Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak ja ci powiem ze z 5na 6 listopada nie zle popilam ;D a 7 wyszedl test pozytywny. Nie musimy sie tego bac. Dziecjo z nas jeszcze nie czerpie.

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis rozpoczął się 37 tydzień teraz już tylko czekac.... zaczynam się powoli szczęrze (bac) - może dlatego że wiem co mnie czeka...
    rosax a ty jak tam się czujesz? ♥

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina bedzie dobrze :*
    Cześć Wam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka no kochana musi być dobrze :* ♥
    ja urodze a wy tutaj wszystkie mi zaciazycie nie ma innej opcji !!!
    u nas poprostu wiosna się robi dzis się wybiorę na dluzszy spacer z malym juz jak tylko wstal pokazuje mi okno ze pięknie słonko swieci i trzeba isc na polko ;)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    dzis rozpoczął się 37 tydzień teraz już tylko czekac.... zaczynam się powoli szczęrze (bac) - może dlatego że wiem co mnie czeka...
    rosax a ty jak tam się czujesz? ♥
    A ja czuje sie zle. Bardzo zle dzis sie czuje. Jakos mi niedobrze, cycki mam zlamane (od trzech dni bola i napuchly wiec jak nic zlamanie) i dzis w nicy zaczal bolec mnie brzuch i boli do teraz. Mysle ze przez zaparcia, mam duze problemy z kupka a boje sie przec, haha ;D ale taki strach przy parciu chyba kazda ma :D
    Odprowadzilam syna i leze w lozku. Nic dzis nie robie. A i w kolko latam do wc siku. Zmora jakas! Malo juz pije a sikam jak glupia ;D
    Jutro wizyte mam. Wiec mysle zobaczyc cos wiecej. Moze nie serduszko bo pewnie jeszcze nie bedzie ale juz chociaz pecherzyk z woreczkiem.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kochana to odpoczywaj :*
    jutro zapewne zobaczysz kruszynke ! ♥

a ja sprzątam jak narazie musze sobie w sypialni domyc framugi w oknach od farby i przetre od domu tylko bo nie mam zamiaru swirowac i później choroba przez mycie okien.. a to chyba ostatnie czego bym chciała .... podłogi wymyc aaa i w kuchni muszr ogarnąć porządnie bo haos na kolkach . .
    powolutku musze do konca po trochu bo później nie będzie czasu na takie sprzątanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) dzis ide na piwko do kolezanki coz moze to te piwko z tych ostatnich ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 11:15

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda piękna to prawda :) mnie brzuch boki ale @ jeszcze nie ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka testujesz?

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Rosax piekna beta. Dzidzi się pięknie wgryzła.
    Ukija co za endometeium! Jakie winko pijesz? Moje endo zdecydowanie teraz potrzebuje wspomagaczy.
    Ja mam zwolnienie do końca miesiąca. Mój mąź miał urlop w poniedziałek i wtorek. Chciał być ze mną. Jest taki kochany. Tez cierpi ale stara się mnie wspierać na kaźdym kroku. 5.12 idę do gin na kontrolę i mam nadzieje, źe ułoźymy plan działania. Mam nadzieje, źe nie będziemy mieli długiej przerwy w staraniach. Pociesza mnie historia mojej przyjaciółi, która juź po 2 cyklach po zabiegu mogła rozpocząć starania i udało im się za pierwszym razem i teraz mają 20 miesiecznego brzdąca.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa i tobie sie uda!!
    <3 napisz koniecznie co powie gin. A do tego czasu odpoczywaj i mysl tyljo pozytywnie na przyszlosc! <3 bedzie dobrze, bedziecie rodzicami <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej kochane!
    Rosax piekna beta. Dzidzi się pięknie wgryzła.
    Ukija co za endometeium! Jakie winko pijesz? Moje endo zdecydowanie teraz potrzebuje wspomagaczy.
    Ja mam zwolnienie do końca miesiąca. Mój mąź miał urlop w poniedziałek i wtorek. Chciał być ze mną. Jest taki kochany. Tez cierpi ale stara się mnie wspierać na kaźdym kroku. 5.12 idę do gin na kontrolę i mam nadzieje, źe ułoźymy plan działania. Mam nadzieje, źe nie będziemy mieli długiej przerwy w staraniach. Pociesza mnie historia mojej przyjaciółi, która juź po 2 cyklach po zabiegu mogła rozpocząć starania i udało im się za pierwszym razem i teraz mają 20 miesiecznego brzdąca.
    Makowa kochanie...będzie dobrze, podobno płodność wraca szybko i po zabiegu pozwalają po pierwszej @ czasem, wiec trzeba być pozytywnie nastawionym :) Wierzę, że się uda. Jakie badania Ci zlecił? Miałaś przeciwciała antykardiolipinowe?

Ej ale mnie zakłuło aż w tyłku...kiedyś miałam taki ból przy owulacji ale to chyba nie to...... :O za małe pęcherzyki wiec pewnie rosnąąąą

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka trza byc dobrej mysli :*
    susanna alez oczywiście i takie nastawienie się mi podoba :)

Makowa super ze masz wsparcie w mezu!♥
    kochana na pewno będzie wszystko dobrze !♥
    teraz musi być dobrze! duzo odpoczywaj ja trzymam kciuki za Was !!! ♥♥♥

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna badania immunologiczne miałam robione. Wszystko ok. Teraz czas na genetyczne: kariotyp, trombofilia.
    Rosax my juz jesteśmy rodzicami takich malenkich okruszków, które odeszły o całe źycie za wcześnie.
    Polecam Wam ksiązkę Aniołkowe mamy. Przeczytałam w jeden dzień.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Anusiak ja ci powiem ze z 5na 6 listopada nie zle popilam ;D a 7 wyszedl test pozytywny. Nie musimy sie tego bac. Dziecjo z nas jeszcze nie czerpie.
    dzięki dziewczyny.nie lubie niestety takich wymuszanych imprez.tymbardziej że wiem co mnie czeka.niestety ja pije okazjonalnie a moje koleżąnki stare baby potrafią imprezowac po kilka weekendów pod rzad
    Rosax ja nawet nie pomysłałam o tym że moge byc w ciąży.u mnie nie ma na to szans a z 2 strony wiem że dziecko przez pierwsze pare tygodni jest chronone

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam u was.ja dzis byłam ulac krwi.poszły 2 próbki tsh cukier żelazo morfologia i progesteron,czekam na maila z wynikami.normalnie odbiór był15-16 to zobaczymy o której będzie mailowo

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak się nie wie dużo kobiet pije i nic się nie dzieje, ważne żeby w zasie planowania nie przesadzać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    co tam u was.ja dzis byłam ulac krwi.poszły 2 próbki tsh cukier żelazo morfologia i progesteron,czekam na maila z wynikami.normalnie odbiór był15-16 to zobaczymy o której będzie mailowo
    O to fajnie pewnie będą do 15 już, ja dopiero jutro wizyta z usg i zastrzyk z ovitrelle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Susanna badania immunologiczne miałam robione. Wszystko ok. Teraz czas na genetyczne: kariotyp, trombofilia.
    Rosax my juz jesteśmy rodzicami takich malenkich okruszków, które odeszły o całe źycie za wcześnie.
    Polecam Wam ksiązkę Aniołkowe mamy. Przeczytałam w jeden dzień.
    Eh własnie tak jest, jesteśmy już mamami aniołków....pora być mamami dzieci i wychować je :* Makowa damy radę :D Patrz na Rosax <3 <3 <3

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna a Ty miłaś zabieg czy natura sama dała sobie radę? Przepraszam, ze pytam ale się zastanawiam jak dlugo po zabiegu trzeba czekać ze współźyciem? Rosax jak było u Was? Nie ukrywam, źe i takiej bliskosci potrzebuje. Czekamy na razie co powie gin. To bedzie juz 2,5 tyg po zabiegu.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ