Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Molyx wrote:Szarotka, dziekuje - sama nie wiem, dzis jeszcze bledsza kreska - nie wiem czy juz po czy dalej robić. Czy po owu hormon od razu spada i krechy nie ma, czy jeszcze chwile test go wykazuje ?
Jak mi 15 dnia cyklu pokazaly sie 2 grube krechy 16 dnia byla juz bledsza i 14 tez byla blada.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Dziękuję za miłe słowa. Też mam nadzieję, że w tym roku się uda.
Molyx, testy owulacyjne wykrywają jedynie pik LH, a nie owulację jako taką. Jeśli kreska zaczyna blednąć może to oznaczać, że poziom hormonu spada i jest już po owu (owu może wystąpić 12-48h od pierwszego pozytywnego testu).
Wg mnie testy owu są zbyt zawodne. U mnie nigdy nie wychodzą pozytywne nawet, jeśli owu mam, więc ja bym traktowała bardzo orientacyjnie wyniki. Raczej jako pomoc w ustaleniu czy dni płodne w ogóle występują.
A kreska na teście jeśli pokazuje się blada przez cały cykl może oznaczać zaburzenia produkcji LH, charakterystyczne dla pcos. W idealnym cyklu LH gwałtownie rośnie i gwałtownie opada po 24-48h, ale rzadko się zdarza aby wszystkie cykle były idealne.23cs -
Czesc, ja dzisiaj takze zakupilam testy owu,to bedzie pierwszy raz kiedy bede skrupulatnie je robila. Zastanawiam sie tylko czy mierzyc tem. strasznie sie nakrecam gdy to robie a zwlaszcza po owulacji. Powiem wam, ze okres starania sie o dziecko to jeden z gorszych okresow w moim zyciu. Jak zaszlam w druga ciaze, bardzo sie cieszylam ze to juz za mna, a tu psikus.
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Paulette może nie przyjdzie@.. trzymam kciuki... Molyx tez dzis robie pierwszy raz test owu.. zobaczymy;) PanaKotka jestes silną babka.. mam nadzieję że juz najgorsze za Tobą. . W koncu musi sie nam udac.. moja znajoma 10 lat sie starala powiedxieli jej ze to bylby cud.. i ten cud ma teraz prawie pol roku i udalo sie im jak całkiem odpuscili zrobili remont zlikwidowali sciany zeby miec przestrzen i co po miesiącu robili pokoik;) glowa do gory;) cuda sie zdarzają a każda ciąża to nasz cud;)9.06.2014 Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )
Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥ -
witajcie kochane
Przyszla sie pochwalic i pozalic
Otóż jeden z moich punktow na liscie noworocznej jest odhaczony ZMIENIAMY MIESZKANIE JUPIII !!!
Małymi kroczkami do celu
Poweim Wam dziewczynki,ze zle sie czuje piersi bola okropnie,miałam dzisiaj ialam mdłości po sniadaniu po bułce i jakju potem mialam mdlosci po kawie z mlekiem niewiem co jest
Temperatura mierzona nie cala godzine temu pod jezykiem wynosila 37,13 a pod pacha chwile po tym 36,90.Chora nie jestem... Podbrzusze mnie boli...
PozdrawiamSzarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Szarlotka123 wrote:U mnie temperatura lata jak oszalała od pierwszego dnia skończonej miesiączki, szkoda, że testy owulacyjne zaczęłam robić dopiero dzisiaj ale zobaczymy czy LH będzie rosnąć czy też spadać
basiulaka, może @ nie przyjdzie w tym miesiącu?
Szarlotka fajnie by bylo ni epowiem,ze nie Ale jakos sie nie nakrecam chociaz na testa sie chyba skusze w dniu spodziewanej heheheh
Fajnie by byo mieszkanko,dzidzia wszystko po kolei -
nick nieaktualnyJa jestem właśnie na antybiotykach bo mam zapalenie pęcherza. Nic miłego niestety ale przynajmniej wyleczę to dziadostwo już całkiem.
I idealny początek roku dla Ciebie, trzymam kciuki
Kiedy będziesz testować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 17:48
basiulaka89 lubi tę wiadomość
-
Wieczorem rozmawiałam z moją ginką. Od nowego cyklu stymulacja letrozolem. Zobaczymy jak się będzie miał na tym mój śluz i moje endometrium, bo na clo było sucho i trochę cienko. Oczywiście do tego pregnyl, bo bez tego nic nie pęknie. Jest nowy plan, jest więc iskierka nadziei
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
23cs -
nick nieaktualny
-
sciskam i ja :*
ja dzis musialam isc z córką n a rtg płuc, mimo, ze miałam ołowiany kubraczek na sobie to czułam się niepewnie - nie wiem czy sie udało czy nie. Babeczce od rtg powiedziałam, ze moge być w ciązy, obwiązała mnie na wszystkei strony;-)basiulaka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny