X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko moje plany to zamiatanie, zrobienie obiadku, zmywanie naczyń i tyle :)

przedszkolanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, w środy będzie miał wychodne na piwo :D

no dobrze z tą Majką miałaś, też moją tak muszę nauczyć :P

Lena to w sumie jak ja, tylko ja umyję naczynia bo mam dwa i zrobię soczek jabłkowo-marchewkowy :)
    no i mama mi całe pranie ze strychu zabrała i sama chce prać :P

ooo to Sana też dzisiaj "zamula"z nami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:54

Lena87 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to już nie pierwszy raz tak wraca, przyzwyczailiśmy się :D
    Dzień przed ślubem dostałam @, na naszą rocznicę to samo, a co do przyjazdu z pracy to już chyba z trzeci raz. Co zrobić :D O tyle dobrze, że 3 dni i po bólu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:55

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pisałam o tym już chyba wszędzie niestety nie dostałam odpowiedzi, chciałam się dowiedzieć czy zażywanie CLO od 2dc spowoduje szybszy przyrost pęcherzyków? wcześniejszą owulacje?? jak to z tym jest ?:)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ale Majka była na butli od 2 miesiąca życia niestety. Musiałam ją odstawić bo nie tolerowała laktozy w moim pokarmie :/ W sumie to się cieszyłam nawet, że na butlę przeszliśmy bo gryzła mnie strasznie i każde karmienie było z moimi łzami :/ Krew mi leciała z sutków i same nieprzyjemności... Nie zaznałam tego wspaniałego uczucia karmienia piersią ale może następnym razem :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonówka, każdy organizm jest inny .

Ja biorę 3 tabletki CLO pęcherzyk ( bo zawsze jest tylko jeden ) pojawiają się dopiero w 11 dc a owulacja występuje dodam że po zastrzyku między 16 a 17 dc . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:02

• Złota Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    dziewczyny pisałam o tym już chyba wszędzie niestety nie dostałam odpowiedzi, chciałam się dowiedzieć czy zażywanie CLO od 2dc spowoduje szybszy przyrost pęcherzyków? wcześniejszą owulacje?? jak to z tym jest ?:)

CLO, w zależności od dawki i wcześniejszych owulacji, bierze się od 2dc do 7dc, albo od 4 do 9dc. Ja raz brałam od 5dc. Im wcześniej weźmiesz tym szybciej będzie owulacja. Tyle teoria.

Lena87 lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:

Nie wydaje mi się. Ja brałam 3-7 dc i miałam owulację normalnie. Ale co organizm to inny więc każdy inaczej może reagować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:03

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie udało się właśnie przy dawce 2x1 od 3dc, niestety poroniłam i znów jestem na stymulacji od 2 cykli.. poprzednio pęcherzyk urósł ale nie pękł. Tym razem idę w ciemno bo ginka na urlopie. Nawet nie mam gdzie monitoringu zrobić, modlę się żeby się nie powtórzyło to z poprzedniego cyklu z niepękniętym pęcherzykiem ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać że biorę od 5dc do 9dc . :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mialas problem z tym, że pęcherzyk nie pękł powinnac dostać zastrzyk ale bez monitoringu nie da rady wtedy.

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, też chciała bym mieć @ 3 dni i bezbolesną :D !

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia moja mama mnie w ogóle nie karmiła, bo też coś tam czy ja nie mogłam czy ona, więc u mnie też to prawdopodobne, poza tym ja muszę mała od początku i do cyca i do butli nauczyć, bo ja po porodzie wracam na uczelnie to w weekendy mąż będzie ją karmił a cyca nie da haha :P

od razu mam głupie pytanie, jak odciąga się pokarm i trzyma w lodówce to jak się odgrzewa ?:O

CLOnówka ja Ci powiem na moim przykładzie bo sama w maju o to pytałam. Ja miałam cykle 42 dniowe, więc owulka była ok. 29dc, po CLO miałam owulkę ok.19-20 dc więc szybciej była :) ale już w 11dc miałam estradiol 336 ;)

Lena87 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pierwszy raz mi nie pękł. Pewnie przez stres wszystko się poblokowało, bo tego mi ostatnio nie brakuje... a nóż ten cykl zupełnie w ciemno będzie tym szczęśliwym :) przy trafionej stymulacji owu miałam 16-17dc wiec jeszcze wszystko możliwe bo teraz to dopiero 14dc. I zauważyłam że jest więcej śluzu rozciągliwego.. :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś po porodzie tak mi się zrobiło z tą @, wcześniej miałam dłużej. Teraz 3 dni, później jakieś 2 dni delikatnego plamienia i po wszystkim. A co do bolesności to różnie - czasem w pierwszy dzień mnie skręca i bez tabletki się nie obejdzie a czasem jak dzisiaj nie czuje nic :D

Bałam się, że teraz mi sie może spóźnić bo po HSG jestem i nie wiedziałam co i jak. No ale jest :D

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam że nie mierzę temp w tym cyklu bo chciałam całkowicie wyluzować.;)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś możesz odciągac pokarm i mąz będzie karmić nim jak będziesz na uczelni ;-)

A odgrzewa się normalnie :D W butelce w podgrzewaczu można, ja w garnuszku z woda to robiłam ;-) Potem chlust na rękę żeby sprawdzić czy jest ok i do pyszczka :D Też odciagałam sobie i przechowywalam w lodówce na poczatku :D

Lena87, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Nie wydaje mi się. Ja brałam 3-7 dc i miałam owulację normalnie. Ale co organizm to inny więc każdy inaczej może reagować.

No a ja biorąc od 5 do 9 dc miałam owulacje w 13, a zawsze miałam koło 22 dc. Różnie bywa.

Lena87 lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z CLO czy bez CLO owulację mam w 15-16dc. Mówiłam - co organizm to inny ;-)

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jeszcze jedno pytanko :P czy poprzedni cykl z CLO ma wpływ na następny?:)

‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ