X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo mój mąż je lubi :) kiedyś siostra mu wysłała z ameryki ten sos oryginalny do tego, szaleństwo było :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    czyli mówisz ze to moglo byc to jak bede miec wizyte gina to sie zapytam bo to bolal nie milosernie ale na szczescie ustapil bol jak zmienilam pozycje. potem zmeinilam znowu na lewy bok i zasnelam
    to na pewno ciśnie ci na nerwy... ja tez tak mialam... a jak mi zablokowała mała to ho ho .. czasami wstać z łóżka nie mogłam...
    na pewno warto powiedzieć ginowi ale on to pewnie zaleci aby Apap na ból i nic wiecej... bo niestety nic na to się nie poradzi :( malenstwo rośnie i dopóki nie zmieni pozycji to mogą być takie anomalie z naszym organizmem

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sos mamy, to syrop klonowy. My mamy akurat kanadyjski, ale za to oryginalny, więc jest fajny.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Mizzy myślisz że teraz juz to moje dziecko sie ukaże ? cholercia ale sie niecierpliwie :P
    bardzo bardzo możliwe o ile nie skrzyżuje nóg :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    w sumie tez dzisiaj sie widze z endokrynologiem moze cos mi podpowie ;[]
    mi zalecił na tą rwę leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć na twardym.. ciepła kąpiel też koiła ból :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak myślałam że klonowy,ale nie byłam pewna i wolałam nie pisać :P

no dobra, pora te placki szykować, bo rodzinka głodna (tak,tak u nas wszyscy czekają aż ja -w 9 miesiącu- obiad zrobię wszystkim :P sprawiedliwe nie? :P ).
    do później ;*

Złota, mizzelka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    wróciłam z praktyk, ale grypa panuje ;/ właśnie piję drugą herbatę z miodem i cytryną...

Monia tak- musi teściowa :P inaczej nie byłaby sobą :P

Mizzy ale się zryłam,że nie chcesz by teściowa wyjeżdżała przed porodem :O haha :D
    i dziewczyny nie, nie, NIE! NIE wizytuję 18tego, bo do tej pory mam zamiar małą wygonić z brzucha! :P :P

Livia jakie tam ubranka są w lidlu, to może skoczę w sobote :P

Złota u mnie placki dzisiaj :P

Z. daj znać po wizycie jak tam ;)
    hahhaha ja jej tam nie chce! bo to mogloby sie zle skonczyc :D

tylko wkurza mnie to że mąż zamiast mną się zająć to bd musial tutaj wracac bo nie bd kto pomoc tesciowi.. a nie lekko będzie obrobić ponad 50 sztuk ;/
    tym bardziej ze on nie jest szybki.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Jejku muszę iść odkurzać brrr no dobra, im szybciej to będę miała za sobą tym lepiej dla mnie ;-)
    lepiej odkurzac niz zbierać to na mokro jak ja.. dwa razy myje podlogi...

• Złota Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    lepiej odkurzac niz zbierać to na mokro jak ja.. dwa razy myje podlogi...

Czemu dwa razy?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    A ja w pracy jeszcze co najmniej godzinę ;) Już bym wolała odkurzać!

Placki, placki może jutro na kolację zrobię. A w niedzielę na śniadanie - amerykańskie naleśniki!

I kupił dziś mąż ziarno na bułki. Kilogram pszenicy kosztuje, uwaga! - 1,60 zł.

Nic dziwnego, ze rolnictwo leży i kwiczy w naszym kraju. Przecież ta uprawa to się chyba nie opłaca...
    a no nie opłaca.. dopłaty idą ale na sam prawie nawóz, a co dopiero paliwo?
    mleko kupują od nas za 1zł a w sklepie ile trzeba zaplacic za rozcienczone coś? bo to nie jest prawdziwe mleko..
    i nie trzeba je tak pasteryzować.. ma samo w sobie mało bakterii itp bo kontrolują nas co chwile
    jak wleje sobie do kwarty i zostawie w lodówce to aby śmietanę muszę zbierać i wcale sie nie psuje ;/ no ale ludziom wciskają ;/

no ale propagandę sieją że mammy... dopłaty itp..
    ale gdyby nie one to nic by się nie ruszyło bo najzwyczajniej w świecie człowieka nie byłoby stać, tym bardziej że z roku na rok nawóz potrafi zdrożeć nawet o 200%...
    teraz dobrze ze chociaz ropa tanieje...
    zwrot za paliwo też nie wielki mamy.. szału nie ma ;/

jak teraz w pytaniu na sniadanie podawali ile to rolnicy dostają za kg mięsa wołowiny... że ojeeejaa.. ale weź utrzymaj te bydło
    woda, prąd, ściółka, żarcie... zrobi cos sobie weterynarz potrafi wziąć nawet tysiaka w ciągu dnia, chociaz jak ostatnio jedną ratowaliśmy to poszło na nią 2,5 tys..
    wkurza mnie taka propaganda, a nie przyjadą tutaj taki dziennikarzyna i nie zobaczy jak to naprawdę wygląda.. i ile naprawdę dostajemy za ten kg wołowiny.
    handlarze robią nas w ciula nie raz.. albo oszukują z wagą
    trzeba tak na wszystko uważać... jałoszka inaczej kosztuje, byczek też inaczej... przez te embargo aby gorzej jest.
    a oni w ministerstwie się nie martwią, bo po co.. selekcja się zrobi, aby najsilniejsze gospodarki zostaną ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Czemu dwa razy?
    bo jakbym odkurzyła to potem umyłabym aby raz a tak to raz muszę zebrać kurz a potem chociaz jeszcze raz przejechać tym mopem bo wygląda ta podłoga jakby wcale nie ruszona była... ehhh bo sie kurzy i kurzy z góry, teściowa myśli że odkurzacz to ZUO.
    ale odkładam i niedlugo zakupie.. :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    bo jakbym odkurzyła to potem umyłabym aby raz a tak to raz muszę zebrać kurz a potem chociaz jeszcze raz przejechać tym mopem bo wygląda ta podłoga jakby wcale nie ruszona była... ehhh bo sie kurzy i kurzy z góry, teściowa myśli że odkurzacz to ZUO.
    ale odkładam i niedlugo zakupie.. :)

ŻARTUJESZ... Ona nie ma odkurzacza????

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    ŻARTUJESZ... Ona nie ma odkurzacza????
    ma ale nie używa :D a ma kilka dywanów, i na górze przecież salon, sypialnia itp.. ja to bym nie wyrobiła.. i tak się wkurzam na te moje 3 pomieszczenia plus schody i lazienka, ale w miarę mi idzie...
    według niej gorzej się pyli na firany itp... i jeszcze gorszy kurz się robi..
    siostry meza jak byly to wziely odkurzacz i same odkurzyly.. jak ona byla w robocie i sie dziwily ze ona nie uzywa :D
    a przy okazji ja skorzystalam i odkurzylam u siebie, ale bylo zarąbiscie czysto, jak lubię...

• Złota Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    a no nie opłaca.. dopłaty idą ale na sam prawie nawóz, a co dopiero paliwo?
    mleko kupują od nas za 1zł a w sklepie ile trzeba zaplacic za rozcienczone coś? bo to nie jest prawdziwe mleko..
    i nie trzeba je tak pasteryzować.. ma samo w sobie mało bakterii itp bo kontrolują nas co chwile
    jak wleje sobie do kwarty i zostawie w lodówce to aby śmietanę muszę zbierać i wcale sie nie psuje ;/ no ale ludziom wciskają ;/

no ale propagandę sieją że mammy... dopłaty itp..
    ale gdyby nie one to nic by się nie ruszyło bo najzwyczajniej w świecie człowieka nie byłoby stać, tym bardziej że z roku na rok nawóz potrafi zdrożeć nawet o 200%...
    teraz dobrze ze chociaz ropa tanieje...
    zwrot za paliwo też nie wielki mamy.. szału nie ma ;/

jak teraz w pytaniu na sniadanie podawali ile to rolnicy dostają za kg mięsa wołowiny... że ojeeejaa.. ale weź utrzymaj te bydło
    woda, prąd, ściółka, żarcie... zrobi cos sobie weterynarz potrafi wziąć nawet tysiaka w ciągu dnia, chociaz jak ostatnio jedną ratowaliśmy to poszło na nią 2,5 tys..
    wkurza mnie taka propaganda, a nie przyjadą tutaj taki dziennikarzyna i nie zobaczy jak to naprawdę wygląda.. i ile naprawdę dostajemy za ten kg wołowiny.
    handlarze robią nas w ciula nie raz.. albo oszukują z wagą
    trzeba tak na wszystko uważać... jałoszka inaczej kosztuje, byczek też inaczej... przez te embargo aby gorzej jest.
    a oni w ministerstwie się nie martwią, bo po co.. selekcja się zrobi, aby najsilniejsze gospodarki zostaną ;/

A daj spokój... wszystkich propagandą zabijają. Podają jak to nauczyciele po 5 000 zarabiają. Ciekawe... moja mama 30 lat pracuje i nigdy takich pieniędzy nie widziała. A jak dostała nagrodę na 25 lecie pracy, to było 1900 zł i jeszcze podatek zabrali. To dostała do ręki coś koło 1000.
    A szkoły zamykają, bo niby dzieci nie ma, a potem są molochy gdzie 800 dzieciaków chodzi i klasy po 30 osób. A nauczyciele na bruk.

Najpierw to posłom zabrać, zobaczymy ile wtedy by do polityki z powołania poszło i chęci pomocy, a nie:/

• Złota Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ma ale nie używa :D a ma kilka dywanów, i na górze przecież salon, sypialnia itp.. ja to bym nie wyrobiła.. i tak się wkurzam na te moje 3 pomieszczenia plus schody i lazienka, ale w miarę mi idzie...
    według niej gorzej się pyli na firany itp... i jeszcze gorszy kurz się robi..
    siostry meza jak byly to wziely odkurzacz i same odkurzyly.. jak ona byla w robocie i sie dziwily ze ona nie uzywa :D
    a przy okazji ja skorzystalam i odkurzylam u siebie, ale bylo zarąbiscie czysto, jak lubię...

O kurna, uśmiałam się do łez...

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    A daj spokój... wszystkich propagandą zabijają. Podają jak to nauczyciele po 5 000 zarabiają. Ciekawe... moja mama 30 lat pracuje i nigdy takich pieniędzy nie widziała. A jak dostała nagrodę na 25 lecie pracy, to było 1900 zł i jeszcze podatek zabrali. To dostała do ręki coś koło 1000.
    A szkoły zamykają, bo niby dzieci nie ma, a potem są molochy gdzie 800 dzieciaków chodzi i klasy po 30 osób. A nauczyciele na bruk.

Najpierw to posłom zabrać, zobaczymy ile wtedy by do polityki z powołania poszło i chęci pomocy, a nie:/
    dokladnie... siostry meza wlasnie pracuja jako nauczycielki i wlasnie wiem tez jak to wygląda... masakra jest konkretna
    ale w TV oszukują jak nie wiem co, robią z nas idiotów a sami mają wille, kupe kasy a jak my strajkujemy i coś się piśnie to zaraz bunt i chłam..
    a przydałoby się żeby właśnie im kasę zabrać.. i gdyby zarabiali max 1500... i musieli z tego utrzymac sie..
    zostaliby tylko ci z powołania... a nie oni idą aby odpykną że są na obradach i zaraz sobie idą a kasę rżną... i dodatki i nagrody...

tak jak u mnie jest normalnie paranoja, jak ktoś ma aby łapę wyżej to rządzi
    u mnie akurat to kurnikarze... stawiaja jeden za drugim, nie liczą sie z tym że ludzie już mają dość tego smrodu.. oni najpierw stawiają budynki a dopiero potem płacą kary bo to im sie bardziej opłaca.
    wiesz że jak jadę do mojej mamy to omijam około 40 kurników?
    a smród niesamowity, ludzi robią niewolników... zarabiają ledwo tysiac zloty ale co maja robić? skoro nie ma innej pracy?
    całymi rodzinami pracują jak ktos nie ma gospodarek..
    a oni trzepią kasę i nowe stawiają..
    kiedys mieli zrobic fabryke LG, myslisz ze pozwolili? robole by im poszli... wszystko układ z układem się łączy, ale co my możemy? nic.. ;/
    jak nie masz pleców to nic nie udłubiesz..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    O kurna, uśmiałam się do łez...
    no ja to płacze ale nad tą moją podłogą :D jak musze klękać i stękać żeby doprowadzić ją do porządku bo mam schody z otwartą przestrzenią od niej i jak się syfi to wszystko i do mnie..
    dlatego marzy mi się odkurzacz...

• Złota Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym kraju to niespecjalnie rząd jest dla ludzi, raczej ludzie dla rządu. Nie poradzimy.

A odkurzacz sobie kup, olej teściową!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, historia lubi się powtarzać i to wielokrotnie, chyba mamy już to we krwi, że myślimy tylko o sobie a nie o idei.
    bynajmniej teraz odnoszę takie wrażenie, każdy bierze najwięcej dla siebie.

kupuję kochana, już mam upatrzony tzn trzy, aby czekam na kasę ze zwolnienia :D
    nawet jak będzie fukać to nie będzie miała o co bo wybieram wodny... a on nie pyli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:35

Złota lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy teściowa nie ma odkurzacza :O jestem w szoku - najlepsza rzecz pod słońcem :D

dokładnie ... albo górnicy nib zarabiają 6 tys . na rękę :O sorry mój nawet połowy tego nie ma .... , węgla barbórki też nie ma więc niech nie pieprzą głupot... jakby w sejmie im dali 1/4 wypłaty jak im dają to już by żyli jak pączki w cieście..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ