X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    Szarotka, dziekuje - sama nie wiem, dzis jeszcze bledsza kreska - nie wiem czy juz po czy dalej robić. Czy po owu hormon od razu spada i krechy nie ma, czy jeszcze chwile test go wykazuje ?

Jak mi 15 dnia cyklu pokazaly sie 2 grube krechy 16 dnia byla juz bledsza i 14 tez byla blada.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • PanaKotka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa. Też mam nadzieję, że w tym roku się uda.

Molyx, testy owulacyjne wykrywają jedynie pik LH, a nie owulację jako taką. Jeśli kreska zaczyna blednąć może to oznaczać, że poziom hormonu spada i jest już po owu (owu może wystąpić 12-48h od pierwszego pozytywnego testu).
    Wg mnie testy owu są zbyt zawodne. U mnie nigdy nie wychodzą pozytywne nawet, jeśli owu mam, więc ja bym traktowała bardzo orientacyjnie wyniki. Raczej jako pomoc w ustaleniu czy dni płodne w ogóle występują.
    A kreska na teście jeśli pokazuje się blada przez cały cykl może oznaczać zaburzenia produkcji LH, charakterystyczne dla pcos. W idealnym cyklu LH gwałtownie rośnie i gwałtownie opada po 24-48h, ale rzadko się zdarza aby wszystkie cykle były idealne.

23cs
  • PanaKotka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotko, przecież to właśnie napisałam, że raczej już po owu :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

23cs
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, ja dzisiaj takze zakupilam testy owu,to bedzie pierwszy raz kiedy bede skrupulatnie je robila. Zastanawiam sie tylko czy mierzyc tem. strasznie sie nakrecam gdy to robie a zwlaszcza po owulacji. Powiem wam, ze okres starania sie o dziecko to jeden z gorszych okresow w moim zyciu. Jak zaszlam w druga ciaze, bardzo sie cieszylam ze to juz za mna, a tu psikus.

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Teta Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette może nie przyjdzie@.. trzymam kciuki... Molyx tez dzis robie pierwszy raz test owu.. zobaczymy;) PanaKotka jestes silną babka.. mam nadzieję że juz najgorsze za Tobą. . W koncu musi sie nam udac.. moja znajoma 10 lat sie starala powiedxieli jej ze to bylby cud.. i ten cud ma teraz prawie pol roku i udalo sie im jak całkiem odpuscili zrobili remont zlikwidowali sciany zeby miec przestrzen i co ;) po miesiącu robili pokoik;) glowa do gory;) cuda sie zdarzają a każda ciąża to nasz cud;)

9.06.2014 :) Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )

Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥
  • Teta Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tez sie zastanawiam czy mierzyć temp.. ale chyba jednak bede mierzyć zeby miec dodatkowe potwierdzenie Czy byla owu.

basiulaka89 lubi tę wiadomość

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane :)

Przyszla sie pochwalic i pozalic ;)

Otóż jeden z moich punktow na liscie noworocznej jest odhaczony :) ZMIENIAMY MIESZKANIE :D JUPIII !!!

Małymi kroczkami do celu :D

Poweim Wam dziewczynki,ze zle sie czuje :/ piersi bola okropnie,miałam dzisiaj ialam mdłości po sniadaniu po bułce i jakju :/ potem mialam mdlosci po kawie z mlekiem :/ niewiem co jest :/

Temperatura mierzona nie cala godzine temu pod jezykiem wynosila 37,13 a pod pacha chwile po tym 36,90.Chora nie jestem... Podbrzusze mnie boli...
    Pozdrawiam

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze ta pieprzona biegunka ktora utzrymuje mi sie od kilku dni :/
    plus do tego czestomocz ! w nocy wstaje zeby siusiac :/ chyba przeziebilam pecherz :/ serio :/

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    U mnie temperatura lata jak oszalała od pierwszego dnia skończonej miesiączki, szkoda, że testy owulacyjne zaczęłam robić dopiero dzisiaj ale zobaczymy czy LH będzie rosnąć czy też spadać :)
    basiulaka, może @ nie przyjdzie w tym miesiącu? :)

Szarlotka fajnie by bylo :D ni epowiem,ze nie :P Ale jakos sie nie nakrecam :D chociaz na testa sie chyba skusze w dniu spodziewanej :D heheheh
    Fajnie by byo :) mieszkanko,dzidzia :) wszystko po kolei :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie na antybiotykach bo mam zapalenie pęcherza. Nic miłego niestety ale przynajmniej wyleczę to dziadostwo już całkiem.
    I idealny początek roku dla Ciebie, trzymam kciuki ;)
    Kiedy będziesz testować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 17:48

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotko pzy antybiotyku cykle sa zaburzone i mozna takze zajsc w ciaze takze glowa do gory ;)
    zachodza przy braniu anty to i jest szansa dla ciebie :)

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli bede testowac to nawet niewiem kiedy :P no wiesz...przeprowadzke mam na glowie i mysle ze nie bede miec czasu na testowanie heheh lepiej dla mnie :P

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    A później po przeprowadzce "czy ja miesiąc temu nie powinnam mieć @" haha :D
    Wiem, wiem, nie tracę nadziei ;d

hahahhah no niezle :P

• PanaKotka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem rozmawiałam z moją ginką. Od nowego cyklu stymulacja letrozolem. Zobaczymy jak się będzie miał na tym mój śluz i moje endometrium, bo na clo było sucho i trochę cienko. Oczywiście do tego pregnyl, bo bez tego nic nie pęknie. Jest nowy plan, jest więc iskierka nadziei :)

23cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w pierwszym dniu mojego cyklu. mimo tak pięknego wykresu nic z tego nie wyszło ;)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    witam się w pierwszym dniu mojego cyklu. mimo tak pięknego wykresu nic z tego nie wyszło ;)

Bardzo NIE LUBIE!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • PanaKotka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette, tulę mocno :(

23cs
  • Teta Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tule Cie mocno Psulette :*

• Molyx Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sciskam i ja :*

ja dzis musialam isc z córką n a rtg płuc, mimo, ze miałam ołowiany kubraczek na sobie to czułam się niepewnie - nie wiem czy sie udało czy nie. Babeczce od rtg powiedziałam, ze moge być w ciązy, obwiązała mnie na wszystkei strony;-)

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Paulette, ale nowy cykl przed Tobą ;)

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ