X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • zant85 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wszystkie mieszkacie w Polsce? Ja mieszkam w UK i zastanawiam się czy tutaj też można zrobić gdzieś betę z krwi. W ogóle tu w tej Anglii nic nie ma..

316f8fd203c1262402f4db2dd27f056c.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Marta zaczyna się strach zmieszany z ciekawością :P

zant nie mam pojęcia jak tam jest, z tego co kojarzę jak dziewczyny innych wątków pisały to w ogóle za granicą są tylko 3 wizyty w ciąży ;/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Polska pełną gębą :D ale czytałam w pamiętnikach dziewczyn, że podobno w UK nie robią bety :/ dziwnie bardzo... o_O

• zant85 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlota...wy tak szybko piszecie, że jak odświeżę wątek to już się kilka innych wątków przewinie hehe muszę się trochę wbić i rozkręcić:-)

• Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Dziewczyny- wypłata na koncie :) no to teraz coś trzeba kupić :)

hmmmm mój R ma w pazdzierniku urodziny, musze mu coś kupić,...macie jakieś pomysły?
    kurde myśle nad maszynką do golenia ale taka elektryczna do zarostu takiego 3mm :) bo On taki nosi trzy dniowy zarost..a ostatnio polozył na pralce, Agnieszka gapa zwaliła i rozwaliła ...hehehh :)

mizzelka lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota hahahha ja myślę że II :D byłoby zajebiście wręcz :) :) :)
    Aguś ja tam samo zaraz nie patrzyłam.. bo niby do 5 minut.. i zaraz sie tak nie pokazały, dopiero na tym facelle czy cos szybciej pokazało niż na Quixx :D rety ale wtedy były emocje.. nie wiedziałam co zrobić..
    a mąż nie wierzył bo myslal ze znow oszukany test jak kiedys... ;/

Zant dokładnie tak jak złota pisze :) pytamy, piszemy itp :D ile razy ktoś zapomni odpisać na moje pytanie :D bo naprawde jest tego dużo :) ale można się pytać do skutku :D

o wlasnie znow sie zapytam jakie te witaminy bierzecie? bo mi sie koncza powoli i nie wiem jakie teraz zakupic? myslalam o takich z tranem... bo niedlugo okres przeziebien

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • zant85 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez słyszałam, pierwsza wizyta jest dopiero w 3 miesiącu a do tego czasu to masz tylko 1 wizytę z połążną bo zgłaszasz ciążę.

• mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zant ponoć w UK nie ma bety ;/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie z jednej strony jestem tak bardzo ciekawa czy to wszystko co się dzieje, to moja Fasolka, jeśli On tam jest to kurde! no nie ma dla mnie większego szczęścia <3 ale z drugiej strony boję się bardzo, że znów zobaczę jedną wredną krechę śmiejącą się ze mnie :/

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała wiedziec o tych witaminkach co mizzelka pyta bo mi się też kończą. Ja brałam Prental ale tam mało ich jest, głównie kwas foliowy.

• mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku jak dobrze że już masz pomysła :D ja to kiedys swojemu kupiłam alkomat i wódkę do tego :D cieszył się i probował :D a dobry patent bo na weselach zawsze sie przydaje <3

• zant85 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr...głupia Anglia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Złota hahahha ja myślę że II :D byłoby zajebiście wręcz :) :) :)
    Aguś ja tam samo zaraz nie patrzyłam.. bo niby do 5 minut.. i zaraz sie tak nie pokazały, dopiero na tym facelle czy cos szybciej pokazało niż na Quixx :D rety ale wtedy były emocje.. nie wiedziałam co zrobić..
    a mąż nie wierzył bo myslal ze znow oszukany test jak kiedys... ;/

Zant dokładnie tak jak złota pisze :) pytamy, piszemy itp :D ile razy ktoś zapomni odpisać na moje pytanie :D bo naprawde jest tego dużo :) ale można się pytać do skutku :D

o wlasnie znow sie zapytam jakie te witaminy bierzecie? bo mi sie koncza powoli i nie wiem jakie teraz zakupic? myslalam o takich z tranem... bo niedlugo okres przeziebien

ja biorę już drugi miesiąc Femibion classic :) są też na I, II i III trymestr :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku miałam zalecone femibion natal 1... dobre były ale nie miały tego tranu.. a teraz chcialabym z większą dawką witamin itp i właśnie z tym tranem... rzucił mi się Pharmaton Mturelle czy cos takiego, ale 70zł za opakowanie, no ale w sumie na dwa miesiące spokój...

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zant kwestia przyzwyczajenia :)

Rudasku ja mojemu kupiłam taką i w tym roku tacie, zadowoleni byli :)
    to jutro razem szalejemy na zakupach? ;> mam nadzieję że znajdę coś neutralnego...

Mizzelko ja dalej ladeevit, bo musze żelazo a tu mam wszystko - kwas foliowy, omega, żelazo itp. ale muszę za tydzień spytać czy nie zmienić na coś innego :) akurat mi się kończy :)

zent no za granicą masakra podobno te wizyty tak rzadko...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zant no niestety oni nie uznają tak USG itp ;/ z tego co czytalam u innych dziewczyn.. i wizyta dopiero w 11 tyg pierwsza, masakra, ja bym sie wściekła..

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Pharmaton jaką ma dawkę kwasu foliowego?

• zant85 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym dziewczyny, w Polsce nie problem dostać L4 jak się źle czujesz w ciąży. Tutaj musiałabyś chyba zacząć krwawić. Ponoć nie ma też czegoś takiego jak ciążą zagrożona, dla nich jak zagrożona to masz stracić.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde muszę kiedy jechać do miasta.. w przyszłym tyg koniecznie..

cholera kurier juz przyjechał, szok! jak szybko! aż mi sie wierzyć nie chce....

• Groszek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :d

sen miałam okropny, ze jestem w ciazy i nie wiadomo z kim:( brzuszek rósł, a ja byłam samotną matką...!! :( :( okropieństwo, jakieś koszmary mam ostatnio, nieprzyjemnie śnić aż

Sury, ale super bedzie :D mam nadzieje, ze @ poszła a sioooo :P

Zant witaj, ja mam kolezanke w UK i wlasnie mowi ze tam służba zdrowia inaczej działa, mało badań, I usg w ciazy ok.12 tygodnia :O chyba byśy tu oszalały... jest jak jest, ale pod tym kątem wole Polske :)

Rudasek, dobry pomysł z tą maszynką;) chyba wpadne na obiadek do Ciebie;p :D

my mamy za niedługo rocznice...macie pomysł co kupic małżowi?? :>

Agusia co dzisiaj na obiadek? xD ten kroliczek słodki :D juz widze jak ten Maluszek bedzie w tym wygladał;)

Złota, oby te mdłości nie po zupce grzybowej;p

jutro mam wizyte z rana, strasznie sie boje- usg genetyczne II :( :( !!
    jak sobie pomysle to brzuch mnie boli....

A Młody mnie kopie gdzieś po lewej stronie od wczoraj, nie wiem gdzie on tam poszedł :P

sury_cat lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ