Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka Kochane !!
Czekam z niecierpliwością, na wizytę 11.06 u gina i usg Zobaczymy ile synek waży ) Wydaję mi się, że będzie malutki bo i brzuszek mam zaledwie 100 cm od pępka! Eh, chociaż niby reguły nie ma..
Do tego moje samopoczucie sięga zeru. Brak snu. Mimo wszystko.. i do tego mowie dziwne bóle w podbrzuszu jak bym miała zakwasy po jakimś wf. Nie mam pojęcia, ale czyżby mi się wszystko dociągało ??
A jak wy się macie ? Jak wasze samopoczucia ? -
Cześć dziewczyny
Jak się macie ?
U Nas dobrze, tańcujemy w brzuszku, mamy już coraz mniej miejsca i się rozpychamy, to nóżka, to rączka, to pupka. Jedyne co mi się wydaje, że mój kochany cudak jeszcze nawet nie próbuję się odwracać, i dalej leży w ułożeniu podłużnym główkowym. W czwartek 11.06 wizyta u lekarza, i dowiem się ile synek waży.
Hah mi nawet pępek jeszcze nie wyszedł, i wydaje mi się, że synek będzie taki malutki przez to, że nie mam aż tak dużego brzucha.
Mamusie, i przyszłe mamusie.. Czy możecie mi doradzić w kwestii wyprawki "łazienkowej" ? I "kosmetycznej" dla maluszka ? Ubranka już mam troszkę z 56 rozmiaru i 62. Najwyżej odrobinę podwinę no chyba, że będzie mega mały to mąż będzie biegł do sklepu sypialnia również już kupiona.. :]
Pozdrowienia.. -
a odnosnie kosmetyków to ja mam linomag zel do kapieli, linomag szampon, parafina ciekla, meridan izotoniczny do noska, sol fizjologiczna do oczek 100 ampulek, linomag zielony do pupy, bepanthen do pupy i sutkow, maltan do sutkow, puder nivea (dostaLAM), krem na niepogode nivea (dostalam), oliwka (bambino - ale tego uzywac nie bede bo mam parafine)Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
nick nieaktualny
-
No hejka, mały ma już 2 kg I już odliczam powoli do sierpnia jak go z mężem zobaczymy. Chociaż ja również zaczynam czuć stres związany z cc.
Jutro ostatnie rzeczy musze kupić pielęgnacyjne dla synka i dla siebie do szpitala i wyprawka gotowa poza wózkiem który kupimy gdzieś pod koniec lipca :)no i biustonoszem do karmienia, czekam czy coś w piersiątkach się jeszcze zmieni..
A jak tam Wasze wyprawki ? -
A ja po dzisiejszej wizycie Tomuś waży 2900 i ma długie włoski i długie syraski. Ciekawe czy w ubranka 56 będzie mi dane go wsadzić Jeszcze nie rodzę ale wg lekarki nie zobaczymy się już na kolejnej wizycie 6 lipca Mam brać nospę do męża powrotu (24 czerwca) a potem odstawić i pewnie urodzę Łożysko mam już brzydkie ale jak na razie przepływy super No i w trzy tygodnie przytyłam 800g czyli akurat tyle ile Tomuś.
Co do wyprawki - ja już jestem gotowa ze wszystkim. Torba spakowana do szpitala, łóżeczko ubrane czeka. No nic tylko rodzić
-
mon!ta^ wrote:Pomarańczka jak u CIebie?
A hejka, dobrze, dobrze.. Chociaż w ostatnich dniach upał dał mi w kość. Troszkę nogi puchną, ale po nocy już jest wszystko w normie, do tego palce dłoni jak paróweczki Ale nie jest najgorzej. Wyprawka zrobiona, wyprana, wyprasowana, dziś z mężem kupiliśmy wózek małemu co bardzo mnie ucieszyło..
No i za 2 tyg ide do szpitala na ustalenie terminu cesarskiego cięcia, ale wstępnie już rozmawiałam z lekarzem to mówił, że cięcie może być wykonane w 39 tygodniu + 1 dzień czyli mi wypadało by na 14 sierpnia
A jak Ty się masz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:31