Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Molyx wrote:Szarotka, dziekuje - sama nie wiem, dzis jeszcze bledsza kreska - nie wiem czy juz po czy dalej robić. Czy po owu hormon od razu spada i krechy nie ma, czy jeszcze chwile test go wykazuje ?
Jak mi 15 dnia cyklu pokazaly sie 2 grube krechy 16 dnia byla juz bledsza i 14 tez byla blada.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Dziękuję za miłe słowa. Też mam nadzieję, że w tym roku się uda.
Molyx, testy owulacyjne wykrywają jedynie pik LH, a nie owulację jako taką. Jeśli kreska zaczyna blednąć może to oznaczać, że poziom hormonu spada i jest już po owu (owu może wystąpić 12-48h od pierwszego pozytywnego testu).
Wg mnie testy owu są zbyt zawodne. U mnie nigdy nie wychodzą pozytywne nawet, jeśli owu mam, więc ja bym traktowała bardzo orientacyjnie wyniki. Raczej jako pomoc w ustaleniu czy dni płodne w ogóle występują.
A kreska na teście jeśli pokazuje się blada przez cały cykl może oznaczać zaburzenia produkcji LH, charakterystyczne dla pcos. W idealnym cyklu LH gwałtownie rośnie i gwałtownie opada po 24-48h, ale rzadko się zdarza aby wszystkie cykle były idealne.23cs -
Czesc, ja dzisiaj takze zakupilam testy owu,to bedzie pierwszy raz kiedy bede skrupulatnie je robila. Zastanawiam sie tylko czy mierzyc tem. strasznie sie nakrecam gdy to robie a zwlaszcza po owulacji. Powiem wam, ze okres starania sie o dziecko to jeden z gorszych okresow w moim zyciu. Jak zaszlam w druga ciaze, bardzo sie cieszylam ze to juz za mna, a tu psikus.
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Paulette może nie przyjdzie@.. trzymam kciuki... Molyx tez dzis robie pierwszy raz test owu.. zobaczymy;) PanaKotka jestes silną babka.. mam nadzieję że juz najgorsze za Tobą. . W koncu musi sie nam udac.. moja znajoma 10 lat sie starala powiedxieli jej ze to bylby cud.. i ten cud ma teraz prawie pol roku i udalo sie im jak całkiem odpuscili zrobili remont zlikwidowali sciany zeby miec przestrzen i co
po miesiącu robili pokoik;) glowa do gory;) cuda sie zdarzają a każda ciąża to nasz cud;)
9.06.2014Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )
Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥ -
witajcie kochane
Przyszla sie pochwalic i pozalic
Otóż jeden z moich punktow na liscie noworocznej jest odhaczonyZMIENIAMY MIESZKANIE
JUPIII !!!
Małymi kroczkami do celu
Poweim Wam dziewczynki,ze zle sie czujepiersi bola okropnie,miałam dzisiaj ialam mdłości po sniadaniu po bułce i jakju
potem mialam mdlosci po kawie z mlekiem
niewiem co jest
Temperatura mierzona nie cala godzine temu pod jezykiem wynosila 37,13 a pod pacha chwile po tym 36,90.Chora nie jestem... Podbrzusze mnie boli...
PozdrawiamSzarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Szarlotka123 wrote:U mnie temperatura lata jak oszalała od pierwszego dnia skończonej miesiączki, szkoda, że testy owulacyjne zaczęłam robić dopiero dzisiaj ale zobaczymy czy LH będzie rosnąć czy też spadać
basiulaka, może @ nie przyjdzie w tym miesiącu?
Szarlotka fajnie by byloni epowiem,ze nie
Ale jakos sie nie nakrecam
chociaz na testa sie chyba skusze w dniu spodziewanej
heheheh
Fajnie by byomieszkanko,dzidzia
wszystko po kolei
-
nick nieaktualnyJa jestem właśnie na antybiotykach bo mam zapalenie pęcherza. Nic miłego niestety ale przynajmniej wyleczę to dziadostwo już całkiem.
I idealny początek roku dla Ciebie, trzymam kciuki
Kiedy będziesz testować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 17:48
basiulaka89 lubi tę wiadomość
-
Wieczorem rozmawiałam z moją ginką. Od nowego cyklu stymulacja letrozolem. Zobaczymy jak się będzie miał na tym mój śluz i moje endometrium, bo na clo było sucho i trochę cienko. Oczywiście do tego pregnyl, bo bez tego nic nie pęknie. Jest nowy plan, jest więc iskierka nadziei
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
23cs -
nick nieaktualny
-
sciskam i ja :*
ja dzis musialam isc z córką n a rtg płuc, mimo, ze miałam ołowiany kubraczek na sobie to czułam się niepewnie - nie wiem czy sie udało czy nie. Babeczce od rtg powiedziałam, ze moge być w ciązy, obwiązała mnie na wszystkei strony;-)basiulaka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny