X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko moje plany to zamiatanie, zrobienie obiadku, zmywanie naczyń i tyle :)

przedszkolanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, w środy będzie miał wychodne na piwo :D

no dobrze z tą Majką miałaś, też moją tak muszę nauczyć :P

Lena to w sumie jak ja, tylko ja umyję naczynia bo mam dwa i zrobię soczek jabłkowo-marchewkowy :)
    no i mama mi całe pranie ze strychu zabrała i sama chce prać :P

ooo to Sana też dzisiaj "zamula"z nami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:54

Lena87 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to już nie pierwszy raz tak wraca, przyzwyczailiśmy się :D
    Dzień przed ślubem dostałam @, na naszą rocznicę to samo, a co do przyjazdu z pracy to już chyba z trzeci raz. Co zrobić :D O tyle dobrze, że 3 dni i po bólu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:55

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pisałam o tym już chyba wszędzie niestety nie dostałam odpowiedzi, chciałam się dowiedzieć czy zażywanie CLO od 2dc spowoduje szybszy przyrost pęcherzyków? wcześniejszą owulacje?? jak to z tym jest ?:)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ale Majka była na butli od 2 miesiąca życia niestety. Musiałam ją odstawić bo nie tolerowała laktozy w moim pokarmie :/ W sumie to się cieszyłam nawet, że na butlę przeszliśmy bo gryzła mnie strasznie i każde karmienie było z moimi łzami :/ Krew mi leciała z sutków i same nieprzyjemności... Nie zaznałam tego wspaniałego uczucia karmienia piersią ale może następnym razem :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonówka, każdy organizm jest inny .

Ja biorę 3 tabletki CLO pęcherzyk ( bo zawsze jest tylko jeden ) pojawiają się dopiero w 11 dc a owulacja występuje dodam że po zastrzyku między 16 a 17 dc . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:02

• Złota Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    dziewczyny pisałam o tym już chyba wszędzie niestety nie dostałam odpowiedzi, chciałam się dowiedzieć czy zażywanie CLO od 2dc spowoduje szybszy przyrost pęcherzyków? wcześniejszą owulacje?? jak to z tym jest ?:)

CLO, w zależności od dawki i wcześniejszych owulacji, bierze się od 2dc do 7dc, albo od 4 do 9dc. Ja raz brałam od 5dc. Im wcześniej weźmiesz tym szybciej będzie owulacja. Tyle teoria.

Lena87 lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:

Nie wydaje mi się. Ja brałam 3-7 dc i miałam owulację normalnie. Ale co organizm to inny więc każdy inaczej może reagować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:03

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie udało się właśnie przy dawce 2x1 od 3dc, niestety poroniłam i znów jestem na stymulacji od 2 cykli.. poprzednio pęcherzyk urósł ale nie pękł. Tym razem idę w ciemno bo ginka na urlopie. Nawet nie mam gdzie monitoringu zrobić, modlę się żeby się nie powtórzyło to z poprzedniego cyklu z niepękniętym pęcherzykiem ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać że biorę od 5dc do 9dc . :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mialas problem z tym, że pęcherzyk nie pękł powinnac dostać zastrzyk ale bez monitoringu nie da rady wtedy.

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, też chciała bym mieć @ 3 dni i bezbolesną :D !

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia moja mama mnie w ogóle nie karmiła, bo też coś tam czy ja nie mogłam czy ona, więc u mnie też to prawdopodobne, poza tym ja muszę mała od początku i do cyca i do butli nauczyć, bo ja po porodzie wracam na uczelnie to w weekendy mąż będzie ją karmił a cyca nie da haha :P

od razu mam głupie pytanie, jak odciąga się pokarm i trzyma w lodówce to jak się odgrzewa ?:O

CLOnówka ja Ci powiem na moim przykładzie bo sama w maju o to pytałam. Ja miałam cykle 42 dniowe, więc owulka była ok. 29dc, po CLO miałam owulkę ok.19-20 dc więc szybciej była :) ale już w 11dc miałam estradiol 336 ;)

Lena87 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pierwszy raz mi nie pękł. Pewnie przez stres wszystko się poblokowało, bo tego mi ostatnio nie brakuje... a nóż ten cykl zupełnie w ciemno będzie tym szczęśliwym :) przy trafionej stymulacji owu miałam 16-17dc wiec jeszcze wszystko możliwe bo teraz to dopiero 14dc. I zauważyłam że jest więcej śluzu rozciągliwego.. :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś po porodzie tak mi się zrobiło z tą @, wcześniej miałam dłużej. Teraz 3 dni, później jakieś 2 dni delikatnego plamienia i po wszystkim. A co do bolesności to różnie - czasem w pierwszy dzień mnie skręca i bez tabletki się nie obejdzie a czasem jak dzisiaj nie czuje nic :D

Bałam się, że teraz mi sie może spóźnić bo po HSG jestem i nie wiedziałam co i jak. No ale jest :D

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam że nie mierzę temp w tym cyklu bo chciałam całkowicie wyluzować.;)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś możesz odciągac pokarm i mąz będzie karmić nim jak będziesz na uczelni ;-)

A odgrzewa się normalnie :D W butelce w podgrzewaczu można, ja w garnuszku z woda to robiłam ;-) Potem chlust na rękę żeby sprawdzić czy jest ok i do pyszczka :D Też odciagałam sobie i przechowywalam w lodówce na poczatku :D

Lena87, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Nie wydaje mi się. Ja brałam 3-7 dc i miałam owulację normalnie. Ale co organizm to inny więc każdy inaczej może reagować.

No a ja biorąc od 5 do 9 dc miałam owulacje w 13, a zawsze miałam koło 22 dc. Różnie bywa.

Lena87 lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z CLO czy bez CLO owulację mam w 15-16dc. Mówiłam - co organizm to inny ;-)

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jeszcze jedno pytanko :P czy poprzedni cykl z CLO ma wpływ na następny?:)

‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ