Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już dawno na nogach! Byłam na apelu z moją córą - aaaaaa odebrała świadectwo z paskiem! No cholera aż się wzruszyłam i łezka poleciała

Zjadłam śniadanko (kanapeczki z pasztetem i majonezem - ubóstwiam), wypełniam papiery i walczę dalej z urzędami
A później ciąg dalszy szkolonka z foto - i słoneczko świeci - żyć nie umierać

-
Widziałam Livka na fb ten pasek
pieknie..pogratulować! 
hmmm kanapki z pasztetem :d też lubie...u mnie dzis serek ze szczypiorkiem i pomidorek
a teraz w pracy...ale szlak mnie trafia, tak mi sie nie chce!!
-
He he teraz jeszcze dla was to abstrakcja (dla mnie kiedyś była i dziwiłam się innym mamom) ale jak Majka szła do pierwszej klasy ryczałam, na jej występach też się wzruszam... i to wcale się nie zmienia - co roku tak samo

Niedługo już same będziecie tak ryczeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:33

-
Ja wstała ugotowałam kompocik z czarnej czerwonej porzeczki i agrestu
Ale wyszedł pycha
Dobrze mieć swoje jednak
Ziemniaczki się gotują ale co do nich
Chyba ogórek i jajo sadzone będzie bo nie mam pomysłu a dla mnie naleśniki ze szpinakiem
-
A ja pasty jajecznej zrobiłam i się zajadam
jest przepyszna.
Jednego jestem pewna, nie idę na fioletową stronę. Podczytywałam parę wątków i tam więcej stresów niż radości z ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:09
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Uwielbiam takie kompociki różnemizzelka wrote:a ja robilam z czarnej
mniami 
muszę do mamy jechać na porzeczko do słoików porobić będzie na zimę 
Rudasku jeszcze od swoich kurek
-
potforzasta wrote:Uwielbiam takie kompociki różne
muszę do mamy jechać na porzeczko do słoików porobić będzie na zimę 
Rudasku jeszcze od swoich kurek
oooooo od swoich kurek....mniaaaaaaaaaammm
ja mam od kurek kolegi
przepyszne a jakie zółtka zółte, mniaaaammmm
-
Ja czasami mam dostęp do jaj ze wsi takich swojskich, ale zazwyczaj kupujemy eco jajka. Smakują jak wsiowe, wyglądają jak wsiowe i są drogie jak wsiowe.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Całkiem inaczej takie jajko wygląda. Nam czasem jak przyjdzie kupić to i smak innyRudasek wrote:oooooo od swoich kurek....mniaaaaaaaaaammm
ja mam od kurek kolegi
przepyszne a jakie zółtka zółte, mniaaaammmm 
-
nick nieaktualnyWidzę, że powstawałyście pod moją nieobecność

Ja po wizycie, ale jakoś mnie nie uspokoiła wcale tylko przybiła ?!
Sama nie wiem czemu, powiedziałam o objawach jak biorę dupka (choroba i ta szyja) skwitował tak "niemożliwe, trzeba zgłosić producentowi", miałam ochotę się śmiać, ale nie wiedziałam czy sytuacja nie wymaga płaczu
zapytałam o coś zamiennego i powiedział, że owszem można dopochwowo, również w określone dni. Jakoś nie dopytywałam, chyba zostanę przy dupku. Zapytałam czy by nie zrobić przerwy i nie zobaczyć wtedy objawy czy ustąpią powiedział, że możemy zrobić przerwę, ale nie wiem czy ją robić.
Skierowanie dostałam na progesteron jak chciałam i na usg 10-14 dc i masę innych na krew (znowu prolaktyna+po obciążeniu, FSH, Estradiol i LH), oczywiście wszystko w określone dni więc w tym cyklu odpada bo nie mam jak zrobić w weekend, a na usg nie ma wolnych terminów
trzeba czekać na kolejny cykl, a że cykle mam teraz krótkie bo 21.07 już powinnam mieć kolejną @ więc może w lipcu część załatwię. Zobaczymy.
Pytałam o ten progesteron, rzekomo efekt utrzymuje się jakiś czas, nie podnosi się tylko na te 10 dni i nie spada tak szybko więc odstawienie po 10 dniach nie spowoduje poronienia. Cóż mi innego pozostało jak Mu wierzyć?!
Zapytałam o usg po owulacji by sprawdzić, czy można..powiedział, że można ale skierowania nie dał
Pytał o CLO i powiedział, że proponuje jednak z nim spróbować bo to, że jest pęcherzyk o niczym nie świadczy bo może być pusty, a w środku może nie być komórki jajowej
więc od kolejnego cyklu chyba zmuszę się i wezmę na próbę.
-
pirelka weź clo. Ono pomaga, u mnie udało się już w pierwszym cyklu z nim udało.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
Pirelka ale wiesz, że laboratorium jest jutro czynne też w luxmedzie i rano możesz lecieć na badania z I fazy cyklu? A na usg też mu ostatnio mówilam, ze nie ma terminów to kazał do rejestracji podejść bo oni zawsze coś wymyśle i znajduje się miejsce

Jaaaa a mi na FSH, LH i Estradiol nie dał, musiałam sama bulić
O a na prolaktyne po obciążeniu też dostałam - musimy sie zmówić i razem pójdziemy, szybciej czas minie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:39

-
nick nieaktualnyLivia mają jutro czynne? Na stronie pisze, że punkt pobrań od poniedziałku do piątku czynny
specjalnie sprawdzałam bo jutro mam wolne i chciałam iść. Jutro mam 5 dc więc jeszcze bym się załapała na wszystko poza progesteronem.
Mi na FSH, LH i Estradiol sam dał, nawet pytałam co to takiego bo prosiłam tylko o progesteron!
Livia to trzeba się dowiedzieć jak jutro i może jutro skoczymy?
A co do usg to też poszłam do nich ostatnio, ale nic mi nie wymyślili by się dostać, brak wolnych miejsc do Wąsa albo do kogoś innego, a chciałam tylko do Niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:42