Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie, kwas foliowy powinno się zacząć brać przynajmniej 3 miesiące przed planowaną ciążą, żeby organizm zdążył zebrać zapasy. A w ogóle kobiety w wieku rozrodczym powinny brać cały czas
tak że spokojnie! można Kryśko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 12:02
Anutka lubi tę wiadomość
https://davf.daisypath.com/zsHVp3.png -
nick nieaktualny
-
ja już po dentyście. Bolało, ale dało sie wytrzymać ale jakbym nie miała znieczulenia bałaby jazda.
Jeszcze jedna wizyta w czwartek i moja paszczęka będzie jak nowa
ogólnie jestem zadowolona z nowego dentystystraszy dziadek ale wrażliwy jak pacjenta boli przynajmniej i zabawny
-
livia30 wrote:60zł tylko za wizytę płacisz?
Dawno takiej ceny nie słyszałam
Mizzi sama mówiłaś, że spał ufoludek to i bicie serca wolniejszeFajny dzidziolek
u nas nie ma takiej tragedii
dzięki
a pro po znow problem z netem i znow ughh pewnie mnie nie bd ;/ -
Monia to dobrze że wszystko ok
ja zawsze z przerażeniem szłam do dentysty
trauma z dzieciństwa :<
a u mnie wręcz przeciwnie ani kropli deszczu i słońce ( z przejaśnieniami) bo trochę jest chmur... a przydałby się deszcz..
Złota trzymam kciuki za wyniki
Aga Pola robi mieszkankomnie też nie raz zaboli... teraz czuje jak się rozciągają mięśnie pod żebrami...
i zapomnialam dodać że wczoraj gin z tego przyśpieszenia napisał że wizyta była w 16 tyg w kciążeczce a tu 17 tydzien -.- wygarne mu to następnym razem.
Nie wiem co go naszło wczoraj, nie jestem zbyt wymagająca ale jak się miesiąc czeka na wizytę to chociaż by mógł zmierzyć itp.. a nie tylko serce, zdjęcie i koniec.. choć kiedyś kobiety nie miały tak... ehh -
ja też miałam traumę z dzieciństwa i potem drugi koszmar jak przed ślubem mnie ząb bolał i szłam do dentysty. Teraz zmieniłam . I narazie jestem zadowolona i mniej sie stresuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:34
-
ja dopiero jak poszłam do dentysty męża. cholernie drogi jak dla mnie... ale coś za coś.. i kolejki kosmiczne, ale u nas mało specjalistów, cięzko o dobrego lekarza w każdej kategorii ;/ ale całe szczęście jeszcze zdążyłam się podleczyć, bo wiem jak sis męża cierpiała z bolącym zębem w ciąży... naprawdę warto zrobić "przegląd" bo potem ani lekow ani nic ;/
choć słyszałam że są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży..
a w dziecinstwie to byl koszmar.. bez znieczulenia.. -
no i jestem
padam...jazda mnie męczy... a w ogóle czekałyśmy 2h a jak weszłyśmy to okazało się że nie ma naszych prac bo nie dałyśmy znać że będziemy (???) no i Polka się wkurzyła i kopać zaczęła
będzie mała złośnica
no i za tydzień znowu muszę jechać...
Mizzelko mnie nigdy tak nie bolało, jakby twardniała macica i puszczała i tak kilka razy... no ale kopniaczki czuję ( po Grześku też kopnęła) więc jestem spokojnazastanawiam się czy przypadkiem jelita tak nie naciskały bo zjadłam mega niezdrową i kaloryczną kolację a żołądek za wrażliwy mam
Monia mój też ciągle lata do dentysty i mówi że już tak przyzwyczajony, że nawet bólu nie czujea ja za to siadam, sprawdza, chwali zęby i tyle
-
moze kazda z nas inaczej to czuje
tak jak ruchy kazda inaczej opisuje
/ czuje
ale na pewno to nic złego
coś musi stukać, pukać, bolećza dobrze by bylo
kwas foliowy słyszałam że może brać i ... facetże pomaga w płodności
ja brałam 2 miesiące przed a tak to z przerwami od roku ale niezbyt regularnie jakos lekko zaniedbywałam to.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Myśliwa ja też nie wiedziałam ale koleżanka mi tą info "sprzedała" od gin że pomaga to w płodności ponoć i powinni brać kwas foliowy oboje, nie tylko kobieta
Aguś aż musiałam sprawdzić.. tak czuje że coś tam jesti zabolało lekko.
A pro po jak czasami kichnę a właśnie jestem w pozycji kucającej ( w robocie muszę mimo woli, aż nie mogę znaleźć wygodnej pozycji bo brzuch mi się naciska albo słabo mi się robi..) i właśnie wtedy pach.. i popuszczamjak stara babcia
już 3 razy mi się tak zrobiło, chyba mam za słabe zwieracze