X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!! jak tam po weekendzie? dzisiaj mam pierwszą wizytę u gin i zastanawiam się czy ja od razu muszę się decydować jaki będzie mój lekarz prowadzący? na wizytę idę prywatnie i nie wiem czy oni od razu zakładają kartę ciąży czy dopiero jak wybiorę lekarza? pomóżcie bo ja kompletnie nie wiem jak to wygląda i się stresuję :-(

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko ten urolog prywatnie i jeszcze czekać... dzwoniłam w sprawie wyników męża i już są ale na poczcie jeszcze nie ma i czekam bo ma wysłać ale cisza narazie :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Rudasku, co słychać? Jak się czujesz?

No wczoraj leciało po faktach (Uwaga to chyba była) ... ludzie od 5 w kolejkach i 8 numerek dostają...

simon, nie musisz nic od razu decydować :) Kartę ciąży przypuszczam że jeszcze za szybko, bo prawdopodobnie za wiele możesz nie zobaczyć więc się nie stresuj jak coś :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj simon nie pomogę Ci ale coś mi mówi, że kartę zakładają i pytają czy masz już lekarza prowadzącego, nie wiem musisz pytać zafasolkowanych :)

Rudasku oj zimno zimno! jak idę o 7 rano do pracy do na aptece pokazuje 2 stopnie tylko, wstaję o 6 rano to siwo wszędzie! o_O ale ja się akurat cieszę, uwielbiam jak palę w piecu, taki od razu przytulniejszy dom się robi :D

Wysłany: 29 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano zimno,ale w dzień jak ładnie :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Ja tylko na chwilkę - w weekend się wyłączyłam troszkę ;-) Zaraz zmykam do sklepu, potem piekę chlebek w moim nowym automacie do pieczenia chleba a na 17 pierwszy raz do szkoły! Cieszę się jak dzieciak :D

Miłego dnia Kobitki ;-)

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kryśka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda bardzo się ochłodziło, niby dość wysokie temperatury jak na ta porę roku ale trzeba się już ciepło ubierać, bynajmniej jest pretekst aby w nową kurtkę zainwestować i szalik ;)

sury_cat lubi tę wiadomość

fdf360f2c6116cc4388652c04f61f3a0.png
    co8pxgdslt0a9763.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dzień ładnie ale wczoraj jak wracaliśmy z P. o 19 od mojej cioci to raz, że już ciemno a dwa, że znowu lodówka :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Livia i też miłego dnia :) powodzenia w szkole :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimno, zimno, aż telepie. Kupiłam sobie w sobotę farelkę do łazienki i teraz jak wychodzę spod prysznica, to się wreszcie nie trzęsę :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury u Ciebie też takie Alpy jak u mnie :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :-) oj zimno, zimno... ale jak u rodziców jestem i tata w kominku rozpali to nawet lubię to zimno za oknem :-)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo zimnoooooooooo :)

Simon, dokładnie tak jak Przedszkolanka napisała :) moze CIe zapytać a nie musi :)

ja poszłam na pierwsza wizytę do lekarza, którego wybrałam, i w 6 tc mi zalozył karte, juz tam powpisywał dane itd :) i zapytał kto jest prowadzącym a ja do niego " no jak kto, Pan " hihihi :)
    a w sumie chodze do dwóch, bo prowadzacy to prywaciarz a chodze też na NFZ do starego dziadka po badania na kase :) a ze sie znaja obaj to ten stary mnie nie bada tylko pyta czy mlody badał i co zlecił , jakie badania :) wtedy bierze skierowanie i wypisuje na NFZ :):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Rudasku ja idę teraz prywatnie do młodego lekarza, a normalnie mam chodzić do jakiegoś znajomego teściowej na NFZ :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Sury u Ciebie też takie Alpy jak u mnie :P
    u mnie Monia to już Pireneje! :D nie ważne, ważne żeby na końcu był zielony pagórek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    noooo zimnoooooooooo :)

Simon, dokładnie tak jak Przedszkolanka napisała :) moze CIe zapytać a nie musi :)

ja poszłam na pierwsza wizytę do lekarza, którego wybrałam, i w 6 tc mi zalozył karte, juz tam powpisywał dane itd :) i zapytał kto jest prowadzącym a ja do niego " no jak kto, Pan " hihihi :)
    a w sumie chodze do dwóch, bo prowadzacy to prywaciarz a chodze też na NFZ do starego dziadka po badania na kase :) a ze sie znaja obaj to ten stary mnie nie bada tylko pyta czy mlody badał i co zlecił , jakie badania :) wtedy bierze skierowanie i wypisuje na NFZ :):)

sprytnie, podoba mi się :D

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    No właśnie Rudasku ja idę teraz prywatnie do młodego lekarza, a normalnie mam chodzić do jakiegoś znajomego teściowej na NFZ :-)

No to przeprowadz wywiad ktory lepszy i jeśli sie okaze ze Młody, i jeszcze jak pracuje w jakims fajnym szpitalu czy coś, to zrób tak jak ja :)
    Ja jak zobaczyłam 2 kreski to od razu poleciałam do przychodni i zarejestrowałam sie do byle kogo byle szybko-trafilam na dziadka..potem dostałam namiar na młodego i kolejna wizyta była u niego :) i jak sie pytał czy juz gdzies byłam do wymieniłam nazwisko i mowi ze sie znaja, potem dziadkowi tez mowie ze byłam u tego i tego..a On mowi ze super, to tam niech sobie Pani chodzi a po skierowania do mnie bo po co ma Pani płacić :) wiec PAn PAPA ( taka ma ksywke Mlody lekarz ) mnie bada, monitoruje i wypisuje na karteczce badania a stary tylko wypisuje :D hahahahha i cos tam zawsze przyoszczedze :D

simon86 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 29 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie nie pytała , bo ja do niej od zawsze chodzę :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja niestety zawsze trafiam do innego lekarza bo idę do gin jak mam wolne akurat w pracy a nie jak jest "mój" ulubiony, zresztą do niego to kolejki na kilka miesięcy na przód ;P

• kryśka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to zawsze do jednego i do tego samego gina chodzę , ufam mu, zresztą wszystkie moje koleżanki do niego chodzą

fdf360f2c6116cc4388652c04f61f3a0.png
    co8pxgdslt0a9763.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ