Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie chyba bezowulacyjny :((

Hej dziewczyny :)
    dziś wreszcie w miarę przespałam noc :D
    miłego dnia :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(((((((

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem na 100% ale ja miałam podobne wykresy i jak taka dziwna temp bo był bezowulkowy :( ale ja tam sie nie znam :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Nie mialam usg od pn :-)
    chyba sobie żarty stroją... coś ty..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katdud niestety bezowulacyjny, jak długie masz cykle? może jednorazowo ci się trafił taki cykl.. nie widzę żeby temperatura podskoczyła o magiczne 0,2 stopnia i była różnica o 6 poprzednich temp (owszem zgadza się w 8dc i idealnie pasowałaby owulka bo akurat w 4 dni po owulce byś miała tą różnicę o 0,2 stopnia) no ale dlaczego masz tak bardzo długą fazę lutealną? coś tu nie gra..
    bo gdyby to była temp ciążowa to na pewno nie byłaby bliżej linii podstawowej wykresu.. coś za niska.. no chyba że jest to super ekstra wyjątek od reguły.
    ale skoro byś była w ciąży to już by wyszedł spokojnie test.

no i testy owulacyjne.. za często wychodzą na plusie, ponoć LH i progesteron jest bardzo podobny do siebie w składzie i może dlatego one wychodzą? gdzieś to kiedyś czytałam ale nie wiem czy to prawda.
    no i w sumie testy owulacyjne mają tylko 60% wiarygodności..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 10:39

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie też niestety bezowulacyjny - coś tam się szykowało ale nie wyszło...

Cześć Dziewczynki!

Ale u mnie czarno i mokro za oknem, wieje jak cholera - pogoda wstrętna! W nocy aż 5 razy na siku wstawałam - to już przegięcie no! Mąż chory, gorączkuje i w nocy trzy razy go przebierałam i pościel zmieniałam do tego teściowa go wczoraj na zakupy wyciągnęła bo żyrandole musi kupić już teraz cholera jasna i zamiast wyleżeć wczoraj to ciągnie się i ciągnie mu :( Mam ostrego nerwa już na tą kobietę... Oczywiście żyrandole tez my jej fundujemy (na firanki sobie odłożyła - wow) i wczoraj 1200zł poszło w Castoramie :/ Ponosi tą kobietę ostro... Niech idzie już do tego mieszkania swojego bo nie ręczę za siebie...

Ja też wstrętna baba jestem - mąż chory ale zbałamucić go musiałam z rana hi hi tak troszeczkę :P

Pojadę sobie dzisiaj do galerii i kupię sobie nowy stanik! Bo już przestałam nosić tak mi bimbały urosły i jak tak dalej pójdzie to do kolan mi opadną :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 10:45

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia na zdrowie mu te zbałamucenie pójdzie, gorzej te żyrandole ;/
    uważaj aby sie nie zaraź :P
    niech se strzeli sposób studenta (wódka z pieprzem i pod kołdry wypocić się) :D

pogoda u mnie też do dupy, ale jadę dziś do mamy <3

i dalej z mężem cudujemy z tym imieniem.. masakra..

• Anutka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    chyba sobie żarty stroją... coś ty..
    Badanie na samplocie raz w

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Badanie na samplocie raz w
    to rzeczywiście dużo zrobili ;/ kurde dziwne.. mówią że w weekend urodzisz to kiedy oni planują zrobić te USG? ;/

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi miał dzisiaj jechać te żyrandole wieszać ale mu zabroniłam! ;-) On nie jest przeziębiony tzn gorączkuje bo miał kiedyś złamany kręgosłup szyjny i ma pręty wstawione i go przewiało i tylko tam go boli. A poci się już dwie noce więc jak dzisiaj poleży to może jutro będzie już lepiej ;-)

Mizzi i tak stanie na Alicji przecież :D Ja za to ciągle cuduję z męskim imieniem ale odpuszczę na razie meczenie meża póki nie okazę się, że faktycznie jest potrzeba ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu jak tak to nie powinien się za takie rzeczy brać...
    nie moze tesciowa kogos innego o to poprosic? albo dać komuś te 50zł za powieszenie? :<

tez tak mysle ale niech negocjuje i mi wymysli coś mądrzejszego skoro tak :D
    tesciowa strzeliła mi Sandrę (mi sie kojarzy z jaszczurka salamandrą) :D
    albo z takimi latami 80.. 70... :D
    a znow teść żeby Oliwia, ale tego towaru jest ze szok.. oliwek :P

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja mama Jagodę zaproponowała albo Antosię więc decyzja, że nikomu o wybranych imionach nie mówimy nic ;-) Teściowa ostatnio pytała i mój brat ale powiedziałam, że to tajemnica i dowiedzą się jak się małe urodzi :P Niech się pałują :D

A teściowa to wiesz co? Nic nie mówię... na poniedziałek sobie ekipę sprzątającą zamówiła do mieszkania ale żyrandole, skręcanie mebli itp synuś ma jej robić. Rozumiem bo R. jest dokładny i porządnie to zrobi no ale do cholery jasnej - odkąd przyjechał teraz z pracy to nie mieliśmy dla siebie wcale czasu - ciągle tylko to jej mieszkanie i końca nie widać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 11:17

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    to rzeczywiście dużo zrobili ;/ kurde dziwne.. mówią że w weekend urodzisz to kiedy oni planują zrobić te USG? ;/
    Jak przez weekend nie urodze to w pn wypis do domu

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny, zazwyczaj mam dłuzsze cykle ale ostatnio miałam na 30 dni 14 dni krwawienie wiec cos jest nie tak , myslałam ze po tym dziwnym cyklu ten bedzie normalny i oczywiscie zielony:(((

• Anutka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rmf.fm/f/wyprawka.html
    Moze sie zalapie, planowy termin mam na 22.01 :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katdud wrote:
    dziekuje dziewczyny, zazwyczaj mam dłuzsze cykle ale ostatnio miałam na 30 dni 14 dni krwawienie wiec cos jest nie tak , myslałam ze po tym dziwnym cyklu ten bedzie normalny i oczywiscie zielony:(((

Raczej musisz wybrać się do ginekologa po leki na wyregulowanie cyklu - powodzenia ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia witaj :)

a z teściową no to cóż Ci powiedzieć.. przegięcie pały :P
    no ale wiedziałam , że tak będzie .. one na dłuższą metę są nie do przełknięcia :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej jak dobrze, że mi nikt nie proponował żadnego imienia. Zaraz na początku powiedziałam bedzie Amelka albo Szymon i nikt nic nie powiedział i nie proponował imion. Tylko by spróbował :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy lek BIOPAROX mozna w ciąży ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie niech sobie proponują, zwisa mi to :D Gorzej jak ktoś trafi i jeszcze pomyśli, że skorzystaliśmy z jego propozycji :/

Nooo teściowa była fajna jak była daleko :D Dam radę, już zapowiedziałam mężowi, że po porodzie w szpitalu nie chce nikogo widzieć poza nim i ewentualnie Majką a on mnie pyta "nawet mojej mamy?". Owszem, nawet jego mamy, boszeeee :D Po powrocie do domu też dopiero zgoda na odwiedziny będzie jak wykaraskam się jako tako z połogu i niech spróbuje mi się przeciwstawić! :D

Ale jak mi zajdzie za skórę to języka już nie będę przygryzać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 12:01

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ