Forum Starając się - ogólne Pomorskie - łączmy się :)
Odpowiedz

Pomorskie - łączmy się :)

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet
    Postów: 3861 17209

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 05:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    ovu tak mi wyliczyło, na moje termin @ 2 dni później, ale ja już nie mogę wytrzymać… o ile się trzymałam do teraz, to na kwietnióweczkach dziewczyna miała testować jak ja, a testowała dzisiaj i jest fasolka :D

    Ojej, ale fajnie, przyznam się w takim razie, że pewnie tez bym nie wytrzymała. Tez się tam zapisałam. PS. uważam, ze powinna być wpisana w dniu kiedy się udało... :)

  • Elfik Autorytet
    Postów: 3861 17209

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 05:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, i jak wynik?
    Dziś piątek kochana :)

  • Elfik Autorytet
    Postów: 3861 17209

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 05:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulinek, witaj u nas :)

    Gratuluję sukcesów w rodzince, jak ja lubię takie historie, od razu się jaśniej robi.Własnie takie rekomendacje są najlepsze!

    Ja jestem obecnie u Śliwińskiego, jest chwalony, myślę, że dam mu jeszcze dwa miechy, bo inaczej byłoby to nieuczciwe. Nie zrobiłam jeszcze nawet wszystkich badań, które mi zlecił. Np. hsg w następnym cyklu. Tylko to leczenie clo, które dwa lata nic nie dało mnie dobija...

    Bulinek,a który to Twój cykl starań? Też leczysz się u Raszczyka?
    U was pewnie wszyscy siedzą jak na szpilkach, widać małemu tam dobrze... wie chłopak co robi, pogoda jeszcze zimowa, a tam cieplutko :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 05:26

  • Lucy91 Autorytet
    Postów: 1493 796

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Lucy, może być jedno <3 ale w odpowiednim dniu :)

    ja tak mówię, bo pooglądałam wykresy ciążowe, a po drugie, u mnie z tym też zawsze licho :) to się pocieszam...

    z tą temp przestałam wierzyć bo:

    rano zmierzylam temp., po obudzeniu bez wstawania
    36,59
    wyjęłam termometr, spojrzałam na niego, z powrotem do buźki i
    36,48.

    Czyli ochłodzenie buzi poprzez otwarcie na włożenie i wyjęcie termometru, już zmieniło pomiar.
    czyli jednego dnia zmierzysz i masz temp, a drugiego przed mierzeniem ziewniesz i masz inny wynik...
    chyba jak ktoś mierzy dowcipnie, to ma pewność.
    ja się nie zdecyduję, zatem rezygnuje z tego.
    i tak owulację potwierdza tylko monitoring, ciążę bhcg, to patrzenie na te góry i doły nic nie wnosi.
    Tak się chciałam z wami podzielić, bo aż mnie dziś to wkurzyło...

    oj no wiem ze jedno <3 wystarczy :)
    ale to musiałoby być meeega szczęście ;D

    8p3osek23ryz9qdm.png
  • bulinek88 Znajoma
    Postów: 24 11

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Elfik
    Bulinek,a który to Twój cykl starań? Też leczysz się u Raszczyka?
    U was pewnie wszyscy siedzą jak na szpilkach, widać małemu tam dobrze... wie chłopak co robi, pogoda jeszcze zimowa, a tam cieplutko :)[/QUOTE]

    Ja jeszcze nie zaczęłam się starać. Narazie się przygotowuję, poznaje mój organizm. Teraz zaczęłam dopiero drugi cykl mierzenia temperatury. Zamierzamy z Mężem zacząć starania od czerwca. Musimy trochę poczekać, bo w Maju jedziemy do Rzymu samochodem. Długa podróż i to przez góry. Woleliśmy przeczekać jeszcze pare miesięcy i nie ryzykować takiej podróży w pierwszym trymestrze. Także po powrocie zabieramy się do roboty;) Narazie mam zrobić badania (Morfologia, badanie moczu, TSH, fT3, fT4, Toksoplazmoza, HBS, HCV). W zeszłym miesiącu miałam cytologię no i oczywiście USG dopochwowe, piersi, tarczycy i nerek. Fizycznie wszystko ok. Jak większość żeńskiej części mojej rodziny chodzę do Raszczyka. Jestem bardzo zadowolona. Dzięki doświadczeniu moich sióstr i kuzynostwa mam do Dr Henryka wielkie zaufanie.

    Elfik lubi tę wiadomość

    1c5f421def8e30428e1b4136107e0c8c.png
    7ux3xzdv56ejznht.png
  • Elfik Autorytet
    Postów: 3861 17209

    Wysłany: 4 kwietnia 2014, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy91 wrote:
    oj no wiem ze jedno <3 wystarczy :)
    ale to musiałoby być meeega szczęście ;D


    he he, ja się nie wymądrzam, po prostu sama mam z tym czasem problem, tym bardziej, że nie chciałbym tworzyć atmosfery presji.
    Wiadomo, że juz nie o przyjmnośc tu chodzi, ale tak pod karabinem...
    W ostatnim cyklu byłam jak mały kapral. Mój się po katach chował.
    Ale w kwietniu będą dwa lata starań.
    Chyba zaczęło mi to szkodzić..

    iwcia77 lubi tę wiadomość

  • pysia88 Koleżanka
    Postów: 37 16

    Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane w ten sobotni poranek :) Wczoraj odebraliśmy z mężem wyniki. Moje są rzekłabym "średnie" TSH 2,110 [0.27-4.2] PRL 952 !!! [127-637] Wyniki męża są dobre, choć tego szczegółowo dowiemy się podczas wizyty u lekarza. Ale co [email protected] spóźnia mi się 4 dzień, więc... No dobra, nie nakręcam się i czekam do przyszłego tygodnia ;-) Bo wiecie, odpuściliśmy starania w tym cyklu, nawet nie było <3 podczas płodnych dni. Także to byłby CUD! ;-)

  • Lucy91 Autorytet
    Postów: 1493 796

    Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis powinnam dostac @ a jej nie ma ;D
    poczekam do 10go bo moze to jakas obsuwa :)

    8p3osek23ryz9qdm.png
  • Elfik Autorytet
    Postów: 3861 17209

    Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, ty kłamczuszku! :)
    spojrzałam na twój wykres!
    serducha sa 4,tak wiem, że 1 najbliżej ovu, ale przynajmniej cos działacie...

    Tyle się naczytałam, ale czy faza lutealna nie powinna mieć przynajmniej 12 dni?
    Bo u ciebie jest tyle samo dpo co u mnie, ja się jeszcze nie spodziewam, czekam do piątku...

    Dziś mam taki beżowawy śluz, zatem myślę, że za kilka dni @ przyjdzie. Mam wysoki progesteron a plamie, ja to zawsze pod górkę...
    Co dziwniejsze, ovu dołozyło mi dwa punkty za zaznaczenie plamienia.
    Przejrzałam wykresy ciążowe. Bardzo rzadko zdarza się dziewczynom plamienie w tym czasie, zatem nie wiem za co te punkty.... :(

    Lucy trzymam kciuki, poczekaj będziemy razem zaciskac zęby do 10 kwietnia. Ja się raczej spodziewam @, ale "siknąć" zawsze mogę, a co mi tam..
    Sama się z siebie śmieje, w zasadzie nie mam duzych nadziei, ale kusi mnie na testowanie..
    głupi ten człowiek, eh..

    Lucy91 lubi tę wiadomość

  • Elfik Autorytet
    Postów: 3861 17209

    Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia88 wrote:
    Witajcie kochane w ten sobotni poranek :) Wczoraj odebraliśmy z mężem wyniki. Moje są rzekłabym "średnie" TSH 2,110 [0.27-4.2] PRL 952 !!! [127-637] Wyniki męża są dobre, choć tego szczegółowo dowiemy się podczas wizyty u lekarza. Ale co [email protected] spóźnia mi się 4 dzień, więc... No dobra, nie nakręcam się i czekam do przyszłego tygodnia ;-) Bo wiecie, odpuściliśmy starania w tym cyklu, nawet nie było <3 podczas płodnych dni. Także to byłby CUD! ;-)

    ja tam lubię cuda :)
    na innym watku pisze dziewczyna, która odpuściła cykl, bo serduchowania nie było w odpowiednim dniu. okazało się, ze miała, prawdopodobnie wczesniej tez i dlatego nie zaciążali, bardzo wczesną owulację. Gdyby działali jak zawsze, to byłyby nici.. Także, oprócz niepokalanego poczęcia, to chyba wszystko jest mozliwe :)))))))))))

    Lucy91, iwcia77 lubią tę wiadomość

  • Lucy91 Autorytet
    Postów: 1493 796

    Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Lucy, ty kłamczuszku! :)
    spojrzałam na twój wykres!
    serducha sa 4,tak wiem, że 1 najbliżej ovu, ale przynajmniej cos działacie...

    Tyle się naczytałam, ale czy faza lutealna nie powinna mieć przynajmniej 12 dni?
    Bo u ciebie jest tyle samo dpo co u mnie, ja się jeszcze nie spodziewam, czekam do piątku...

    Dziś mam taki beżowawy śluz, zatem myślę, że za kilka dni @ przyjdzie. Mam wysoki progesteron a plamie, ja to zawsze pod górkę...
    Co dziwniejsze, ovu dołozyło mi dwa punkty za zaznaczenie plamienia.
    Przejrzałam wykresy ciążowe. Bardzo rzadko zdarza się dziewczynom plamienie w tym czasie, zatem nie wiem za co te punkty.... :(

    Lucy trzymam kciuki, poczekaj będziemy razem zaciskac zęby do 10 kwietnia. Ja się raczej spodziewam @, ale "siknąć" zawsze mogę, a co mi tam..
    Sama się z siebie śmieje, w zasadzie nie mam duzych nadziei, ale kusi mnie na testowanie..
    głupi ten człowiek, eh..


    ale ze z czym jak klamie ??? ;D

    8p3osek23ryz9qdm.png
  • Elfik Autorytet
    Postów: 3861 17209

    Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to był żart - że piszesz o jednym serduchu, a masz ich na wykresie cztery!
    nic więcej :)
    przecztaj dokładnie to co napisałam wyżej :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 22:27

  • Lucy91 Autorytet
    Postów: 1493 796

    Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    to był żart - że piszesz o jednym serduchu, a masz ich na wykresie cztery!
    nic więcej :)
    przecztaj dokładnie to co napisałam wyżej :)


    no wiem , ze to był zart ;D


    Elfik ja zawsze miałam owulacje tak gdzies w okolicach 14 do 16dc
    w tym miesiącu gdzies mi się to na koniec przesunelo .
    zawsze moje cykle trwaly 29-30 dni ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 09:13

    8p3osek23ryz9qdm.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny serdecznie ;)
    Jestem z Gdyni i z przyjemnością do Was dołączę.

  • Lucy91 Autorytet
    Postów: 1493 796

    Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik i jak tam ? ;)

    Kaja lubi tę wiadomość

    8p3osek23ryz9qdm.png
  • pysia88 Koleżanka
    Postów: 37 16

    Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Witam Dziewczyny serdecznie ;)
    Jestem z Gdyni i z przyjemnością do Was dołączę.

    Witaj pirelka! :)

  • Lucy91 Autorytet
    Postów: 1493 796

    Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Witam Dziewczyny serdecznie ;)
    Jestem z Gdyni i z przyjemnością do Was dołączę.

    wiatmy ;)

    8p3osek23ryz9qdm.png
  • Elfik Autorytet
    Postów: 3861 17209

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 00:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

    kochane u mnie 8 kwietnia zaczął się nowy cykl.
    rano zrobiłam test a po południu się zaczęło...
    było zaczekać, ale ...
    duch ochoczy, ale ciało słabe...

    Piszcie co u was :)

    Niedługo maj, a u nas nie za zielono...:))))))))))))

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie @ nie ma 3 dzień, dzisiaj rano w końcu odważyłam się na test i musiał być uszkodzony, bo cały pasek zrobił się kolorowy.. :(

  • Myszka-Minnie Autorytet
    Postów: 681 222

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj powina @ zladowac, ale widocznie jej się nie spieszy i nawet zadnych znaków nie daje. Testowac narazie nie bede poczekam sobie jeszcze troche.

    f2wl9vvj16detq98.png

    w57vlbetiy8u8flo.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego