Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
livia, a nie mówiłam2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
patrzcie co znalazłam :
Z badania laboratoryjnego krwi kobiety ciężarnej można odczytać wartość występującego hormonu beta-hCG, która jest proporcjonalna do wielkości ciąży. Natomiast ogólny test z moczu zawiera zarówno podjednostkę alfa jak i beta hCG. Białka w podjednostce alfa są zbliżone budową do hormonów wydzielanych przez przysadkę mózgową. Ten test jest dodatni dopiero po 28. dniach, bo hormon pojawia się dopiero wtedy w moczu kobiety (najpierw musi znaleźć się we krwi w odpowiednim stężeniu, a potem „przefiltrowany” w nerkach przedostaje się do moczu) - wyjaśnia lekarka. - Czasem zdarza się, że pacjentce zatrzyma się miesiączka, za 3-4 dni robi więc test, z wynikiem ujemnym, powtarza go znów. Z takim samym wynikiem. Myśli, że nie jest w ciąży, ale gdy nie dostanie kolejnej miesiączki i pójdzie do lekarza dowie się, że jest już w 8. tygodniu ciąży – opowiada ginekolog.
Tak więc przy 28 - dniowym cyklu, jeśli do zapłodnienia doszło w 14. dniu cyklu, hormon w moczu pojawi się dopiero po 4. tygodniach od zapłodnienia. Dlatego pacjentki, które robią sobie test przed upływem dwóch tygodni, czy po zatrzymaniu miesiączki mogą mieć test ujemny. I nie znaczy, że test jest źle zrobiony, tylko, że stężenie hormonu w moczu może być jeszcze zbyt niskie, aby test wyszedł pozytywnie. -
Ja suszone morele uwielbiam. Idę jutro na betę, zobaczymy co i jak..2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Ja robię jutro bo wizyta w poniedziałek a jeszcze trzeba wybrać je w piątek i tak jutro i w piątek będę po 25 km w jedną jechać na i po badania
A w poniedziałek wieczorem do ginusia.