X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie olały, tylko z zazdrości nie odzywałyśmy się ;-) Cicho tu ostatnio jest strasznie...

Odpuścić nie odpuszczę bo w naszym przypadku to do 50 mogę się starać ;-) W sierpniu podejmiemy inne kroki, już nawet oswoiłam się z myślą o HSG, cholera wie może coś tam się zapchało i trzeba przepchać :D Mąż będzie przy mnie to mogę iść byle był obok to się nie boję ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie livia jest problem z tym że właśnie maż jak wyjedzie a tu taka zajebiaszcza owulka i kurde nici ;/ a tu to chyba masz możliwość zamrożenia materiału tak?
    nie myśl o przepychaniu :D a idź tam, córę masz to jest Ok :)

niecierpliwia bo my się kisimy w Polsce i zazdroszczę ci że masz smaki, mi już nic kompletnie nie smakuje.... mogłąbym i jesc papier i tak to by głano dało ;/

przedszkolanka gdzie jestes? chyba z tej euforii zapomniala o nas.

ja jakaś poddenerwowana chodzę, przyjechala sis męża z dzieckiem ponad półtora roku i chyba jesyt w cholerę rozpieszczone, robi co chce, bije po twarzy, nie da sobie nic wytłumaczyć, jeszcze spacjalnie coś zwali żeby tylko była jakakolwiek reakcja, a nie daj boże nie zrób coś po jego myśli to tupie nogami i drze się na całą okolice. No chyba ze w ciąży mam jakiś wstręt do dzieci ale takiemu to bym chyba pokazała gdzie jego miejsce......

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie mizzelko teraz przed wyjazdem R. do pracy pobiorę od niego materiał genetyczny i zamrożę i jak w sierpniu mu się nie uda to we wrześniu pójdę sama sie zapłodnić :D Noż kurde ile można? We wrześniu ja mam 30 urodziny a R. 40 więc to czas najwyższy :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja mam takiego chrześniaka R. normalnie tydzień ze mną i dzieciak wiedziałby gdzie jego miejsce i jak ma się zachowywać bo teraz to wstyd z nim wyjść NAPRAWDĘ! Ale jego mamusia uznaje bezstresowe wychowanie i dzieciak nią pomiata...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, przeciez półtora roku to dobrze wie co robi, ale teściowa powiedziała córce wprost : tak to jest jak dziecko ma wszystko co chce.
    może pomyśli i coś z tym zrobi bo sobie nie wyobrazam zeby moje dziecko biło babcię.. jak mu bym dupę złoiła to zaraz by mu sie odechciało.

to teraz czaję bazę i rozumiem całkowicie, dobry plan :) bo jak wyjedzie na 5 tyg to też nie robota :) o to między wami 10? u mnie z mężem 6.. a zachowuje sie gorzej niż dzieciak... ughh juz 2 dzien z nim nie gadam :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzi a ten dzieciak ma juz 8 lat więc wyobraź sobie co wyczynia...

No 10 latek między nami ale jakoś tego nie czuję. Facet otworzyl się przy mnie i dzięki temu jego rodzinka mnie kocha :D A ja tylko go pokochałam, nic więcej ;-) Wraca 31 lipca a ja już 1 sierpnia na 9 rano na badanie nasienia go umówiłam powtórne, wredna baba ze mnie :D Nasz pierwszy raz po rozłące odbędzie się w pokoju męskim w klinice :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem!
    Wybaczcie, zapomniałam Wam powiedzieć że po musieliśmy na imieniny do szwagierki skoczyć a później zanim mąż zdjęcia dla Was porobił to same wiecie :)

otóż Kochane ciocie, oto mały Miś :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4bd95796d9a.jpg

mamy już 2,57 cm! I pięknie kręcił pupką :D no i oczywiście liczyliśmy paluszki bo słodko do noska przykładał ! :D jest taki kochany :)

wszystkie wyniki dobre, możemy nawet na basen chodzić :) kolejne prenatalne już 8.08! :)

a tutaj taki bączek, tylko paluszki już tak nie wyraźne jak na usg:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/badb7bcbff77.jpg

aaa i już tylko młodszy o 3 dni, więc rośnie szybko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:10

mizzelka, livia30, surykatka, Lena87 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga śliczny a to między nogami to nie tasiorek? synek? pewnie jeszcze nie wiadomo :D

jeeeeeeeeeju a ja dopiero 14 sierpnia wizyta, nie moge sie doczekac... oh :)
    ale fajnie a jak zapozował do zdjęć :D mam nadzieje ze potem tez bd wspolpracować :D

livka 8 lat to juz ma swój rozum i to konkretnie.. ehh najgorsze jest to że tylko mozemy patrzeć i nic więcej a potem dziecko buntowniś no bo nie zna swojego miejsca, nie ma to jak szacunek do rodziców i tego co dostanie itp.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie! :-) Super Aga!!!

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia nie mogę się na Cb napatrzeć, żałuję że wcześniej nie widziałam, ale przepięknie wyglądałaś, a jaka córa do Ciebie podobna, a maż z zarostem zajebiaszczo wygląda, kojarzy mi się z jakimś doktorkiem :P aż miło się ogląda was :) i ile w Tobie energii i ile świata zwiedziłaś, zazdroszczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:22

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed wizytą się śmiałam że jak przyjdzie poznać płeć to do porodu dupkę będzie pokazywać a dzisiaj tak śmiesznie nią kręcił haha <3 a nie mówiłam że napewno po mamusi będzie złośliwy? :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    No 10 latek między nami ale jakoś tego nie czuję. Facet otworzyl się przy mnie i dzięki temu jego rodzinka mnie kocha :D A ja tylko go pokochałam, nic więcej ;-) Wraca 31 lipca a ja już 1 sierpnia na 9 rano na badanie nasienia go umówiłam powtórne, wredna baba ze mnie :D Nasz pierwszy raz po rozłące odbędzie się w pokoju męskim w klinice :P
    nie ważne ile ważne na ile się człowiek czuje :) ehh jak ja lubię jak się komuś układa :) pasujecie do siebie widać to nawet po zdjęciach :)

a pro po nie bd słabe nasienie jak taka dłuższa przerwa od <3?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    ja przed wizytą się śmiałam że jak przyjdzie poznać płeć to do porodu dupkę będzie pokazywać a dzisiaj tak śmiesznie nią kręcił haha <3 a nie mówiłam że napewno po mamusi będzie złośliwy? :P
    hehehhe... ale cudowne uczucie co? maaatko :D makarenę tańczyl skubany :D albo skubana :D ciekawe co się trafi :) ja mam przeczucie u siebie że bd syn ale chcialabym córę.. :<

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no micha to się cieszyła jak głupia :D

ja czuję córę- cała reszta syna :P ale ważne by zdrowe i grzeczne :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziwię ci się :) ale fajnie, sama się uśmiecham do monitora, jak mysz do świeżego sera :D
    ponoć jak są wymioty i mdłości to córa :D ale nie wiem :) w te przesądy ciężko uwierzyć :D moja mama ze mną miała piłeczkę itp i gadali ze chlopiec i chlopiec a tu córa :D

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama ze mną strasznie jak ja przechodziła i córa a w drugiej ani jednego objawu i byli pewni chłopaka a tu siostrę mam :D to takie tylko gdybanie trochę :P

Livia mam nadzieję,że jak w pierwszej miałaś łagodnie to teraz (żeby było sprawiedliwie) odczujesz tą ciąże :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh czyli z tymi objawami nic nie jest się pewnym.. ja sama nie wiem czy córa czy syn jest, ciężko mi powiedzieć, przeczuć.. tak na 60% chłopak. ciekawe czy jak będę w 10tyg+4d czy jakoś tak czy będzie już wiadomo? i ciekawe czy już USG brzuszne :)

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się że jeszcze nie... ktoś pisał że w 13t widział,ale to takie gdybanie jeszcze chyba :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne fotki przedszkolanko :) moj byl taki sam na tym etapie. Na kolejnym usg bedzie juz wielka roznica, raczki, nozki wszystko duze i wyrazne :)

Zamiast zazdroscic to wsiadac w auto/samolot i w droge :) wakacje wreszcie są

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:57

nxbhnwz.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam spać kochane, bo już ledwo siedzę...dobranoc i do jutra :*

wiruski <3 <3 <3 <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ