X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Rudasku :)
    a boli Cię, bo może po prostu mięśnie Ci się naciągają? przecież nie tylko brzuszek się rozszerza, kręgosłup i mięśnie przy nim są coraz bardziej obciążone, może dlatego? :)
    tu też pochmurno, deszczowo i zimno brrr

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie tak..dlatego nie panikuje..bo ewidentnie czuje ze to własnie taki mieśniowy ból...ale kurde utrudnia troche funkcjonowanie:::::) no ale kto da rade jak nie ja :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoosiak gratuluję :) a nam tu marudziłaś :D a tu zaskoczenie no proszę bardzo :) pięknie :)

Marto ale ci normalnie emocje witają z rana :P mam nadzieje że to dobre znaki ale w sumie sama nie wiesz czy owu byla wczesniej czy pozniej, jezuuu jak nie zapomne jak ja czekałam 27 dni... na owu... myślałam że życie skoncze... :D inne to juz dawno cykl skonczyly a u mnie dopiero cos sie obudziło :D
    a mocz skoncetrowany miałaś, widocznie mało wypiłaś, ja taką "herbatkę" miałam na badania bo często siusiałam a wypiłam mało po południu itp i w nocy na szczęście nie wstawałam. nie lubię badań ;/ bo mam wszędzie daleko ;/
    a własnie ten posmak metaliczny mam od jakiegoś tygodnia. och losie paskudne to jest.

a muszę się pochwalić że dziś o 6 poczułam kopniaka :D ale miłego bo łaskotał :D wehehhe jednak się nie myliłam :D
    ale znow sie zastanawiaam czy to nie jest źle.. i czy nie za wcześnie? -.-
    taa wiem wiem.. wmawiam sobie juz kolejne głupoty.

coś mnie za przeproszeniem zaswędziało dziś, ale biorę zaraz ten żel multi gyn, żeby aby jakiejś infekcji nie było bo bym się wściekła...

dziś w ogóle mam nerwowy dzien, koleżanka zwaliła mi aparat wprost na żebra, dobrze że bokiem siedziałam... ale jak jej zaje... w odwdzięczeniu się ... to miałam ochotę ją zabić normalnie przerobić na schabowe... człowiek siedzi spokojnie to jeszcze krzywde może zrobić. -.-

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Rudasku znam ten ból ;/ ja to stać nawet nie mogłam.. tak mi się wszystko rozciągało i mega zakwasy jakbym miała ;/

cholera daleko mam do Lidla ;/ moze jutro sie wybiore... jak sie uda bo znow dużo roboty ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mizzy :)
    no emocje, emocje.... mam ochotę zatestować dzisiaj popołudniu już ale boję się, że nic nie wyjdzie i tylko będzie płacz :/
    a ta koleżanka to walnięta?! ehhh
    dzidzia kopie - super, też chcę! :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj też szalał dziś poł nocy..a ja nie spałam przez ten ból wiec mame kopniakami pocieszał :) rano też :) hihih

no to zabieram sie za musli :) hihihi chce ktoś ?

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka zamiast żreć przy stanowisku postanowiła się rozejrzeć... ughhh...
    a potem podchodzi mąż a co sie stało itp ;/
    jeszcze mnie wkurzał że jemu tak nie robią itp to kazałam mu żeby sam robił jak taki mądry.

Marto już niedługo poczujesz :D ja to myślałam że w 20 tyg.. a tu już w 15 :D ale moja mama tak samo szybko czuła nas.. to pewnie u mnie rodzinne :D

testuj ale jutro rano kochana... bo ja jakbym miała testować po południu to nie wiem czy cokolwiek by mi wyszło :< jak takie bladzioszki były.

Rudasku u mnie wczoraj sie obudził po 15... jak zjadłam placki ziemniaczane... tak zapieprzał że głowa mała hahah :D aż cięzko było się skupić na wypiciu inki.. a teściowa tak patrzyła na mnie po co sie tak za ten brzuch łapie :D ale wczoraj wieczorem już tak delikatnie, widocznie się wyhasało :D

ooo musli tez bym zjadła :D ale teraz wsunęłam drugie śniadanko świeże bułeczki z swoim masłem i miodem gryczanym <3 mniami :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy wy też jak oglądacie te ciuszki na all to nie tracicie nerwów czasami? :D
    bo wczoraj oglądałam ale tyyyyyyyyyyyle stron dla rozmiaru 62.... ale fajne kombinezony były nawet takie polarkowe... ale i cieplejsze.. i zaznaczylam sobie w opcjach unisex... a tu dupa.. różowe niebieskie -.-

Livia na pewno do nas wróci :) musi ochłonąć :)

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    Anooosiak a który masz dziś dzień cyklu i przy jakich długich cyklach? jakie miałaś objawy? możesz mi przypomnieć, bo mam demencję starczą i zapomniałam xD ;*

Hejo,
    Mam długie cykle, a teraz brałam dupka, więc nie wiem kiedy okres ma przyjść. Kupiłam test i zrobiłam (bo tamten z szafy był z 2012 roku :P) i dziś zrobiłam (wykres mam udostępniony jak coś) dla własnej ciekawości, bo miałam bóle cyców i podbrzusza jak na okres. To dopiero 1 test - dziś idę do gina, zrobię też betę, zobaczymy co będzie później :) Na razie z dystansem podchodzę, bo to jeszcze nic nie znaczy, a nie chcę później się rozczarować :)

Dziś mi się kuźwa kończy abonament ;/ a miałam tylko 42 pkt, więc mi nie przedłużą ; (

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Złota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Wrocilam....zalatwione. jest dzialeczka. Ciesze sie ale po cichu ciiii:-)

Sury, miejmy nadzieje ze to implantacja....
    Chociaz ja mialam takie cos 3 cykle pod rzad, wczesniej mi sie to nie zdarzylo.... moj mozg chyba hamowal @ :-/ i tez byly plamki, potem nic.... i znowu i nic...a potem @ z hukiem wpadala, placz, bol i w ogole:-( miejmy nadzieje, ze bedzie inaczej u Ciebie, trzymam kciuki i kibicuje:-) napisalam tylko, zemoze lepiej sie nastawic negatywnie a potem milo rozczarowac:-)

Zlota, Monia a Wy kiedy odstawiacie dupka i kiedy tesciki?

Slodkie te rzeczy:-) i komplecik i ten mietusek;-)

Groszku, ja lutkę borę, tak jak Monia i jeszcze jej nie zaczęłam brać, bo biorę od 16 dc. więc za dwa tygodnie ją dopiero odstawię i zobaczymy.

Dziś tempka znów w górę i jak zignoruję temperaturę z 3dc, która zdecydowanie była za wysoka (infekcja), to mi wyznacza owulkę. Chyba była jeszcze wcześniej, bo wtedy się na nią czułam.

Dziś mam mdłości od rana i zawroty głowy, chyba mi zupka grzybowa wczorajsza zaszkodziła - okropnie dużo jej zjadłam. Chyba za dużo :D

Edit: i zaczął mnie brzuch boleć, już wczoraj,a le na @ jeszcze za wcześnie. Tak śmiesznie mnie boli, nie w dole, jak na 2, tylko taki bardziej rozlany ten ból jest na boki.

No i witam się z Wami, wszystkimi :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:09

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja Mizzy, zatestuję rano bo jeszcze może do jutra wredota przyjść ;P
    ale mój mąż już taki chodzi uśmiechnięty, już do mnie znów mówi "mamuśka" i kracze, że on od początku mi mówił, że czuje, że się udało :) no oby miał rację :)
    ja siedzę w pracy i zamarzam :/ i zeżarłam właśnie bułeczkę z serem morskim <3
    a jak wrócę do domu to normalnie idę spać....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak86 wrote:
    Hejo,
    Mam długie cykle, a teraz brałam dupka, więc nie wiem kiedy okres ma przyjść. Kupiłam test i zrobiłam (bo tamten z szafy był z 2012 roku :P) i dziś zrobiłam (wykres mam udostępniony jak coś) dla własnej ciekawości, bo miałam bóle cyców i podbrzusza jak na okres. To dopiero 1 test - dziś idę do gina, zrobię też betę, zobaczymy co będzie później :) Na razie z dystansem podchodzę, bo to jeszcze nic nie znaczy, a nie chcę później się rozczarować :)

Dziś mi się kuźwa kończy abonament ;/ a miałam tylko 42 pkt, więc mi nie przedłużą ; (
    no właśnie ja od samej owulacji czuję ból @ i ból cycków :P

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chciałabym zaczerpnąć troszkę Waszej wiedzy... Czy sądzicie, że 11dpo wynik testu może być wiarygodny? Wiem, że to dopiero 11dpo, nie chciałam testować tak wcześnie, ale nie wytrzymałam. Test był o czułości 25mlU/ml, ani śladu cienia na teście, więc negatyw. Mój wykres powinien się wyświetlić:-) Jeśli macie ochotę to zerknijcie:-)
    Kiedy Wam zaczyna spadać temperatura?

316f8fd203c1262402f4db2dd27f056c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według mnie jeszcze za wcześnie, zrób test w dniu spodziewanej @ :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rzeczywiście Złota skoczyło ci :)
    ja też u siebie czułam wcześniej owulkę, a skok był dwa dni po... ale może to tylko były jakieś odczucia? chociaz słyszałam że do 3 dni moze byc różnica.. przed albo po, więc wszystko możliwe :D :D :D
    o rety... to zupka nie poszła na dobre.. ale jak tu sie powstrzymać? jak jest taka pyszna? :D rety jakbym zjadła pierogów z kapustą i z grzybami albo jajecznicy z grzybami itp... ale u nas tak licho.. susza niesamowita :(
    więc nie ma na co liczyc... grzybow nie bd :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    W sumie racja Mizzy, zatestuję rano bo jeszcze może do jutra wredota przyjść ;P
    ale mój mąż już taki chodzi uśmiechnięty, już do mnie znów mówi "mamuśka" i kracze, że on od początku mi mówił, że czuje, że się udało :) no oby miał rację :)
    ja siedzę w pracy i zamarzam :/ i zeżarłam właśnie bułeczkę z serem morskim <3
    a jak wrócę do domu to normalnie idę spać....
    dokładnie. rano będzie bezpieczniej.. o zimno :P mnie też trzepotało.. konczyny to mialam takie zimne jak lody, ale nie motywuje ani nie nakręcam.. nie chce żebyś aby nie cierpiała :* i nie chodziła smutna w razie co :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi zapraszam do mnie:)
    Mam sosik i jeszcze troche zamrożonych :) zrobie CI zupke czy co tam chcesz :)
    ja 28.10 zaczynam pierwsze zajecia w szkole rodzenia......o mamusiu :) gdzie bym pomyslała rok temu ze bede do szkoly rodzenia chodzić z brzuszkiem :D hehehhe

a co do ciuchow na allegro to jest ich mnóstwo..:) szał macicy jak to mówią :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zant85 wrote:
    Cześć dziewczyny! Chciałabym zaczerpnąć troszkę Waszej wiedzy... Czy sądzicie, że 11dpo wynik testu może być wiarygodny? Wiem, że to dopiero 11dpo, nie chciałam testować tak wcześnie, ale nie wytrzymałam. Test był o czułości 25mlU/ml, ani śladu cienia na teście, więc negatyw. Mój wykres powinien się wyświetlić:-) Jeśli macie ochotę to zerknijcie:-)
    Kiedy Wam zaczyna spadać temperatura?
    no 11 dpo za wcześnie, ja testowałam 14 dpo i miałam bladzioszki, znów inne kobietki z forum miały nawet tydzien po terminie @ dopiero bladziochy... także ciąża ciąży nie równa :) zależy jak hormon z krwi ucieknie do moczu... :)

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sury_cat! Jak @ nie przyjdzie za 3 dni to zrobię kolejny test. Może jeszcze ktoś coś dopowie z doświadczenia? Kiedy Wam spadają temperatury? W dzień miesiączki czy trochę wcześniej?

316f8fd203c1262402f4db2dd27f056c.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam 5 dni po terminie i była mega wyraźna i po 3 sekundach sie pokazala :D a na drugi dzien beta 4300 :):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ