Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
A co się stało Lenie?
Przedszkolanko ja od początku nastawiałam się na ZZO, skurcze były do wytrzymania 4/10 bólu przy rozwarciu 5cm, podali mi ZZO i nagle 8cm. Chodziłam, skakałam na piłce śmialiśmy się dużo, żarty położne opowiadały (m.in. przeplacili za pilke poloznicza do porodu bo moja z decathlonu duzo lepsza) atmosfera byla swietna, a pozniej parte i po wszystkim
Tylko lozysko gdzies sie tam przyczepilo i nie chcialo wyjsc, jakby mieli mi to na zywca wyciagac to chyba bym tam zeszła, połozna wrecz skakala mi po brzuchu,jak przy reanimacji, z calej sily.
Pozniej dali mi przeciwbolowe srodki do tego cewnika od zzo, 5sekund i dzialaly
Groszek, Anutka lubią tę wiadomość
-
Hejka;-)
U nas pierwsza przespana noc....
Luzujemy poslady...przeciez musi byc dobrze?
Iii...lezymy non stop;-)
Zastanawiam sie czy tak szyjka szybko sie skrocila z 4 cm do 2 cm w ciagu 4 dni czy moj gin zawalil, a przeciez badal mnie w piatek, a we wtorek w szpitalu wyladowalam....hmmmm ciekawe.
Niecierpliwa super porod
gratuluje Synka;-)
niecierpliwa21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Ja dziś nawet herbaty nie utrzymałam w żołądku
poranki są tragiczne
teraz zjadłam marchewkę i póki co żyję 
Grosiu możliwe, że ginek nie zauważył, że już coś się niedobrego zaczynało dziać
Witam w 8 tygodniu!
czyli wg usg w 7
Anutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szkoda ze sie czlowiek zbadac sam nie moze....
I kurna zaufaj tu swoim kolegom.
Ktos mi powiedzial ze mozliwe ze sie skrocila przy mocnych skurczach.
Ale ja ich nie czulam kurcze... i co teraz?
Czy mozna mu znowu zaufac?
Zmieniac na koniec lekarza?
Przykro mi:-( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja juz po obchodzie. Płód się rozwija dobrze ma 0,63 cm.
Ból przeszedł. Mam się oszczędzać. Leżeć i leżeć.
No i jak na razie zero
Wracam do domku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:43
Sury, livia30, mizzelka, przedszkolanka:), XxMoniaXx lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie miałam pytać co tam u was...
Lenka to się nacierpisz.. ale może to tylko na początku bd odczuwać tak intensywnie te rozciąganie a potem jakoś to pójdzie...
ehh.
Groszku wszystko możliwe że gin zawalił sprawę... bo w ciągu 4 dni nagle taka zmiana? ;/ tym bardziej że nie czułaś takich skurczy... -.-
a pro po ... teraz w czwartek mam wizyte i poprosze o cytologię i o zmierzenie szyjki bo jej nie mierzył... ;/ aby sprawdzał na samolocie i koniec..
Aguś a dobrze się czuję, tylko jak zwykle po nocy boli mnie w krzyżu i lekko brzuch ale to norma.. od kręcenia się. :<
Livia śliczne ubranka, a kotek bardzo podobny do jednych z moich body niebieskich hehhe
słodkie są 
u mnie mąż tak samo myśli... że na co tyle rzeczy a ja przecież aż tak dużo nie nakupowałam?
-
nick nieaktualnyJa wczoraj mojemu mężowi zrobiłam listę rzeczy dla mnie i dla dziecka potrzebnych do kupienia przed porodem to się za głowę złapał, bo myślał, że co tam kilka ciuszków i smoczek to z jednej wypłaty przed porodem samym się kupi
faceci nic nie kumają
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Mizzi! Śniłas mi się dzisiaj
Przeżywam juz tą Twoja jutrzejszą wizytę no 
Lenka dobrze, ze wracasz do domku, zawsze to większy komfort psychiczny a skoro masz leżeć i nic szczególnego Ci się nie dzieje to w domu zawsze lepiej
A ja się dzisiaj wyspałam! Zaraz skoczę do wanny, kontynuacja prania, zakupy i w końcu to nieszczęsne prasowanie
Mąż już przebąkuje żeby jakąś panią do pomocy mi zatrudnić zeby raz w tygodniu przychodziła i poodkurzała mi cały dom i pomyła podłogi bo jak to powiedział "sierściuchy zafajdane swoimi brudnymi dupami po nich jeżdżą"
Myślę jeszcze, jakoś nie bardzo chce żeby mi obca baba do szafek zaglądała
mizzelka lubi tę wiadomość

-
dzień dobry

Lenko cieszę się z pozytywnych wieści, teraz odpoczywaj w domu, nadrabiaj seriale i odpuść sprzątanie itp .
Marta, tak to szyjka
u mnie cały czas jest 3,0 i znak zamknięcia (takie O przekreślone)
Groszku no pewnie jego niedopatrzenie bo to az nie realne takie skrócenie...ale teraz nie ma co myśleć, tylko leżeć i odliczać do porodu
Mizzy moja też na samolocie tylko, ale jak tylko "zajrzała" to reakcja "o jaka długa, piękna szyjka" więc jej ufam, zreszta chodzę do niej od 15 lat
a Ty spisz na kartce co chcesz spytać i co ma zrobić i siedź póki nie będziesz spokojna! nie po to tyle się na wizyty czeka.. na którą wizyta?
Co do męża ja już nie dyskutuje, sam będzie później latał jak na tyłek nie będzie miał co założyć małej
a ja zaraz znikam i konspekty muszę zrobić x milion ;/ i zupkę jeszcze
-
Livia nie musisz się zgadzać
to propozycja 
co do spania to ja od 23 do 1 w nocy co 15 minut- z zegarkiem w ręku...malutka się kręciła, miejsca szukała i pęcherz ucierpiał i mój sen...no i o 2 i 3 też oczywiście wędrówka do łazienki
-
Hej

jestem ale od rana chodzę wściekła i nabuzowana jak cholerka
byliśmy wczoraj z mężem u kardiologa bo ma wysokie ciśnienie.. dostał leki, które leżą od wczoraj na stoliku... przyszłą teściowa i sobie je bierze do ręki , czyta .... co kufffffaaa
a jakby jakaś karteczka leżała na stoliku to będzie tak się naciągać, mrużyć oczy czytać... co ją to obchodzi
jej sprawa.... ? nie umiem znów dziś bo mnie wkur... od rana .....
-
nick nieaktualnyJa niestety też zaczynam mieć problemy ze spaniem bo macica mi się powiększyła i zaokrągliła a ja uwielbiam spać z jedną nogą wyprostowaną a drugą zgiętą (kolano pod brodą dosłownie) i zawsze ta macica była uciskana i jakby "chowana" pod tą zgiętą nogą a teraz już tak nie mogę
ciasno, boli, noga do brody nie dojdzie i dupa
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH