Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nic nie mów, Swan Ja siedzę jak na szpilkach i tłumaczę sobie, że zmarnuję test, jak teraz go zrobię. Śmiać mi się chce z samej siebie ^^
Taa, teraz się śmieje, ale jak jedna wyjdzie, to będę ryczeć, jak bóbr
Abstrahując... Zrobiłam wczoraj domowe rafaello i powiem Wam, że całkiem spoko. Zbyt wiele roboty przy tym nie ma i jakoś strasznie drogie też nie jest. -
Rudasek wrote:ten wiesiołek to w tabletach czy jak ??
Napiszcie cos wiecej, i jaki kupić...?
Najlepiej konkretną, sprawdzona nazwe...
Ja kupiłam w aptece 60 tabletek za 12 zł.
Biało zielone opakowanie, APTEO Wiesiołęk 500mg. No śluzu po nim jest sporo, to mogę potwierdzić ^^ -
Domowe rafaello
SKŁADNIKI (na około 50 kuleczek):
20 dag masła
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
200 g wiórek kokosowych
170 g herbatników (użyłam petit beurre)
50 sztuk migdałów lub orzechów laskowych
WYKONANIE:
Masło utrzeć na puszystą masę, cały czas ucierając dodać partiami cukier puder i jajka. Na koniec do masy dodać wiórki kokosowe (około 5 łyżek wiórek odsypać) i wymieszać. Powstałą masę włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Herbatniki pokruszyć, dodać do masy i wymieszać. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej włożyć migdał (wcześniej sparzony i obrany ze skórki) orzech laskowy (obrany ze skórki). Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych (wcześniej odsypanych – użyłam więcej). Kuleczki schłodzić i przechowywać w lodówce.
SMACZNEGO.
Swan, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Swan !
Rudasku Imalinowa Panienko, ja tez biore olej z wiesiolka. Nie wiem czy to ma Jaki zwiaze ale zaszlam w pierwszym cyklu zazywania ....
Biore po 2 tabletki dziennie (tylko rano) i do owulacji bo moze on wywolac skurcze macicy co nie jest dobre dla zarodka.
Jezeli chodzi o testy ciazowz to strasznie sie ciesze bo u nas mozna bylo kupic tylko w aptece i najtanszy kosztowal 5 € ale od zeszlego tygodnia mozna kupic w normalny sklepie i ceny nagle spadly do 1 € !!!! wiec nakupuje mnostwo i bede robila codziennie hahahaAnhe, Swan, Malinowa Panienka lubią tę wiadomość