Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już dawno na nogach! Byłam na apelu z moją córą - aaaaaa odebrała świadectwo z paskiem! No cholera aż się wzruszyłam i łezka poleciała
Zjadłam śniadanko (kanapeczki z pasztetem i majonezem - ubóstwiam), wypełniam papiery i walczę dalej z urzędami
A później ciąg dalszy szkolonka z foto - i słoneczko świeci - żyć nie umierać
-
Widziałam Livka na fb ten pasek
pieknie..pogratulować!
hmmm kanapki z pasztetem :d też lubie...u mnie dzis serek ze szczypiorkiem i pomidorek
a teraz w pracy...ale szlak mnie trafia, tak mi sie nie chce!! -
He he teraz jeszcze dla was to abstrakcja (dla mnie kiedyś była i dziwiłam się innym mamom) ale jak Majka szła do pierwszej klasy ryczałam, na jej występach też się wzruszam... i to wcale się nie zmienia - co roku tak samo
Niedługo już same będziecie tak ryczećWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:33
-
Ja wstała ugotowałam kompocik z czarnej czerwonej porzeczki i agrestu
Ale wyszedł pycha
Dobrze mieć swoje jednak
Ziemniaczki się gotują ale co do nich
Chyba ogórek i jajo sadzone będzie bo nie mam pomysłu a dla mnie naleśniki ze szpinakiem
-
A ja pasty jajecznej zrobiłam i się zajadam
jest przepyszna.
Jednego jestem pewna, nie idę na fioletową stronę. Podczytywałam parę wątków i tam więcej stresów niż radości z ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:09
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
mizzelka wrote:a ja robilam z czarnej
mniami
muszę do mamy jechać na porzeczko do słoików porobić będzie na zimę
Rudasku jeszcze od swoich kurek -
potforzasta wrote:Uwielbiam takie kompociki różne
muszę do mamy jechać na porzeczko do słoików porobić będzie na zimę
Rudasku jeszcze od swoich kurek
oooooo od swoich kurek....mniaaaaaaaaaammmja mam od kurek kolegi
przepyszne a jakie zółtka zółte, mniaaaammmm
-
Ja czasami mam dostęp do jaj ze wsi takich swojskich, ale zazwyczaj kupujemy eco jajka. Smakują jak wsiowe, wyglądają jak wsiowe i są drogie jak wsiowe.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Rudasek wrote:oooooo od swoich kurek....mniaaaaaaaaaammm
ja mam od kurek kolegi
przepyszne a jakie zółtka zółte, mniaaaammmm
-
nick nieaktualnyWidzę, że powstawałyście pod moją nieobecność
Ja po wizycie, ale jakoś mnie nie uspokoiła wcale tylko przybiła ?!
Sama nie wiem czemu, powiedziałam o objawach jak biorę dupka (choroba i ta szyja) skwitował tak "niemożliwe, trzeba zgłosić producentowi", miałam ochotę się śmiać, ale nie wiedziałam czy sytuacja nie wymaga płaczuzapytałam o coś zamiennego i powiedział, że owszem można dopochwowo, również w określone dni. Jakoś nie dopytywałam, chyba zostanę przy dupku. Zapytałam czy by nie zrobić przerwy i nie zobaczyć wtedy objawy czy ustąpią powiedział, że możemy zrobić przerwę, ale nie wiem czy ją robić.
Skierowanie dostałam na progesteron jak chciałam i na usg 10-14 dc i masę innych na krew (znowu prolaktyna+po obciążeniu, FSH, Estradiol i LH), oczywiście wszystko w określone dni więc w tym cyklu odpada bo nie mam jak zrobić w weekend, a na usg nie ma wolnych terminówtrzeba czekać na kolejny cykl, a że cykle mam teraz krótkie bo 21.07 już powinnam mieć kolejną @ więc może w lipcu część załatwię. Zobaczymy.
Pytałam o ten progesteron, rzekomo efekt utrzymuje się jakiś czas, nie podnosi się tylko na te 10 dni i nie spada tak szybko więc odstawienie po 10 dniach nie spowoduje poronienia. Cóż mi innego pozostało jak Mu wierzyć?!
Zapytałam o usg po owulacji by sprawdzić, czy można..powiedział, że można ale skierowania nie dał
Pytał o CLO i powiedział, że proponuje jednak z nim spróbować bo to, że jest pęcherzyk o niczym nie świadczy bo może być pusty, a w środku może nie być komórki jajowejwięc od kolejnego cyklu chyba zmuszę się i wezmę na próbę.
-
pirelka weź clo. Ono pomaga, u mnie udało się już w pierwszym cyklu z nim udało.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
Pirelka ale wiesz, że laboratorium jest jutro czynne też w luxmedzie i rano możesz lecieć na badania z I fazy cyklu? A na usg też mu ostatnio mówilam, ze nie ma terminów to kazał do rejestracji podejść bo oni zawsze coś wymyśle i znajduje się miejsce
Jaaaa a mi na FSH, LH i Estradiol nie dał, musiałam sama bulić
O a na prolaktyne po obciążeniu też dostałam - musimy sie zmówić i razem pójdziemy, szybciej czas minieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:39
-
nick nieaktualnyLivia mają jutro czynne? Na stronie pisze, że punkt pobrań od poniedziałku do piątku czynny
specjalnie sprawdzałam bo jutro mam wolne i chciałam iść. Jutro mam 5 dc więc jeszcze bym się załapała na wszystko poza progesteronem.
Mi na FSH, LH i Estradiol sam dał, nawet pytałam co to takiego bo prosiłam tylko o progesteron!
Livia to trzeba się dowiedzieć jak jutro i może jutro skoczymy?
A co do usg to też poszłam do nich ostatnio, ale nic mi nie wymyślili by się dostać, brak wolnych miejsc do Wąsa albo do kogoś innego, a chciałam tylko do Niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:42