Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co ty Aga... ale jaja.. -.-

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś :D Jaka dieta bezglutenowa? :P Przy R. jakoś nie wychodziło bo tu pizza, chińskie i takie tam a potem ciąża więc jakoś mi się odechciało :D A tyle tego mam nakupowanego hmmm trzeba będzie zjeść ;-)

Ej a mnie cycki nie bolą i jakieś kapciowate się zrobiły, no przecież ja zawału dostanę w tej ciąży :D I znowu nospę wzięłam bo ból @ mnie łapał... Pocieszam się tym, że ginka dzisiaj zaglądała i było wszystko dobrze.

Ale Aga jak cukrzycę ciążową? Podawałaś nam tu wyniki i jakoś nie wskazywały na to, to o co chodzi?

E tam, dajcie spokój z tym synem, dzisiaj pierwszy raz poczułam, że chyba będzie babeczka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 17:37

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, coś popieprzyli w lab.. bo aż niemożliwe ;/

Livia ja nic nie obstawiam :D bo u siebie już zgłupiałam :D
    aby zdrowe :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Mizzi ;-)

U nas z dziewuszką problemu nie ma co do imienia - wszyscy w trójkę się zgadzamy na Alicję a dla chłopa będzie wojna i rzucanie talerzami :D

A Ty już wybrałas w końcu czy dalej sie wahasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 17:41

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalej się wahamy :D ale trzeba się zwerbować i w koncu wybrać...
    choć i tak bezimiennie sie bd zwracac do dziecka bo nadal nie wiem co ma między nogami hahah :D

najważniejsze że nosimy pod sercem nasz największy skarb :) i każda płeć ma wady i zalety ale musi być trochę i takiej i takiej :D bo co to byłby za świat jeżeli istnieliby same chłopaki a tu jedna smerfetka? :O hahha :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałaby wzięcie :D

Mizzi to jeszcze troszkę i się dowiesz co tam się schowało u Ciebie ;-) Najedz się czekolady przed wizytą - wypróbuj sposób Agi :D

Kurczę to ja w 6 tyg i juz imiona wybieram, w gorącej wodzie kapana jak zwykle :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbowałam z żelkami ostatnio :D to owszem brykało ale zasłoniło rączkami to co ma między nogami, a potem drugą rączkę do buzi... a na koniec skrzyżowało nogi i fenito :<
    także muszę ładnie chyba poprosić moje dziecko przed wizytą żeby pokazało co nie co i że bd widzieć to tylko Ja i gin :D nikt więcej :D

i dobrze że już macie jasną sytuacje.. a nie to co ja... żeby do stycznia wybrać to bd dobrze :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi już od małego dziecko okłamujesz? Przecież ono wie, że nam tu pokażesz i się wstydzi :D

Rączką zasłaniało? ha ha to facet, oni swoimi siusiakami lubią się bawić :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki badań, PRL 1,1 a TSH 2,33. Powiedzcie mi, czy takie wyniki są dobre?:)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Mizzi już od małego dziecko okłamujesz? Przecież ono wie, że nam tu pokażesz i się wstydzi :D

Rączką zasłaniało? ha ha to facet, oni swoimi siusiakami lubią się bawić :P
    csii.. ono nie czyta :D tylko słyszy hahhaha :D
    dokładnie obiema na początku a potem jedną rączką i dlatego był duży problem... a na koniec skrzyżowało nóżki i tam gin wyginał się i przeginął ale nie był pewny i ciężko było.. bo nawet i ja nic nie widziałam za dobrze.. a mogłoby chociaż raz tyłek wypiąć :D

faceci lubią drapać się po jajkach hahahha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:01

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka nie znam się aż tak profesjonalnie ale wydaje mi się że TSH lekko podwyższone, bo chyba najlepsze powinno być równe 1
    ale da się to zbić, leki na obniżenie i jazda :)
    a PRL chyba idealne.. :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka92 wrote:
    Odebrałam dziś wyniki badań, PRL 1,1 a TSH 2,33. Powiedzcie mi, czy takie wyniki są dobre?:)

PRL coś za niskie, dużo za niskie :/ A TSH dla staraczek powinno był w okolicach 1 a w ciązy nie przekraczać 2,5 więc tragedii nie ma ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:04

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwile bd piec ciasteczka z tego przepisu:
    http://www.mojewypieki.com/post/optymistyczne-kruche-ciasteczka
    ciekawe czy wyjdą... bo nie mam żadnych ciastek wszystkie wyjadłam a jutro mama wpadnie z siostrą do mnie.. i musze posprzątać..
    i chyba kilka zrobię z suszoną śliwką na drobno uciacham i dodam do ciasta.. z ciekawości bo i tak zaeksperymentowałam i dodałam kakao do drugiej połowy ciasta:D
    mam nadzieje że ta rwa opuści mnie choć na chwile i na spokojnie zrobię to co chce :)
    tak.. wiem.. odpoczywaj ale ile mozna lezec w tym łózku.. oszaaaaleje...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie na PRL się nie znam :D bo nigdy sobie nie badałam :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRL ma normy o 4 czy 5 do 24 wiec 1,1 to mało ale... lepiej mniej niż za dużo, nie ma leków na podwyższenie. Może być problem z pokarmem po porodzie przez to.
    Ja miałam za wysoką i zbijałam to pewnie jak krowa mleczna będę - wszystkie dzieciaki w okolicy wykarmię :D

Mizzy też z Moje Wypieki robię dużo :D Do tych sie przymierzałam ale jeszcze nie doszłam :D W tamtym roku robiłam Majce do szkoły te:

http://www.mojewypieki.com/przepis/waniliowe-kruche-ciasteczka-z-rudolfem

Pyyyyyyyycha były ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:12

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    PRL coś za niskie, dużo za niskie :/ A TSH dla staraczek powinno był w okolicach 1 a w ciązy nie przekraczać 2,5 więc tragedii nie ma ;-)
    Kochana z PRL to może tak być bo brałam bromka ;P i to pewnie za dużą dawkę gin zalecił ;P a jak wiadomo PRL to dość rozhuśtany hormon ;)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to jak zbijasz to wszystko jasne :D Będziesz musiała zmniejszyć dawkę ;-) Ja brałam Dostinex ale nigdy tak mi nie spadła :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka92 wrote:
    Kochana z PRL to może tak być bo brałam bromka ;P i to pewnie za dużą dawkę gin zalecił ;P a jak wiadomo PRL to dość rozhuśtany hormon ;)
    Mi z 56 tak poleciała w dół ;) we wtorek idę skonsultować wyniki z ginekologiem, zobaczymy co powie. Wczoraj skończyłam bromka i nie wiem jak to dalej będzie, słyszałam że trzeba go brać aż się w ciążę zajdzie, bo PRL lubi z powrotem sobie podskoczyć :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po odstawieniu leków lubi poszybować do góry jak szalona... Ja jak tylko dowiedziałam sie, ze jestem w ciąży odstawiłam Dostinex co do Bromka to wiem, że niektóre dziewczyny biorą jeszcze na poczatku ciąży i odstawiaja stopniowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:23

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i miałam z Wami siedzieć, przyszła mama i Ukrytą prawdę oglądałyśmy :D
    ale już jestem!

Mizzy szalona, chciało Ci się robić? Bo że jeść to nie muszę pytać :P

Livia no jak to...a chlebek, a cud dietka? :P hehe, wiedziałam że tak będzie :)
    a z cukrzycą sama nie wiem..chyba zadzwonię do gin.by ta rodzinna nie marudziła...ona niby diabetolog, no ale przecież wynik był ok według wszystkich a moja gin.chyba też wie co i jak ...

ooo Mizzy albo lizaka zjedz takiego dużego :P moja pięknie teraz dziurkę pokazała po lizaku z gumą (ten duży ,tylko ja jakiś z miętą miałam blee :P )

Kukułka ja też bym lekko tsh obniżyła :) nie zaszkodzi :)

a co do tego mleka to ja miałam prl 23 to też będę mlekodajna?? :D

ale Pola się kręci! Czasem się boje że to UFO :O :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ