Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
mon!ta^ wrote:czyli mówisz ze to moglo byc to jak bede miec wizyte gina to sie zapytam bo to bolal nie milosernie ale na szczescie ustapil bol jak zmienilam pozycje. potem zmeinilam znowu na lewy bok i zasnelam
na pewno warto powiedzieć ginowi ale on to pewnie zaleci aby Apap na ból i nic wiecej... bo niestety nic na to się nie poradzi malenstwo rośnie i dopóki nie zmieni pozycji to mogą być takie anomalie z naszym organizmem -
no tak myślałam że klonowy,ale nie byłam pewna i wolałam nie pisać
no dobra, pora te placki szykować, bo rodzinka głodna (tak,tak u nas wszyscy czekają aż ja -w 9 miesiącu- obiad zrobię wszystkim sprawiedliwe nie? ).
do później ;*Złota, mizzelka lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:wróciłam z praktyk, ale grypa panuje ;/ właśnie piję drugą herbatę z miodem i cytryną...
Monia tak- musi teściowa inaczej nie byłaby sobą
Mizzy ale się zryłam,że nie chcesz by teściowa wyjeżdżała przed porodem haha
i dziewczyny nie, nie, NIE! NIE wizytuję 18tego, bo do tej pory mam zamiar małą wygonić z brzucha!
Livia jakie tam ubranka są w lidlu, to może skoczę w sobote
Złota u mnie placki dzisiaj
Z. daj znać po wizycie jak tam
tylko wkurza mnie to że mąż zamiast mną się zająć to bd musial tutaj wracac bo nie bd kto pomoc tesciowi.. a nie lekko będzie obrobić ponad 50 sztuk ;/
tym bardziej ze on nie jest szybki.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Złota wrote:A ja w pracy jeszcze co najmniej godzinę Już bym wolała odkurzać!
Placki, placki może jutro na kolację zrobię. A w niedzielę na śniadanie - amerykańskie naleśniki!
I kupił dziś mąż ziarno na bułki. Kilogram pszenicy kosztuje, uwaga! - 1,60 zł.
Nic dziwnego, ze rolnictwo leży i kwiczy w naszym kraju. Przecież ta uprawa to się chyba nie opłaca...
mleko kupują od nas za 1zł a w sklepie ile trzeba zaplacic za rozcienczone coś? bo to nie jest prawdziwe mleko..
i nie trzeba je tak pasteryzować.. ma samo w sobie mało bakterii itp bo kontrolują nas co chwile
jak wleje sobie do kwarty i zostawie w lodówce to aby śmietanę muszę zbierać i wcale sie nie psuje ;/ no ale ludziom wciskają ;/
no ale propagandę sieją że mammy... dopłaty itp..
ale gdyby nie one to nic by się nie ruszyło bo najzwyczajniej w świecie człowieka nie byłoby stać, tym bardziej że z roku na rok nawóz potrafi zdrożeć nawet o 200%...
teraz dobrze ze chociaz ropa tanieje...
zwrot za paliwo też nie wielki mamy.. szału nie ma ;/
jak teraz w pytaniu na sniadanie podawali ile to rolnicy dostają za kg mięsa wołowiny... że ojeeejaa.. ale weź utrzymaj te bydło
woda, prąd, ściółka, żarcie... zrobi cos sobie weterynarz potrafi wziąć nawet tysiaka w ciągu dnia, chociaz jak ostatnio jedną ratowaliśmy to poszło na nią 2,5 tys..
wkurza mnie taka propaganda, a nie przyjadą tutaj taki dziennikarzyna i nie zobaczy jak to naprawdę wygląda.. i ile naprawdę dostajemy za ten kg wołowiny.
handlarze robią nas w ciula nie raz.. albo oszukują z wagą
trzeba tak na wszystko uważać... jałoszka inaczej kosztuje, byczek też inaczej... przez te embargo aby gorzej jest.
a oni w ministerstwie się nie martwią, bo po co.. selekcja się zrobi, aby najsilniejsze gospodarki zostaną ;/ -
Złota wrote:Czemu dwa razy?
ale odkładam i niedlugo zakupie.. -
mizzelka wrote:bo jakbym odkurzyła to potem umyłabym aby raz a tak to raz muszę zebrać kurz a potem chociaz jeszcze raz przejechać tym mopem bo wygląda ta podłoga jakby wcale nie ruszona była... ehhh bo sie kurzy i kurzy z góry, teściowa myśli że odkurzacz to ZUO.
ale odkładam i niedlugo zakupie..
ŻARTUJESZ... Ona nie ma odkurzacza????przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Złota wrote:ŻARTUJESZ... Ona nie ma odkurzacza????
według niej gorzej się pyli na firany itp... i jeszcze gorszy kurz się robi..
siostry meza jak byly to wziely odkurzacz i same odkurzyly.. jak ona byla w robocie i sie dziwily ze ona nie uzywa
a przy okazji ja skorzystalam i odkurzylam u siebie, ale bylo zarąbiscie czysto, jak lubię...
-
mizzelka wrote:a no nie opłaca.. dopłaty idą ale na sam prawie nawóz, a co dopiero paliwo?
mleko kupują od nas za 1zł a w sklepie ile trzeba zaplacic za rozcienczone coś? bo to nie jest prawdziwe mleko..
i nie trzeba je tak pasteryzować.. ma samo w sobie mało bakterii itp bo kontrolują nas co chwile
jak wleje sobie do kwarty i zostawie w lodówce to aby śmietanę muszę zbierać i wcale sie nie psuje ;/ no ale ludziom wciskają ;/
no ale propagandę sieją że mammy... dopłaty itp..
ale gdyby nie one to nic by się nie ruszyło bo najzwyczajniej w świecie człowieka nie byłoby stać, tym bardziej że z roku na rok nawóz potrafi zdrożeć nawet o 200%...
teraz dobrze ze chociaz ropa tanieje...
zwrot za paliwo też nie wielki mamy.. szału nie ma ;/
jak teraz w pytaniu na sniadanie podawali ile to rolnicy dostają za kg mięsa wołowiny... że ojeeejaa.. ale weź utrzymaj te bydło
woda, prąd, ściółka, żarcie... zrobi cos sobie weterynarz potrafi wziąć nawet tysiaka w ciągu dnia, chociaz jak ostatnio jedną ratowaliśmy to poszło na nią 2,5 tys..
wkurza mnie taka propaganda, a nie przyjadą tutaj taki dziennikarzyna i nie zobaczy jak to naprawdę wygląda.. i ile naprawdę dostajemy za ten kg wołowiny.
handlarze robią nas w ciula nie raz.. albo oszukują z wagą
trzeba tak na wszystko uważać... jałoszka inaczej kosztuje, byczek też inaczej... przez te embargo aby gorzej jest.
a oni w ministerstwie się nie martwią, bo po co.. selekcja się zrobi, aby najsilniejsze gospodarki zostaną ;/
A daj spokój... wszystkich propagandą zabijają. Podają jak to nauczyciele po 5 000 zarabiają. Ciekawe... moja mama 30 lat pracuje i nigdy takich pieniędzy nie widziała. A jak dostała nagrodę na 25 lecie pracy, to było 1900 zł i jeszcze podatek zabrali. To dostała do ręki coś koło 1000.
A szkoły zamykają, bo niby dzieci nie ma, a potem są molochy gdzie 800 dzieciaków chodzi i klasy po 30 osób. A nauczyciele na bruk.
Najpierw to posłom zabrać, zobaczymy ile wtedy by do polityki z powołania poszło i chęci pomocy, a nie:/ -
mizzelka wrote:ma ale nie używa a ma kilka dywanów, i na górze przecież salon, sypialnia itp.. ja to bym nie wyrobiła.. i tak się wkurzam na te moje 3 pomieszczenia plus schody i lazienka, ale w miarę mi idzie...
według niej gorzej się pyli na firany itp... i jeszcze gorszy kurz się robi..
siostry meza jak byly to wziely odkurzacz i same odkurzyly.. jak ona byla w robocie i sie dziwily ze ona nie uzywa
a przy okazji ja skorzystalam i odkurzylam u siebie, ale bylo zarąbiscie czysto, jak lubię...
O kurna, uśmiałam się do łez...mizzelka lubi tę wiadomość
-
Złota wrote:A daj spokój... wszystkich propagandą zabijają. Podają jak to nauczyciele po 5 000 zarabiają. Ciekawe... moja mama 30 lat pracuje i nigdy takich pieniędzy nie widziała. A jak dostała nagrodę na 25 lecie pracy, to było 1900 zł i jeszcze podatek zabrali. To dostała do ręki coś koło 1000.
A szkoły zamykają, bo niby dzieci nie ma, a potem są molochy gdzie 800 dzieciaków chodzi i klasy po 30 osób. A nauczyciele na bruk.
Najpierw to posłom zabrać, zobaczymy ile wtedy by do polityki z powołania poszło i chęci pomocy, a nie:/
ale w TV oszukują jak nie wiem co, robią z nas idiotów a sami mają wille, kupe kasy a jak my strajkujemy i coś się piśnie to zaraz bunt i chłam..
a przydałoby się żeby właśnie im kasę zabrać.. i gdyby zarabiali max 1500... i musieli z tego utrzymac sie..
zostaliby tylko ci z powołania... a nie oni idą aby odpykną że są na obradach i zaraz sobie idą a kasę rżną... i dodatki i nagrody...
tak jak u mnie jest normalnie paranoja, jak ktoś ma aby łapę wyżej to rządzi
u mnie akurat to kurnikarze... stawiaja jeden za drugim, nie liczą sie z tym że ludzie już mają dość tego smrodu.. oni najpierw stawiają budynki a dopiero potem płacą kary bo to im sie bardziej opłaca.
wiesz że jak jadę do mojej mamy to omijam około 40 kurników?
a smród niesamowity, ludzi robią niewolników... zarabiają ledwo tysiac zloty ale co maja robić? skoro nie ma innej pracy?
całymi rodzinami pracują jak ktos nie ma gospodarek..
a oni trzepią kasę i nowe stawiają..
kiedys mieli zrobic fabryke LG, myslisz ze pozwolili? robole by im poszli... wszystko układ z układem się łączy, ale co my możemy? nic.. ;/
jak nie masz pleców to nic nie udłubiesz..
-
Złota wrote:O kurna, uśmiałam się do łez...
dlatego marzy mi się odkurzacz... -
dokładnie, historia lubi się powtarzać i to wielokrotnie, chyba mamy już to we krwi, że myślimy tylko o sobie a nie o idei.
bynajmniej teraz odnoszę takie wrażenie, każdy bierze najwięcej dla siebie.
kupuję kochana, już mam upatrzony tzn trzy, aby czekam na kasę ze zwolnienia
nawet jak będzie fukać to nie będzie miała o co bo wybieram wodny... a on nie pyli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:35
Złota lubi tę wiadomość
-
Mizzy teściowa nie ma odkurzacza jestem w szoku - najlepsza rzecz pod słońcem
dokładnie ... albo górnicy nib zarabiają 6 tys . na rękę sorry mój nawet połowy tego nie ma .... , węgla barbórki też nie ma więc niech nie pieprzą głupot... jakby w sejmie im dali 1/4 wypłaty jak im dają to już by żyli jak pączki w cieście..