Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    dokładnie. rano będzie bezpieczniej.. o zimno :P mnie też trzepotało.. konczyny to mialam takie zimne jak lody, ale nie motywuje ani nie nakręcam.. nie chce żebyś aby nie cierpiała :* i nie chodziła smutna w razie co :)
    heh mi zimno od zawsze, ale bardziej mnie dziwi, że mam ostatnio wieczorami uderzenia gorąca, że jakbym mogła to bym własną skórę zdjęła :D
    a spokojnie, ja nadal czekam na @ hahahaha :D wczoraj jak już myślałam, że przyszła, to powiem Ci, że nawet było ok :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Mizzi zapraszam do mnie:)
    Mam sosik i jeszcze troche zamrożonych :) zrobie CI zupke czy co tam chcesz :)
    ja 28.10 zaczynam pierwsze zajecia w szkole rodzenia......o mamusiu :) gdzie bym pomyslała rok temu ze bede do szkoly rodzenia chodzić z brzuszkiem :D hehehhe

a co do ciuchow na allegro to jest ich mnóstwo..:) szał macicy jak to mówią :D
    ooooo.... cholera... nie gadaj mi bo serio pojadę haha :D jak ja dawno nie byłam w Krk.. bardzo dawno... piękne miasto i starówka <3 można się zaczarować i te puby itp, moja mama jeszcze pamięta jak poszla do piwiarni z bratem i posmakowała piwo karmelowe, mówiła że do tej pory pamięta ten smak i już chyba nigdy go znow nie poczuje, bo te kupne to wiesz... :D
    już szkoła? ale kurde no w sumie ... już coraz bliżej... :D o rety rety :)

a no własnie... z tymi ciuszkami oczopląsu można dostać i nagle mam wątpliwości czy ja się nadam na mamę.. jak ja nawet nie wiem co mam kupić i ile :( wiem że głupie myślenie ale serio czasami mnie tak napada :<

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    heh mi zimno od zawsze, ale bardziej mnie dziwi, że mam ostatnio wieczorami uderzenia gorąca, że jakbym mogła to bym własną skórę zdjęła :D
    a spokojnie, ja nadal czekam na @ hahahaha :D wczoraj jak już myślałam, że przyszła, to powiem Ci, że nawet było ok :)
    to cieszę się :) będzie dobrze :) jak nie teraz to potem, mąż porobi badania i zobaczycie co tam się dzieje :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    a rzeczywiście Złota skoczyło ci :)
    ja też u siebie czułam wcześniej owulkę, a skok był dwa dni po... ale może to tylko były jakieś odczucia? chociaz słyszałam że do 3 dni moze byc różnica.. przed albo po, więc wszystko możliwe :D :D :D
    o rety... to zupka nie poszła na dobre.. ale jak tu sie powstrzymać? jak jest taka pyszna? :D rety jakbym zjadła pierogów z kapustą i z grzybami albo jajecznicy z grzybami itp... ale u nas tak licho.. susza niesamowita :(
    więc nie ma na co liczyc... grzybow nie bd :(

Mizzelko, no zupka była pyszniasta, nie mogłam się powstrzymać.

A brzuch mnie zaczyna bolec coraz mocniej:/ I coraz niżej.

Wg mnie owulka była 8 dc, 10 już śluzu nie było ani śladu.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • zant85 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D to się trochę podbudowałam na kolejne 2-3 dni aż do @ hehe... Jest jeszcze szansa... Kurcze strasznie niecierpliwa jestem, jeszcze teraz mam 4 dni wolnego, męża w domu nie ma, za granicą jestem więc i rodziny nie ma i tylko siedzę na tym portalu i wykresy ciążowe przeglądam...z nudów.. dom już wysprzątany, ciasto upieczone i co ja mam więcej robić? :-)

316f8fd203c1262402f4db2dd27f056c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    to cieszę się :) będzie dobrze :) jak nie teraz to potem, mąż porobi badania i zobaczycie co tam się dzieje :)

no dokładnie, najważniejsze, że mamy siebie :) zakładamy firmę, tona papierów leży na stole i czeka na wypełnienie więc nawet nie mam czasu na myślenie na siłę o jakichś objawach ;P

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ooooo.... cholera... nie gadaj mi bo serio pojadę haha :D jak ja dawno nie byłam w Krk.. bardzo dawno... piękne miasto i starówka <3 można się zaczarować i te puby itp, moja mama jeszcze pamięta jak poszla do piwiarni z bratem i posmakowała piwo karmelowe, mówiła że do tej pory pamięta ten smak i już chyba nigdy go znow nie poczuje, bo te kupne to wiesz... :D
    już szkoła? ale kurde no w sumie ... już coraz bliżej... :D o rety rety :)

a no własnie... z tymi ciuszkami oczopląsu można dostać i nagle mam wątpliwości czy ja się nadam na mamę.. jak ja nawet nie wiem co mam kupić i ile :( wiem że głupie myślenie ale serio czasami mnie tak napada :<

No już sei zapisałam już :D i powiem Ci ze jest oblęzenie bo Pani mówiła ze sa 3 grupy i nie ma już miejsc , ale udalo mi sie wcisnąć jeszcze na pazdziernik :D Kochana to bedzie juz 25 tydzien wiec wiesz...już bliżej końca :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mizzelko, no zupka była pyszniasta, nie mogłam się powstrzymać.

A brzuch mnie zaczyna bolec coraz mocniej:/ I coraz niżej.

Wg mnie owulka była 8 dc, 10 już śluzu nie było ani śladu.
    to bardzo możliwe.. w sumie śluz jest wyznacznikiem a tempka mogła później skoczyć... ale znów masz oznaczone że w 8 dc szyjka zamknięta... hmm coś ten cykl płata ci figle :) oby i na koniec pozytywnie zaskoczył a nie :)
    ale fajnie że masz szybciej owulki a nie to co ja miałam :D wszyscy cykle pokonczyli a ja dopiero się rozkręcałam :D :D
    to szybko cie łapie ból, jak na @? hmm

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zant85 wrote:
    :-D to się trochę podbudowałam na kolejne 2-3 dni aż do @ hehe... Jest jeszcze szansa... Kurcze strasznie niecierpliwa jestem, jeszcze teraz mam 4 dni wolnego, męża w domu nie ma, za granicą jestem więc i rodziny nie ma i tylko siedzę na tym portalu i wykresy ciążowe przeglądam...z nudów.. dom już wysprzątany, ciasto upieczone i co ja mam więcej robić? :-)
    relaksuj się kobieto :D film obejrzyj popisz sobie :) aby się nie nakręcaj pamiętaj żeby się nie rozczarować w razie co :) lepiej się miło zaskoczyć :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    no dokładnie, najważniejsze, że mamy siebie :) zakładamy firmę, tona papierów leży na stole i czeka na wypełnienie więc nawet nie mam czasu na myślenie na siłę o jakichś objawach ;P
    czyli wszystko idzie w dobrą stronę? ale fajnie :) coś się dzieje :)
    no same dobre rzeczy ostatnio :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    No już sei zapisałam już :D i powiem Ci ze jest oblęzenie bo Pani mówiła ze sa 3 grupy i nie ma już miejsc , ale udalo mi sie wcisnąć jeszcze na pazdziernik :D Kochana to bedzie juz 25 tydzien wiec wiesz...już bliżej końca :D
    nawet na belly juz pisze chyba przy 25 tyg zeby isc :D albo coś mi źle śwista.. no taa na spokojnie, zobaczyć co tam sie dzieje itp.
    ja tez bym poszła ale już widze jak moj mąż zareaguje: a na cholere ta głupota itp? ;/
    a sama znów nie pójdę bo pewnie tam są zajęcia z partnerem.. a chcialabym zobaczyć jak sie powinno oddychać, jakie ćwiczenia itp, jak radzić sobie z bólem.. i nie mieć tych czarnych wizji. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jeszcze śpi? Leniuuuuch ;P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    to bardzo możliwe.. w sumie śluz jest wyznacznikiem a tempka mogła później skoczyć... ale znów masz oznaczone że w 8 dc szyjka zamknięta... hmm coś ten cykl płata ci figle :) oby i na koniec pozytywnie zaskoczył a nie :)
    ale fajnie że masz szybciej owulki a nie to co ja miałam :D wszyscy cykle pokonczyli a ja dopiero się rozkręcałam :D :D
    to szybko cie łapie ból, jak na @? hmm

Wiesz, z tą szyjką to różnie, rano zamknięta a potem otwarta, potem zamknięta, zmienia się w ciągu dnia. W sumie wkurza mnie to, bo nie umiem dobrze określić, tym bym się nie sugerowała w ocenie mojego wykresu :d

tez miała dłuuugo późne owulacje, w 22 i 23 dc, a czasem nawet później. Leki mi to chyba trochę unormowały :)

No właśnie dziwne to z tym bólem na @, ale jeśli owu była w 8 dc, a ja mam teraz 13, to w sumie zawsze tydzień przed @ mnie boli, to by nawet wypadło prawidłowo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:43

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

jak zwykle z rana 3 strony nadrabiania :P nawet się zrymowało :P

Anoosiak nawet nie wiesz jak się cieszę i gratuluję!! <3 widzisz, nie warto mnie słuchać haha bo moja teoria się nie sprawdziła , owu musiała być :)

Marta to jutro test z rana czy już na sobotę czekasz? Wiruski dla Ciebie &&&&&&&&&

Rudasku moja też łóżko zajmuje a w nocy spada,ale mi się dobrze na niej śpi :)
    ale tanio kupiłaś :O

Złota wiruski dla Ciebie również, odliczamy do testu &&&&&&&&
    a śluz musiał być w środku :)

a ja jutro jadę na zakupy i mam zamiar nie tylko sobie ale i maluchowi coś kupić :D no i ten dresik jednak zamówię :P
    do wizyty tydzień :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • zant85 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo tego relaksu mam:-) No cóż...jakoś to zleci. Ciężko się nie nakręcać, jeśli się chce mieć dzidziusia, chyba każda z Was przy każdym jednym cyklu ma spore nadzieje, nie wierzę, że jest inaczej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej śpiochu!
    No ja zatestuję jutro rano bo coraz więcej dziwnych objawów mi dochodzi... Poza tym jutro po pracy mam trochę roboty i chcę wiedzieć, czy mogę pędzić jak zawsze czy wrzucić mniejszy bieg i zacząć się oszczędzać? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:45

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj,to jutro muszę szybciej lapka odpalić :D
    uff ale przeżywam jak swój normalnie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czemu ale nie potrafię sobie wyobrazić, że patrzę na test i widzę II kreski... jakieś to nierealne takie dla mnie ;P a pewnie dzisiaj przyjdzie @ i w ogóle będzie git ;P

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat ja też tak mam, nie potrafię sobie tego wyobrazić, niby codziennie tysiące kobiet zachodzi w ciążę i każdą z nas to czeka prędzej czy później, ale dla mnie to się wydaje takie nierealne...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Wiesz, z tą szyjką to różnie, rano zamknięta a potem otwarta, potem zamknięta, zmienia się w ciągu dnia. W sumie wkurza mnie to, bo nie umiem dobrze określić, tym bym się nie sugerowała w ocenie mojego wykresu :d

tez miała dłuuugo późne owulacje, w 22 i 23 dc, a czasem nawet później. Leki mi to chyba trochę unormowały :)

No właśnie dziwne to z tym bólem na @, ale jeśli owu była w 8 dc, a ja mam teraz 13, to w sumie zawsze tydzień przed @ mnie boli, to by nawet wypadło prawidłowo :P
    możliwe... to teraz mamy zagadkę :D
    czuje sie jak sherlock :D
    no szyjka sie zmienia to prawda, dlaego ja zawsze o 18 spr i porównywałam albo usta albo nos jaka jest w dotyku :P ciężka jest oj ciężka sprawa.
    to dobrze że chociaż lekami się udało, nie wiem czy u mnei to coś by ruszyło ;O skoro po anty miałam mieć regularne itp a tu wręcz odwrotnie sie stało. istny harmider..

‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ