SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki miesiączki póki co brak.(przez ostatnie dwa miesiáce dostawalam miesiáczke od 30/1 dnia miesiaca owszem kiedys byly zaburzenia przez tarczyce ale teraz wszystko w normie). Nadal dziwny ból podbrzusza jest taki ciągły jakby trochę laskoczacy, do zniesienia, inny niż zawsze. Śluz wodnisty nie ma go wiele. Szyjka rożnie raz nie do wyczucia raz blisko bardzo, mam wrażenie ze codzienniezmienia położenie, ale obiecałam ze juz nie będę tam grzebać. Brak bólu piersi co na okres by mogło wskazywać.. Temperatura z rana różna raz 37,5 a raz 36,7 dziś znowu 37,1 wiec nic z tego nie rozumiem,przypominam. Ze miał być to mój bezowulacyjny cykl. Skoro tak boli mniepodbrzusze to czulabym juz jakieś zmiany w piersiach czy coś a tu nic, nie chce sie nakręcacza, nawet niewiem kedy ta owulacji miałaby nastąpić, najlepsze jest to ze babki piszą ze po zapłodnieniu szyjka od razu zamknięta na stronce jednak przeczytałam ze otwarta rozpulchniona. Szyjka od 2-8 tyg może oznaczać zajście w ciąże(http://parenting.pl/portal/rozpulchnienie-macicy) oto link , nic nie rozumiem poczekam do połowy miesiąca i tyle.. Potem test. Chociaż boje sie ze to opóźnienia przez jakieś wyniki, ale tsh poniżej 3 chyba nie zatrzymało by mi miesiączki Cykl bezowulacyjny Tsh nieco ponizej 3, progesteron 1 ciaza bylaby cudem.... Niewiem , pewnie sie rozczaruję, ale pomarzyć można, pozdrawiam!!!smilie1.gif)

czekam,czekam
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku święta prawda, trzeba uważać na siebie.. i zwracać na wszystko uwagę..
    Trzymajcie się tam i daj znać koniecznie jak po USG :*

a ja już kochane po glukozie, wypiłam prawie duszkiem, kuzynka smiała się ze mnie że jak drineczka pochłonęłam abym tylko nie bełtała :D :D
    wcale nie jest to takie tragiczne.. wydaje mi się że cukierek jest słodszy od tego... i wcale mi się jeść nie chciało ani pić :O
    ale już z musu zjadłam po tych ponad 2 godz .. koło godz 11:30 :D
    odebrałam wyniki
    na czczo 81 (<100)
    po obciążeniu 75g(2h) 127 (<140)
    i poszłam sobie na spokojnie do biedronki, kuzynka mnie wypusciła żebym zbałamuciła czas i wolno chodziła i omijała schody.. (instrukcje zaraz dostałam :D ) więc mąż podwiózł mnie pod samą biedronę :D poszłam i opierałam się o koszyk, po wszystko on się schylał i mi pomagał.. i spędziłam tam ponad półtorej godz.. jak nigdy :D :O ale zabawki wszystkie przejrzałam wzrokiem :D i kocyki, i bombki itp hahha :D jak dzieciak :)
    i te pół godzinki już posiedziałam w aucie tzn na spokojnie sobie weszłam po schodach znów do labka i poczekałam :)
    wcale mnie nie zbierało na bełty całe szczęście, ale chciało mi się mocno śmiać :D takiej głupawki dostałam gdzieś pół godz po wypiciu - jedyny objaw :D

przy okazji zrobiłam sobie morfologię
    hemoglobina mi troszkę spadła na 11,4 a norma (12-15)
    i hematokryt 33,4 a norma (36-45) ale ostatnio też miałam na podobnym poziomie
    ale ponoć to norma to się tym nie przejmuję..
    i zrobiłam sobie też żelazo i magnez
    Żelazo mam 105 (50-170)
    Magnez mam 2,1 (1,6-2,6) - a odstawiłam ten Aspargin na ponad tydzien bo ponoć przy zapaleniu pęcherza nie można go brać, tak było na ulotce.. więc wychodzi na to że mam magnez super bez wspomagania :O więc skąd te skurcze w nogach? od wysiłku czy co?? :<
    Także jestem happy :) że już mam to z głowy... uff..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) ciekawe kiedy ja dostanę skierowanie na pierwszą glukozę.. i może być ciężko bo mam w ciąży odrazę do słodkiego :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi no to aktywny dzien :)

my sie dzis lenimy :) Mały spi...nie rusza sie :(

a ja poprasowałam tatusiowi koszulki :)
    posprzatałam w swojej szafie i mam worek ubrań dla biednych :)

a teraz sie nudze....:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospę dostaje tyle że nie pomaga ..

upominam się co chwile ale powiedzieli że nic więcej dla Mnie nie mogą zrobić ..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Lenka :( może faktycznie tak Cię to boli bo się rozciąga ? :( już sama nie wiem :O trzymaj się tam jakoś <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mnie też odrzucało na początku... dopiero niedawno dostałam fazy na słodkie ciasteczka.. i było OK :D

Lenka a czy sprawdzali ci w krwi magnez? może tego ci brak? no sama nie wiem kurde.. wkurza mnie powoli ta ich ignorancja.. aby siedzisz tam i się kisisz.. ;/

Rudasku właśnie też dziś miałam się brać za koszule :D ale chyba jednak zmienię plany..
    ogarnę w domu.. rety mam troche lenia, ale trzeba coś zrobić..
    a u mnie coś się kręci.. dziś pobiło mi prawe żebro bo nie mogłam wygodnie siedzieć w aucie :D a teraz wojuje koło pępka:)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja idę sie położyć bo dzidziuś chyba zmęczony :)
    Dziś jakoś Sury nam zniknęła hallllooooooo jesteś ? :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a ja idę sie położyć bo dzidziuś chyba zmęczony :)
    Dziś jakoś Sury nam zniknęła hallllooooooo jesteś ? :)

jestem jestem :* podczytuję Was bo siedzę zawalona papierami i nie mam nawet czasu popisać :P do tego dalej walczę z mdłościami - herbata miętowa i chlebki ryżowe ratują mi skórę :P
    na obiad dziś robię żur po staropolsku - kolejna ciążowa zachcianka na "teraz natychmiast sprzeciwów nie uznaję" ;D

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem! :)
    Monia u nas na Mikołaja tylko sobie robimy a pod choinkę rodzeństwu i rodzicom i już mam prawie wszystko :)
    mmm koktajle uwielbiam :)
    co do glukozy to ja też słodkiego niee a na lajcie mi to poszło :) więc spokojnie :)

Mizzy no nie mogę jakie my podobne! Pamiętasz jak ja głupawkę dostałam po glukozie?? :P a może po prostu coś z główkami nie tak mamy :D
    dobrze,że wyniki są ok i mogłaś wyjść :)

Rudasku moja dzisiaj też leniuchuje, czasem tylko popuka dla spokoju matki :)

Lena a magnez dostajesz z potasem?

powiem Wam,że tak mi dzień ucieka że ja nie mam kiedy się uczyć :O ciągle latam jak nakręcona a to pranie a to obiad, to biblioteka...
    dzisiaj domowe hamburgery robię bo mąż ma smaka :)

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu nie ma skurczy, ale szyjka do 1,5 cm sie skrocila. Wymusilam na nich pessara, bo powiedzieli ze jest za krotka i nie beda zakladac.A wiem ze mozna od 0,5cm w zwyz,wiec powiedzialam ze jestem polozna i zeby jaj nie robili. Maly wazy Ok. 2000-2200 gramow. Jestesmy dobrej mysli, ale swoje wyplakalam..

Pessar zalozony aktualnie. Oby wytrzymal. Zostajemy nie wiem do kiedy. Boje sie ze do konca juz.walczymy dzielnie, oczywiscie;-) mialam kryzys, ale znowu wstalam;-)

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiu wszystko będzie dobrze! Szyja zabezpieczona to myślę, że wypuszczą Cię na dniach do domu z przykazem leżenia leżenia i jeszcze raz leżenia :) na święta na pewno Cię wypuszczą :) będzie dobrze kochana modlę się za Was cały czas :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Nospę dostaje tyle że nie pomaga ..

upominam się co chwile ale powiedzieli że nic więcej dla Mnie nie mogą zrobić ..

Lenka a nie mogą Ci czegoś w kroplówce podać? no co to za konowały następne no? ! :/

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku <3 ważne że byłaś twarda i założyli, Ci lekarze to mnie osłabiają... ale teraz już wszystko będzie dobrze, synuś duży chłopak więc spokojnie :) w domu jak coś to wiesz- Ty leżysz i pachniesz a mąż Ci służy - i tu nie ma innej opcji ! A w święta sobie odrobisz jedzeniem ;) podanym do stołu oczywiście :)

Sury lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś właśnie coś kojarzyłam że i Tobie chciało się śmiać haha :D
    a mnie nawet puszka od ananasa bardzo rozbawiła :D
    nie wiem po co? :D
    no dobrze że wyszłam bo by mi tyłek odpadł od krzesła a myślę że tyle samo wysiłku bym włożyła co i na siedząco w poczekalni bo bym musiała co jakiś czas wstać bo by kość ogonowa mnie bolała plus delikatny spacer po korytarzu to i tak na to samo by wyszło :)

Groszku ja cie kręcę to ci heca ;/ ale najważniejsze że już pessar jest i jest zabezpieczenie, damy radę :*
    kuzynka też to miała i nawet termin przechodziła... aby się nie stresuj skarbie...
    nie płacz :* rety jak czuje sie bezsilnie.. tak by się chciało pomóc ale nawet nie wiem jak :(
    najważniejsze że synek już ma lepszą wagę... ale niech siedzi tam spokojnie.
    ale dziwna sprawa że nie chcieli założyć.. kurde paranoja.. dobrze że znasz się na tym bo ja nie wiem jak to by było... -.- ;/

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jeśli chodzi o wizytę 18.12 Aga to ja mam :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja ciągle jestem dobrej myśli - zobaczysz, wszystko się ułoży ;-)

Monia pierwszą glukoze dostaniesz w 20 tyg bo wtedy się robi z obciążeniem a zwykła to bez zadnych slodkości do picia.

Triszkaaa skoro masz cykl bezowulacyjny to normalne, że Ci się przedłuża. Takie cykle mogą byc baaaaardzo długie i czasem nie konczą sie bez wywolywania @. Skoro gin stwierdził u Ciebie taki cykl powinnaś dostać luteinę albo duphaston na wywołanie.

Lenka co to znaczy, ze nie mogą już nic więcej dla Ciebie zrobić? To po cholerę Cię trzymają? Równie dobrze możesz leżeć sobie w domu. I może faktycznie ten magnez sprawdź jak Mizzi mówi ale skoro nic z dzidziusiem się nie dzieje to może taki Twój urok i tak odczuwasz rozciąganie macicy?

A ja wróciłam ze szkoły ufff byłam w sklepie bo zachciało mi się fasolki po bretońsku (ale będą strzały później) :D Muszę powypuszczać z siebie ile się da póki męża nie ma bo później będę się wstydzić :D A skubaniec dzisiaj przysłał mi zdjęcie bo marudziłam mu, że u nas zimno :D

Taki widok ma z mostku o 12 w południe - SADYSTA! :D

d34ea9745f1f80d6med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:00

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy ja już czekam co u Ciebie w czwartek się okaże bo wizję miałam :D

Groszku no właśnie to niesamowite że tak się skróciła :O jest dobrze, dobrze a tu nagle 1,5cm :O ale najważniejsze że szybka reakcja i już zabezpieczone :)
    a moja teściowa przy całej trójce miała ten pessar od początku do końca- bo z natury ma krótką szyjkę i wszyscy zdrowi i silni :)

Marta właśnie miałam pisać, bo mi się rano przypomniało,że chyba Ty masz :P a na którą ? My na 17 dopiero ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia uciekaj do szkoły a kysz! a nie nam tu pokazujesz takie męki dla nas... :P
    haha strzały :D :D koty będą uciekać :D

livia30 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Groszku ja ciągle jestem dobrej myśli - zobaczysz, wszystko się ułoży ;-)

Monia pierwszą glukoze dostaniesz w 20 tyg bo wtedy się robi z obciążeniem a zwykła to bez zadnych slodkości do picia.

Triszkaaa skoro masz cykl bezowulacyjny to normalne, że Ci się przedłuża. Takie cykle mogą byc baaaaardzo długie i czasem nie konczą sie bez wywolywania @. Skoro gin stwierdził u Ciebie taki cykl powinnaś dostać luteinę albo duphaston na wywołanie.

Lenka co to znaczy, ze nie mogą już nic więcej dla Ciebie zrobić? To po cholerę Cię trzymają? Równie dobrze możesz leżeć sobie w domu. I może faktycznie ten magnez sprawdź jak Mizzi mówi ale skoro nic z dzidziusiem się nie dzieje to może taki Twój urok i tak odczuwasz rozciąganie macicy?

A ja wróciłam ze szkoły ufff byłam w sklepie bo zachciało mi się fasolki po bretońsku (ale będą strzały później) :D Muszę powypuszczać z siebie ile się da póki męża nie ma bo później będę się wstydzić :D A skubaniec dzisiaj przysłał mi zdjęcie bo marudziłam mu, że u nas zimno :D

Taki widok ma z mostku o 12 w południe - SADYSTA! :D

d34ea9745f1f80d6med.jpg

to faktycznie sadysta ;) zazdraszczam słoneczka :)

‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ