamienie przed @ miałam brązowe. Dodam jeszcze tylko, że pomijając plamienie 1-2 dni przed @ nigdy w życiu nie miałam plamień w środku cyklu… Myślicie, że jest nadzieja, czy nie ma się co łudzić? Czy te plamienia mogą mieć związek z bardzo drobną i wyleczoną już infekcją grzybicżą? Jeśli nie to co o nich sądzić? Nie za długo to trwa na ewentualne plamienie implantacyjne? Czy gdybym była w ciąży to możliwe jest, żebym miała tak niską betę, czy to już z automatu dyskwalifikuje? Tzn czy w tym dniu cyklu możliwe, żeby beta się jeszcze nie wytwarzała, a mimo to ciąża zaczęłaby się rozwijać?
-
eee to jeden wystarczy hahah
a endo masz super...
no ale sądzę że jud drugiego monitoringu nie będzie brak
super że sa takie wynikiaby
i się uda
piękny prezent by był akurat ja przed swoją rocznicą bym chciala ujrzeć zdrowe dziecko - jutro uhh
ale nastawiamy się pozytywnie!
jedziemy dalej -
czyli z tego co czytam zrobiłaś 11 dpo bete? najlepiej zrobić w dniu spodziewanej @ bo potem nie ma takich cyrków, możliwe że to jest ciąża, ale może i jej nie być, my niestety do konca o tym nie wiemy.
Ale te plamienie albo bylo implantacja albo masz niski poziom prog (to prędzej bo mialaś plamienia przed @ a to już wskazówka), albo nadżerka, albo masz dobrze ukrwione narządy i pomogłaś plamić.. za kilka dni powtórz betę i sie okaże.
-
Monia super wieści! Ale masz endo ładne i duży pęcherzyk w 10dc
ja miałam 15mm wtedy
Ale z tym zastrzykiem to Cię ściemniła coś
Ja zastrzyk wzięłam jak pęcherzyk miał 22mm i lekarz wcale nie mówił, że jest za późno...
Ale nie ważne - działaj!I bądź dobrej myśli, zakazuję myśleć źle i się zadręczać i martwić!
Groszku witamy zaginiona Ty
Aga przypomniało mi się, że jak ja byłam jakoś w 4 miesiącu ciąży to wybrałam się w podróż autem, dość długą bo 400km w jedną i 400km w drugą stronę jednego dnia. Następnego bardzo bolał mnie brzuch, przeszło po kilku dniach. Może tak samo jak ja wtedy się wczoraj przemęczyłaś? Będzie dobrze, zobaczysz
Rudasku, gdzie jesteś? Czekamy na wieści!!!
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Cześć Groszku,w końcu z nami
Bedzie dobrze na wizycie jutro
Monia a nie mòwiłyśmy ?? Piekny pecherzyk i endopracujcie !:d
Livia no tak mysle ze od przemęczenia ale i tak chyba jutro pojade i bede spokojniejsza..tylko za tydzien mialo byc moze plec widac i nie wiem co robic...
Rudasku i jak??XxMoniaXx lubi tę wiadomość