SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Chyba przestanę być jej ulubioną synową po tych kilku dniach :P
    ty wredoto Ty ;D hahha...
    to hormony... albo nie wiem :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Olej ją, powiedz, ze więcej nie dacie bo nie macie i przecież wcale nie musi kupować mieszkania w Gdyni. Rumia tez piękne miasto :P
    nie no MISTRZYNI! hahhaha wygrałaś <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Kurde, czy któraś z Was podczas owulacji miała silny ból podbrzusza, taki ucisk, jak by Wam ktoś ciężarek położył? Bo mnie tak boli, taki dyskomfort, źle mi się siedzi przy biurku.
    ja tak miałam.. albo jak jajniki dawały... ughh...
    pewnie owulacja blisko i pęcherzyk Graffa pęka dość intensywnie i ci podrażnia tam

a co do bólu podczas nawet <3 raz tak miałam i USG po owulacji i żadnej torbieli nie było.. także nie musi to oznaczać zaraz najgorszego :)

jajniczki się budzą <3 jupii :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już będe wchodzić i nie jest tak źle :)
    Ale jestem przeżarta po obiedzie ! :o

Ewelinka zazdraszczamy pogody!!
    Marta nie strasz!
    Groszku oni tak mają,ze jeszcze czas,ze zapasy a sami sie przekonaja ze mamy racje :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    hejooooooo:)

moje dziecko próbuje mnie zabić od wczorajszej nocy, na bank planuje na mnie zamach, zeby zabic swą matkę, przyrzekam :( :(
    kurrrrr........ kopie aż boli, brzuchem mi rzuca.........
    aaaaaaaa nie moge wytrzymać!!!!!!!!!!
    ciesze sie, ze zyje, ale moze byłby troche delikatniejszy........

o kurde, wspolczuje Wam laski, ze herbaty nie mozecie :( matko jedyna....
    Livka, wspolczuje tesciowej- mozesz sie na niej wyładować w tym stanie..gromadzenie nerwów nie jest dobre :P

ej byłam w Biedronie, mam Lovele ale kolorowa....2 proszki i jedno białe mleczko, bo nic nie było a na polkach to tak skrzetnie ukryte.. ale tak sie krzatałam ze sie znalazałam :D

potem trafiłam do Pepco, nabyłam rękawisie takie malutkie z takiego kudłatego materiału- nie wiem jak sie nazywa...ni to polar ni to nie wiem co.. na sznureczku- takie słodkie :D :D

pojechalam pokserowalc dokumenty do miasta i zalatwilam wszystko oprocz xera ;/ niech to szlag ! ale człowiek ogarniety :O

witaj Sury, wrocilas :)
    chyba jestes parą Leny :) hehe

a gdzie Mizzy?

wlasnie, Anutki tez nie ma od jakiegos czasu... hmmm

Złota, moze w tym cyklu masz bolesną owulacje/ albo kilka pecherzyków rosnie?

Rudasek, trudno z tymi gatkami no co poradzisz..nastepnym razem bedziesz wiedziała ze trzeba L zamowic:)
    JESTEM :D też byłam dziś w biedronce ale nie kupowałam chemii jeszcze dla dziecka..
    i rzucily mi sie w oczy te kocyki dla malenstw.. kurde materiał taki milusi w dotyku ale z drugiej strony kocyka takie futro.. kut wie co to i już wyobrażenie że muszę z buzi wyjmować tą frottę czy coś tam.. bo wyciągnęłam paznokciem i poszło.. to na pewno zjadło by co nie co a mi taka przygoda nie potrzebna :<
    i w pepco przejrzałam dużo body itp.. to powiem szczerze.. jak był serio dobry materiał to kurde na daną płeć ozdoby itp.. a jak były takie uniwersalne to ta bawełna taka cienka :< mam nadzieje że jak bd u siostry to nie bd mieć takiego problemu

i wi tam w klubie niewyspanych... dziecko też mnie skopało ale co ja sie porównuje Groszku z Tobą, Twoj synuś o wiele wiele większy na pewno :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    można apap, ewentualnie chłodne okłady...

własnie dziewczyna napisała w 30 tyg. że jej córka ma siusiaka i jest chłopczyk...przeraża mnie to trochę :o

a pytanie z innej bajki, ma ktoś dostęp do Zeszytu kieleckiego (dział pedagogika) ? Bo mam z tego konspekty zrobić a nigdzie tego nie ma ;/
    NO CO TY?
    ja cie pierdyle.. to nawet lepiej jak ja nic nie wiem hahha :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    małż mnie ochrzanił, ze robie zapasy jak chomik :O

i że mam nie kupować odplamiacz do ubranek, bo jak ubrudzi to szybko ściągniemy i już ;] nosz kurde mol ! ;] super !
    jakbym o swoim czytała... dziś mnie wkurzył bo legginsy chciałam ocieplane to już a po co takie pstrokate? jak dziewczynka?
    znalazłam czarne no ale po co i po co
    to powiedziałam mu że pocą to się nogi nocą i niech spada i mnie nie stresuje :D
    a baba ze straganu :O hahah :D
    no co musiałam opier...
    ale i tak kupiłam i jestem zadowolona bo cieplusie..

• Złota Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie sie kupuje ocieplane legginsy? Dzis tak zmarzlam. Przydalyby na droge do pracy :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Zawału mozna dostac, nie było mnie chwile i tyle juz :O

mamoooooooooo

i te Wasze śluuuuzy, palpitacje serca :O

hej Ewelcja, jaki sliczny Bobasek w Avatarku:) jak sie czujecie? :)
    Dziekuje groszku dobrze Wlasnie wrocilysmy ze spacerku i Nicola sobie jeszcze spi :)
    No groszku jeszcze 10 tyg przed toba ale to zlecialo szybko :)
    Odpoczywajcie kochane poki mozecie . :)
    Skaczy sie wstawanie siusiu w nocy a zacznie wstawanie na karmienie :) Na poczatku ok bo malenstwo wiecej spi . Do 3 tyg nam tak spala pozniej zaczol sie skok rozwojowy i mala nam plakala non stop tylko roczki to takzwany placz bez powodu dopiero od tyg mamy ok ze polezy porozglada sie i pousmiecha po malu zaczyna mowic aguuu :)
    Milego wieczorku

mizzelka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Gdzie sie kupuje ocieplane legginsy? Dzis tak zmarzlam. Przydalyby na droge do pracy :)
    kochana ja kupiłam normalnie na ryneczku, tam są takie cuda! i za 35zł tylko... a materiał nawet nie lichy.. ale kit z tym.. jak ciepło w dupsko :D
    na pewno na jakimś ryneczku złapiesz bo obchodziłam wszystkie możliwe sklepy i nie było... w ogóle... masakra nawet w chińczyku.. a jak cos bylo to po 60zł -.- troche przesada jak za taka jakość materiału

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko a jeszcze pamiętam jak męczyłaś się ... przed porodem co cię odesłali do domku ;/ ughh bym ich chyba udusiła za to..
    ale córkę masz przepiękną :)

i wlasnie tak nie raz mysle jak to będzie... czy tam sobie aby radę z takim malenstwem.. czy nie zrobię krzywdy...

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Ewelinko a jeszcze pamiętam jak męczyłaś się ... przed porodem co cię odesłali do domku ;/ ughh bym ich chyba udusiła za to..
    ale córkę masz przepiękną :)

i wlasnie tak nie raz mysle jak to będzie... czy tam sobie aby radę z takim malenstwem.. czy nie zrobię krzywdy...
    Dasz kochana napewno . Na poczatku ciezko bo niewiesz czemu placze jak np jest najedzone i pampers suchy sama sie denerwowalam i pocilam przy tym . z dnia na dzien uczymy sie :)
    Ale napewno dasz rade :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37d2c3b41483868dm.jpg

mój teścik :)

mizzelka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Dasz kochana napewno . Na poczatku ciezko bo niewiesz czemu placze jak np jest najedzone i pampers suchy sama sie denerwowalam i pocilam przy tym . z dnia na dzien uczymy sie :)
    Ale napewno dasz rade :)
    mam nadzieję :) i tak jak piszesz trzeba się uczyć siebie nawzajem bo na pewno nikt nie jest w tym ekspertem i mistrzem :)
    to dobrze w sumie jak malenstwo spi na samym początku to jest chociaż czas na oswojenie się z nową sytuacją :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pro po.. muszę niestety wam się pożalić...
    wiem skąd ta rwa kulszowa.. nie od zaziębienia się.. tylko wczoraj pojawiła mi się po lewej stronie (a nie byłam nigdzie na zewnątrz nawet na chwile) i koniec.. znów chodziłam z wielkim bólem ale dobrze że po nocy przeszło.
    Moje dziecko robi sobie psikusy. :|

Sury Gratulacje :)

Sury lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury ładny widok pozytywnego teściku :)

Witaj Ewelinka :)
    Jak sie czujecie ? jak mała ależ ona słodziutka ? a Ty jak tam już forma wróciła ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko ale te włosy mała ma genialne <3

co do leginsów ocieplanych to ja kupiłam w zeszłym roku w Szachownicy i one się na brzuchy mega luźne zrobiły i je gdzieś rzuciłam, kurcze muszę je znaleźć bo te mi się prują a tamte na tą pogodę idealne by były! A powinnam jeszcze wejść :O

Mizzy czyli nie dość,że wstydniś to jeszcze urwis ;)

Ewelina.Irl, mizzelka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum u Kasi , znajomej w 30 tyg ciąży urósł fistaszek między nogami a miała mieć małą Matyldę :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w tym tygodniu to juz napewno miała dużo wyprawki kupionej i co teraz heehe ?
    oj płatają nam figle te maluszkki :)

ja zrobiłam rybki z zalewie octowo - pomidorowej . Jeeeeeeee niebo w gębie :O masakra ... zjem chyba cały garnek mimo , że zalewa jeszcze ciepła i nie zdążyły "przeleżeć" :P :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pepco byly ocieplane za 19.90 :)
    z takim skandynawskim motywem- bardzo fajne :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ